با یک جستوجوی ساده در اینترنت میتوان فهمید برخی افراد هجمهای بیپایه علیه جواد فروغی، تیرانداز کشورمان به راه انداختهاند. جواد فروغی در رشته تیراندازی موفق به کسب مدال طلای المپیک 2020 توکیو شد و پس از این افتخارآفرینی بزرگ در گفتوگو با تسنیم گفت از سال 92 تا 94 در کشور سوریه حضور داشته است. به دنبال این افتخارآفرینی و این اظهارنظر فروغی که اتفاقا یکی از مدافعان سلامت است، از سوی عدهای سیاسی خارج از کشور جوی منفی در فضای مجازی ایجاد شد، آن هم در شرایطی که مدالی تاریخی توسط یک ایرانی به دست آمده بود و برخی به جای خوشحالی از این افتخار ملی به دنبال مسائل دیگری بودند. فروغی فقط به این موضوع اشاره کرده که در سوریه در قالب کادر درمان مدافعان حرم حضور داشته است اما حرفی از نظامی بودنش نزده، این در حالی است که با یک جستوجوی ساده مشخص میشود چه کشورهایی در چه رشتههایی افراد نظامی را به المپیک اعزام کردهاند. در واقع در تاریخچه بازیهای المپیک ورزشکاران زیادی بودهاند که در کنار پرداختن به ورزش حرفهای، شغل اصلی آنها نظامیگری بوده است و در ارتشهای کشورهای خود خدمت کردهاند. در دوره جاری المپیک که به میزبانی توکیوی ژاپن در حال برگزاری است، کم نیستند ورزشکارانی که همزمان عضو نظامی کشورهای خود هم هستند. بر این اساس طبق اعلام سایت رسمی وزارت دفاع آمریکا، در کاروان ایالات متحده که در بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو شرکت میکنند 17 ورزشکار و 2 مربی نظامی حضور دارند. بر اساس اعلام این سایت 17 سرباز، یک تفنگدار دریایی و یک گارد ساحلی ایالات متحده در بازیهای المپیک و پاراالمپیک 2020 شرکت دارند که اسامی آنها در زیر آمده است: امبر انگلیش (اسکیت زنان)، نائومی گراهام (بوکس زنان)، نیکولاس موورر (تیراندازی)، سندرا اوپتاگراف (تیراندازی زنان)، سامانتا شولتز (پنجگانه مدرن)، آمور الگزیری (پنجگانه مدرن)، ایلدار حافظاُف (کشتی فرنگی)، آلخاندرو سانچو (کشتی فرنگی)، بندار کتر (دوومیدانی)، پاتریک ساندرمن (تیراندازی)، ساگن مادالنا (تیراندازی زنان)، آلیسون ویز (تیراندازی زنان)، فیلیپ یونگمن (تیراندازی اهداف پروازی)، سم کندریکس (پرش با نیزه)، جان اشتفانوویز از نیروی دریایی (کشتی فرنگی) و نیکول بارنز از گارد ساحلی (قایق بادبانی). همچنین ۳ نظامی آمریکا در بازیهای پاراالمپیک شرکت خواهند کرد که عبارتند از: الیزابت مارکز (شنا)، جان لاز (تیراندازی) و کوین انگوین (تیراندازی).
همچنین سایت رسمی ارتش بریتانیا از حضور یک تفنگدار این ارتش در کاروان بریتانیا در این دوره از بازیهای المپیک خبر داد. بر اساس اعلام این سایت، کاریس آرتینگستال 26 ساله در رشته بوکس به عنوان نماینده بریتانیا روی رینگ خواهد رفت.
پایگاه خبری «بریج» هند هم از حضور 12 عضو ارتش این کشور در کاروان هند در بازیهای المپیک 2020 خبر داد که اسامی آنها به شرح زیر است:
آمیت پانگال (بوکس)، مانیش کائوشیک (بوکس)، ساتیش کومار (بوکس)، آویناش سابل (دوومیدانی)، نیجار چوپرا (دوومیدانی)، آریون لالجات و آرویند سینگ (روئینگ)، ویشنو ساراوانان (قایقرانی)، پاروین جادهاو (تیروکمان)، تاروندیپ رای (تیروکمان)، ساندیپ کومار (دوومیدانی) و گورپریت سینگ (دوومیدانی).
در زیر هم اسامی ورزشکارانی از دورههای گذشته بازیهای المپیک و پاراالمپیک را میخوانید که سابقه حضور در ارتش ایالات متحده آمریکا را داشتهاند.
* اندی سول که عضو ارتش ایالات متحده است، هنگام اشغال افغانستان بر اثر یک انفجار مجروح شد که در ادامه منجر به قطع هر دو پایش شد. او سال 2005 به فعالیت در رشته اسکی صحرانوردی پرداخت و 5 سال بعد در بازیهای پاراالمپیک زمستانی 2010 ونکوور شرکت کرد و صاحب مدال برنز شد.
*برد اسنایدر، عضو نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا که هنگام اشغال افغانستان در جریان یک انفجار بیناییاش را از دست داد، در بازیهای پاراالمپیک 2012 لندن در شنای 400 متر آزاد مردان و شنای 100 متر آزاد مردان صاحب ۲ مدال طلا شد و یک مدال نقره هم در ماده 50 متر آزاد به دست آورد.
* سم کندریکس، عضو ارتش ایالات متحده در بازیهای المپیک 2016 ریو موفق شد در رشته پرش با نیزه به مدال برنز دست پیدا کند. او که با سری تراشیده در این بازیها شرکت کرد، در این باره گفته بود: «به عنوان یک نظامی و یک ورزشکار آمریکا، مدل موهایم (موهایی ماشین شده) را به افتخار تمام سربازانی که این بازیها را تماشا میکنند، همینطور نگه میدارم».
* وینسنت هانکوک، تفنگدار ارتش ایالات متحده در بازیهای المپیک 2012 لندن موفق شد در رشته تیراندازی اهداف پروازی به مدال طلا دست پیدا کند و در ریو 2016 هم از عنوان قهرمانی خود در این رقابتها دفاع کرد.