printlogo


کد خبر: 235036تاریخ: 1400/4/5 00:00
رهبر انقلاب نوبت اول واکسن ایرانی «کووایران برکت» را دریافت کردند
آقای‌ خودمان

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای صبح دیروز جمعه دوز اول واکسن «کوو ایران برکت» را دریافت کردند. این واکسن که محصول تلاش محققان و دانشمندان جوان ایرانی است بتازگی مجوز مصرف را با اتکا به دانش بومی دریافت کرد و ایران به یکی از ۶ کشور تولیدکننده واکسن کرونا در جهان تبدیل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر حکیم انقلاب اسلامی پس از تزریق واکسن، با تشکر از همه دست‌اندرکارانی که با دانش، تجربه و کوشش علمی و عملی خود کشور را از این افتخار ملی برخوردار کردند، گفتند: از وزیر محترم و همه مجموعه بهداشتی و درمانی کشور، از آقای مخبر و همکاران‌شان که در این قضیه نیز همچون مسائل دیگر با دلسوزی، علاقه‌مندی، ابتکار و توانایی ظاهر شدند، و از آقایان دکتر مرندی و دکتر سجادی به دلیل مراقبت‌های همیشگی از وضع سلامتی بنده، صمیمانه تشکر می‌کنم. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اصرارهایی که از چند ماه قبل برای تزریق واکسن به ایشان وجود داشت، خاطرنشان کردند: من اولا مایل نبودم از واکسن غیرایرانی استفاده کنم، بنابراین گفتم منتظر واکسن ایرانی می‌مانم، چرا که باید این افتخار ملی را پاس بداریم و تا وقتی امکان پیشگیری و علاج در داخل وجود دارد، چرا از آن استفاده نکنیم؟ ایشان افزودند: البته وقتی نیاز باشد، استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی نیز ایرادی ندارد اما باید به واکسن ایرانی احترام بگذاریم و از همه دانشمندان جوان، پرتلاش و فعال در تولید این واکسن و سایر مراکزی که در کشور مشغول تولید واکسن هستند، تشکر کنیم. 
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: علاوه بر اصرار به استفاده از واکسن ایرانی، تأکید داشتم دریافت واکسن در نوبت طبیعی خود انجام شود که امروز بحمدالله افراد بالای 80 سال و هم‌سن بنده، اغلب واکسن را دریافت کرده‌اند. ایشان همچنین بر ضرورت ثبت اسناد علمی و انتشار مقالات مربوط به واکسن تأکید کردند و افزودند: در کنار تولید قوی، سریع و بهنگام واکسن، اسناد و مقالات علمی آن را نیز برای آگاهی دنیا از کار بزرگ خود آماده و منتشر کنید. 
در ادامه آقای دکتر نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تشکر از حمایت‌های رهبر انقلاب، به مدیریت خوب پیک چهارم کرونا در کشور در مقایسه با کشورهای دیگر و ثبت مدل درمان ایرانی اشاره کرد و گفت: درباره واکسن، از ابتدا برای خرید و همچنین انتقال دانش فنی اقدامات خوبی انجام شد و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام نیز علاوه بر واکسن، در تأمین ماسک و دستگاه اکسیژن‌ساز نیز همکاری بسیار مناسبی انجام داد. دکتر نمکی با اشاره به رسوا شدن آمریکایی‌ها در ادعای نبود محدودیت در انتقال تجهیزات و دارو به ایران گفت: پس از آنکه ما مجوز واکسن صادر کردیم، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد امکان انتقال واکسن به ایران وجود دارد که نشان داد حرف‌های قبلی آنها دروغ بوده است. 
وزیر بهداشت گفت: تا پایان مرداد گروه‌های آسیب‌پذیر، بیماران صعب‌العلاج و افراد بالای 60 سال واکسن دریافت خواهند کرد و پس از آن دانش‌آموزان و عوامل مدارس در نوبت تزریق قرار می‌گیرند. دکتر نمکی همچنین از فعالیت یک گروه ویژه برای ثبت مستندات علمی واکسن‌های مختلفی که در کشور در حال تولید هستند و ارائه این مستندات به سازمان‌های جهانی خبر داد. دکتر نمکی درباره رعایت‌های لازم پس از تزریق واکسن نیز گفت: همچنان باید از ماسک استفاده شود، چرا که واکسن احتمال بیماری سخت را پایین می‌آورد اما همچنان احتمال ابتلا وجود دارد. 
همچنین آقای محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز تزریق واکسن به رهبر انقلاب اسلامی را اتفاقی منحصر‌به‌فرد و ترجمه عملی اعتماد‌به‌نفس داخلی و اتکا به جوانان و تلاش‌های بیش از 200 جوان متخصص با میانگین سنی زیر 30 سال دانست. آقای مخبر با اشاره به تلاش‌های محققان شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید انبوه ونتیلاتور و داروهایی مانند رمدسیویر، گفت: تا پایان شهریور بخش عمده‌ای از نیاز کشور به واکسن تأمین خواهد شد. 
 
