printlogo


کد خبر: 236994تاریخ: 1400/5/31 00:00
آغاز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس شورای اسلامی
فهرست رئیسی در آزمون مجلس

گروه سیاسی: جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور برای کابینه سیزدهم روز گذشته به طور رسمی آغاز شد. محمدباقر قالیباف در آغاز این جلسه گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ای که از قبل انجام شده بود، با شکل‌گیری یک سامانه و برای نخستین‌بار این فرصت فراهم شد که یکایک وزرای پیشنهادی در تمام کمیسیون‌ها حضور یابند و همه نمایندگان چهره به چهره با همه وزرای پیشنهادی صحبت کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیون‌های تخصصی مجلس به صورت فشرده برگزار شد و در این جلسات شناخت بسیار خوبی هم نمایندگان از وزرای پیشنهادی پیدا کردند و هم وزرای پیشنهادی شناخت خوبی نسبت به مجلس و نگاه‌ها و انتظارات در حوزه‌های تخصصی به دست آوردند. وی ادامه داد: این کار از جمله کارهای ماندنی بود که برای نخستین‌‌بار در مجلس یازدهم تجربه شد و ان‌شاءالله در آینده نیز اینگونه خواهد بود و همین کار باعث شد حواشی کمترین تأثیر را بر نظر نمایندگان داشته باشد و بیشتر در نشست‌های تخصصی چهره به چهره کار انجام شد. 
در ادامه جلسه حجت‌الاسلام رئیسی در نخستین نطق خود در دفاع از کلیت کابینه با بیان اینکه سند تحول مردمی به ‌عنوان چارچوب حاکم بر برنامه‌های وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم برگرفته از محورهای بنیادی پنجگانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تعالی فرهنگ اسلامی ـ ایرانی، اقتصاد مقاومتی، تامین و بهبود معیشت جامعه و توسعه روابط بین‌الملل بر اساس منافع ملی است، گفت: همه برنامه‌ها به گونه‌ای تهیه و تنظیم شده که تضمین‌کننده تحقق ۲ محور اصلی و مهم یعنی عدالت و پیشرفت در کشور باشد. رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: عدالت‌محوری هم در توزیع منابع، هم در توزیع فرصت‌ها و هم در توانمندسازی و کشف و تقویت استعدادهاست. علاوه بر این عدالت‌محوری در شایسته‌سالاری و شکستن باندهای بسته قدرت و ثروت است. رویکرد عدالت‌محوری در تضمین حقوق همه مردم از زن و مرد و کودک و نوجوان، روستایی و شهری مطرح می‌شود. رئیس‌جمهور در ادامه اولویت نخست خود را در دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور عنوان کرد و گفت: تعجیل در واکسیناسیون عمومی و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و ارتقای سطح درمان، اولویتی است که دولت در بحث کرونا دنبال می‌کند. اولویت دوم مساله اقتصاد، ثبات اقتصادی، بهبود شاخص‌های کلان و تقویت معیشت مردم و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسب‌و‌کار است. رئیسی با اشاره به شاخص‌هایی که در انتخاب وزیران مدنظر قرار گرفته است، گفت: مساله توجه به تخصص و داشتن دانش در حوزه مأموریت از مسائل مورد توجه در انتخاب و معرفی وزیران بود. داشتن تعهد کاری، روحیه انقلابی و جهادی، فسادستیزی و مردمی بودن از دیگر شاخص‌های انتخاب وزرا بود. در کابینه ترکیبی از جوانان، جوانگرایی و تجربه در کنار یکدیگر قرار گرفت تا بتواند مجموعه تخصص، تعهد و داشتن دانش در حوزه ماموریت و تجربه کار، امور را به پیش ببرد و یک نتیجه کارآمد بسازد. وی افزود: روش انتخاب همکاران اینطور بود که ابتدا فراخوانی در سایت داشتیم و بسیاری از نخبگان در آن شرکت کردند و افراد و چهره‌های بسیاری معرفی شدند. این مشارکت مردم در معرفی نیروهای کارآمد بسیار برای دولت مفید و موثر بود. اسم وزیران پیشنهادی جز ۲ وزیر، ده‌ها بار در سایت پیشنهاد شد. بعد از پیشنهادات مردم، اسامی در 9 کارگروه تخصصی برای بررسی ارسال و از مراجع ذی‌صلاح و دستگاه‌های نظارتی در داخل و بیرون از دولت و دستگاه قضا استعلام شد. با حساسیت سوابق اجرایی این افراد دنبال شد. رئیس‌جمهور ادامه داد: برای هر وزارتخانه چند نفر مشخص شدند و کارگروه‌های تخصصی معین شد تا برنامه آنان و مصاحبه با تک‌تک افراد پیشنهادی انجام شود. در هر کارگروه 5 نفر، مصاحبه و ارزیابی شدند. مصاحبه‌کنندگان با تعیین شاخص‌هایی برای نمره دادن از نظرات یکدیگر مطلع نبودند و در جای دیگر نظرات این افراد جمع‌بندی می‌شد و در نهایت این نظرات را از نزدیک با بررسی‌های دقیق نهایی کردم. وی یادآور شد: هرگز رابطه سببی، نسبی، خانوادگی، فشار از فرد، جریان و حزبی مطلقا در پیشنهاد و انتخاب وزرا نقش نداشته است. مرا می‌شناسید، کسی نیستم که بخواهم با فشار و تحمیل فردی را انتخاب کنم و این در روحیه من نیست. البته پیشنهاد افراد مختلف و دلسوزان را بررسی کردم. در ارتباط با کار شاید ترکیب را طوری ببینید که هر کدام از یک بخش و جایی هستند که باید بگویم این ترکیب، یک تشکل یا حزب سیاسی نبود که هر کسی در این تشکل بوده، همه را در این کابینه بگذاریم. سعی کردم افراد شایسته را از بخش‌های مختلف پیگیری و آنان را معرفی کنیم، برای همین این جهت هم مورد تاکید و توجه بوده است. 
