printlogo


کد خبر: 236514تاریخ: 1400/5/13 00:00
اخبار

رکوردشکنی مصرف بنزین در تیرماه
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد با وجود اعمال محدودیت‌های کرونایی، میانگین مقدار مصرف بنزین تیرماه امسال از ۱۰۷ میلیون لیتر فراتر رفت. کرامت ویس‌کرمی با اشاره به رکوردشکنی مصرف بنزین در تیرماه 1400 افزود: با وجود اعمال محدودیت‌های کرونایی، میانگین مصرف بنزین در تیرماه امسال از 107 میلیون لیتر فراتر رفت، این در حالی است که پارسال مصرف بنزین به ‌دلیل کاهش تردد‌ها به ‌طرز خیره‌کننده‌ای کاهش یافته بود. وی همچنین با بیان اینکه به متقاضیان خرید تانکر حمل سوخت 30 میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود، گفت: این اقدام برای تقویت بخش حمل‌ونقل سوخت در کشور انجام می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی همچنین اعلام کرد: ذخیره‌سازی نفت سفید از هفته آینده آغاز می‌شود. 
***
نقدینگی رکورد زد
بانک مرکزی میزان نقدینگی در پایان خردادماه ۱۴۰۰ را بیش از ۳ هزار و ۷۰۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که حاکی از رشد 4/39 درصدی نسبت به خردادماه سال ۹۹ است. بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در پایان خردادماه 1400، حجم نقدینگی را 37 هزار و 54 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که حاکی از رشد 4/39 درصدی نقدینگی نسبت به پایان خرداد 99 است. این در حالی است که این شاخص نسبت به اسفندماه 99،  6/6 درصد رشد داشته است. ضریب فزاینده نقدینگی در پایان خردادماه امسال 397/7 بوده که 7/6 درصد نسبت به خرداد 99 رشد داشته است. 
***
با خطر کمبود ذرت مواجهیم
عضو هیأت‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران گفت: جابه‌جایی دولت و بی‌توجهی به جریان مستمر تأمین نهاده‌های تولید باعث توقف یک‌ماهه تأمین ارز واردات نهاده‌های دامی شده است. محمدمهدی نهاوندی با بیان اینکه جابه‌جایی دولت و بی‌توجهی به جریان مستمر تأمین نهاده‌های تولید باعث توقف یک‌ماهه در تأمین ارز واردات نهاده‌های دامی شده است، اظهار کرد: این واقعیت و شرایط موجود مدت‌ها قبل از سوی اتحادیه پیش‌بینی و به مراجع ذی‌ربط نیز گزارش شده بود. وی افزود: متأسفانه بی‌عملی و کندی دست‌اندرکاران از یک سو و همزمانی با تغییرات دولت باعث تشدید کمبودها و کاهش جریان ورود نهاده‌های دامی ذرت به کشور شده است. عضو هیأت‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران تصریح کرد: این وضعیت با وجود پیش‌بینی افزایش قابل توجه قیمت‌های جهانی در نیمه دوم سال جاری و آثار خشکسالی، چشم‌انداز شرایط بسیار سختی را پیش روی مسؤولان و مردم ایجاد کرده که کاملا قابل پیشگیری بود. 
***
افزایش ادامه‌دار قیمت برنج
افزایش قیمت برنج داخلی و خارجی همچنان ادامه دارد و برنج ایرانی تا ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده است. آمارهای رسمی از ادامه افزایش قیمت برنج حکایت دارد؛ به طوری که در گزارشی که اخیرا مرکز آمار ایران درباره تورم اقلام خوراکی منتشر کرده بررسی وضعیت قیمت برنج نشان می‌دهد هر کیلو برنج ایرانی تیرماه امسال به طور متوسط بیش از ۳۷ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت خورده، در حالی که این محصول تا ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان هم فروش رفته است. این محصول تیرماه سال گذشته هر کیلو به طور متوسط ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت داشت و در خرداد سال جاری به ۳۶ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. بر این اساس، برنج ایرانی در مقایسه با خرداد 4/1 و نسبت به تیرماه سال قبل 8/40 درصد افزایش قیمت دارد. اما وضعیت برنج خارجی هم نشان‌دهنده ادامه روند گرانی آن است، این محصول که پیش از این با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شد بالغ بر یک سال است که تامین ارز آن در سامانه نیما انجام می‌شود و از زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایش قیمت این کالا قابل توجه بوده است. هر کیلو برنج خارجی تیرماه سال گذشته به طور متوسط ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت داشت که در همین ماه سال جاری به ۲۴ و ۸۰۰ تومان رسید، البته آمار رسمی بیانگر قیمت بیش از ۳۱ هزار تومانی است. بر این اساس، برنج خارجی نسبت به خرداد امسال 2/0 درصد و تیر پارسال 3/51 درصد گران شده است. جریان واردات برنج نیز در سال جاری به نحوی بوده که این محصول به طور چشمگیری کمتر وارد شده است و تا حدود ۶۹ درصد کاهش واردات دارد، این در حالی است که از ابتدای سال جاری تا نیمه تیرماه 3/86 هزار تن برنج به ارزش 1/78 میلیون دلار وارد شده، در حالی که در مدت مشابه سال قبل میزان واردات 6/227 هزار تن به ارزش 7/249 میلیون دلار بوده است. همچنین آخرین آمار گمرک ایران بیانگر موجودی کمتر از ۴۰ هزار تنی برنج خارجی در گمرک و بنادر است. با این حال از ابتدای مردادماه ممنوعیت فصلی واردات برنج آغاز شده و تا پایان آبان ادامه دارد که در این مدت هر گونه ترخیص و ورود برنج به بازار ممنوع خواهد بود، مگر آن دسته برنج‌هایی که قبل از ممنوعیت فصلی وارد بنادر شده و ثبت سفارش داشته باشد. پیش از این رایزنی‌ها از سوی گمرک در برخی دستگاه‌ها جهت به تاخیر انداختن ممنوعیت فصلی برای ورود شناورهای حامل برنج به بنادر جهت ممانعت از افزایش قیمت این کالا صورت گرفت ولی ظاهرا به نتیجه نرسیده است. 

Page Generated in 0/0058 sec