صعود نفت به ۱۰۰ دلار در سال آینده
بانک «آو آمریکا» پیشبینی کرد پیشی گرفتن رشد تقاضا از عرضه در ماههای آینده ممکن است به صعود قیمت هر بشکه نفت به ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۲۲ منتهی شود. تحلیلگران بانک آو آمریکا در یادداشتی نوشتند: ما بر این باوریم تقاضا برای نفت در ۱۸ ماه آینده از میزان عرضه سبقت خواهد گرفت و باعث کاهش بیشتر سطح ذخایر شده و زمینه را برای بالاتر رفتن قیمت نفت مهیا میکند. طبق پیشبینی این بانک، میانگین قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۱ به ۶۸ دلار میرسد که بالاتر از برآورد قبلی (۶۳ دلار در هر بشکه) است. بانک آمریکا میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۲ را ۷۵ دلار پیشبینی میکند که بالاتر از پیشبینی قبلی ۶۰ دلار است. تحلیلگران این بانک انتظار دارند بازار جهانی نفت در یک سال و نیم آینده با کمبود عرضه روبهرو شود و این کمبود عرضه به ۹۰۰ هزار بشکه در روز برسد. بانک آو آمریکا جدیدترین پیشبینیکنندهای است که صعود قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در آینده نزدیک را منتفی نمیداند. دیوید تاویل، رئیس شرکت ماگلان کپیتال هفته گذشته به شبکه فاکس بیزنس گفته بود تقاضای فوقالعاده بالا، تورم و فشار سهامداران روی غولهای نفتی برای کاهش چشمگیر آلایندگی ممکن است در ۳ سال آینده به بحران نفتی منجر شود و قیمت نفت و بنزین افزایش پیدا کند. قیمت نفت از هماکنون تا پایان سال به شکل قابل توجه و به میزان مستمر افزایش پیدا خواهد کرد. بر اساس گزارش اویل پرایس، بزرگترین بازرگانان کالای جهان هم نسبت به دورنمای قیمت نفت خوشبین بوده و نفت ۱۰۰ دلاری را منتفی نمیدانند.
***
جزئیات دریافت کارت اعتباری ۷ میلیونی
از این پس باید ۵ بانک، کارت اعتباری رفاهی را برای متقاضیان صادر کنند که سقف مبلغ آن برای هر فرد 7میلیون تومان و بازپرداخت تسهیلات این کارت حداکثر ۱۸ ماهه است. بانک مرکزی در راستای افزایش قدرت خرید اقشار مختلف جامعه و بهبود فرآیند تامین مالی زنجیره تولید، شیوهنامه اعطای کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید را به 5 بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» ابلاغ کرد. هر یک از بانکهای نامبرده میتوانند حداقل ۲۰۰ هزار فقره کارت برای همه اشخاص حقیقی از جمله دارندگان سهام عدالت که تاکنون هیچ میزان از سهام خود را نفروختهاند و همه سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانههای نقدی یا معیشتی را دریافت میکنند، با سقف فردی معادل 7 میلیون تومان صادر کنند. در این زمینه، سهام عدالت بر اساس ارزشیابی حداکثر ۶۰ درصد قیمت روز سهام مذکور (بر اساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه) و حسابهای یارانه نقدی و معیشتی طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها و با در نظر گرفتن کسورات مربوط به اقساط وامهای پرداخت شده قبلی، میتواند به عنوان وثیقههای قابل قبول از مشتری مورد پذیرش قرار گیرد. همچنین مهلت بازپرداخت اعتبار اعطایی به تشخیص موسسه اعتباری حداکثر ۱۸ ماه است که اعتبار کارت رفاهی برای خرید کالا و خدمات در فروشگاهها و پذیرنده کارت طی قرارداد اعلامی توسط بانکهای عامل و طرف قرارداد در سامانه رفاهی ایرانیان امکانپذیر است و تراکنشهای مالی دیگر چون برداشت وجه و انتقال وجه از کارت مزبور مجاز نیست.
***
لیر ترکیه در قعر تاریخی
تصمیم بانک مرکزی ترکیه به حفظ سیاست پولی فعلی با واکنش منفی بازار مواجه شد. طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، تا زمانی که نرخ تورم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا نکند رویکرد بانک مرکزی انقباضی باقی میماند و این مساله در شرایطی که اقتصاد با کرونا دست و پنجه نرم میکند به معنای باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح ضعیف خواهد بود. بالا ماندن میزان شیوع ویروس کرونا در ترکیه که موجب اعمال مجدد قرنطینههای سراسری در این کشور شده، فعالان را نسبت به توانایی بانک مرکزی در مدیریت تورم افسارگسیخته ناامید کرده است. اقتصاد ترکیه وابستگی زیادی به بخش گردشگری و سرمایههای ورودی خارجی دارد و بحران کرونا هر دوی این بخشها را هدف قرار داده است. نرخ تورم در این کشور هم در ۱۲ ماه منتهی به آوریل 4/17 درصد اندازهگیری شده که بالاترین تورم ثبت شده در ۲ سال اخیر است. مسائل اخیر باعث شد تا لیر که هفته گذشته به پایینترین سطح 3 هفته اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روند نزولی را تجربه کند و به کمترین نرخ برابری تاریخ معاصر خود برسد تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال 7/8 لیر تثبیت شود. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با 35/0 درصد افزایش به 768/8 لیر رسید.