 
* دفاع رئیسی از گزینه‌های پیشنهادی
رئیسی در ادامه به بررسی کارنامه وزیران پیشنهادی دولت پرداخت و گفت: در همه ادوار مساله آموزش‌و‌پرورش مطرح شده ولی باید حل اساسی شود. مساله مهمی که در رابطه با موضوع فرهنگیان است رابطه خانه و مدرسه است که باید به صورت کامل و سیستمی دنبال شود. رئیسی درباره وزیر پیشنهادی آموزش‌و‌پرورش گفت: زمانی که در آستان قدس بودم در دانشگاه فردوسی گفتم برخی اساتید برجسته را معرفی کنند که این کار را کردند و ما چند استاد برجسته را جذب کردیم. در بخش تربیت بدنی و مسائل روانشناسی چهره‌های خوبی جذب شدند. در زمینه آموزش‌و‌پرورش باغ‌گلی مشغول کار شد. با نگاه تحولی یک جوان تحولی وارد کار شد؛ یک جوان تحولگرا وارد شد. همان موقع یک عده مقابلش ایستادند؛ نامه و شب‌نامه پخش کردند. وی در ادامه درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایشان هم تجربه دهه 80 را دارند و هم مدتی که در دستگاه قضایی کار کرده، تجربه موفقی داشتند. برنامه ما در وزارت ارتباطات هوشمندسازی، شفاف‌سازی و فعال کردن اقتصاد فضای مجازی است. با‌ شناختی که از عیسی زارع‌پور دارم ایشان می‌توانند با تخصص و تجربه‌ای که دارند این کار را به نتیجه برسانند. رئیسی درباره وزیر اطلاعات نیز افزود: آقای خطیب هم دانش اطلاعاتی و امنیتی و هم تجربه چند‌ساله در وزارت دارند. این ۲ جهت علم و دانش و تجربه کار در آقای خطیب وجود دارد. بدنه بسیار انقلابی و حزب‌اللهی‌ای در وزارت اطلاعات داریم. آقای خطیب نسبت به جریان مدیریتی هم با روحیه تحولی که دارند، می‌توانند با انتخاب همکاران و مدیران انقلابی در این مجموعه تحول ایجاد کنند و در جهت پیشگیری و مبارزه با فساد و جلوگیری از نفوذ، صیانت از دولت و صیانت از همه بخش‌های نظام و صیانت از مردم در مقابل هجوم‌ها برنامه‌ریزی کنند. وی درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: در این وزارتخانه موضوع دانش و تخصص و داشتن اطلاعات اقتصادی مورد تاکید بوده است. بهترین نوع از معرفت و شناخت نسبت به یک دستگاه، بودن در یک مجموعه است. البته منحصر به این نیست؛ شناخت یک مجموعه برای فردی که می‌خواهد احراز یک مسؤولیت کند، مهم است. رئیس‌جمهور در عین حال گفت: معاون اول رئیس‌جمهور را مسؤول هماهنگی تیم اقتصادی قرار دادیم و به همه هم گفتیم برای اینکه بگومگو نباشد معاون اول مسؤول هماهنگی است. چه تیم اقتصادی به معنی خاص بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و برنامه بودجه و چه به معنی عام یعنی تمام وزارتخانه‌های اقتصادی که در این رابطه می‌توانند نقش داشته باشند. نگاه به تیم اقتصادی برای هماهنگی آن کاملا مورد توجه بوده است. 
