مهلت ارائه اظهارنامه صاحبان مشاغل تمدید شد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی و ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم تا ۱۵ تیرماه خبر داد. امیدعلی پارسا اظهار کرد: تمدید مهلت ارائه اظهارنامه صاحبان مشاغل تا ۱۵ تیرماه، بنا به درخواست اتاق اصناف ایران و تصویب ستاد ملی مدیریت کرونا صورت گرفته است.
وی با اشاره به مشکلات و شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، گفت: صاحبان مشاغل تا ۱۵ تیرماه فرصت دارند ضمن مراجعه به سایت سازمان امورمالیاتی کشور به نشانی www.intamedia.ir، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی یا ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم اقدام کنند و از تسهیلات و معافیتهای قانونی بهرهمند شوند.
بر این اساس، تمام خریداران حقیقی سکه از بانک مرکزی در سال گذشته هم که تا پایان امروز (دیروز) برای پرداخت مالیات فرصت داشتند، این مهلت برایشان تا ۱۵ تیرماه تمدید شده است.
گفتنی است خریداران سکه از بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ مشمول پرداخت مالیات هستند و اگر مالیات خود را تا مهلت تعیینشده نپردازند، به مالیات متعلقه آنها به ازای هر ماه دیرکرد معادل 5/2 درصد جریمه اضافه میشود.
***
مالیات بر عایدی سرمایه شامل چه افرادی میشود؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قانونی شدن طرح مالیات بر عایدی سرمایه به معنای اخذ مالیات بیشتر از کسبه، مشاغل خرد و افرادی که تاکنون مالیات خود را پرداخت میکردند نیست، بلکه مالیات از افرادی که تاکنون از پرداخت مالیات فرار کردهاند اخذ میشود، به عنوان مثال یک شخص که ۵۰۰ واحد مسکونی خرید و فروش داشته است باید مالیات آن را پرداخت کند.
محسن علیزاده درباره مزایای «طرح مالیات بر عایدی مجلس» که این روزها در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است، گفت: «مالیات بر عایدی سرمایه» یکی از راههای مهم درآمدی است که باید در آینده نزدیک به آن دست یافت، البته اغلب کشورها -که عمده درآمدهای آنها از طریق کسب مالیات است- این قانون را اجرا میکنند اما این قانون در ایران بهدرستی برای مردم تبیین نشده است در حالی که مالیات بر عایدی سرمایه یکی از ضروریات مهم برای کنترل درآمدهای سوداگرانه است که با فرار مالیاتی، راه درآمدی را برای کشور مسدود کردهاند.
نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه در بازارهای مسکن، ارز، طلا و سکه سوداگریهای بسیاری وجود دارد اما این طرح شامل افرادی که ثروتشان مطابق با نیاز آنهاست نمیشود؛ مثلا اگر یک نفر 2 خانه یا حدود 50 سکه و مقداری طلا و سپرده در حساب بانکی خود داشته باشد مالیاتی پرداخت نخواهد کرد اما باید بر آنچه مازاد بر نیاز افراد است مالیات در نظر گرفت، چراکه این مهم یکی از مسیرهای اصلی برای کنترل ثروت در جامعه و کسب درآمد برای دولت است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با یادآوری وجود کسری قابل توجه در قانون بودجه سال 1399، افزود: بهیقین باید برای جبران این کسری بودجه «درآمد» ایجاد کرد و یکی از بهترین مسیرها برای دستیابی به این درآمد، دریافت «مالیات بر عایدی سرمایه» است. البته جای نگرانی برای آحاد جامعه ندارد، چراکه به معنای اخذ مالیات بیشتر از کسبه، مشاغل خرد و افرادی که تاکنون مالیات خود را پرداخت میکردند نیست، بلکه این مالیات از افرادی که تاکنون از پرداخت این مهم فرار کردهاند اخذ خواهد شد؛ بهعنوان مثال یک شخص که 500 واحد مسکونی خرید و فروش داشته است باید مالیات آن را پرداخت کنند.