جعفر قادری، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره توصیههای رهبر انقلاب به رئیس جمهور گفت: بهبود فضای کسب و کار و استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور، باید یکی از اهداف دولت سیزدهم در روزهای نخست عمر دولت باشد. همچنین بحث تقویت شرکتهای دانشبنیان میتواند قدرت رقابتی کشور را افزایش دهد و از طرفی نیاز است با نظارت بر اعتبارات و تسهیلات، از پرداخت آنها به حوزههای مرتبط با تولید اطمینان حاصل کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تکمیل زنجیرههای تولید باید با توجه به بخشهای پیشران کشور همچون معدن و صنایع غذایی انجام شود و این موضوع از اهمیت ویژه زیادی برخوردار است. توجه به تجارت با کشورهای همسایه و توسعه فعالیتهای تجاری با آنها میتواند قدرت رقابتی کشور را تقویت کند. همچنین پرورش نیروی انسانی ماهر برای بخش تولید باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی درباره ماموریت دولت سیزدهم جهت کاهش فاصله طبقاتی هم گفت: در جهت حمایت از مناطق محروم و دورافتاده، توسعه ظرفیتها و آموزشهای فنی و حرفهای میتواند موثر باشد. اگر چه پرداختهای نقدی و کمکهای معیشتی میتواند همچون مسکن عمل کند اما عمر چندانی ندارند و نیاز است اقدامات اساسی و زیربنایی انجام شود. در بحث توانمندسازی محرومان نیز کار درست آن است که به جای دادن ماهی، به آنان ماهیگیری یاد داده شود.
قادری گفت: بحث مقرراتزدایی یا حذف قوانین زائد نیازمند در نظر داشتن مدل مناسب اقتصادی است. یعنی ما باید ببینیم جاهایی که مبتنی بر یک مدل خاص قانونگذاری شده، چرا آن قانون به اهداف خود نرسیده است. اگر آن مدل ایراد و اشکال دارد، باید آن مدل را بازتعریف و اصلاح کنیم و مطابق با آن، قانونگذاری کرده یا قوانین غلط را حذف کنیم. بنابراین دولت باید یک کار کارشناسی مناسب برای اصلاح یا حذف قوانین انجام دهد و نتیجه آن را در اختیار مجلس قرار دهد تا مجلس بر اساس آن، اقدام به اصلاح قوانین کند.
قادری اظهار داشت: ما تا زمانی که موانع را از پیش پای تولید برنداریم، تا زمانی که فرآیندهای تولید از قبیل کسب مجوزها و... را تسهیل نکنیم، تا زمانی که هزینه فعالیتهای تولیدی و ریسک سرمایهگذاری را کاهش ندهیم، نمیتوانیم سرمایههای داخلی و خارجی را جذب کنیم. بنابراین راهی جز مقرراتزدایی و کاهش هزینهها و ریسکهای تولید نداریم. وی تصریح کرد: اگر میخواهیم سرمایهگذار را تشویق به سرمایهگذاری در بخش حقیقی کنیم و اگر میخواهیم منابع از بخشهای دیگر به بخش حقیقی و مولد اقتصاد بیاید، باید تولید را مقرونبهصرفه کنیم و موانع پیش روی تولید را برداریم. همه حمایتها هم به حمایتهای تسهیلاتی خلاصه نمیشود. باید زیرساختهای تولید را فراهم کرد، باید موانع را برداشت، باید شرایط ادامه تولید را فراهم کرد و باید عملا ایجاد انگیزه کرد. اگر این اقدامات نشود، با حرف و شعار و حلوا حلوا کردن، کسی وارد بخش تولید نمیشود. باید شکاف و فاصله بین ابتکارات و اختراعات و تبدیل آنها به محصولات دانشبنیان را پر کنیم. به صرف اینکه اختراع یا ابتکاری شود، مشکلی را حل نمیکند. قادری همچنین اظهار داشت: هماکنون در شرایطی هستیم که باید زنجیرههای تولید ایجاد کنیم. در بسیاری از حوزهها در بخش بالادستی کار کردهایم اما در بخشهای میاندستی و پاییندستی کار جدی انجام نشده است. هماکنون زمان مناسبی است تا این زنجیرهها شناسایی شده و با حمایت از تشکیل این حلقههای مفقوده، زنجیرههای تولید و تامین را تکمیل کرده و حلقههای وابستگی به خارج از بین رفته و وابستگی به خارج را برطرف کنیم. قادری افزود: درست است که تحریم هستیم اما بیش از آنکه تحریم مشکل اصلی باشد، قوانین و مقررات دست و پاگیر است که مشکل ایجاد کرده است، لذا تا این مسائل حل نشودهیچ رونقی در تولید قابل تصور نیست. بنابراین مقام معظم رهبری روی موضوع حساسی دست گذاشتند.