printlogo


کد خبر: 236132تاریخ: 1400/5/3 00:00
جواد فروغی پدیده کاروان ایران در المپیک 2020 توکیو شد این پرستار بیمارستان بقیه..‌الله در رشته تیراندازی با تپانچه رکورد المپیک را جابه‌جا کرد و نخستین مدال طلای ایران را به ارمغان آورد
نقطه‌زن
*غوغای بلندزن‌ها

شگفتی بزرگ برای کاروان ایران در توکیو زمانی رقم خورد که ناگهان مسن‌ترین ورزشکار ایران مدال طلا را از آن خود کرد. چه کسی فکرش را می‌کرد جواد فروغی 42 ساله که تنها 10 سال است به ورزش حرفه‌ای در تیراندازی با تپانچه رو آورده، ناگهان به بالاترین مدال این رشته در المپیک دست پیدا کند؟ او از سال 98 عضو تیم ملی شد و تنها در عرض 2 سال به قله این رشته رسید با صید طلای المپیک. 
همین چند هفته پیش بود که جواد فروغی موفق شد در کرواسی هم مدال طلای جهانی تپانجه را به دست آورد تا امیدوار باشیم قرار است در همان روز اول ایران و ایرانی را خوشحال کند. زمانی که جواد فروغی در جام‌جهانی کرواسی مدال طلای تپانچه بادی ۱۰ متر را بر گردن آویخت، خیلی‌ها به مدال او در المپیک توکیو امیدوار شدند، اگرچه محسن نصراصفهانی، سرمربی‌ تیم‌ ملی تپانچه اعتقاد داشت نباید بر اساس مدال جهانی روی مدال المپیک حساب کرد اما فروغی همه معادلات را به هم ریخت و توانست نام خود را به عنوان نخستین طلایی ایران در المپیک توکیو ثبت کند. 
جواد فروغی که سال‌ها به عنوان پرستار و کادر درمان در بیمارستان بقیه‌الله تهران مشغول به کار بود، به صورت کاملا اتفاقی تیراندازی را آغاز کرد و شاید در شروع کار فکر نمی‌کرد روزی نخستین مدال‌آور تیراندازی ایران لقب بگیرد. وی مدال‌های زیادی را در کارنامه ثبت کرده و قطعا مدال طلای المپیک مهم‌ترین آنها به شمار می‌رود. تیرانداز ایلامی کشورمان در کنار رشادت‌هایی که به عنوان پرستار برای کمک به هموطنان در بحران کرونا داشته، امروز هم افتخارآفرینی کرد تا باز هم نام ایران و ایرانی را بر زبان‌ها جاری کند. فروغی خود از جمله پرستارانی بود که به ویروس کرونا مبتلا شد اما با غلبه بر آن و بازگشت به تمرینات تیم ملی، توانست خود را برای حضور در بزرگ‌ترین آوردگاه جهانی آماده کند. وی در گام نخست در سال ۹۸ موفق به کسب سهمیه المپیک توکیو در مسابقات قهرمانی آسیا شد اما آنجا پایان موفقیت‌های او نبود. فروغی در ادامه کار در جام‌های‌جهانی هند و کرواسی مدال طلای تپانچه بادی را کسب کرد و با قرار گرفتن در جایگاه نخست در رده‌بندی جهانی تاریخ‌ساز شد. احترام نظامی او در زمان برافراشته شدن پرچم مقدس کشورمان علاوه بر بالا بردن غرور ملی، نشان داد یک پاسدار در هر جبهه‌ای برای اعتلای نام کشورش تلاش می‌کند. طلای فروغی پاداشی بزرگ برای ورزشکاری بود که علاوه بر تمرین، با پروردگار معامله کرد تا نیاز به مبادله با کسی نداشته باشد. 
 
