printlogo


کد خبر: 236744تاریخ: 1400/5/19 00:00
استقلال با شکست در فینال جام حذفی، جام را به فولاد خوزستان اهدا کرد
پایان تلخ

کیاوش عزیزی: فولاد با شایستگی قهرمان جام حذفی شد و طبیعتا آنچه در این سطور می‌آید، قرار نیست از ارزش‌های فولاد کم کند. آنها در طول 120 دقیقه تیم بهتری درون زمین بودند و در پنالتی هم خوش‌شانس‌تر از رقیب اما باید نگاهی تحلیلی‌تر به باخت استقلال کرد؛ چرا این تیم ۲ فصل پیاپی در فینال حذفی هوادارانش را اینگونه عذاب می‌دهد؟ 
استقلال مهم‌ترین بازی فصل خود را مقابل فولاد در حالی واگذار کرد که فرهاد مجیدی را روی نیمکت نداشت، چرا که او در دیدار برابر گل‌گهر با اخطاری که گرفت از نشستن روی نیمکت محروم شده بود. علاوه بر فرهاد، سیدحسین حسینی، تأثیرگذارترین مهره تیم در رقابت‌های جام حذفی، کسی که با مهار پنالتی مهدی عبدی بیشترین نقش را در پیروزی استقلال مقابل پرسپولیس ایفا کرد هم در درون چارچوب غایب بود و از این ‌رو می‌توان گفت امیر قلعه‌نویی به‌ رغم شکست مقابل استقلال، این تیم را تا حدی خلع سلاح به دیدار مقابل فولاد فرستاد. 
 به‌ هر حال نمی‌توان منکر این شد که فرهاد مجیدی با توجه به خصوصیاتی که دارد، نبرد کنار خط‌ها را به کمتر کسی واگذار می‌کند و همچنین حضورش در محدوده مجاز مربیان، یک انگیزه مضاعف برای بازیکنانش ایجاد می‌کند و این در شرایطی است که قریب به ‌اتفاق می‌دانیم جواد نکونام نیز یکی از مربیانی است که تبحر خاصی در این زمینه دارد و تیمش را بخوبی از کنار زمین هدایت می‌کند. به همین خاطر غیبت فرهاد در دیدار فینال بیشتر از هر دیداری به چشم آمد و از این‌ رو از فرهاد انتظار می‌رفت در دیدار مقابل گل‌گهر طوری عمل کند که در صورت پیروزی احتمالی و نبود نفرات کافی به ‌عنوان اعضای کادر فنی، لااقل موجبات حذف خود نشود. 
استقلال دومین قهرمانی جام حذفی را طی ۲ فصل گذشته از دست داد؛ ۲ جامی که می‌توانست برای این تیم نقشی فراتر از یک قهرمانی ساده بازی کند؛ ۲ جامی که در این مقطع از زمان از هر چیزی برای باشگاه واجب‌تر بود اما در بازی نقش‌جهان، گویا بازیکنان تیم از دقیقه یک تا دقیقه 120 این دیدار، به ‌نوعی در جریان فواید و اثرات مثبتی که این قهرمانی می‌تواند برای باشگاه و هواداران تشنه‌اش داشته باشد نبودند و در کل از شکل بازی تیم به نظر می‌رسید بازیکنان از اهمیت این مسابقه غافلند. 
 در واقع باید گفت استقلال شبیه تیمی بازی می‌کرد که چندان محتاج برد نبود. آنها در تمام دقایق بازی حتی برای یک ‌بار هم نتوانستند دروازه فولاد را روی یک حرکت تیمی یا حتی یک ارسال ساده تهدید کنند، تک‌موقعیتی هم که نصیب مهدی قائدی شد، ناشی از اشتباه فردی بازیکنان حریف بود. انگار استقلال از همان ابتدا به دنبال کشیده شدن بازی به ضربات پنالتی بود. 
