printlogo


کد خبر: 236982تاریخ: 1400/5/31 00:00
اخبار

مدیر شستا برکنار شد؟
شنیده شده محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین روزهای وزارت خود طی حکمی سیدضیاءالدین شجاعی‌برهان را به عنوان سرپرست شستا منصوب کرده است. به گزارش تسنیم، در حالی که هنوز از پشت پرده برکناری یکباره محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل موفق شستا خبری منتشر نشده است، برخی خبرهای غیررسمی حکایت از درخوست‌های غیرقانونی از مدیریت شستا دارد که رضوانی‌فر زیر بار این درخواست ها نرفته و از چند شب پیش با تغییر در هیات‌مدیره شستا زمینه برای برکناری وی مهیا شده است. اخبار غیررسمی از برکناری دقیقه 90 مدیرعامل شستا در حالی است که محمد شریعتمداری طی یکی دو سال اخیر در سخنرانی‌های متعددی از کارنامه موفق آقای رضوانی‌فر در شستا حمایت کرده و به آن افتخار می‌کرد.
***
ترانزیت کالا از چابهار به افغانستان  از سر گرفته شد
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان‌وبلوچستان با اشاره به ازسرگیری ترانزیت کالا به افغانستان از طریق بندر چابهار، گفت: روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ دستگاه کامیون بین ایران و افغانستان تردد می‌کند. بهروز آقایی با اشاره به توقف چند روزه مبادلات تجاری از/ به افغانستان از طریق بندر چابهار به دلیل حوادث اخیر این کشور، اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیر کشور افغانستان، پایانه مرزی میلک 14 مرداد بسته و به منظور تردد مسافر در تاریخ 18 مرداد بازگشایی شد. وی یادآور شد: این مرز 24 مرداد جهت تردد کامیون حامل بار نیز بازگشایی شد. آقایی با بیان اینکه میانگین تردد روزانه بین 100 تا 200 دستگاه کامیون است، گفت: آمار کالاهای رسوبی به مقصد افغانستان در بندر چابهار قابل ملاحظه نیست. 
***
قیمت مرغ نباید بیشتر از ٢٧ هزار تومان باشد
نایب‌رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یک‌روزه گوشتی به ٩٠٠٠ تومان رسیده است، گفت: حداکثر قیمت مرغ در بازار باید بین ٢۶ تا ٢٧ هزار تومان باشد. حبیب اسدالله‌نژاد درباره اینکه آیا سیاست اصلاح قیمت مرغ در دولت جدید پیگیری می‌شود، گفت: هنوز نمی‌دانیم سیاست دولت جدید چه خواهد بود؛ آیا قرار است تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دامی ادامه پیدا کند یا خیر؟ وی اضافه کرد: باید وزیر جهاد کشاورزی تعیین شود و کار را شروع کند سپس ما پیشنهادات خود را در قالب یک بسته به دولت ارائه خواهیم کرد. اسدالله‌نژاد تاکید کرد: با این حال در قالب یک راهکار کوتاه‌مدت و با توجه به افزایش قیمت مؤلفه‌های تولید، اصلاح قیمت مصوب مرغ باید در دستور کار قرار بگیرد و انتظار ما این است که دولت نرخ مصوب مرغ را اصلاح کند. این فعال بخش خصوصی با اشاره به افزایش شدید قیمت جوجه یک‌روزه گفت: قیمت مصوب جوجه یک‌روزه گوشتی ۴٢٠٠ تومان و قیمت کنونی آن در بازار ٩٠٠٠ تومان است و با همین قیمت ٩٠٠٠ تومان نیز براحتی نمی‌توان جوجه تأمین کرد. اسدالله‌نژاد در گفت‌وگو با مهر افزود: اگر قیمت مصوب جوجه یک‌روزه گوشتی به نرخ ۵٢٠٠ تومان که مدنظر تولیدکنندگان جوجه نیز است، برسد منطقی است و اثر افزایش قیمت مؤلفه‌های تولید بر نرخ تمام‌شده تولید مرغ نیز زیاد نخواهد بود. وی درباره اینکه قیمت تمام‌شده تولید هر کیلوگرم مرغ در حال حاضر چقدر است؟ افزود: با جوجه یک روزه گوشتی به نرخ ۴٢٠٠ تومان قیمت تمام‌شده تولید مرغ زنده ١٩ هزار تومان و با قیمت کنونی جوجه یک‌روزه یعنی ٩٠٠٠ تومان، قیمت تمام شده تولید مرغ نیز بیش از ٢١ هزار تومان خواهد بود. اسدالله‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قیمت مرغ در بازار تهران که کماکان بین ۴٠ تا ۴٣ هزار تومان است، گفت: تولیدکنندگان مرغ را با نرخ مصوب عرضه می‌کنند در حالی که به دست مصرف‌کننده ارزان نمی‌رسد و ما از سازمان حمایت می‌خواهیم که به این مسأله ورود و با متخلفان برخورد جدی کند. 
***
رشد ۲۸ درصدی واردات تلفن همراه
معاون فنی دفتر آمار گمرک گفت: طی ۴ ماه نخست ۱۴۰۰، حدود ۵ میلیون و ۱۵۶ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد ۲۸ درصدی داشته است. آرزو غنیون افزود: طی ۴ ماه نخست امسال میزان کل واردات به کشور بیش از 12 میلیون و 509 هزار تن و به ارزش 14 میلیارد و 576 میلیون دلار بوده که این میزان واردات، مشتمل بر 4050 قلم کالای وارداتی (تحت کد تعرفه 8 رقمی) است که از 105 کشور طرف معامله تجاری ایران وارد کشور شده است. وی گفت: در میان کالا‌های وارداتی «گوشی تلفن همراه» نه تنها در بین 10 قلم عمده کالا‌های وارداتی به لحاظ ارزشی رخ می‌نماید، بلکه به عنوان نخستین کالای وارداتی مشاهده می‌شود و بیش از یک میلیارد دلار به واردات این کالای مصرفی که حدود 8 درصد از ارزش کل واردات کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری را به خود اختصاص داده، تخصیص داده شده است.  وی گفت: از مهم‌ترین دلایل افزایش واردات این کالا نسبت به مدت مشابه سال 1399 می‌توان به گستره نیاز به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در منازل توسط دانش‌آموزان حسب شرایط آموزش مجازی مدارس، ناشی از اثرات بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاه‌های زبان‌های خارجی، کلاس‌های تقویتی و... اشاره کرد که از سوی دیگر مدت زمان محدود بهره‌برداری از گوشی تلفن همراه (به طور متوسط ۳ سال برای هر دستگاه گوشی تلفن همراه)، به دلیل چرخه طول عمر کوتاه این کالا از دیگر دلایل نیاز بازار به واردات این کالای مصرفی به شمار می‌رود، ضمن اینکه میزان واردات گوشی تلفن همراه در ۴ ماهه نخست 99 بیش از 4 میلیون و 31 هزار دستگاه و به ارزش 527 میلیون دلار بوده است. وی گفت: در شرایط اقتصادی موجود، با اعمال نرخ حقوق ورودی برای گوشی‌های با ارزش بیش از 600 دلار، روند واردات این کالای مصرفی به سوی گوشی‌های با ارزش کمتر از سقف تعیین شده سوق داده می‌شود؛ به طوری که عموم مردم توان خرید و بهره‌برداری از این کالای مصرفی را داشته باشند؛ چنانکه متوسط قیمت هر دستگاه گوشی تلفن همراه وارداتی نیز موید این امر است. 

Page Generated in 0/0064 sec