printlogo


کد خبر: 235364تاریخ: 1400/4/13 00:00
دکتر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره): تاکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کوو ایران برکت تولید شده که ۴۰۰ هزار دوز آن تحویل وزارت بهداشت شده است
50‌ میلیون‌ واکسن تا شهریور

گروه اجتماعی: با صدور مجوز تزریق اضطراری واکسن «کوو‌ایران برکت» و به دنبال آن صدور همین مجوز با فاصله چند هفته برای واکسن انستیتو پاستور، ساخت، تولید و ارائه واکسن‌های ایرانی وارد مرحله تازه‌ای شد تا نام ایران به عنوان ششمین کشور تولید‌کننده واکسن کرونا در جهان ثبت شود. در این میان واکسن «کوو‌ایران برکت» پیشتاز واکسن‌های ایرانی است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، تا پایان شهریورماه 50 میلیون دوز از این واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار داده می‌شود که بر این اساس حداقل 25 میلیون ایرانی با این واکسن تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند. 
برنامه‌ریزی برای تولید 50 میلیون دوز واکسن «کوو‌ایران برکت» تا شهریور ماه را دیروز محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اعلام کرد؛ خبر خوبی که در روزهای اخیرکه موج پنجم کرونا شکل گرفته است، بسیار امید‌بخش است. 
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، هم‌اکنون ایران با موج جدیدی از کرونا با نوع غالب دلتا‌پلاس مواجه شده است و واکسیناسیون همچنان به عنوان مهم‌ترین عامل پیشگیری در مقابله با این ویروس منحوس به حساب می‌آید اما روند واکسیناسیون یک روند زمانبر بوده و باید نتایج آن پس از تزریق به مرور زمان نمایان شود. البته بر اساس گزار‌ش‌های WHO و متخصصان داخلی حتی در صورت انجام واکسیناسیون همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و شستن دست‌ها باید در دستور کار باشد و تا زمانی که واکسیناسیون عمومی از مرز 70درصد عبور نکرده، نمی‌توان توقع آن را داشت که ایمن‌سازی جمعی ایجاد شود. 
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون در ایران ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۸۷۱ هزار و ۲۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۷۰۷ دوز رسیده است، لذا بر اساس نظر کارشناسان هنوز برای رسیدن به ایمنی عمومی راه درازی باقی است. 
 
