printlogo


کد خبر: 236145تاریخ: 1400/5/3 00:00
اخبار

زنگ خطر درباره کشتار دام‌های سبک
رئیس اتحادیه دام سبک کشور با بیان اینکه سوءمدیریت در تامین نهاده‌های دامی از سال ٩٨ شروع شد و مسؤولان به هشدارها بی‌توجهی کردند، درباره کمبود دام در نیمه دوم سال هشدار داد. افشین صدردادرس اظهار داشت: بحث کشتار دام‌های سبک و بره‌ها خیلی جدی است و بزودی ما با کمبود شدیدی در این حوزه مواجه خواهیم شد. وی ادامه داد: بخشی از بره‌هایی که در ۶ ماه اول سال متولد می‌شوند، در مدت ١٠٠ تا ١۵٠ روز پروار شده و به عنوان گوشت مصرفی مردم وارد بازار می‌شوند. بخشی دیگر نیز وارد گله دامدار شده و به جای گله‌هایی که حذف می‌شوند، جایگزین می‌شوند. فعال بخش خصوصی اضافه کرد: سوءمدیریت جدی در تأمین و توزیع نهاده‌های دامی بویژه نهاده‌های دام سبک از سال ٩٨ شروع شد، ضمن اینکه توزیع نهاده‌های دامی از طریق سامانه بازارگاه نابسامانی‌های گسترده‌ای را در این حوزه ایجاد کرد. دادرس تصریح کرد: مسؤولان به تمام هشدارها و تذکرات تولیدکنندگان، فعالان بخش خصوصی و کارشناسان بی‌توجهی کردند تا اینکه به شرایط فعلی رسیدیم. وی با اشاره به اینکه درصد تخصیص نهاده‌های دامی به دام‌های سبک کم بود، گفت: به همین دلیل دامداران ناچار بودند بخش عمده‌ای از نهاده‌های مورد نیازشان را از بازار آزاد تأمین کنند، به عنوان مثال دامداران هر کیلوگرم جو را که نرخ مصوب آن ١٩٠٠ تومان بود، کیلویی ۵ تا ۶ هزار تومان خریداری می‌کردند و به جایی رسیدند که ناچار شدند دام‌های خود را بفروشند، چرا که قادر به تأمین خوراک برای آنها نبودند. دادرس با تاکید بر اینکه دامداران ما عملا ورشکست شدند، افزود: قیمت تمام‌ شده تولید هر کیلوگرم گوشت گوسفند زنده با توجه به قیمت یونجه، علوفه و نهاده‌های دامی بین ٩٠ تا ١٠٠ هزار تومان است. وی ادامه داد: قیمت خرید هر کیلوگرم گوسفند زنده از دامداران بین ٣۵ تا ۴٣ هزار تومان است. دادرس در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه کشتار دام‌ها بیشتر نمایش و جوسازی برای افزایش قیمت شیرخام است، گفت: بحث کشتار گوسفند و بره‌ها چه ربطی به قیمت شیرخام دارد؟ شیر گوسفند تنها در برخی استان‌ها تبدیل به پنیر می‌شود و مقدار آن نیز زیاد نیست، ضمن اینکه شیر گوسفند به میزانی نیست که مشمول قیمت‌گذاری باشد.  
***
کمیسیون صنایع گرانی کالاهای اساسی را بررسی می‌کند
عضو هیات‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید کمیسیون صنایع و معادن به موضوع افزایش قیمت کالاهای اساسی ورود کرده و با دعوت از مسؤولان وزارت صنعت، معدن و تجارت دلایل نابسامانی بازار را جویا خواهد شد، چرا که وضعیت کنونی بازار پذیرفتنی نیست. بهزاد رحیمی با انتقاد از گرانی افسارگسیخته کالاهای اساسی گفت: در ابتدای امسال رئیس‌جمهور با تاکید بر کنترل و جدیت در عدم افزایش قیمت‌ها، اعلام کرد گرانی کالاها بویژه اقلام ضروری مردم به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست، حال آنکه با وجود گذشت ۴ ماه از سال، قیمت مرغ، روغن، شکر، مواد شوینده و نان که قوت اصلی مردم است، گران شده است. نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی افزود: تداوم افزایش قیمت کالاهای اساسی از ابتدای سال 1400 موجب کوچک شدن هر چه بیشتر سفره‌های مردم شده، حال آنکه نرخ ارز از ثبات نسبی برخوردار بوده و گرانی کالاها توجیه و بهانه خاصی ندارد. وی با بیان اینکه دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت بازار را رها کرده‌اند، اضافه کرد: هر روز بر سرعت قطار گرانی افزوده می‌شود، در حالی که بسیاری از مردم به دلیل شیوع بیماری کرونا با مشکلات اقتصادی شدیدی مواجهند و این وضعیت موجب شده بسیاری از کالاها از سبد خرید خانوار حذف شود. عضو هیات‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس به موضوع افزایش قیمت کالاهای اساسی ورود کرده و با دعوت از مسؤولان وزارت صنعت، معدن و تجارت دلایل نابسامانی بازار را جویا خواهد شد، چرا که وضعیت کنونی بازار پذیرفتنی نیست. 
***
انحراف در شبکه توزیع مرغ
نایب‌رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور قیمت‌های سرسام‌آور بازار را ناشی از نبود سازوکار مشخص در مسیر کشتارگاه تا عرضه دانست که با انحراف شدید روبه‌روست. حبیب اسدالله‌نژاد با اشاره به عرضه مرغ روزانه به بازار اظهار کرد: قیمت‌ها نباید بیش از آنچه امروز در بازار یافت می‌شود، افزوده شود، چرا که مرغداران ما با قیمت بالاتر از نرخ مصوب، قیمتی را در نظر نمی‌گیرند. وی مرغداران متخلف را طرف حساب با تعزیرات دانست و تاکید کرد در صورت احراز تخلف، سامانه به روی این دسته از مرغداران، برای جوجه‌ریزی‌های آتی بسته می‌شود. اسدالله‌نژاد در ادامه افزود: مرغداران به تکالیف خود عمل می‌کنند و اگر اشکالی و ایرادی وجود داشته باشد ناشی از این است که سازوکاری برای مسیر کشتارگاه تا عرضه تعریف نشده است و در این مسیر با انحراف شدید رو‌به‌رو هستیم. وی افزود: پس از کشتار مرغ، شاهد نوعی رهاشدگی هستیم و کشتارگاه‌ها می‌توانند مرغ را به هر نرخی که بخواهند عرضه کنند. اسدالله‌نژاد تصریح کرد: وقتی مرغدار محصول خود را به نرخ مصوب عرضه می‌کند، هیچ دلیلی ندارد که مرغ به دست مصرف‌کننده با قیمت‌های بسیار بالا برسد. وی این را ظلم در حق تولید‌کننده و مصرف‌کننده دانست و افزود: این دو گروه باید از منافع ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره‌مند شوند ولی متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد. نایب‌رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور خاطرنشان کرد: آمار کف بازار نشان نمی‌دهد روزانه ۷ هزار تن مرغ گم می‌شود. اسدالله‌نژاد چنین مساله‌ای را محل چالش برای سامانه‌های آماری عنوان کرد و گفت: با توجه به سازوکار‌های موجود باید راستی‌آزمایی شود تا مشخص شود آیا ارقام واقعی است یا خیر!

Page Generated in 0/0088 sec