 
* انگیزه بالای فولاد
در طرف مقابل اما مشخص بود بازیکنان فولاد انگیزه بسیار بیشتری نسبت به آبی‌پوشان دارند. در واقع جواد نکونام بخوبی توانسته بود شاگردانش را برای فتح نخستین عنوان قهرمانی فولاد در تاریخ مسابقات جام حذفی تهییج کند. میل به پیروزی و دوندگی فولادی‌ها در سراسر زمین بر خلاف آبی‌پوشان، حاکی از آن بود که آنها به اهمیت قهرمانی برای هواداران‌شان کاملا واقفند و بخوبی توجیه شده‌اند که مسلما بخش زیادی از آن مرهون وجود سعید آذری به ‌عنوان مدیرعامل تیم است. 
 از سوی دیگر می‌توان به این نکته نیز اشاره کرد که عدم قهرمانی فولاد حکم خداحافظی آنها از لیگ قهرمانان آسیا را امضا می‌کرد و طبیعتا این موضوع بزرگ‌ترین دلیل شاگردان نکونام برای غلبه بر استقلال بود. 
 قدر مسلم هواداران منطقی استقلال بخوبی می‌دانند تیم‌شان خیلی خوش‌شانس بود که دروازه‌اش طی 90 دقیقه یا حتی 120 دقیقه باز نشد، چرا که فرشاد احمدزاده به‌ تنهایی می‌توانست در ۲ نوبت با ضربه سر دروازه استقلال را باز کند و در این میان بی‌تفاوتی بازیکنان استقلال در جاگیری و مهار او که اتفاقا در همین فصل موفق به باز کردن دروازه استقلال شده بود، جای تعجب بسیار زیادی دارد. به واکنش‌های او پس از گل نشدن فرصت‌هایش دقت کنید تا بیشتر پی به میزان انگیزه شاگردان نکونام ببرید. 
بازی استقلال از جهات زیادی به نمایش این تیم مقابل گل‌گهر شباهت داشت. استقلال در آن دیدار هم که محرومی نداشت کاملا فوتبال بی‌آزار و سردرگمی ارائه داد به‌ طوری‌ که شاید اگر داور آن دیدار آن ۲ پنالتی را که البته اولی مشکوک بود نمی‌گرفت، استقلال در همان مرحله ماقبل فینال با جام خداحافظی کرده بود. باید بپذیریم استقلال پس از دیدار مقابل پرسپولیس و شکست حریف، دیگر نشانی از آن تیم نیم‌‌فصل دوم نداشت؛ تیمی که توانسته بود در 10 بازی 9 برد متوالی به دست آورد. 
 به روند تیمی استقلال پس از پیروزی در داربی که می‌پردازیم، مشاهده می‌کنیم بازیکنان این تیم تصور می‌کردند کار دیگر تمام‌ شده است و حالا با توجه به حمایتی که از سوی هواداران به خاطر این برد می‌شوند، می‌توانند لااقل بخشی از مطالبات‌شان را دریافت کنند که البته حق‌شان است. کافی است به تعداد جلسات تمرینی تیم که پس از بازی مقابل پرسپولیس لغو شده است توجه کنیم تا یکی از دلایل مهم افت بازیکنان این تیم را در مهم‌ترین مقطع از فصل متوجه شویم. 
بازیکنان استقلال پس از داربی ابتدا خبرنگاران را به محل تمرین فراخواندند و ضمن لغو تمرینات، اعتراضات گسترده‌ای به کارگزار، هیات‌مدیره و مدیرعامل تیم ترتیب دادند که پس ‌از آن، با این ادعا از سوی کارگزار روبه‌رو شدند که در صورت قهرمانی در جام حذفی حاضریم پاداش ویژه‌ای را برای مجموعه تیم در نظر بگیریم و در این برهه بهتر است تمرکزتان را معطوف بازی‌های باقیمانده کنید که البته بیراه هم نبود. 
 آیا بهتر نبود مجموعه تیم پس از داربی تا حدی عجله به خرج نمی‌دادند و می‌گذاشتند پس از قهرمانی احتمالی در جام حذفی برای دریافت مطالبات‌شان تمرینات را لغو کنند؟ در واقع دلیل افت فاحش استقلال بعد از داربی چه می‌تواند باشد، جز اینکه بازیکنان آنطور که باید و شاید برای قهرمانی در جام حذفی تمرینات‌شان را مثل قبل دنبال نکردند؟ به نظر می‌رسد مجموعه تیم پس از آخرین داربی و برد در ضربات پنالتی تا حد زیادی اشباع شد و به‌ نوعی فاقد آن ولع لازم برای کسب عنوان قهرمانی در جام حذفی بود. 
