printlogo


کد خبر: 236371تاریخ: 1400/5/10 00:00
طی یک شبانه‌روز 19 هزار و 846 بیمار جدید مبتلا به «کوویدـ 19» در کشور شناسایی شدند و 286 بیمار جان باختند
روزهای نفسگیر کرونا
5 هزار و 455 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه هستند 29 استان درگیر ویروس جهش‌یافته هستند و 285 شهر در وضعیت قرمز و 110 شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند

تهران و 28 استان دیگر در سخت‌ترین وضعیت بیماری کرونا قرار دارند و اغلب بیمارستان‌های کشور مملو از بیمارانی است که برخی از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستر‌ی‌اند. طبق گزارش‌های موجود، روزانه حدود 20 هزار نفر با علائم کرونایی به مراکز درمانی و بیمارستانی مراجعه می‌کنند که تعداد زیادی از آنها بستری می‌شوند. کارشناسان بهداشت می‌گویند طی 18 ماه گذشته وضعیت بیماری «کووید-19» به سختی پیک پنجم نبوده است. حال در چنین شرایطی میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به زیر 40 درصد رسیده است،‌ این در حالی است که ویروس دلتا چندین برابر سویه‌های قبلی کرونا قدرت سرایت دارد. در این شرایط، مسؤولان بیمارستانی نسبت به پر شدن ظرفیت تخت‌های بیمارستانی هشدار می‌دهند. 
 
* 29 استان کشور درگیرکرونای دلتا
با آنکه روند واردات واکسن کرونا به کشور تسریع شده و گروه‌های هدف بیشتری برای واکسیناسیون فرا خوانده شده‌اند اما ویروس سرکش کرونا با سویه دلتا تقریبا همه استان‌های کشور را فرا گرفته است. در این‌باره سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام شیوع کرونای دلتا در ۲۹ استان کشور و هشدار جدی نسبت به پر شدن تخت‌های بیمارستانی، گفت: رعایت پروتکل‌ها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده و این در حالی است که دلتا، ویروسی با قدرت سرایت بالاست که می‌تواند همه را مبتلا کند. علیرضا رئیسی در حاشیه آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه میزان مراجعه و بستری با علائم کرونا در بیمارستان‌ها در حال افزایش است، گفت: ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در حال تکمیل بوده و این هشدار جدی است که اگر پروتکل‌ها به همین شکل رعایت شود تا یک هفته آینده ممکن است درگیر موج بسیار سهمگین‌تری شویم. وی با تاکید بر اینکه هنوز به قله این موج از کرونا در کشور نرسیده‌ایم، گفت: رعایت پروتکل‌ها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است و ویروسی با چنین قدرت سرایت بالایی می‌تواند همه را مبتلا کند. رئیسی افزود: فکر می‌کنم اکنون همه خانواده‌ها در اطرافیان نزدیک خود به علت سرایت بالای کرونای دلتا حداقل یک مبتلا سراغ دارند و از طرفی مردم هم تایید خواهند کرد که تخمین میزان رعایت پروتکل‌ها هم نیاز به مطالعه دقیق ندارد و اگر به سطح شهرها سر بزنیم می‌بینیم پروتکل‌ها بخوبی رعایت نمی‌شود. به ‌رغم اینکه هشدار دادیم یکی از مکان‌های پرخطر قابل سرایت رستوران‌هاست هنوز هم عده زیادی به رستوران می‌روند و این یک هشدار جدی است. باید گفت حتی آنهایی که دوز اول واکسن را زده‌اند به دلیل قدرت سرایت بالا مستعد ابتلا هستند، بنابراین افراد باید از حضور در اماکن پرازدحام و سربسته پرهیز کنند. رئیسی ادامه داد: در کنار هشدارهایی که دادیم میزان ورودی واکسن‌مان قابل قبول است و طی ۲ روز گذشته حدود 5/2 میلیون دوز واکسن جدید به دست‌مان رسید و فردا (امروز) هم حدود یک میلیون دوز دیگر به دست‌مان می‌رسد و تا پایان مرداد ۷ میلیون دوز واکسن به دست‌مان خواهد رسید. سرعت واکسیناسیون نیز قابل قبول است. معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: از امروز برای کل کشور سامانه واکسیناسیون برای افراد ۵۵ سال به بالا باز است و خواهش می‌کنم فقط بر اساس نوبت خود به مراکز مراجعه کنند و سبب ازدحام در مراکز نشوند. سامانه دیگر تک‌نوبتی است و با ثبت‌نام همان لحظه پاسخ می‌دهد و لازم نیست منتظر پیامک بعدی باشید و محل و روز تزریق انتخاب می‌شود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای گروه‌های سنی‌ای که اعلام می‌کنیم هیچ نگرانی برای واکسن وجود ندارد و واکسن برای‌شان داریم.
 
* میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به پایین‌ترین حد رسید
سهل‌انگاری نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی موجب شده است تا سرایت‌پذیری ویروس جهش‌یافته کرونا تند و تیزتر شود. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور به 22/39 درصد رسیده که این میزان کمترین حد رعایت از اوایل تیرماه 99 تاکنون است. سیماسادات لاری درباره میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در کشور اظهار کرد: سیر نزولی میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در کشور تقریبا از اواسط خردادماه تاکنون ادامه داشته و از هفته اول تیرماه 1400 تاکنون این روند به سرعت کاهشی شده و در حال حاضر به 22/39 درصد رسیده است. وی ادامه داد: از 30 تیر تا 6 مردادماه 1400 تعداد 30 هزار و 852 واحد مرکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار دریافت کرده و به مراجع قضایی معرفی شدند. همچنین در این بازه زمانی تعداد هزار و 420 مرکز متخلف پلمب شدند. وی بیان کرد: سویه دلتای ویروس کرونا در کشور در حال چرخش است و به همه هموطنان توصیه می‌کنیم حتی پس از تزریق واکسن «کووید-19» نیز از ماسک استفاده کرده، فاصله‌گذاری را رعایت کنند و در اماکن پرجمعیت حاضر نشوند. 
 
* کادر درمان در مقابله با کرونا تنهاست
وضعیت وخیم همه‌گیری کرونا با سویه دلتای هندی در کشور تا جایی است که رؤسای ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور نامه‌ای به رئیس و اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا نوشتند و در آن شرایط بحرانی بیماری را مورد اشاره قرار دادند. در بخشی از این نامه آمده است: در شرایطی که موج اخیر بیماری کرونا با گونه دلتا در تمام کشور به صورت برق‌آسا به پیش می‌رود و هر روز سهم بیشتری از ظرفیت بهداشت و درمان کشور و بویژه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را اشغال می‌کند، ارائه خدمت با ایثار کارکنان نظام سلامت به دشواری انجام می‌شود. کارکنانی که ۱۸ ماه بی‌وقفه در صف مقدم مبارزه با «کووید-۱۹» حاضر بوده‌اند و بسیاری از ایشان تا مرز شهادت در دفاع از سلامت مردم نیز پیش رفته‌اند، اکنون در اوج خستگی باید در برابر موج بیماری بزرگ‌تر از تمام امواج قبلی همچنان در صف مقدم بمانند. تکمیل ظرفیت بستری بیمارستان‌ها، فقط به معنی اشغال تخت نیست که با افزودن تخت‌های سیار و بیمارستان‌های صحرایی قابل جبران باشد، بلکه به معنی اشباع کامل ظرفیت کادر ارائه‌دهنده خدمت نیز هست. تخت و تجهیزات بدون حضور کارکنان آموزش‌دیده و آماده به کار نمی‌تواند بیماران را نجات دهد. اکنون باید هشدار دهیم که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه‌ها، چه عرصه خدمات بهداشتی و درمانی سرپایی و چه خدمات درمانی بستری به حد اشباع نزدیک شده و ادامه این فشار فزاینده، سبب افت شدید عملکرد ایشان خواهد شد.
 