* آنتی‌بادی بسیار قوی واکسن «کوو ایران برکت»
با تزریق نخستین دوز واکسن «کوو ایران برکت» به رهبر فرزانه انقلاب، اعتماد و اقبال عمومی برای استفاده از این نوع واکسن چندین برابر می‌‌شود. مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» گفت: طبق بررسی‌ها، یافته‌های علمی و تست‌های به عمل آمده، آنتی‌بادی واکسن 100 درصد ایرانی «کوو ایران برکت» نسبت به سایر واکسن‌های تولید شده بالاتر است و تاثیر فراوانی بر افزایش سطح ایمنی در برابر بیماری «کووید-19» دارد. 
وی با بیان اینکه تزریق واکسن «کوو ایران برکت» به رهبر انقلاب نشان می‌دهد که واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی در کشور شروع شده و این اقدام گامی رو به جلو برای تبلور افتخار ملی با تولید داخلی است، گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر تکیه بر توان داخل و بهره‌گیری از تخصص نخبگان و دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن کرونا در کشور، همچنین پس از نتیجه بخش بودن مراحل سه‌گانه تست و مطالعات بالینی، مجوز اضطراری این نوع واکسن صادر شد و تزریق واکسن داخلی  توسط رهبر انقلاب نشان‌داد این واکسن مورد اعتماد است. محرز در ادامه به مزایا و تاثیر‌گذاری واکسن «کوو ایران برکت» اشاره کرد و گفت: آنتی‌بادی واکسن «کوو ایران برکت» بسیار قوی است و همان‌طور که خود من این واکسن را در ۲ نوبت تزریق کرده‌ام، اثربخشی قابل توجه و بدون عوارضی بر بیماری کرونا دارد. عضو پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا تصریح کرد: مقالات علمی نتایج 2 فاز ابتدایی این واکسن در داخل نوشته و به سازمان جهانی بهداشت ارسال شده است. همچنین مقاله تست سوم مطالعات بالینی آن نیز چون باید بعد از گذشت 42 روز انجام و مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا نتایج بدرستی حاصل شود، بزودی منتشر خواهد شد. 
 وی افزود: البته باید منتظر ماند تا نتیجه تست نهایی معلوم شود، هر چند سازمان جهانی بهداشت از روند تولید واکسن ایرانی کاملا آگاه است اما نتیجه سومین مرحله تست بالینی این واکسن که مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام می‌شود برای صدور مجوز استفاده جهانی به سازمان جهانی بهداشت ارسال می‌شود. 
محرز خاطرنشان کرد: مقالات علمی نتایج تست‌های واکسن کاملا ایرانی «کوو ایران برکت» پس از تایید سازمان جهانی بهداشت باید در مجلات تخصصی علمی منتشر شود. کشت ویروس یکی از آزمایشات مهم در این زمینه است که مجوز فروش واکسن ایرانی به دنیا پس از آن محقق می‌شود، البته مجوز تزریق اضطراری صادر شده است و در چنین شرایطی می‌توان گفت این واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است.
 
* اعتماد عمومی به واکسن داخلی
توان تولید داخلی در ساخت واکسن کیفی اثر‌بخش کرونا موجب شده است تا کشور‌های دنیا خواستار این نوع واکسن شوند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب به دلیلی احترامی که برای نخبگان و دانشمندان ایرانی قائلند منتظر ساخت واکسن ایرانی ماندند تا با تزریق واکسن داخلی ضمن دست مریزاد به دانشمندان و نخبگان علمی کشور، از تولید ملی حمایت کنند. حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همیشه حامی نخبگان ایرانی و تولید داخل بوده و هستند، گفت: اکنون که تلاش‌های شبانه‌روزی دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن 100 درصد ایرانی «کوو ایران برکت»به بار نشسته است ایشان به انتظار تولید این نوع واکسن مانده بودند تا با تزریق واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» ثابت کنند همچنان یارای تولید داخل و پشتیبان نخبگان علمی کشورند. 
وی ادامه داد: با وجودی که واکسیناسیون کرونا برای افراد بالای 80 سال با واکسن‌های خارجی وارداتی از ۲ ماه پیش در کشور شروع شده است اما رهبر انقلاب به دلیل تمرکز و توجهی که دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن کرونا دارند، خواهان تزریق واکسن کرونای داخلی حاصل دست دانشمندان ایرانی بودند و منتظر ماندند و حاضر نشدند واکسن خارجی تزریق کنند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب با تزریق دوز نخست واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» درس اخلاق و توجه به تولید داخل، همچنین احترام به نخبگان علمی کشور را به مردم دادند، گفت: اقدام رهبر انقلاب در تزریق واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» علاوه بر نشان‌ دادن برخورداری چنین واکسنی از کیفیت بالا، اعتماد عمومی را نسبت به تزریق چنین واکسنی بالا می‌برد. 
شهریاری خاطرنشان کرد: توجه مقام معظم رهبری به تولید داخل در سالی که به نام «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده، بیانگر آن است که در استفاده از واکسن کرونا، واکسن تولید داخل را انتخاب کنند تا تولید داخل مورد توجه همه قرار گیرد. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه به بازدید هفته گذشته خود به همراه دکتر قالیباف، رئیس مجلس از کارخانه تولید واکسن «کوو ایران برکت» اشاره کرد و افزود: ابهت کارخانه عظیم تولید واکسن کرونای ایرانی «کوو ایران برکت» افتخاری برای مردم این مرز بوم بوده است، چراکه صفر تا 100 ساخت واکسن «کوو ایران برکت» به دست نخبگان علمی کشور انجام می‌شود. 
وی اضافه کرد: در این بازدید محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت کیفیت بالا و عدم عوارض این نوع واکسن موجب شده است خیلی از کشورهای دنیا خواهان چنین واکسن کیفی شوند اما تا زمانی که همه ایرانی‌های داخل کشور واکسینه نشوند صادرات این دارو انجام نخواهد شد. 
وی به نقل از دکتر مخبر گفت: کشورهای زیادی خواهان واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» هستند اما این اتفاق زمانی می‌افتد که تمام جمعیت کشور واکسینه شوند و پس از آن مازاد بر نیاز این نوع واکسن ابتدا به کشورهای همسایه و بعد به کشورهای نیازمند صادر می‌شود. 

Page Generated in 0/0167 sec