دیدار وزرای دادگستری و میراث فرهنگی با رئیسجمهور منتخب
وزرای دادگستری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با حجتالاسلام رئیسی دیدار و گفتوگو کردند. علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش از ظهر دیروز با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی دیدار و گفتوگو کرد. مونسان در این دیدار با تبریک انتخاب حجتالاسلام رئیسی از سوی مردم و آرزوی موفقیت برای وی و دولت آینده، گزارشی از آخرین وضعیت برنامهها و اقدامات وزارتخانه تحت مدیریت خود ارائه کرد. حجتالاسلام رئیسی نیز در این دیدار ضمن تشکر از تبریک مونسان و گزارش وی، گفت: یکی از الطاف الهی به سرزمین ما وجود جاذبههای گردشگری و طبیعی فراوان در سرتاسر کشور است و هنوز مناطق بکر زیادی در بخشهای مختلف کشور داریم که امکان آباد شدن و بالفعل شدن استعدادهای گردشگری را دارند. رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه گردشگری ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال دارد، افزود: ضروری است از فعالان این عرصه به شکل موثرتری حمایت شود. رئیسی یکی از مزایای گردشگری علاوه بر بازدید و لذت بردن از گردش در جاذبههای طبیعی را آشنایی مردم با تاریخ تمدن و فرهنگ غنی کشورمان دانست و تصریح کرد: کمک به تعمیق مفاهیم و ارتقای مؤلفههای فرهنگ ملی و ظرفیت مناسب درآمدزایی در شهرها و روستاهای کشور، ۲ فاکتور توانمندیهای گردشگری و میراث فرهنگی برای ایجاد ارزش افزوده بالا هستند. رئیسجمهور منتخب تاکید کرد که باید با تسریع واکسیناسیون کرونا زمینه رونق بیش از پیش فعالیتهای گردشگری فراهم شود.
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری نیز در دیدار خود با تبریک انتخاب حجتالاسلام رئیسی از سوی مردم و آرزوی موفقیت برای وی و دولت آینده، گزارشی از آخرین وضعیت برنامهها و اقدامات وزارتخانه تحت مدیریت خود ارائه کرد. حجتالاسلام رئیسی نیز در این دیدار ضمن تشکر از تبریک وزیر دادگستری و گزارش وی، با اشاره به ضرورت تنظیم بازار و برقراری ثبات و آرامش در معیشت و سفره مردم و نقش سازمان تعزیرات در این زمینه گفت: این سازمان باید با همکاری سازمانهای نظارتی در زمینه مقابله با گرانفروشی و قاچاق کالا نقش موثرتری ایفا کند. رئیسجمهور منتخب افزود: باید ضمن آسیبشناسی اقدامات و وضعیت فعلی سازمان تعزیرات، طرح تحولی برای این سازمان تدوین شود تا ساختار، جایگاه و فرآیندهای آن اصلاح شده و بهبود یابد. رئیسی در بخش دیگری از سخنانش تعدد و تنوع شوراهای عالی، کنوانسیونها و مجامعی را که وزرا عضو آنها هستند، مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: باید سازوکاری اندیشیده شود تا این مشکل نظام اداری در راستای تسهیل فعالیتها و اقدامات هر وزارتخانه اصلاح شود. رئیسجمهور منتخب اضافه کرد: این سازوکار همچنین باید باعث کاهش تعداد جلساتی شود که وزرا بخش قابل توجهی از وقت روزانه خود را به حضور در آنها اختصاص میدهند.
***
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی:
راستیآزمایی در عرف جهانی 6 ماه زمان میخواهد
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت: راستیآزمایی در عرف جهانی حدود 6 ماه زمان میخواهد و این طور نیست که به سرعت یا چند روزه مشخص شود. به گزارش فارس، فریدون عباسی، نماینده مجلس و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در جمع اعضای شورای سیاسی حزب موتلفه اسلامی استان تهران با اشاره به اینکه در مذاکرات وین مسائل مهم باقی مانده است، گفت: این جمله تاکنون چند بار در بیان آقای عراقچی بوده و این سوال مطرح میشود که مگر ما رفته بودیم در وین درباره مسائل کوچک و پیش پا افتاده مذاکره کنیم؟ وی ادامه داد: با توجه به نظر مقام معظم رهبری که همه تحریمها باید همان اول برداشته شود بعد راستیآزمایی کنیم، این راستیآزمایی در عرف جهانی حدود 6 ماه زمان میخواهد و اگر بخواهیم به تعهدات برجامی برگردیم باید ببینیم قطعات هواپیما میآید؟ فروش هواپیما انجام میشود؟ با ما قرارداد میبندند؟ کشتیرانی ما آزاد و بیمه کشتیها انجام میشود؟ تحریم بانک مرکزی و بانکهای کشور برداشته میشود؟ این راستیآزماییها زمان میبرد و اینطور نیست که به سرعت یا چند روزه مشخص شود.
***
برگزاری مذاکرات میان ایران و مصر در قاهره
یک رسانه عربی مدعی شد هیاتی از ایران به قاهره رفته و مذاکراتی با مسؤولان عالیرتبه مصر انجام داده است. به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید به نقل از برخی منابع مصری مدعی شد اخیرا مذاکراتی میان ایران و مصر با هدف بهبود روابط میان ۲ کشور و رسیدن به رویکردهای نزدیک درباره برخی پروندههای منطقهای انجام شده است. این منابع گفتهاند هفته گذشته قاهره میزبان یک هیات ایرانی بوده است و این هیات با مسؤولان عالی رتبه سازمان اطلاعات مصر دیدار و در رابطه با مسائل حساس میان ۲ کشور که منجر به بحران روابط شده است، بحث و رایزنی کردهاند. این منابع گفتهاند هدف از برگزاری این مذاکرات ایجاد روابط کامل میان ۲ کشور نیست بلکه ایجاد روابط متوازن از طریق کانالهای روشن و دائمی با هدف همکاریهای دوجانبه درباره مسائل مختلف و برای جلوگیری از هرگونه درگیری است.
این منابع در ادامه مدعی شدهاند که دو طرف ایرانی و مصری بیشتر درباره فعالیت ایران در منطقه دریای سرخ و یمن و میزان تاثیرگذاری آن بر منافع مصر رایزنی کردند و طرف ایرانی حامل پیامهایی بود که همگی مبتنی بر آمادگی تهران برای مراعات شرایط و نگرانیهای مصر و ایجاد امنیت کشتیرانی برای این کشور در دریای سرخ و تنگه بابالمندب است زیرا این مساله امری حیاتی برای قاهره به شمار میرود.
منابع مصری همچنین خاطرنشان کردند هیاتهای ایرانی و مصری درباره اوضاع سوریه و مشارکت شرکتهای مصری در بازسازی عراق نیز رایزنی کردند.