printlogo


کد خبر: 236133تاریخ: 1400/5/3 00:00
دولت سیزدهم برنامه جامعی برای تحول اقتصادی ارائه دهد

محمدرضا پورابراهیمی*: نخستین مطالبه از دولت جدید و فعالیت‌هایش آن است که برنامه‌هایش که پیش از این به صورت سرفصل از سوی آیت‌الله رئیسی بیان شده است باید تبدیل به یک برنامه جامع محتوایی با اولویت اقتصاد شود و قطعا این برنامه باید مورد قبول و وفاق اکثریت متخصصان در ایران باشد که طبیعتا صددرصد متخصصان با آن موافق نخواهند بود اما اگر اکثریت کارشناسان و متخصصان این برنامه را در حوزه مصارف بودجه‌ای، سیاست خارجی، دیپلماسی اقتصادی و مسائل مربوط به ناترازی بانکی، ارزی، مالیات و... ‌ببینند، بلافاصله بگویند آنچه دولت ارائه کرده است برنامه‌ای جامع محسوب می‌شود و در شرایط فعلی بهترین برنامه است. 
اولین انتظار از دولت منتخب تولید یک برنامه جامع و کامل است که می‌تواند کشور را از این وضعیت نجات داده و شرایط را به سمت بهبود جلو ببرد و حتی اگر حوزه تحولی را هم در نظر بگیریم، ما از این موضوع استقبال کرده و با این رویکرد تحولی موافقت خواهیم کرد نه اینکه اصلاحات به صورت جزئی باشد. 
وزرا و مدیرانی که می‌خواهند این برنامه‌ مورد وفاق کارشناسان و متخصصان امر را که دارای رویکرد تحولی است اجرایی کنند، باید خود، افرادی بسیار قوی باشند؛ لذا باید کامل‌ترین و جامع‌ترین برنامه تخصصی در حوزه اقتصاد به کمک متخصص‌ترین، کامل‌ترین، باتجربه‌ترین و سالم‌ترین مدیران به مرحله اجرا برسد. ۲ ویژگی مذکور باید در کنار ویژگی‌ هماهنگی بین بخش‌های مختلف دولت، موجبات پیشرفت بیشتر کشور را به وجود آورد؛ این موضوع چالش اساسی محسوب می‌شود. برخی اوقات برنامه خوب است و افراد قوی هم آن را اجرا می‌کنند اما چون ناهماهنگی در بخش‌های مختلف قوه مجریه وجود دارد، نمی‌تواند موجب نتیجه‌بخش بودن آن برنامه شود که تجربه تلخ این موضوع در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، بین وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بین سازمان برنامه و بانک مرکزی وجود داشت و در مجموع در همه وزارتخانه‌ها شاهد ناهماهنگی بودیم. در مجموع تولید محتوای برنامه‌ای، افراد کارآمد و قوی و هماهنگی بین بخش‌های مختلف دولت، ۳ ویژگی‌ای است که اصل مورد مطالبه جدی مجلس بویژه کمیسیون و تیم اقتصادی آن از دولت آینده است و حتما هم بر این موضوع پافشاری می‌کنیم و هیچ تعارفی با کسی هم نداریم.
شرایط فعلی کشور آنقدر سخت است که فقط با حفظ منافع ملی می‌توانیم از این شرایط سخت عبور کنیم؛ بزرگ‌ترین کمک به دولت سیزدهم آن است که ما آنقدر کار را سخت بگیریم که دولت در برنامه‌هایش موفق‌تر باشد. 
ما می‌خواهیم با دولت آیت‌الله رئیسی به صورت دلسوزانه، مشفقانه و حمایتی رفتار کرده و سخت بگیریم که اثر آن باعث موفقیت بیشتر دولت شود و عملا این سخت‌گیری موجب موفقیت دولت و کمک به بهبود روند مجلس نیز است. سخت‌گیری مجلس نسبت به دولت موجب موفقیت بیشتر قوه مجریه است و این کار در راستای موفقیت آن محسوب می‌شود نه در راستای عدم موفقیت. این سخت‌گیری کاملا دلسوزانه است، چرا که تنها دولتی که در تاریخ جمهوری اسلامی با رأی اکثریت نمایندگان مجلس وارد صحنه شده است و برای آن کار کرده‌اند، دولت سیزدهم است.
* رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

Page Generated in 0/0067 sec