* فروغی: عکس مدال طلا پروفایلم بود
اولین طلایی ایران در بازی‌های المپیک با اشاره به دلیل موفقیتش در سی‌و‌دومین دوره بازی‌های المپیک گفت: من عکس مدال طلا را پروفایل خودم قرار داده بودم و حتی ساخت مدال را با دقت نگاه می‌کردم. جواد فروغی پس از کسب مدال طلای المپیک توکیو گفت: اول از همه این مدال به خاطر لطف خداست، دوم هم لطف خداست و سوم هم لطف اوست. خانواده‌ام و خودم خیلی وقت گذاشتیم و به ‌رغم شرایطی که کرونا بر ورزش کشور بویژه تیراندازی حاکم کرده بود و بسیاری از مراکز تعطیل شده بود و نمی‌توانستیم تمرین کنیم، تمرینات را به صورت خشک در منزل انجام دادم. او در پاسخ به این سوال که آیا پیش‌بینی کسب مدال طلا را داشتید، گفت: من عکس مدال طلا را پروفایل خودم قرار داده بودم و حتی ساخت مدال را با دقت نگاه می‌کردم و حتی می‌دانستم وزن آن 538 گرم و جنس آن از نقره با روکش طلاست و در نهایت هم به آن رسیدم. فروغی درباره آرامش خود در فینال تاکید کرد: مرحله مقدماتی را با آرامش شروع کردم اما در راند پنجم نمره‌ام کاهش پیدا کرد و استرس شدیدی پیدا کردم. واقعا خدا در فینال به من آرامش داد. وقتی هم با نفرات قبلی اختلاف امتیاز پیدا کردم آرامشم بیشتر شد. البته ناگفته نماند درصدی از این آرام بودن هم به شخصیت خودم باز می‌گردد. وی در پاسخ به این پرسش که وقتی پرستار بود، به این فکر می‌کرد روزی قهرمان المپیک شود، تاکید کرد: خیر! به هیچ‌وجه. جالب این است بگویم من از نوجوانی مشکل دریچه میترال دارم و این مساله باعث می‌شود برخی اوقات روز تپش قلب داشته باشم، به همین خاطر به هر رشته ورزشی فکر می‌کردم اما اصلا این تصور را نداشتم در رشته‌ای مثل تیراندازی که نیاز به ثبات دست دارد، فعالیت کنم و مدال المپیک بگیرم.
روز گذشته پس از کسب مدال طلای المپیک توسط جواد فروغی،‌ موجی از شادی در کشور ایجاد شد. در این میان موضوع پرستار بودن فروغی در بیمارستان حضرت بقیه‌الله مورد توجه قرار گرفت. فروغی از پرستاران فعال در بخش کرونای بیمارستان بقیه‌الله است. موضوع دیگری که مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفت، حضور این قهرمان المپیک در سوریه برای انجام خدمات پزشکی به مدافعان حرم بوده است. در یکی از فیلم‌های منتشرشده، فروغی از تلاش خود برای مداوای یک داعشی زخمی در سوریه می‌گوید. این فیلم باعث شد در شبکه‌های اجتماعی از عنوان پهلوان برای جواد فروغی استفاده شود.
 
* فروغی، رکورددار المپیک
فروغی با امتیاز 8/244 علاوه بر ایستادن بر سکوی قهرمانی، توانست رکورد المپیک را که پیش از این در اختیار تیراندازی از کشور مکزیک بود هم جابه‌جا کند. فروغی به عنوان مسن‌ترین ورزشکار ایران در المپیک به این مقام رسید و نخستین تیرانداز تپانچه کشورمان شد که توانست به مدال طلا دست پیدا کند. پیش از او مرحوم محمود نامجو در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن با ۳۸ سال سن به مدال برنز وزنه‌برداری رسیده بود تا مسن‌ترین مدال‌آور ورزش ایران باشد.
 
* از دست رفتن مدال توسط شمشیربازان سابر
در رشته شمشیربازی سابر، مجتبی عابدینی‌ از بخت‌های مدال‌آوری ایران در مرحله یک‌هشتم‌ نهایی مقابل آروم ژیلاگی، قهرمان المپیک از مجارستان با حساب ۱۵ بر ۷ شکست خورد و از صعود به جمع ۸ ورزشکار برتر بازماند. 
محمد رهبری، دیگر شمشیرباز سابر ایران مقابل لوئیجی سامله از ایتالیا با نتیجه ۱۵ بر ۷ شکست خورد و از گردونه مسابقات حذف شد. 
علی پاک‌دامن آخرین شیمشیرباز سابر ایران در مرحله یک‌چهارم نهایی با نتیجه ۱۵ بر ۶ مقابل آرون ژیلاگی، شمشیربازی که عابدینی را حذف کرده بود، شکست خورد تا تیم ایران در بخش انفرادی این رشته به مدالی نرسد. 
 
* حذف تکواندوکار ایرانی با مصدومیت کهنه
آرمین هادی‌پور با وجود مصدومیت سنگینی که چند ماه است با او همراه شده، در دومین دیدار خود در المپیک ۲۰۲۰ برابر نماینده آرژانتین ۲۱ بر ۶ مغلوب شد و با شکست نماینده آرژانتین برابر تکواندوکار ایتالیایی، هادی‌پور هم با المپیک توکیو خداحافظی کرد. 
 
* دوچرخه‌سوار ایرانی به خط پایان نرسید
سعید صفرزاده، دوچرخه‌سوار ایران در ماده استقامت جاده به مسافت ۲۳۴ کیلومتر، موفق نشد رقابتش را به پایان برساند. 
 
* کنار رفتن تیراندازان تفنگ بادی زنان ایران
در پایان مرحله مقدماتی مسابقات تیراندازی تفنگ بادی ۱۰ متر زنان، با حضور ۵۶ تیرانداز، آرمینا صادقیان و فاطمه کرم‌زاده ۲ ملی‌پوش ایرانی موفق به حضور در جمع ۸ نفر پایانی نشدند. 
آرمینا صادقیان جوان‌ترین عضو کاروان ایران با 6/622 امتیاز در رده سی‌ام ایستاد. فاطمه کرم‌زاده با ثبت امتیاز 9/624 در رده بیست‌وسوم قرار گرفت. 
 
