رمان «تیلههای شیشهای» نوشته فاطمه شایانپویا بزودی توسط انتشارات سروش راهی بازار نشر میشود.
به گزارش «وطنامروز»، رمان «تیلههای شیشهای» نوشته فاطمه شایانپویا با محوریت مساله جمعیت کشور، بزودی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر میشود. داستان این کتاب، برشهایی از 3 مقطع زندگی یک دختر دهه هفتادی به نام سارا است که میخواهد زندگی خود و اطرافیانش را تغییر بدهد. سارا خلاف عموم همسالانش در یک خانواده پرجمعیت زندگی میکند؛ خانوادهای که با وجود همه مشکلات، خاطرات شیرینی را کنار همدیگر تجربه میکنند. سارا یک قهرمان کاراته است و سعی میکند برای موفقیت هر چه بیشتر، به کمک تمام استعدادهایش در زندگی مبارزه کند اما جایی در حوالی ۱۸ سالگی درگیر اتفاقاتی میشود...
رهبر انقلاب از سال 88 بیان دیدگاههای جمعیتی را آغاز کردند و درباره لزوم تغییر سیاستهای جمعیتی صحبت کردهاند. ایشان با مشاهده برخی کمکاریها و بیتوجهیها به مساله مهم جمعیت کشور، لزوم بازنگری در سیاستهای تحدید نسل را گوشزد کردند که این محصول انتشارات سروش هم در راستای این مساله منتشر میشود. مخاطب در قسمتی از این کتاب میخواند:
«خانه بزرگ و قدیمی عزیز، 2تا پلاک با در بزرگ فلزی ورودی برجهای یاقوت فاصله داشت. سارا با همان لبخند همیشگیاش با بچهها خداحافظی کرد و زنگ طوسیرنگ را فشار داد. صدای نازک و کشدار سمانه از پشت آیفون پرسید: «کیه؟» دلش غنج رفت: «منم آبجی کوچیکه». وارد که شد، دوباره یاد حرفهای مبینا افتاد. دستش را روی دیوار آجری کنارش کشید و آرامآرام به سمت حوض وسط حیاط رفت. برگهای رنگارنگ پاییزی، سطح حوض را پر کرده بود. دستش را پایین برد و آنها را کمی عقب زد، از کنار برگها، تصویر صورتش را توی آب دید. خم شد و زل زد توی چشمهایش... صدای مادر را شنید که سلام میکرد. لبخند زد. حس میکرد شیرینی توی دهان مادر است؛ آنقدر که صدایش گرم و شیرین بود. سرش را از پنجره آشپزخانه بیرون آورده بود... یکدفعه صدرا هم بیرون پرید و دوید دنبالش و داد زد: «سلام آبجی». سمانه هم خندهکنان توی حیاط دوید. صدرا بدوبدو توپ پلاستیکی راهراه سفید و بادمجانی را از کنار درخت انجیر گوشه حیاط برداشت و مکث عمیقی کرد. بعد فریاد زد: «اگه راست میگی، ضربه چرخشی سوباسا رو بگیر... هاواللا» و شوت محکمی زد. یک لحظه سکوت شد. چیزی توی هوا پرید. سارا و سمانه توپ را دیدند که آرام از کنارشان عبور کرد. متعجب دوباره سرشان را بالا گرفتند؛ دمپایی صدرا بود که مثل نقطهریزی در آسمان لحظهلحظه درشتتر شد و ناگهان توی حوض افتاد و قطرات آب بیرون ریخت. چیزی نگذشت که صدای بلند خندهشان تمام حیاط را پر کرد». این کتاب بزودی در ۲۰۸ صفحه منتشر میشود.
***
برپایی شعرخوانی عاشورایی «قیامتِ دنیا»
خانه کتاب و ادبیات ایران در برنامه شعرخوانی عاشورایی «قیامت دنیا» میزبان شاعران خواهد بود. به گزارش «وطنامروز»، آیین شعرخوانی عاشورایی «قیامت دنیا» امروز (بیستوچهارم مردادماه 1400) برای عرض ارادت محضر حضرت اباعبداللهالحسین(ع) با حضور شاعران برگزار میشود. در این برنامه علی انسانی، مرتضی امیریاسفندقه، رضا اسماعیلی، محمدجواد آسمان، سعید بیابانکی، زهیر توکلی، محمود حبیبیکسبی، محمدمهدی سیار، علی داوودی، عبدالرحیم سعیدیراد، میلاد عرفانپور، احمد علوی، مصطفی محدثیخراسانی، جواد محقق، علیمحمد مؤدب، امید مهدینژاد، احسان رضایی، فریبا یوسفی و غلامرضا طریقی حضور داشته و شعرخوانی خواهند کرد. همچنین در آیین شعرخوانی عاشورایی «قیامت دنیا» از حمیدرضا آزادگان، یکی از مدیران پروژه انتقال ضریح حضرت اباعبداللهالحسین(ع) از قم به کربلا و مستندنگار کتاب «شش گوشه» (خاطرات نصب ضریح مطهر سیدالشهدا) به عنوان خادم فرهنگ عاشورایی تجلیل میشود. با توجه به ضرورت رعایت دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا، علاقهمندان میتوانند مراسم شعرخوانی عاشورایی «قیامت دنیا» را امروز ساعت 18 از طریق آپارات خانه کتاب و ادبیات ایران تماشا کنند.