* تحویل ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان شهریور
تولید واکسن «کوو ایران برکت» هم‌اکنون از مرز ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز گذشته و خبرهای خوشی درباره ایمن‌سازی عمومی کشور در برابر ویروس کرونا از طریق این واکسن به گوش می‌رسد. 
بر اساس این گزارش، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تشریح روند تولید واکسن «کوو ایران برکت» از تحویل ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان شهریور خبر داده است. 
محمد مخبر گفت: ما مسؤول توزیع و تزریق واکسن نیستیم اما به وعده‌هایی که داده‌ایم یعنی آماده‌سازی واکسن در خرداد و تیرماه عمل کردیم. از لحظه‌ای که واکسیناسیون عمومی با واکسن برکت شروع شد، تاکنون نزدیک به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن تولید شده که ۴۰۰ هزار دوز آن تحویل وزارت بهداشت شد. مابقی دوز‌های واکسن «کوو ایران برکت» نیز در حال گذراندن تست و مرحله خالص‌سازی است. 
مخبر خاطرنشان کرد: به محض اینکه این مراحل به پایان برسد تمام دوز‌های واکسن برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. ما طبق وعده‌ای که داده‌ایم تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» را تحویل وزارت بهداشت می‌دهیم. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) همچنین درباره ارسال محموله و اقدامات این ستاد برای خروج سیستان‌وبلوچستان از وضعیت قرمز هم گفت: وضعیت استان سیستان‌و‌بلوچستان قرمز است و طبیعتا باید ما هم با اقداماتی به مردم شریف این استان کمک کنیم. با هماهنگی وزارت بهداشت 12 اقدام از امروز (دیروز) آغاز خواهد شد. 
او درباره این اقدامات گفت: در نخستین اقدام ۲ میلیون ماسک به سیستان‌وبلوچستان در حال ارسال است که بخشی از آن به استان رسیده و ظرف 2 یا ۳ روز آینده بین مردم به صورت رایگان توزیع می‌شود. همچنین ۳ هزار لیتر مواد ضد عفونی در بسته‌های مختلف به مردم سیستان‌وبلوچستان اهدا خواهد شد. 
او ادامه داد: ۵۰ هزار کیت تشخیصی ویروس کرونا هم که یکی از تجهیزات ضروری برای استان است، ارسال می‌شود. همچنین ۵۰ هزار بسته معیشتی و پروتئینی در اختیار مردم این استان قرار می‌گیرد. تاکنون نیز با کمک گروه‌های جهادی ۲۰ هزار عدد آبمیوه و وعده سوپ در بین بیماران توزیع شده است. 
مخبر در ادامه گفت: وزارت بهداشت نیز از طریق دانشگاه علوم پزشکی سیستان‌و‌بلوچستان تقاضای 5/2 میلیاردتومان تسهیلات برای تهیه دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستانی را تامین کرده است. برای پزشکان نیز انواع لباس گان تهیه شده که در حال ارسال است. همچنین دارو‌های مورد نیاز برای بیماران کرونایی از جمله آمپول رمدسیویر که جزو درمان‌های قطعی کروناست به میزان ۳ هزار دوز ارسال خواهد شد. 
او در پایان تاکید کرد مهم‌ترین اقدام انجام‌شده ارسال تیم پزشکی به این استان است که فردا صبح (امروز) عازم شده و در ۲۴ ساعت آینده در این استان مستقر می‌شوند.
 
* آغاز موج پنجم کرونا در کشور
موج پنجم کرونا در کشور از سیستان‌و‌بلوچستان و هرمزگان آغاز شد و حالا تعداد زیادی از شهرها در حال درگیر شدن با این موج از بیماری هستند. بر همین اساس ایجاد محدودیت‌ها و برقراری هر چه جدی‌تر فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در دستور کار قرار گرفته است. به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، میزان رعایت پروتکل‌ها به کمتر از 70 درصد رسیده و همین موضوع یکی از مهم‌ترین علل شیوع بیشتر «کووید-19» در کشور است. موید این موضوع تصاویر منتشر شده از شهرهای آمل، محمودآباد، چالوس و قائمشهر است که با حجم بالایی از مسافران رو به رو شده‌اند. این شهرها در حال حاضر از سوی وزارت بهداشت به عنوان شهرهای قرمز معرفی شده‌اند اما همچنان مردم اصرار به انجام سفرهای پرخطر به این شهرها دارند. 
 
* ممنوعیت سفر به ۲۶۶ شهر قرمز و نارنجی
در حالی که سفر یکی از عوامل موثر بر چرخش ویروس در کشور به حساب می‌آید و زمینه‌ساز درگیر شدن خانواده‌ها به صورت جمعی با بیماری می‌شود، پلیس راهور ناجا بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا اقدام به ایجاد محدودیت در شهرهای با ریسک بالای سفر کرده است. بر همین اساس، سردار سیدتیمور حسینی، جانشین پلیس راهور ناجا درباره آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام‌شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۹2 شهر در وضعیت قرمز، ۱۷۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند. بر اساس این رنگ‌بندی، سفر «به» و «از» شهر‌های قرمز و نارنجی ممنوع است. سردار حسینی تصریح کرد: خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیربومی به این دسته از شهر‌ها ممنوع بوده و تردد در شهرهای قرمز جریمه یک میلیون تومانی و سفر به شهرهای نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی به همراه دارد. وی گفت: ممنوعیت تردد شبانه در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد برقرار است و جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای متخلفان اعمال خواهد شد.  جانشین پلیس راهور ناجا از حضور گشتی‌های پلیس راه و راهور ناجا در ورودی‌ها و خروجی‌های شهرها و جاده‌های بین‌شهری خبر داد و گفت: علاوه بر رصد مأموران پلیس راهور، دوربین‌های هوشمند جاده‌ای نیز تخلفات تردد رانندگان را اعمال قانون می‌کنند. 
 
