شکست مجدد آمریکا در شلیک موشک هایپرسونیک از بمبافکن
دومین تلاش آمریکا برای شلیک نمونه اولیه موشک هاپرسونیک AGM-183A از بمبافکن با شکست همراه شد. بر اساس گزارشها، این موشک به صورت ایمن از بمبافکن B52H که آن را حمل میکرد، جدا شد اما موتور راکت روشن نشد. نخستین آزمایش این موشک آوریل انجام شده بود که در آن آزمایش، موشک نتوانسته بود از بال بمبافکن B52H جدا شود. نیروی هوایی آمریکا آزمایش دوم را روز 28 جولای (6 مرداد) بر فراز دریای ماگو در اقیانوس آرام در جنوب کالیفرنیا انجام داد. در بیانیه نیروی هوایی آمریکا آمده است: «موشک بخوبی از هواپیما جدا شد و به صورت موفقیتآمیز مراحل جدا شدن از جمله دستیابی به موقعیت، قطع تماس با بال هواپیما و انتقال قدرت از هواپیما به موشک انجام شد». در این بیانیه اضافه شده است: «موشک هایپرسونیک همچنین عملیات باله و مانورهای ضدانفجار را که برای اطمینان از عملیات ایمن برای خدمه هواپیما ضروری است، بخوبی انجام داده است. پس از جدا شدن ایمن از بمبافکن، موتور راکت روشن نشد». نیروی هوایی آمریکا تاکید کرد با وجود شکست اما این آزمایش، اطلاعات و دادههای ارزشمندی برای ادامه این برنامه ارائه داده است.
***
الجزایر مجوز شبکه العربیه را لغو کرد
وزارت ارتباطات الجزایر اعلام کرد به علت پوششهای گمراهکننده شبکه العربیه، مجوز فعالیت این شبکه سعودی را در قلمروی سرزمینی خود لغو کرد. در بیانیه مربوط به لغو مجوز نمایندگی شبکه سعودی العربیه در الجزایر، علت این موضوع «عدم احترام به اخلاق کاری، گمراهسازی رسانهای و تزویر» قید شده است، هر چند موارد تخلف شبکه مزبور به طور دقیق مشخص نشده است. دولت عبدالعزیز جراد، نخستوزیر الجزایر از حزب حاکم جبهه آزادیبخش میهنی، ماه پیش نیز مجوز شبکه فرانسوی «فرانس۲۴» را لغو کرده بود. «عمار بلحمیر» وزیر ارتباطات این کشور دلیل لغو مجوز شبکه فرانس ۲۴ را پوشش «راهپیماییهای جمعه» در ارتباط با تظاهرات ضددولتی در این کشور اعلام کرده بود. اخیرا نیز ویدئویی منتشر شده بود که «عمرو خالد» خطیب مصری در پی پافشاری مجری سعودی شبکه العربیه بر چند سوال درباره ارتباط او با جماعت اخوانالمسلمین و تجارت از راه دین و... از ادامه مصاحبه با این شبکه سعودی خودداری میکند.
***
مقاومت عراق: هر لحظه امکان آغاز درگیری با آمریکا وجود دارد
گروههای مقاومت عراق تهدید کردند در صورت عدم خروج نظامیان تروریست آمریکا از این کشور، حملات خود را آغاز خواهند کرد. یک منبع هماهنگکننده در گروههای مقاومت به شبکه روسیا الیوم گفت: «هر لحظه امکان دارد درگیری آغاز شود، زیرا آمریکا در خروج از عراق جدی نیست. ما برای مقابله کاملا آماده هستیم. ما آغاز و پایان آن (درگیری) را تعیین میکنیم، زیرا آمریکا قصد دارد اراده مردم عراق و مطالبات آنان در پایان بخشیدن به اشغالگری را دور بزند». در همین ارتباط، جنبش کتائب حزبالله اخیرا تأکید کرد نظامیان تروریست آمریکا باید از عراق خارج شوند و اگر خارج نشوند، غافلگیریهای بیشتری در راه خواهد بود. این جنبش با تاکید بر نهایت آمادگی مقاومت اعلام آمادگی کرد بار دیگر آمریکا را با شکست، مجبور به خروج از خاک خود کند. این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دوشنبه هفته گذشته مدعی شد «مأموریت رزمی» نیروهای این کشور در عراق، تا پایان سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید و «مرحله تازهای» از همکاری نظامی با بغداد آغاز خواهد شد.
***
کاردینال آمریکایی متهم به آزار جنسی نوجوانان شد
یک کاردینال آمریکایی رسما به آزار جنسی یک نوجوان ۱۶ ساله در دهه ۱۹۷۰ متهم شد. به گزارش بیبیسی، «تئودور مک کاریک» که قبلا سال 2019 توسط پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به دلیل اتهامات آزار جنسی خلع لباس شده بود، حالا با اتهام چندین مورد آزار جنسی و تعرض در آستانه محاکمه قرار دارد. وکیل این کاردینال سابق میگوید او عالیرتبهترین مقام کلیسای کاتولیک ایالات متحده محسوب میشود که با اتهامات کیفری آزار جنسی روبهرو است. کاریک که سابقا اسقف اعظم کلیسای کاتولیک پایتخت آمریکا، واشنگتندیسی بوده، پیش از این گفته بود از اتهامات ادعایی چیزی به خاطر نمیآورد، در حالی که حتی کلیسای واتیکان نیز بر گناهکار بودن او صحه گذاشته است. طبق گزارش ۴۵۰ صفحهای کلیسای کاتولیک درباره این کاردینال شامل شهادتنامهها و دهها نامه و نوشتههایی از آرشیو کلیساهای آمریکا و واتیکان، پاپ ژان پل دوم لهستانی از آزارگری جنسی کاردینال آمریکایی آگاه بوده اما ترجیح داده این اطلاعات را مخفی کند. پس از او نیز پاپ بندیکت شانزدهم آلمانی که سال ۲۰۱۳ استعفا کرد، احتمالا ایده تحقیق درباره اتهامات مک کاریک را رد کرده و گفته هیچ ادعای معتبری درباره تعرض وجود ندارد. در نهایت اما سال ۲۰۱۹، مک کاریک پس از تحقیقات درباره اتهاماتش درباره آزار جنسی با حکم پاپ فرانسیس آرژانتینی خلع لباس شد. در شکایت جدید دادگاه ماساچوست، مک کاریک متهم شده یک پسر نوجوان ۱۶ ساله را که نامی از وی منتشر نشده، مورد آزار جنسی قرار میداده است. طبق اسناد دادگاه که روزنامه «بوستون گلوپ» نخستینبار آن را گزارش کرد، قربانی آزار جنسی به بازرسان گفته مک کاریک یکی از دوستان خانوادگی آنها بوده است. کاردینال سابق آمریکایی همچنین به آزار جنسی یک نوجوان در نیویورک در اوایل دهه ۱۹۷۰ و وادار کردن مردان دیگر به آزار جنسی او متهم است. مک کاریک تنها یکی از صدها روحانی کاتولیک است که متهمند چندین دهه کودکان را مورد آزار جنسی قرار میدادهاند. به گزارش یورونیوز، اواخر اسفند ۱۳۹۹، یک گزارش تحقیقی مستقل ۸۰۰ صفحهای به سفارش کلیسای کاتولیک در آلمان منتشر شد که نشان میداد در بیش از ۴ دهه، ۳۱۴ کودک زیر ۱۴ سال در بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۸، توسط ۲۰۲ کشیش و شخصیتهای مذهبی و غیرمذهبی وابسته به کلیسای کاتولیک کلن آلمان مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.