printlogo


کد خبر: 236670تاریخ: 1400/5/17 00:00
تشکیل نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست رئیسی؛ تأکید بر تسریع واکسیناسیون و ضمانت اجرایی تصمیمات
تحول در مقابله با کرونا

گروه اجتماعی: دیروز نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان برگزار شد. در این جلسه رئیسی ضمن انتقاد از برخی رویه‌ها در تصمیم‌گیری‌های مربوط به کرونا، تاکید کرد: کار مسؤولان اجرایی کشور برای مقابله با این بیماری فقط توصیه نیست و باید ضمانت اجرایی مناسب هم برای تصمیمات اتخاذ‌شده در نظر گرفته شود. وی همچنین بر نهایی کردن ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای طرح تحول مقابله با بیماری «کووید-19» تاکید کرد و گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی و استانداران پیشنهادات خود را برای مقابله با این بیماری به وزارت بهداشت ارسال کنند. رئیسی با بیان اینکه برای تغییر این وضعیت نیازمند اقدام جهادی و جهشی هستیم و با تاکید بر اینکه باید از انفعال در نحوه مقابله با کرونا خارج شویم و رویکردهای فعالانه اتخاذ شود، تصریح کرد: ضروری است که سازوکارهای متناسب برای بسیج نیروهای داوطلب و نهادهای مردمی طراحی شود. رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت دریافت پیشنهادات تخصصی دانشگاه‌های علوم پزشکی و تجربیات عملی دستگاه‌های اجرایی سراسر کشور برای نهایی کردن طرح تحول در مقابله با کرونا، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی و استانداری‌های سراسر کشور هرچه زودتر تجارب یک سال و نیم اخیر در مقابله با کرونا، موانع پیش رو و پیشنهادات تحولی خود را به وزارت بهداشت و وزارت کشور ارسال کنند. وی همچنین تاکید کرد: طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا با استفاده از تجربیات یک سال و نیم اخیر کشور در کمیته ویژه‌ای تدوین شده و هفته آتی در دستور کار جلسه ستاد ملی قرار خواهد گرفت. رئیسی افزود: طرح جامع تحول شامل پروتکل‌های بهداشتی، سازوکارهای درمانی، فرآیند تامین و تولید واکسن، سازوکار واکسیناسیون عمومی، برآورد وضعیت آینده کرونا و راهکارهای پیشگیری و نحوه مواجهه با انواع جهش‌یافته ویروس، سازوکارهای حمایت از کسب‌و‌کارهای متضرر از کرونا، نحوه حمایت شایسته از کادر درمان و افزایش مشارکت مردم و نهادهای مردمی در بخش‌های مختلف خواهد بود. رئیسی با بیان اینکه تدوین طرح تحول در نحوه مقابله با کرونا بلافاصله پس از پایان انتخابات، زیر نظر دفتر رئیس‌جمهور آغاز شده بود، اظهار داشت: با دریافت نظرات کارگروه‌های تخصصی و فراخوان پیشنهادات نو و اخذ تجربیات از مجامع علمی و تخصصی سراسر کشور، این طرح وارد مرحله نهایی و تصویب در ستاد ملی کرونا خواهد شد. رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید خودمان را مجهز کنیم که اگر کرونا ادامه داشت چگونه کشور را اداره کنیم، تصریح کرد: در عین حمایت از تولید داخلی واکسن، برای واردات واکسن از خارج نیز از هیچ اقدامی فروگذار نخواهیم کرد. رئیسی همچنین در این جلسه وضعیت برخی استان‌ها از جمله گلستان و خراسان رضوی را که شرایط حادتری دارند در ارتباط ویدئوکنفرانسی و در گفت‌و‌گوی مستقیم با استانداران این استان‌ها پیگیری کرد. اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در سخنانی ضمن تقدیر از اهتمام حجت‌الاسلام رئیسی در تشکیل جلسه کمیته‌های تخصصی و ستاد ملی کرونا بلافاصله بعد از مراسم تنفیذ و تحلیف، گزارشی از عملکرد حوزه‌های خود ارائه کردند. 
 
