printlogo


کد خبر: 236952تاریخ: 1400/5/31 00:00
هنر عاشورایی ریشه در باور هنرمند دارد

 هنرمندان نقاش و گرافیست ایرانی هر کدام به روش‌ها و سبک‌های مختلف، آثار عاشورایی خلق کرده‌ و برخی از این آثار هیچ وقت از یاد و خاطره مردم فراموش نشده‌اند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، «عاشورا» یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه هنرمندان نقاش در طول اعصار مختلف بوده و در عصر حاضر نیز بیشتر مورد توجه هنرمندان و طراحان گرافیک است، چرا که هنر عاشورایی، از دیرباز تاکنون نقشی ویژه در زندگی مردم این مرز و بوم داشته و راهنمای طیفی از هنرمندان متعهد بوده است. به همین دلیل هنرمندان ایرانی هر کدام به روش‌ها و سبک‌های مختلف، آثاری عاشورایی خلق کرده و برخی از این آثار هیچ وقت از یاد و خاطر مردم فراموش نشده‌اند. شاید بتوان به اوج این آثار در نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای اشاره کرد که از مهم‌ترین آثار قهوه‌خانه‌ای عاشورایی، آثار حسین قوللر‌آغاسی است. همچنین می‌توان به استاد محمود فرشچیان، هنرمند نقاش عصر حاضر و آثار عاشورایی‌اش که معروف‌ترین و پرکاربردترین اثرش، تابلوی «عصر عاشورا» است، اشاره کرد.
مسعود نجابت، هنرمند طراح گرافیک و مدیر کانون «هنر شیعی» معتقد است در رشته‌هایی چون خوشنویسی، تایپوگرافی و تصویرسازی می‌توان آثاری درخور و شایسته در ذیل هنر دینی و عاشورایی خلق کرد اما او تاکید می‌کند که هنرهای اسلامی و عاشورایی جدید را باید در نیاز امروز و ارتباط واقعی با مخاطب امروز پیدا کنیم. 
به گزارش مهر، پرویز اقبالی، هنرمند طراح گرافیک، تصویرگر، پژوهشگر، دانش‌آموخته دانشگاه شاهد و عضو هیات علمی آن دانشگاه درباره نقش هویت در آثار هنری بیان کرد هر تصویرگری در ایران وقتی می‌خواهد تصویرسازی‌هایش را امروزی جلوه دهد سعی می‌کند از المان‌های هنر مدرن بهره بگیرد و به همین دلیل در تصویرسازی دینی به مشکل برمی‌خورد چون مخاطب‌پذیر نیست؛ نخستین اصل در تصویرسازی دینی «مخاطب‌پذیری» است، به همین دلیل باید هویت داشته باشد. نکته مهم اینجاست که سنت‌های ایرانی- اسلامی توانستند تصویر ذهنی مردم را شکل دهند و در دل آنها جا گیرند. حبیب‌الله صادقی، نقاش ایرانی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، از پیشگامان هنر انقلاب اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد است.  صادقی درباره عاشورا معتقد است: «عاشورا» مفهوم یک بار مصرف و متنی نیست که آن را یک بار قرائت کنیم و کنار بگذاریم و شاهد این سخن همین که انقلاب اسلامی ایران نیز از معرفت و برکت عاشورا پدید آمده است، بنابراین من فکر می‌کنم ارجاع دادن موضوعات اجتماعی، آرمانی، انسانی و الهی به عاشورا می‌تواند زمینه نوآوری و بیان جدید را ایجاد کند. 
حسن روح‌الامین، هنرمند نقاش و دانش‌آموخته دانشگاه شاهد تهران، از هنرمندان جوان سرشناس ایرانی است که هنر خود را در مسیر مفاهیم عاشورایی به خدمت گرفته است. وی از نقاشان جوان آئینی است که محوریت موضوعات منتخب او غالبا مضامین شیعی و اسطوره‌های دینی است. روح‌الامین در به تصویر کشیدن مقاتل و روضه‌های دقیق، ظریف و دستی قوی دارد. او از جذابیت و شکوه و عظمت سبک باروک و همچنین شیوه کلاسیک برای نمایش سیر و سلوکی که به آن معتقد است بهره کامل می‌برد و تصاویر باشکوه وقایع مذهبی‌ای که برای مسلمانان آشنایی دارد و موضوعات مورد علاقه مسلمانان است را بخوبی ترسیم می‌کند. 
روح‌الامین در آخرین نمایشگاهی که برگزار کرده گفت آثار این نمایشگاه با هدف توسل و تبلیغ خلق شده‌اند. این هدفی است که در اکثر آثار این هنرمند جوان نیز مشهود است و علاوه بر آن، در اغلب آثارش مفاهیم عاشورایی و جلوه‌هایی از آیین‌های مذهبی اسلامی وجود دارد. 

Page Generated in 0/0165 sec