موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
به مناسبت فرا رسیدن اعیاد سعید قربان و غدیر خم، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۲هزار و 825 تن از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه در نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات این محکومان را که پروندههای عفو آنان در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی شده و واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد قبول حضرت آیتالله العظمی خامنهای قرار گرفت.
***
وظیفه جریان انقلابی پیگیری موضوعات تا کسب نتیجه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وظیفه امروز جریان انقلابی آن است که در حد وسع، موضوعات را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کند و نباید به صرف انشا و صدور بیانیه اکتفا کنند. سعید جلیلی در دیدار مجازی با جمعی از جوانان و فعالان انقلابی استان خراسان رضوی، گفت: دولت سایه یک نوع حرکت عمومی و گفتمانی است که منحصر در هیچ گروه و تشکیلاتی نیست. ویژگی این گفتمان این است که هیچ گروه یا تشکیلاتی نمیتواند خود را محور انحصاری این حرکت بداند. جلیلی در این باره افزود: ایرادی که به خودمحوری برخی تشکلها و حرکتها وارد است، نباید در این حرکت بروز داشته باشد. عضو شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: هر ظرفیت انقلابی ولو به نام تشکل یا نهاد دیگری که به دنبال اصلاح روند امور است، میتواند یک دولت سایه باشد. دولت نیاز دارد سایه به سایه توسط مردم دنبال شود و از سوی گروههای مردمی به اشکال مختلف به او مشورت داده شود.
وی تصریح کرد: دولت سایه منحصر بر پیگیری اقدامات دولت نیست؛ قوه قضائیه، مجلس، شوراهای شهر، صداوسیما، شوراهای عالی و... میتوانند جزو موضوعات دولت سایه باشند. هدف آن است که به دنبال تایید، تصحیح یا تکمیل روند کشور بر اساس اولویت و وسع خودمان باشیم. جلیلی همچنین گفت: مهم این است که فعالیتهای کارگروههای استانی به حرکتی اجتماعی تبدیل شود و نتایج آن در عمل و عرصه واقعی مقابل چشم مردم نمایان شود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سخنان خود اظهار داشت: وظیفه امروز جریان انقلابی آن است که در حد وسع، موضوعات را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کند و نباید به صرف انشا و صدور بیانیه اکتفا کند.
***
ضرب و شتم یک ایرانی در زندان سوئد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئد دیروز گفت: امروز اطلاع یافتم در روز عید غدیر یکی از ایرانیان مورد ضرب و شتم شدید ماموران بازداشتگاهی در سوئد قرار گرفته که برای اطمینان از سلامتی وی درخواست ملاقات فوری کردم.
احمد معصومیفر در صفحه توئیتر خود درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد، نوشت: «امروز (دیروز) اطلاع یافتم یکی از ایرانیان در روز عید غدیر مورد ضرب و شتم شدید ماموران بازداشتگاه در سوئد قرار گرفته. برای اطمینان از سلامتی وی درخواست ملاقات فوری کردم». سفیر جمهوری اسلامی ایران در استکهلم در ادامه نوشت: «بیحرمتی و تعدی به حقوق اتباع کشورم را تحمل نخواهم کرد. موضوع را تا شناسایی و مجازات خاطیان پیگیری میکنم».
***
وزیر خارجه عراق:
برهم صالح به تهران سفر میکند
وزیر خارجه عراق در گفتوگو با شبکه سعودی العربیه درباره روابط آمریکا و ایران تاکید کرد این مساله به طور مستقیم بر عراق اثرگذار است. فواد حسین در پاسخ به این سوال که مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق قرار است بعد از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی به تهران سفر کند، آیا انتظار دارید تغییری در روابط ایران و عراق در زمان این رئیسجمهور به وجود آید، گفت: اولا که زمان سفر مصطفی الکاظمی به تهران هنوز مشخص نشده است، طرف ایرانی از نخستوزیر ما دعوت کرده است که به تهران سفر کند و او نیز بعد از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی خواهد رفت. اما طی چند روز آینده برهم صالح، رئیسجمهور عراق در رأس هیاتی که من نیز همراه آنها هستم به تهران سفر خواهد کرد و با طرف ایرانی بحث و رایزنیهایی خواهیم داشت. وی گفت رایزنیهای ما درباره مسائل مختلف خواهد بود و وضعیت جدید ایران نیاز به آغاز گفتوگوهایی دارد.
فواد حسین گفت در این سفر درباره روابط تهران- بغداد و روابط ایران و آمریکا با طرف ایرانی رایزنی خواهند کرد، زیرا این روابط میتواند تاثیرات منفی و مثبت بر وضعیت سیاسی عراق داشته باشد. وزیر خارجه عراق درباره تلاش بغداد در راستای انجام گفتوگوهای ایرانی- سعودی گفت: طبیعتا من نباید به نیابت از ۲ کشور ایران و عربستان صحبت کنم اما بر اساس اطلاعاتی که دارم دور سوم گفتوگوهای ایران و عربستان به پایان رسید و این گفتوگوها راضیکننده بود و مساله مهم این است که ۲ طرف شروع به رایزنی درباره موضوعاتی کردند که مرتبط با روابط دوجانبه است و عراق نقش مهمی در این زمینه ایفا کرد.