* مهار کرونا با ضمانت اجرایی پروتکل‌ها
تاکید رئیس‌جمهور بر نهایی شدن طرح تحول مقابله با کرونا و ایجاد راهکارهای تخصصی برای مهار و در نهایت ریشه‌کنی این بیماری خطرناک در حالی مطرح است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با ابراز امیدواری نسبت به عزم رئیس‌جمهور برای ضمانت اجرایی در عملیاتی کردن پروتکل‌ها و برنامه‌های مقابله با کرونا گفت: اینکه دکتر رئیسی در نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از ابتدا بر ضمانت اجرایی برنامه‌های مقابله با کرونا تاکید کرده است جای امیدواری دارد، چرا که آتش کرونایی که در دولت گذشته به دلیل بی‌تدبیری و کم‌توجهی به ضمانت اجرایی در اعمال محدودیت‌ها برپا شد، اکنون شعله‌ور شده و مرگ روزانه حدود 400 نفر از هموطنان‌مان را رقم زده است. حسینعلی شهریاری با بیان اینکه دولت سیزدهم باید تمام توان خود را برای سرعت‌بخشی به واکسیناسیون و واردات واکسن و استفاده از واکسن‌های داخلی به کار گیرد، افزود: زمانی می‌توان به مهار بیماری «کووید-19» در کشور امیدوار بود که حداقل 70 درصد جمعیت کشور واکسینه شوند و از طرفی پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی سفت و سخت اجرا و با متخلفان و قانون‌شکنان نیز برخورد قاطع شود. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: در جلسه رئیس‌جمهور با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید شده است که از همه راهکارها برای مقابله با این بیماری استفاده شود. این بیانگر آن است که رئیس‌جمهور با جدیت دغدغه مهار این بیماری را در کمترین فرصت زمانی با استفاده از راهکارهای علمی و تجربی دارد. وی خاطرنشان کرد: خواهش ما از رئیس‌جمهور این است که با مشورت با کارشناسان از همه راهکارهای تخصصی در مقابله با بیماری «کووید-19» استفاده کند و با متخلفان برخورد جدی کند البته مهار این بیماری نیازمند تامین هزینه برخی مشاغل و خانوارهاست و از آنجا که هر بیمار مبتلا به کرونا هزینه سنگینی را بر دوش دولت می‌گذارد، می‌توان همین هزینه‌ها را در قالب ارائه وام، تسهیلات و... صرف رفع مشکل مردم در شرایط کرونا کرد. از طرفی در موضوع واردات واکسن و تسریع روند واکسیناسیون نیز نباید فرصت‌سوزی شود.
 
* ادامه روند افزایشی کرونا در کشور
میزان ابتلا به ویروس کرونا در موج پنجم این بیماری نسبت به سویه‌های قبلی بیشتر شده است. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: روند افزایشی بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا در کشور در هفته دوم مرداد همچنان ادامه دارد و این روند از قله خیز چهارم نیز بیشتر شده است. سیماسادات لاری با بیان اینکه روند افزایشی بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا در کشور در هفته دوم مردادماه همچنان ادامه دارد و این روند از قله خیز چهارم نیز بیشتر شده است، گفت: در هفته دوم مردادماه همچنان شاهد روند افزایشی بیماران بستری «کووید-۱۹» در کشور هستیم. وی ادامه داد: روند بیماران سرپایی با تست مثبت کرونا نیز همچنان افزایشی است و به بیشترین میزان از ابتدای شیوع اپیدمی «کووید-۱۹» تاکنون رسیده است. لاری ادامه داد: در هفته اخیر ۲۶هزار و ۸۵۱ بیمار مبتلا به کرونا بستری شدند و همچنین موارد سرپایی با تست مثبت کرونا در هفته اخیر ۲۰۵ هزار و ۲۹۴ نفر بوده است. وی تاکید کرد: بیشترین بروز هفتگی بیماران بستری با تست مثبت کرونا از هشتم تا چهاردهم مردادماه به ترتیب در استان‌های مازندران، ایلام، گلستان، گیلان و بوشهر بوده است. همچنین کمترین میزان بستری بیماران کرونا در استان سیستان‌و‌بلوچستان مشاهده شده است. لاری به ایسنا گفت: شیوع ویروس جهش‌یافته دلتا در کشور و کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و از طرفی برگزاری مراسم عروسی و عزا در شرایط حاضر منجر به ادامه‌دار شدن وضعیت افزایشی بیماران سرپایی و بستری و همچنین موارد فوتی شده است. 
 
