printlogo


کد خبر: 235923تاریخ: 1400/4/26 00:00
اخبار

بی‌تدبیری دولت عامل گرانی مرغ
عضو هیات‌رئیسه کمیسیون کشاورزی گفت: مقاومت غیرمدبرانه رئیس‌جمهور در مقابل قانون انتزاع باعث افزایش قیمت و نابسامانی در بازار گوشت مرغ و واردات نهاده‌های دامی شده است. علی‌اکبر علیزاده‌برمی در گفت‌وگو با خانه ملت، در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور در زمینه افزایش قیمت مرغ به واسطه تحریم‌ها و کاهش میزان واردات نهاده‌های دامی، گفت: نظام پس از چند سال تجربه به این نتیجه رسید تقسیم ناصحیح وظایف حوزه کشاورزی اصلی‌ترین علت بروز مشکلاتی از قبیل آشفتگی بازار محصولات کشاورزی، مرغ و تخم‌مرغ و همچنین از بین رفتن محصولات پیاز به طور مثال در جیرفت و سیب‌‌زمینی دشت مغان است. نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس نهم با تصویب قانون انتزاع تمام وظایف حوزه کشاورزی را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داد و موجب ساماندهی شرایط شد، تصریح کرد: با اجرای قانون انتزاع حدود 5 میلیارد دلار در زمینه واردات محصولات کشاورزی صرفه‌جویی صورت گرفت، زیرا فرماندهی میدان واحد بود. وی با اشاره به اینکه آقای روحانی در نشست هماهنگی اقتصادی سران قوا با حضور برادران لاریجانی با اخذ مصوبه‌ای بخش‌های از وظایف وزارت جهاد کشاورزی را در اختیار وزارت صمت قرار داد و شاهد مشکلات متعدد شدیم، افزود: نمایندگان در مجلس یازدهم تلاش خود را کردند تا رئیس‌جمهور وظایف وزارت جهاد کشاورزی را به این وزارتخانه بازگرداند، حتی در زمان بررسی رای اعتماد وزیر صنعت، معدن و تجارت مقرر شد این اقدام صورت بگیرد. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر صمت پس از دریافت رای اعتماد از مجلس در نشستی با حضور وزیر جهاد کشاورزی توافق کردند که تمام اختیارات وزارت جهاد کشاورزی به این وزارتخانه بازگردانده شود اما آقای روحانی که با این اقدام به ‌رغم موافقت معاون اول مخالفت کرد، پس از هرج‌و‌مرج در بازار گوشت مرغ و نهاده‌های دامی دولت مجبور شد قرارگاه مرغ را تشکیل دهد. علیزاده‌برمی با اشاره به اینکه رئیس کمیسیون کشاورزی طی نامه‌هایی به وزیران صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر پایان اعتبار مصوبه سران قوا، خواستار بازگردانی اختیارات وزارت جهاد کشاورزی شد، افزود: مقاومت غیرمدبرانه رئیس‌جمهور در مقابل قانون انتزاع باعث افزایش قیمت و نابسامانی در بازار گوشت مرغ و واردات نهاده‌های دامی شده است. وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور طی سال‌های گذشته تنها در شرایط نابسامان و مواجه شدن با گرانی بیش از حد به وضعیت کشاورزی پرداخته است، گفت: در حال حاضر حدود 5 میلیون تن نهاده دامی تنها در بندر امام خمینی(ره) وجود دارد که تا قبل از حضور تیم بازرسی کمیسیون کشاورزی حرفی از آن‌ زده نمی‌شد، در حالی که کشتار دام مولد به دلیل عدم وجود نهاده دامی و بالا بودن قیمت حدود 74 درصد افزایش پیدا کرده است و رئیس‌جمهور این بار نیز در زمینه دلایل افزایش قیمت مرغ آدرس غلط به مردم می‌دهد. 
***
روند تجارت بین ایران و افغانستان عادی است
رایزن سابق بازرگانی ایران در افغانستان گفت: روند تجارت در ۲ مرز میلک و ماهیرود کاملا عادی است و مشکلی برای تردد کامیون‌های حمل کالاهای تجاری وجود ندارد. 
محمدمهدی جوانمرد‌قصاب در گفت‌وگو با فارس درباره آخرین وضعیت تردد کامیون‌های حمل‌کننده کالاهای تجاری بین ایران و افغانستان گفت: روند تجارت بین ایران و افغانستان بعد از اتفاقات اخیر در آن کشور کاملا عادی شده است و هیچ مشکلی برای عبور و مرور کامیون‌های تجاری وجود ندارد. رایزن بازرگانی سابق ایران در افغانستان بیان داشت: تردد کامیون‌های حمل کالا از ۲ گمرک میلک و ماهیرود پس از تسلط طالبان بر برخی مناطق این کشور کاملا به حالت عادی بازگشته است و حمل کالای تجاری از این دو گمرک طبق روال سابق در حال انجام است. البته هنوز مشکلاتی در گمرک دوغارون برای تردد کامیون‌ها وجود دارد. جوانمردقصاب با بیان اینکه تجار افغانستانی اغلب کالا‌های ایران را در کارخانه از تولید‌کنندگان تحویل می‌گیرند و در همانجا نیز تسویه‌حساب می‌کنند، گفت: همچنین تجار ایرانی کالاها را در مرز به تجار افغانستانی تحویل می‌دهند، به این صورت که بار کامیون‌های ایران به کامیون‌های افغانستانی منتقل می‌شود و معمولا کامیون‌های ایرانی وارد خاک افغانستان نمی‌شوند.  
***
۷۱ میلیون لیتر مصرف آب غیرمجاز در تهران
تنها در ۳ ماه ابتدایی امسال ۵۴۳۹ رشته انشعاب غیرمجاز آب در سطح استان تهران شناسایی شد که ۲۵۸۳ رشته انشعاب پس از اخذ جریمه و طی مراحل قانونی خرید انشعاب به مجاز تبدیل شده‌اند و ۱۲۹۰ رشته انشعاب به صورت کامل قطع و متخلفان جریمه شدند. با یک حساب سرانگشتی می‌توان میزان تقریبی مصرف آب از طریق انشعاب‌های غیرمجاز را به دست آورد؛ اگر هر انشعاب غیرمجاز را برای یک خانوار ۴ نفره در نظر بگیریم و طبق الگوی مصرف آب، میزان مصرف آن را ۱۴ هزار لیتر لحاظ کنیم، یعنی در هر ماه چیزی نزدیک به ۷۱ میلیون لیتر آب از طریق این انشعاب‌ها مصرف شده است. اهمیت این رقم آنجا بیشتر به چشم می‌آید که بدانیم متوسط مصرف لحظه‌ای آب کل کلانشهر تهران ۴۲ هزار لیتر است. در شرایطی که تهران با معضل کمبود منابع آبی دست و پنجه نرم می‌کند، وجود انشعاب‌های غیرمجاز تهدید بزرگی است که باید همه نهادها و ارگان‌های ذی‌ربط به آن توجه داشته باشند. 
مطابق قانون هر شخص حقیقی یا حقوقی که بدون داشتن انشعاب مجاز و قانونی به مصرف آب از تاسیسات آبرسانی شهری یا روستایی اقدام کند یا با داشتن انشعاب، به مصرف آب مغایر با مقررات (مشخصات قراردادی انشعاب) مبادرت کند، مصرف‌کننده غیرمجاز است. 

Page Generated in 0/0064 sec