printlogo


کد خبر: 236009تاریخ: 1400/4/28 00:00
مدیرعامل بنیاد برکت از امضای تفاهمنامه آبرسانی به ۴۷۱ روستای استان خوزستان خبر داد
نهضت آبرسانی به خوزستان

طی یک ماه گذشته کم‌آبی در خوزستان روندی رو به رشد به خود گرفته و باعث شده هورالعظیم، کرخه و کارون با چالش‌های جدی رو‌به‌رو شوند. تصاویر منتشرشده از خوزستان حکایت از آن دارد که کم‌آبی در این استان نه‌تنها کشاورزی و پرورش دام‌های سنگین را با مخاطره رو‌‌به‌رو کرده‌، بلکه مردم نیز در تامین آب روزانه خود با مشکل رو به رو شده‌اند. 
در حالی که خوزستان در بحران کم‌آبی قرار گرفته است، از ستاد اجرایی فرمان امام خبر می‌رسد که در آینده نزدیک مشکل آب 471 روستا در 12 شهرستان در این استان حل خواهد شد. در سفر مدیرعامل بنیاد برکت به خوزستان، تفاهمنامه آبرسانی به ۴۷۱ روستای تنش‌زا در استان با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال میان این بنیاد و آبفای خوزستان به امضا رسید و بر این اساس شهرستان‌های شادگان، اهواز، دشت آزادگان، باوی، حمیدیه، باغملک، رامشیر، شوش، ماهشهر، هویزه، هندیجان و اندیمشک در آینده نزدیک مورد هدف آبرسانی قرار می‌گیرند. 
در همین رابطه مدیرعامل بنیاد برکت گفت: براساس این تفاهمنامه و در مدت ۹ ماه، به ۴۷۱ روستای واقع در مناطق تنش‌زا و بحرانی ۱۳ شهرستان استان آبرسانی می‌شود. 
امیرحسین مدنی ارزش این تفاهمنامه را یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: تمرکز اصلی تفاهمنامه بر تأمین لوله آب است. ضمن اینکه تانکرهای مورد نیاز برای آبرسانی به مناطق دارای تنش آبی نیز از سوی بنیاد برکت تأمین خواهد شد. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: این تفاهم‌ به نوعی بزرگ‌ترین تفاهمنامه مرتبط با پروژه‌های عمرانی در یک استان به شکل متمرکز در حوزه آبرسانی به ‌شمار می‌رود. وی درباره دیگر اقدامات بنیاد برکت در حوزه آبرسانی در استان خوزستان اظهار داشت: بنیاد پیش از این نیز به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال در حوزه آبرسانی در خوزستان سرمایه‌گذاری مستقیم کرده است. مدنی درباره جزئیات افتتاح پروژه آبرسانی به ۷۰ خانوار روستای چای عوفی در رامشیر نیز بیان کرد: این پروژه شامل ۷ کیلومتر خط انتقال و ۵ کیلومتر شبکه توزیع و تجهیزات الکترومکانیکال است و برای بهره‌برداری از آن ۳۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به نهضت آبرسانی این بنیاد در کشور گفت: تا پایان سال گذشته یکهزار و ۶۷۷ روستا تحت پوشش فعالیت‌های آبرسانی بنیاد قرار داشتند که از این تعداد، یکهزار و ۱۱۵ روستا از آب آشامیدنی بهره‌مند شده‌اند. 
وی ادامه داد: بنیاد برکت در سال جاری نیز ۵۰۰ روستای دیگر را به عنوان اهداف جدید آبرسانی در نظر گرفته بود که با امضای تفاهمنامه جدید و تحت پوشش قرار گرفتن ۴۷۱ روستای دیگر در استان خوزستان، مجموع روستاهای هدف آبرسانی بنیاد در سال جاری به ۹۷۱ روستا رسید. 
 
* اختصاص ۵۵ میلیارد تومان برای حل مشکلات آبرسانی خوزستان
از سوی دیگر خبرهای امیدوار‌کننده‌ای در زمینه تسریع آبرسانی به مناطق بحرانی استان خوزستان به گوش می‌رسد. در این زمینه استاندار خوزستان از اختصاص مبلغ ۵۵ میلیارد تومان از منابع ستاد اجرایی فرمان امام برای حل مشکلات تنش آبی و آبرسانی در مناطق محروم و روستایی خوزستان و تهیه تانکر خبر داده است. قاسم دشتکی اظهار کرد: سال بسیار سختی از نظر تنش آبی و خشکسالی داشتیم و مردم هم بسیار از این بابت اذیت شده‌اند و ناراحتی و گلایه‌مندی آنها بر حق است و ما هم باید به صورت شبانه‌روزی تلاش کنیم برای اینکه دغدغه‌های مردم را کاهش دهیم. استاندار خوزستان گفت: همه انرژی و تلاش ما بر این است که آلام مردم را کمتر کنیم. نظام هم در استان کار کرده و هیچ کس منکر تلاش‌ها و خدمات نظام در استان نیست اما مشکلات زیاد است و کارهای باقیمانده و اقداماتی که نیاز به اصلاح دارد باید انجام شود. 
‌دشتکی تصریح کرد: امام جمعه، علما، شیوخ، کارشناسان و اصحاب رسانه از وضعیت آب پشت سدها بازدید داشتند، آبی که برای ما قابل برنامه‌ریزی باشد با احتساب ۲ میلیارد مترمکعب آب پاییزه حدود 7 میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب محاسبه شده‌ است. وی یادآور شد: با پیگیری‌هایی که از معاون اول رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر کشور، وزیر نیرو و وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، قرار شد هیاتی در سطح معاونان وزرا و مقامات عالیرتبه کشور به استان سفر کنند و خروجی تصمیمات این هیات مورد پذیرش مجموعه دولت و مقامات کشور خواهد بود. استاندار خوزستان گفت: پس از مذاکره با نماینده ستاد اجرایی فرمان امام مقرر شد مبلغ ۵۵ میلیارد تومان برای حل مشکلات تنش آبی و آبرسانی در مناطق محروم و روستایی خوزستان و تهیه تانکر آبرسانی توسط ستاد اجرایی فرمان امام اختصاص یابد که ۵۰ درصد از این رقم طی روزهای آینده تخصیص خواهد یافت. 
 
* افزایش خروجی سدهای دز و کرخه
هم‌اکنون با توجه به شرایط ویژه استان خوزستان، مجلس شورای اسلامی نیز به میدان آمده تا هر چه زودتر مشکل کم‌آبی در خوزستان مرتفع شود. در این رابطه رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از رهاسازی آب و افزایش خروجی سدهای کرخه و دز خبر داد. فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: میزان خروجی سد کرخه و سد دز برای پایین دست افزایش یافت و آب در حال رهاسازی است. وی گفت: این رهاسازی با پیگیری رئیس مجلس به وزارت نیرو ابلاغ شد و بر این اساس خروجی سد دز به ۱۴۰ مترمکعب و خروجی سد کرخه به ۱۶۰ مترمکعب رسید. 

Page Generated in 0/0048 sec