* قدرت سرایت «دلتا» ۳۰۰ درصد بیشتر از کرونای ووهان
هجوم مبتلایان با علائم کرونا به مراکز درمانی بیانگر سرایت‌پذیری بالای ویروس کرونا با سویه جدید دلتاست و این هشداری جدی است که مردم باید بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. رئیس بیمارستان شهدای یافت‌آباد با اشاره به وضعیت پیک پنجم کرونا در کشور و با بیان اینکه میزان سرایت دلتا تا ۳۰۰ درصد بیشتر از کرونای ووهان است، گفت: پیش از این گفته می‌شد در فضای بسته هر فرد مبتلا می‌تواند ۲ نفر را آلوده کند اما اکنون می‌گوییم در فضای بسته یک فرد مبتلا به کرونای دلتا می‌تواند ۹ نفر را آلوده کند. دکتر جلال‌ نژادجواد، با بیان اینکه روزانه حدود ۹۰ بیمار مبتلا به کرونا داریم، گفت: البته بیماران مبتلا به کرونا به صورت سرپایی هم مراجعه می‌کنند و از بالغ بر ۳۰۰ بیمار اورژانسی ما حدود ۲۰۰ بیمار یعنی دو‌سوم بیماران، مبتلایان به «کووید-۱۹» هستند که اقدامات‌شان به صورت سرپایی انجام می‌شود. نژادجواد گفت: روزانه ۱۰۰ بیمار را به صورت موقت بستری کرده و برای‌شان رمدسیویر تزریق می‌کنیم. به گفته رئیس بیمارستان شهدای یافت‌آباد، مطابق آمار کشوری در موج پنجم آمار فوتی‌ها نسبتا کمتر است؛ به‌رغم اینکه تعداد بیماران و شدت ابتلا بسیار بیشتر و زیاد است. نژادجواد درباره تفاوت پیک پنجم کرونا با سایر پیک‌های بیماری در کشور گفت: باید توجه کرد که میزان سرایت کرونای دلتا خیلی بیشتر است. در نتایج تحقیقات اخیری که منتشر شد، متوجه شدند میزان سرایت دلتا تا ۳۰۰ درصد بیشتر از کرونای ووهان است. قبلا فکر می‌کردند تا ۱۴۰ درصد بیشتر است اما اکنون متوجه شده‌اند که ۳۰۰ درصد میزان سرایتش نسبت به کرونای ووهان بیشتر است و به سرعت می‌تواند همه را درگیر کند به طوری که در یک خانواده اگر یک نفر درگیر شود، به سرعت همه مبتلا می‌شوند. پیش از این گفته می‌شد در فضای بسته هر فرد مبتلا می‌تواند ۲ نفر را آلوده کند اما اکنون می‌گوییم در فضای بسته یک فرد مبتلا به کرونای دلتا می‌تواند ۹ نفر را آلوده کند. وی ادامه داد: در عین حال کرونای دلتا سنین پایین‌تر را هم درگیر می‌کند و در موج پنجم تعداد مبتلایان زیر ۱۸ سال بالاتر از پیک‌های قبلی است. وی افزود: همچنین شدت ابتلا هم بیشتر است و میزان بستری بیمار در بیمارستان نیز بیشتر است؛ به عبارتی مدت زمان بیماری هم بیشتر است که این موضوع باعث می‌شود ظرفیت‌های بیمارستانی ما بیشتر پر شود و به سختی بتوانیم بیماران جدید را پذیرش کنیم؛ این تفاوت‌ها در این پیک وجود دارد. 
 
* ۲ ماسک بزنید
نژاد‌جواد ادامه داد: مردم در این پیک باید از ۲ ماسک استفاده کنند؛ بویژه در فضاهای بسته و از مراجعه به فضاهای بسته یا مراکز شلوغ و رفتن به میهمانی، عروسی، عزا و... خودداری کنند زیرا میزان سرایت زیاد است و در عین حال احتمال درگیری افراد در این مراسمات بیشتر می‌شود. در عین حال مردم اگر علائمی از بیماری را دیدند، نباید دیرهنگام به مراکز درمانی مراجعه کنند. بر این اساس مراجعه زودهنگام و بموقع بیمار و شروع درمان بموقع کمک می‌کند که مشکلات کمتر شده و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد. وی گفت: هنوز به قله پیک پنجم نرسیده‌ایم و احتمالا یکی، دو هفته دیگر پیک پنجم کار دارد تا بعد از آن بتوانیم در سرازیری افتاده و آمار را کاهش دهیم. 
 
* آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا در ایران تا 16 مرداد
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدای برنامه ملی واکسیناسیون علیه «کووید-۱۹» تا صبح شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ را اعلام کرد. کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به ایسنا گفت: تاکنون بیش از ۲۱ میلیون واکسن داخلی و خارجی کرونا تحویل وزارت بهداشت شده است. وی آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا در کشور از ابتدای برنامه واکسیناسیون تا صبح دیروز شنبه را به شرح زیر اعلام کرد:
اسپوتنیک نوبت اول: ۴۳۶۱۳۶
اسپوتنیک نوبت دوم: ۳۵۶۶۰۷
سینوفارم نوبت اول: ۸۳۵۲۶۸۴
سینوفارم نوبت دوم: ۱۹۹۶۴۵۰
بهارات نوبت اول: ۵۹۰۸۷
بهارات نوبت دوم: ۵۳۹۶۰
آسترازنکا نوبت اول: ۲۲۷۵۲۸۱
آسترازنکا نوبت دوم: ۵۹۰۶۵۴
برکت نوبت اول: ۱۰۰۲۶۴۱
برکت نوبت دوم: ۱۰۳۱۰
***
    ۳۸۷ فوتی و ۲۶۴۳۹ ابتلای جدید کرونا در 24 ساعت   
با آنکه آمار جان‌باختگان ویروس جهش‌یافته کرونا در کشور طی روز گذشته به زیر400 نفر در یک شبانه‌روز رسید اما در مقابل تعداد شهرهای با وضعیت قرمز در کشور افزایش یافت. جدیدترین نقشه کرونایی کشور نشان می‌دهد از دیروز شنبه ۱۶ مرداد، ۳۳۶ شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته‌اند. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی 24 ساعت ۲۶ هزار و ۴۳۹ مبتلای جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۳۸۷ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز جمعه تا ظهر دیروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶ هزار و ۴۳۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۷۰۵ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت زمانی، ۳۸۷ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۹۳ هزار و ۴۷۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۲۶۳ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۶ هزار و ۳۷۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است در حال حاضر ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۸ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۲ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۸۲۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳ میلیون و ۷ هزار و ۹۸۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۸۱۰ دوز رسیده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.

Page Generated in 0/0061 sec