* نیمی از کشور درگیر «کرونای هندی»
دلتا پلاس در کشور یکه‌تازی می‌کند و در صورتی که نسبت به آن بی‌مبالاتی صورت گیرد و پروتکل‌های بهداشتی به‌درستی رعایت نشود باید چشم‌انتظار اوج‌گیری مجدد آمار بستری‌ها و مرگ‌و‌میر در کشور باشیم. در همین رابطه علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین جلسه این ستاد اظهار داشت: ویروس دلتا یا کرونای هندی در حال گسترش است و اکنون 68 کشور درگیر این ویروس هستند. وی ادامه داد: طی 24 ساعت 1600 مرگ در برزیل و 750 مرگ در هند ثبت شد؛ ضمن اینکه در اندونزی آمارها در حال افزایش است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور شاهد افزایش روند شیوع کرونا هستند، اظهار داشت: متأسفانه با افت رعایت پروتکل‌های بهداشتی روبه‌رو هستیم؛ به طوری که میزان رعایت‌ها به کمتر از 70 درصد رسیده و این بسیار پایین است، چراکه برای اثرگذاری پروتکل‌ها باید این عدد بالای 85 درصد باشد. 
رئیسی با بیان اینکه ویروس دلتا قدرت سرایت و مرگ و میر بسیار بالایی دارد و میزان بستری و مرگ‌و‌میر آن نیز بالا خواهد بود، یادآور شد: اکنون 92 شهر در وضعیت قرمز قرار دارند، ضمن اینکه بیشتر از نصف استان‌های کشور درگیر موج ویروس دلتا شده‌اند، البته برخی شهرها مانند اردستان در استان اصفهان، مهران در استان ایلام و استان‌های خراسان شمالی، جنوبی، کهگیلویه‌‌و‌بویراحمد و یک شهر در استان کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار دارند. وی از قرمز بودن وضعیت کرونایی در 10 شهر استان تهران خبر داد و گفت: استان فارس شهرهای جنوب و جنوب شرقی، 15 شهر در استان کرمان و 11 شهر در استان هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیمات جدید این ستاد، یادآور شد: در آخرین جلسه ستاد تاکید بسیار زیادی بر کنترل مرزها بویژه مرزهای شرقی شد؛ البته نیروی انتظامی، ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه تاکنون اقدامات خوبی برای کنترل مرزهای شرقی انجام داده‌اند اما بر تشدید این کنترل‌ها تاکید شد. 
رئیسی با تاکید بر اینکه تامین امکانات بیشتر برای استان سیستان‌و‌بلوچستان مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: مشکل تخت بیمارستانی در سیستان‌‌و‌بلوچستان وجود ندارد اما میزان رعایت پروتکل‌ها در این استان کمتر از 50 درصد است؛ در نتیجه قرار شد در این استان بسیاری از ادارات و اماکن مانند بانک‌ها تعطیل باشد. وی ابراز داشت: مقرر شد حداکثر 30 درصد کارمندان در شهرهای دارای وضعیت قرمز در محل کار حاضر شوند و 70 درصد دورکار باشند، ضمن اینکه در استان‌های یادشده حداکثر 50 درصد کارمندان در ادارات مستقر باشند. 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: طی هفته آینده روند واکسیناسیون بهتر خواهد شد و سرعت بیشتری خواهد داشت؛ البته در سطح کشور شاهد ازدحام جمعیت در برخی مراکز بودیم؛ به طوری که در تهران 3-2 مرکز تجمیعی چنین وضعیتی داشت بر همین اساس، تعداد مراکز تجمیعی افزایش یافته است. 

Page Generated in 0/0057 sec