 شاید اینطور عنوان شود که اگر استقلال در ضربات پنالتی برنده می‌شد، دیگر شاهد چنین حر‌ف و حدیثی‌هایی نبودیم - که البته می‌پذیریم- اما نمی‌توان این حقیقت آشکار را کتمان کرد که استقلال در 2 بازی آخر خود در جام حذفی هیچ شباهتی به آن استقلال نیم‌فصل دوم نداشت؛ امری که به هیچ شکل نمی‌توان آن را انکار کرد. 
به هر صورت، یک جام دیگر و در عین‌ حال یک سهمیه مستقیم دیگر هم از کف استقلال در یکی از سخت‌ترین برهه‌های تاریخ این تیم رفت و بدون شک این اتفاق تلخ تبعات سختی خواهد داشت که باید به انتظار بمانیم و ببینیم مدیران باشگاه قادرند این بحران را مدیریت کنند؟ 
استقلال یک ماه دیگر باید به مصاف الهلال عربستان برود که قطعا پیروزی در آن بازی می‌تواند بخش زیادی از ناکامی‌های استقلال را در این فصل جبران کند، البته به شرطی که درخور برد تیمی در کلاس الهلال رفتار و تمرین کنند که این مهم حاصل نخواهد شد جز با درایت مدیران باشگاه و اعضای کادر فنی که در حال حاضر تعدادشان به ۳ نفر هم نمی‌رسد.
***
برای مجیدی که علیه مدیریت باشگاه شورش کرد
تیم یک نفره نداریم
این پایان کار تیمی بود که مربی‌اش علیه همه ارکان مدیریتی باشگاه قیام کرد. همه را علیه استقلال دانست و تصور کرد فقط او و دوستانش دلسوز استقلال هستند. مشکلات مالی عینا برای رقیب هم بود اما نه آنها تمرینی تعطیل کردند و نه اینگونه علیه مدیریت شمشیر را از رو بستند. چه انتظاری از هیات‌مدیره جدید استقلال داشتید؟ مدیریت پیشین، سنگین‌ترین تعهدات تاریخ را با 9 قرارداد نجومی بر پیکره تیم تحمیل کرد. منابع درآمد هم مشخص است و بیشتر از آن نمی‌شد هزینه کرد. با این وجود سرمربی تیم از آنجا که تصور می‌کرد در صورت قهرمان نشدن در حذفی، جایگاهش متزلزل است، از همان تک بردهای لیگ و حذفی شروع به مقابله با مدیریت کرد. خب! این هم پایان کار. مجیدی در لیگ تیمی را که 6 امتیاز با صدر جدول فاصله داشت گرفت و با فاصله 11 امتیازی سوم کرد و برای دومین سال متوالی در فینال جام حذفی شکست خورد. آیا باز هم مقصر مدیریت است؟ 
حالا زمان آن است هیات‌مدیره آبی‌ها بر خلاف سرمربی این تیم که سعی داشت همه فضای مجازی را علیه مدیریت تیم کند، جلسه‌ای را تشکل بدهد تا بدون حب و بغض و تنها بر اساس کارنامه و عملکرد و توانایی درباره کادر فنی تصمیم بگیرند. اگر قرار به حفظ مجیدی باشد، باید او بداند دیگر همه کاره نخواهد بود و تیمی که هیات‌مدیره و مدیرعامل دارد، باید حتی پاداش‌ها از کانال آنها باشد، نه اینکه دوستان متمول سرمربی برای خراب کردن مدیریت از جیب پول بدهند. اگر آنها (دوستان سرمربی) عاشق استقلال هستند، بیایند و همین الان همه مطالبات بازیکنان را صفر کنند. مرد عمل هستند، یا علی. اگر هدف‌شان خوشحالی استقلال است، پس چرا بعد از برد داربی ناپدید شدند؟

Page Generated in 0/0164 sec