* تردد در شهرهای سیاحتی و زیارتی بشدت کنترل شود
رنگ غالب در نقشه کرونای کشور قرمز است، این در شرایطی است که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی به 40 درصد کاهش یافته و همین موضوع باعث شده آمار ابتلا و مرگ‌و‌میر ناشی از این بیماری روندی صعودی به خود بگیرد. در این زمینه مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بحرانی خواندن شرایط کرونا در کشور گفت: هم‌اکنون کشور از نظر کرونا در شرایط نامطلوبی قرار دارد و متاسفانه کرونای دلتا به عنوان گونه غالب اکثر استان‌ها و شهرهای کشور را درگیر کرده است. وی با بیان اینکه ظرفیت بیمارستان‌ها در کشور در حال پر شدن است، خاطرنشان کرد: متاسفانه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در حال پر شدن است و ما می‌بینیم بخش‌های آی‌سی‌یو مملو از بیماران بدحالی شده که نیازمند مراقبت‌های ویژه پزشکی هستند. متاسفانه روند ابتلا و بستری همچنان صعودی بوده و این وضعیت برای نظام سلامت و مردم مطلوب نیست. فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کمتر از 40 درصد رسیده است، از مردم خواست به منظور جلوگیری از شیوع بیماری همچنان نسبت به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اهتمام داشته باشند. وی گفت: هر زمان اپیدمی طولانی می‌شود مردم بی‌حوصله شده و پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند. در تعطیلات اخیر تصمیم‌گیری شده بود تا تهران و البرز 6 روز تعطیل شود اما آنچه ما دیدیم در شهر نشانی از تعطیلی نبود و حجم بالایی از سفرها به استان‌های شمالی کشور رقم خورد. فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی با گلایه از برگزاری مراسم‌ عروسی و عزا بیان داشت: تا وقتی نسبت به عدم برگزاری این دست از مراسم‌ متعهدانه عمل نکنیم و همچنان تجمعات برپا باشد نمی‌توانیم این بیماری را که بسیار چموش‌تر از سویه‌های قبلی خود است مهار کنیم. وی تاکید کرد: هم‌اکنون بسیاری از شهرهای ما درگیر با کرونای دلتا هستند و وضعیت در شهرهای زیارتی و سیاحتی بسیار وخیم‌تر است. از چند ماه پیش که احتمال ورود سویه دلتا به کشور می‌رفت برای این روزها باید تدبیر می‌شد و محدودیت‌های جدی را برای سفر به شهرهای زیارتی و سیاحتی در نظر می‌گرفتند. هم‌اکنون باید این شهرها بشدت کنترل شود تا بیش از این کرونا در کشور جولان ندهد. 
***
    ۲۸۶ فوتی و ۱۹۸۴۶ ابتلای جدید کرونا در کشور    
با وجود هشدارهای پی‌‌در‌پی کارشناسان بهداشت نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آمار مبتلایان به کرونا در کشور همچنان حدود 20 هزار نفر در روز است. این آمار، هشداری جدی برای پر شدن بیمارستان‌ها و افزایش میزان مرگ‌و‌میر بیماری «کووید-19» است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، از ظهر جمعه تا ظهر دیروز شنبه ۹ مردادماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۸۴۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۶۲۰ نفر از آنها بستری شدند و متاسفانه 286 بیمار کرونایی نیز جان خود را از دست دادند. متاسفانه در طول این مدت، با فوت ۲۸۶ قربانی جدید بیماری «کووید-19» مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۹۰ هزار و ۶۳۰ نفر رسید. البته خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۲۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵ هزار و ۴۵۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت نظر قرار دارند. در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۹ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۵۲۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۳۱۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند؛ مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور نیز به ۱۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۳۷ دوز رسیده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.

Page Generated in 0/0148 sec