* حذف زودهنگام عالمیان در تنیس روی میز
نیما عالمیان، ملی‌پوش تنیس روی میز کشورمان در مرحله مقدماتی المپیک توکیو با نتیجه ۴ بر یک مقابل پائول درینکال از انگلیس شکست خورد تا خداحافظی زودهنگامی با مسابقات داشته باشد. 
عالمیان در نخستین بازی خود در المپیک تا توانست رفتار غیرمعقول نشان داد. او که از همان ابتدای بازی عصبی بود، در یک صحنه در اعتراض به تصمیم داور راکت خود را به سمت میز و تور پرتاب کرد و این حرکتش باعث شد تا اخطار دریافت کند. در اواخر ست دوم هم او دوباره در اعتراض به تصمیمات داور این بار به شکل تمسخرآمیزی سرویس‌های خود را روی هوا و به تور زد.
***
شاهکار تیم ‌ملی والیبال در گام نخست مقابل لهستان
غوغای بلندزن‌ها
تیم ملی والیبال ایران در بازی نخست خود در المپیک توکیو مقابل تیم لهستان شگفتی‌ساز شد و توانست قهرمان جهان را مغلوب خود کند. تیم‌ملی والیبال ایران روز شنبه در نخستین بازی مرحله گروهی این مسابقات مقابل تیم قدرتمند لهستان، قهرمان جهان در سال ۲۰۱۸ صف‌آرایی کرد. ملی‌پوشان ایران در دیداری تماشایی انتقام المپیک ریو را از لهستان گرفتند و با پیروزی ۳ بر ۲ مقابل قهرمان جهان، گام محکمی در شروع بازی‌ها برداشتند. ۲ تیم ایران و لهستان در المپیک ریو نیز مقابل هم قرار گرفته بودند که تیم ‌ملی ایران در آن بازی با نتیجه ۳ بر ۲ مغلوب شده بود. 
***
 موج‌سواری سلطانی‌فر
 روی افتخارآفرینی فروغی 
وزیر ورزش و جوانان پس از مدال‌آوری تیرانداز کشورمان، از پیش‌بینی خود برای این نتیجه خبر داد اما نبودش در سالن این ادعا را زیر سوال ‌برد. بعد از این اتفاق تاریخی، صحبت‌های مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان قابل توجه بود. وی پس از کسب طلا، در تماسی اعلام کرد: «به فروغی در تهران گفته بودم تو طلایی هستی.» اما نکته قابل تامل در این صحبت‌ها اینکه اگر وزیر ورزش آنقدر مطمئن بود فروغی به مدال طلا می‌رسد و آن را پیش‌بینی هم کرده بود، چرا در سالن تیراندازی حضور پیدا نکرد تا مدال‌آوری او را از نزدیک تماشا کند و به او تبریک بگوید؟ آیا نباید پرسید چنین پیش‌بینی‌ای، چرا وی را راهی سالن دیگری کرده بود؟ چرا باید چنین فیلمی از سلطانی‌فر به بیرون درز کند تا به اصطلاح، انگاره‌سازی برای اشراف وی بر ورزش ایجاد شود؟ سوای مدال تاریخی فروغی، وضعیت امروز و دیروز نمایندگان اعزامی نشان از واقعیت‌های مدیریتی ورزش کشور دارد. سلطانی‌فر برنامه خود را بر اساس حضور در سالن شمشیربازی تنظیم کرده بود که نمایندگان کشورمان هم نتایج خوبی کسب نکردند و حذف شدند. انتظار این بود این نفرات روی سکو بروند که چنین نشد. به نظر می‌رسد سلطانی‌فر نیز با همین انگاره راهی سالن شده بود که مدال طلای فروغی، همه معادلات را بر هم زد.
***

اشک‌های نجمه خدمتی پس از طلایی شدن فروغی

۲ ورزشکار زن ایرانی پس از قهرمانی فروغی در رقابت‌های المپیک توکیو با تمام وجود روی سکوها خوشحالی کردند. جواد فروغی در فینال رشته تیراندازی مدال خوشرنگ طلا را کسب کرد. المپیک اما زیبایی‌هایی منهای مدال‌های رنگارنگ دارد که یکی از آنها همین تصاویری است که از ورزشکاران ثبت می‌شود. هانیه رستمیان و نجمه خدمتی، ۲ ملی‌پوش تیم تیراندازی ایران در لحظه کسب مدال طلا توسط جواد فروغی، سر از پا نمی‌شناختند و از ته دل خوشحالی خود را ابراز کردند و اشک شوق ریختند. ثبت این تصاویر بار دیگر موج همدلی و همبستگی ملی در کشور را نشان داد. 

Page Generated in 0/0070 sec