گروه ورزشی: بعد از 2 هفته تعطیلی روزنامهها، مهمترین خبر ورزشی روز، جدایی تقریبا قطعی کارلوس کیروش از تیم ملی یک روز پس از پایان بازیهای تیم ملی در جام جهانی است. در آخرین روز کاری رسانهها در سال 92 بود که «وطن امروز» در گزارشی از پیشنهاد 2 میلیون دلاری کیروش به فدراسیون فوتبال ایران برای تمدید قرارداد خبر داد؛ خبری که بازتاب فراوانی در رسانههای مجازی پیدا کرد. با این حال انفعال فدراسیون فوتبال و بالاتر از آن وزارت ورزش نسبت به این خبر مهم این احتمال را ایجاد کرد که فدراسیون همچنان امیدوار به یافتن منابع مالی برای تمدید قرارداد با کیروش است اما مصاحبههای کفاشیان در ایام تعطیلی مطبوعات با خبرگزاریها مشخص کرد باید راه کیروش و تیم ملی را پس از پایان رقابتهای جام جهانی برزیل جدا شده دانست. در نخستین روزهای تعطیلی نوروز بود که علی کفاشیان در گفتوگو با ایرنا از افزایش 80-70 درصدی رقم پیشنهادی کیروش نسبت به قرارداد قبلیاش گفت و دیروز در پایان تعطیلات توپ را به زمین دولت و وزارت ورزش انداخت و گفت اگر دولت میخواهد کیروش بماند باید از نظر مالی فدراسیون فوتبال را ساپورت کند. فحوای این دو مصاحبه موید گزارشی است که 28 اسفند در «وطن امروز» منتشر شد و اکنون با پا پس کشیدن وزارت ورزش در ماجرای تمدید قرارداد کیروش باید منتظر چهرههای جدید روی نیمکت تیم ملی پس از جام جهانی باشیم.
گزینههای جانشینی کیروش
به شیوه همیشگی فوتبال ایران باید منتظر بود تا رسانههای پرتعداد ورزشی اسامی مختلفی را برای جانشینی کیروش بعد از تعطیلات ردیف کنند. از الان قابل پیشبینی است که نامهایی نظیر کریستوف دام، بورا میلوتینوویچ و چند اسم نام آشنای دیگر در این سیاهه پر اسم قرار گیرد. در میان گزینههای داخلی هم حتما نام مربیان موفقی مثل امیر قلعهنویی و حسین فرکی به گوشتان خواهد خورد. با این حال جالب است بدانید فدراسیون فوتبال برای جانشینی کیروش نه به دنبال مربیان خارجی حاضر در لیگهای عربی یا اروپایی است و نه چشم به مربیان داخلی دارد. علی کفاشیان و تیمی که تصمیمهای فنی را در فدراسیون فوتبال میگیرند از هماکنون روی یک نام اتفاق نظر دارند و اگر تصمیمشان در لحظه آخر تغییر نکند، زلاتکو کرانچار به نیمکت تیم ملی میرسد؛ اتفاقی که با استقبال سرمربی کروات تیم سپاهان هم روبهرو شده است. کرانچار که سابقه هدایت تیمهای ملی کرواسی و مونتهنگرو را در دو دوره برعهده دارد در آخرین روزهای سال در یک مصاحبه نوروزی گفته بود حضور روی نیمکت تیم ملی برایش یک «رویا» است، رویایی که «مطمئنا» روزی به آن خواهد رسید.
چرا کرانچار؟
اما حتما انتخاب کرانچار برای جانشینی کیروش واکنشهای متفاوتی را ایجاد خواهد کرد. یکی از منفیترین واکنشها احتمالا از سوی خود کارلوس کیروش خواهد بود که چند باری در طول ماههای اخیر با کرانچار بر سر موضوع حضور بازیکنان باشگاهی در تیم ملی بگومگو کرده بود و در زمانهایی این جدال کلامی از حالت بگومگو هم خارج شد و به درگیری کشید. این واکنش منفی در شرایطی به وجود خواهد آمد که کفاشیان بارها در مصاحبههایش گفته بود اگر کیروش نماند انتخاب سرمربی بعدی تیم ملی با نظر کیروش و با استفاده از تجربه او صورت خواهد گرفت اما اگر حضور کرانچار در تیم ملی را قطعی بدانیم نهتنها این مشورت صورت نگرفته بلکه یکی از منتقدان اصلی کیروش بر جایگاهش در تیم ملی تکیه خواهد زد. با این حال فدراسیون فوتبال برای انتخاب خود دلیلی داشته که مجبور شده برخلاف میل خود کسی را جایگزین کیروش کند که بیشترین مشکل را با او داشته است. اولین دلیل برای این انتخاب، قیمت پایین کرانچار در مقایسه با کیروش و مربیان همتراز اروپایی در کنار بیپولی فدراسیون است که کفاشیان را به سمت قطعی کردن قرارداد با سرمربی 57 ساله کروات ترغیب کرده است. ضمن اینکه کرانچار به خاطر علاقه فراوانش به تیم ملی ایران حاضر است از رقم اولیه پیشنهادیاش هم عدول کند و همین تخفیف بزرگ کفاشیان را راغبتر کرده است. دلیل بعدی که باعث شده فدراسیون فوتبال در انتخاب کرانچار تقریبا به قطعیت برسد، شناخت فراوان کرانچار از فوتبال ایران و بعد از آن شناختش از فوتبال کشورهای حوزه خلیجفارس به مدد فعالیت چند ساله در این کشورهاست که باعث شده فدراسیون فوتبال برای انتخاب کیروش با انگیزهتر شود. به هر حال با پایان فصل باید منتظر تغییرات فراوانی روی نیمکت تیمهای لیگی بود؛ تغییراتی که در نهایت بعضی از آنها به عنوان بمبهای فصل نقل و انتقالات پتانسیل ایجاد زلزله در فوتبال ایران را دارند.