ثبات قیمتها در بازار سکه و طلا
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز (یکشنبه ۶ تیرماه) در بازار تهران با کاهش ۱۰هزار تومانی نسبت به روز قبل (شنبه) به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. بر این اساس، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز دیروز ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان معامله شد. همچنین دیروز نیمسکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه یکگرمی نیز ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورد.
***
گذر از خامفروشی، ضرورتی غیرقابل اغماض برای وزارت نفت
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: جلوگیری از خامفروشی و تبدیل محصولات پایه به محصولات با ارزش افزوده، از جمله اقداماتی است که وزارت نفت دولت سیزدهم باید در اولویت کاری خود قرار دهد. منصور شکرالهی به موضوعاتی که وزارت نفت آینده باید در اولویت کاری خود قرار دهد اشاره کرد و گفت: وزارت نفت باید یک سری اقدامات و برنامههای کوتاهمدت و فوری و ضربتی داشته باشد و یک سری برنامههای بلندمدت و دستهبندی شده را در دستور کار قرار دهد و هر ۲ را با هم پیش برد، در این بین جلوگیری از خامفروشی و تبدیل محصولات پایه به محصولات با ارزش افزوده، جذب سرمایهگذاری خارجی و استفاده از ظرفیتهای داخلی به منظور توسعه میدانهای مشترک، از جمله این اقدامات ضروری به شمار میآیند.
***
افزایش 25 درصدی قیمت لوازم خانگی در سال گذشته
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک اعلام کرد امسال به دلیل افزایش هزینههای تولید، قیمت انواع لوازم خانگی کوچک نهایتا 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. ابوالقاسم شانهساز با بیان اینکه قسمت بزرگی از لوازم خانگی کوچک در داخل تولید میشود و نیاز کشور تامین است، به ایسنا اظهار کرد: فقط چند مورد خاص که تولید آنها در داخل توجیه اقتصادی ندارد با هماهنگی و اجازه به کشور وارد میشود که از جمله آنها میتوان به سشوار، اتو و تهویه هوا اشاره کرد. به گفته وی، میزان کالاهای وارداتی عدد بزرگی نیست و محصولات اصلی لوازم خانگی کوچک شامل چرخ گوشت، آبمیوهگیری، پلوپز، جاروبرقی، پنکه و بخاری برقی در داخل به وفور تولید میشود.
***
دستمزد کارگران باید متناسب با خط فقر ۹ میلیون تومانی تعیین شود
فعال بازار کار با اشاره به اینکه دستمزد باید متناسب با خط فقر تعیین شود، گفت: بهرغم اینکه هر سال دستمزد کارگران افزایش مییابد اما افزایش هزینههای زندگی باعث میشود این میزان افزایش دستمزد، بیاثر شود. حمید حاجاسماعیلی، فعال بازار کار، درباره کاهش قدرت خرید کارگران گفت: بهرغم اینکه هر ساله دستمزد کارگران افزایش مییابد اما افزایش هزینههای زندگی باعث میشود میزان افزایش دستمزد بیاثر شود. وی ادامه داد: دستمزد کارگران در شورای عالی کار باید بر اساس خط فقر باشد، چرا که تعیین سبد معیشت کارگران مورد قبول دولتیها نیست و در تعیین دستمزد استفاده نمیشود. حاجاسماعیلی بیان کرد: دولت در قبال سبد معیشت کارگران پاسخگو نیست اما خط فقر شاخص جهانی است. در کشور ما نیز خط فقر تعیین میشود اما نهادهای مربوط از اعلام آن امتناع میکنند. حاجاسماعیلی با بیان اینکه خط فقر در تهران حدود 9 میلیون تومان است، گفت: کالاهای اساسی در اولویتهای اول، دوم و سوم باید تعیین شود. مسکن به عنوان یک عامل مهم در خط فقر باید محاسبه شود، چرا که بخش زیادی از حقوق کارگران صرف اجارهبها میشود. برای تعیین دستمزد منطقی باید خط فقر تعیین شود. خط فقر یک شاخص اقتصادی مهم است. فعال بازار کار اظهار داشت: در صورتی که دستمزد متناسب با خط فقر تعیین شود، تعیین دستمزد با شکست مواجه میشود. متأسفانه این روزها شاهد این هستیم که تعداد فقرای جامعه افزایش یافته است و تعداد افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند رشد یافته است. این یک نگرانی جدی در کشور است. وی در ادامه با بیان اینکه هر چه سریعتر زیرساختهای تعیین دستمزد منطقی در کشور باید ایجاد شود، گفت: بدون تعیین خط فقر هر اقدامی در شورای عالی کار انجام شود، نمیتواند دستمزد را بدرستی تعیین کند. مدت زمان زیادی است که سالانه به طور متوسط حدود 25درصد سالیانه تورم داشتهایم، بنابراین هر دستمزدی هر ساله برای سال بعد تعیین شود، نمیتواند جوابگوی هزینههای زندگی کارگران باشد، چرا که همواره تورم از دستمزد پیشی میگیرد؛ درصورتی که دستمزد با خط فقر تعیین شود، تا حدودی مشکل حل میشود.