printlogo


کد خبر: 235189تاریخ: 1400/4/9 00:00
در رونمایی از نمایشنامه «تنهاترین مظلوم، مظلوم‌ترین تنها» مطرح شد
شهید بهشتی هنر متعهد را تعریف کرد

مراسم رونمایی از نمایشنامه «تنهاترین مظلوم، مظلوم‌ترین تنها» نوشته نصرالله قادری در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، نمایشنامه «تنهاترین مظلوم، مظلوم‌ترین تنها» نوشته نصرالله قادری در نکوداشت شهید آیت‌الله دکتر محمد بهشتی در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی رونمایی شد. 
کورش زارعی، رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این مراسم گفت: آقای نصرالله قادری پس از چند ماه صرف زمان و خواندن چندین جلد کتاب، روی نگارش نمایشنامه‌ای با موضوع شهید بهشتی کار کرد. در ابتدا طرحی به ما ارائه داد که تلفیقی از شهدای کربلا و شهدای هفتم تیر بود. 
وی ادامه داد: به آقای قادری گفتم ما پرتره‌ای از شهید بهشتی می‌خواهیم که درباره شخصیت و شهادت ایشان باشد تا دین‌مان را به این شهید بزرگوار ادا کنیم. 
رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: نمایشنامه «تنهاترین مظلوم، مظلوم‌ترین تنها» برای اجرا نوشته شده و با چند ارگان برای اجرای میدانی اثر نیز رایزنی کرده‌ایم. 
سپس با حضور عطیه غبیشاوی، علی محمدرادمنش، مسعود شامی، انوش معظمی و کورش زارعی قطعه‌ای ۱۵ دقیقه‌ای از این اثر در قالب نمایشنامه‌خوانی اجرا شد. 
در ادامه قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نیز به ایراد سخنانی پرداخت. وی گفت: دکتر بهشتی بدون تردید طراح اصلی ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی است. ایشان ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی داشت؛ شجاعتش بی‌همتا بود. شهید بهشتی شخصیتی فوق‌العاده داشت. ایشان نخستین نفر در انقلاب بود که هنر متعهد و غیرمتعهد را تعریف کرد. 
وی قبل از خوانش بخشی از نمایشنامه گفت: ابتدا از آقای کورش زارعی تشکر می‌کنم که با پیگیری ایشان این اثر بعد از سال‌ها دوباره جان گرفت. قرار است در ادامه این پروژه نمایشنامه‌هایی درباره شهید مطهری و شهید مرتضی آوینی نیز نوشته شود. 
قادری با بیان اینکه با احتساب این نمایشنامه و ۲ رمانی که پیش از این نوشته ۳ اثر دارد که درباره شخصیت‌های روحانی می‌نویسد، متذکر شد: وقتی درباره شخصیت یک روحانی می‌نویسم می‌دانم که روی میدان مین حرکت می‌کنم و همه من را متهم می‌کنند، چه روشنفکران و چه مذهبیون. 
نویسنده نمایشنامه «تنهاترین مظلوم، مظلوم‌ترین تنها» با اشاره به اینکه تمام اسناد، نوشته‌ها و سخنرانی‌های شهید بهشتی را خوانده و از لحظه تولد تا شهادت وی را بررسی کرده است، افزود: نمایشنامه توسط ۳ زن روایت می‌شود و در ۷ پرده برای اجرا نوشته شده است، البته بعید می‌دانم اجرا شود. 
این هنرمند عرصه تئاتر در ادامه سخنان خود تصریح کرد: حقیقتا همه ترس من این است که روز میزانی وجود دارد و خداوند در آن روز از حق‌الناس نمی‌گذرد، من همه توانم را برای نگارش این نمایشنامه گذاشتم و ترسم این است که در پل صراط شهید بهشتی از من راضی نباشد. 
قادری در پایان تأکید کرد: من این اثر را نه برای پول، سفارش و هیچ نهاد دیگری، بلکه فقط برای دل خودم نوشتم. 

Page Generated in 0/0068 sec