رئیسی درباره وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت:‌ عبدالملکی جوان، پاکدست و فسادستیز دارای تجربه موفق در جایی که بوده، است. ایشان دکترای اقتصاد دارد و از فرهیختگان دانشگاه و اساتید دانشگاه در اقتصاد است. وی خاطرنشان کرد: هم دانش اقتصادی ایشان برای بنگاه‌هایی است که ما در وزارت تعاون داریم و هم در ارتباط با مساله داشتن تجربه آن هم تجربه موفق در اشتغال؛ که مساله ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یعنی اشتغال مساله بسیار مهمی است. رئیسی درباره وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری نیز گفت: امین‌حسین رحیمی هم آشنا به مسائل قضایی- حقوقی و هم آشنا به مسائل مجلس و هم به دلیل دوره‌ای که در دیوان محاسبات بوده، آشنا به مسائل دولت است. یعنی کسی که می‌خواهد در وزارت دادگستری باشد هم باید دولت، مجلس و دستگاه قضایی را خوب بشناسد و هم این ارتباطات را بخوبی برقرار کند، ما آقای رحیمی را هم برخوردار از تجربه و هم دانش کافی در این زمینه می‌دانیم. رئیس‌جمهور درباره وزارتخانه دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم اظهار کرد: امیر آشتیانی که نیروهای مسلح هم از معرفی ایشان به عنوان وزیر دفاع خوشحال شدند، نیروی مجرب با علم و آگاهی نسبت به مسائل نیروهای مسلح و موضوع وزارت دفاع و چهره خوشنام در مجموعه نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی و سپاه است. رئیسی در دفاع از وزیر پیشنهادی راه‌وشهرسازی گفت: آقای قاسمی در قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران دولت در حوزه راه‌و‌شهرسازی کارهای بسیاری انجام داده است. البته افراد دیگری هم برای این وزارتخانه مطرح بودند اما عده زیادی نسبت به افرادی اظهارنظرهایی داشتند که خواستم نظرات نمایندگان را داشته باشم چون قرار است با مجلس کار کنیم. وی ادامه داد: موفقیت دولت در گرو همکاری و حمایت مجلس و همچنین همفکری با مجلس است. موضوع مهم ما در این وزارتخانه ساختن یک میلیون مسکن در هر سال و در 4 سال ساخت 4 میلیون مسکن است که آقای قاسمی در این زمینه برنامه دارد و برای ما مهم است که کسی بتواند روی کار بیاید که این وعده دولت را عملی کند و با تجربه‌های کاری خود گام‌هایی در این زمینه بردارد که به ‌صورت منضبط و با ترکیبی از حرکت انقلابی، تحولی در این وزارتخانه ایجاد کند. 
رئیس‌جمهوری در ادامه درباره فاطمی‌امین، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت و مسائل و مشکلات در این وزارتخانه هم گفت: فاطمی‌امین در آستان قدس رضوی مسؤول بخش اقتصادی بود و روز نخست که به آنجا رفتم وضعیت حسابرسی بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه آستان قدس مشروط و مردود بود و جز ۲ شرکت که مشکل اساسی داشت، بقیه شرکت‌ها رفع مشکل و شفافیت در بخش اقتصادی آستان قدس برقرار شد. وی درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزیر پیشنهادی صمت در حوزه‌هایی که بوده عملکرد موفقی داشته است. با توجه به بررسی متخصصان امیدوارم وزیر پیشنهادی با علم و دانش و تخصص در کنار تعهد بتواند گام‌هایی بردارد تا شاهد تحول در این وزارتخانه باشیم. رئیسی همچنین درباره گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: محمدعلی زلفی‌گل در مجموعه آموزش عالی در جهان هم چهره علمی صاحبنامی است و در حوزه مدیریت هم مدیریتی موفقی در همدان داشته است و امیدوارم بتواند منشأ آثار برای وزارت علوم باشد. 
رئیس‌جمهوری سپس درباره وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهمیت این وزارتخانه گفت: آقای اسماعیلی که برای تصدی این وزارتخانه پیشنهاد شده، مورد توجه گروه مصاحبه قرار گرفت که هم دانش و هم تجربه در این کار دارد و برای همین معرفی شد. با توجه به حساسیتم به مساله فرهنگ‌، با اعضای این کارگروه نشستی برگزار و تک تک شاخص‌ها را بررسی کردم. یکی از آنها آقای صفارهرندی که وزیر ارشاد بود گفت در مجموع افرادی که معرفی شده‌اند آقای اسماعیلی را از بقیه شایسته‌تر یافته‌ام. رئیسی خطاب به اهالی فرهنگ و هنر گفت: اهالی فرهنگ و هنر بدانند که ما به شما آزادی ندادیم، خدا داده است و ما تضمین‌کننده آزادی‌ها هستیم. دولت تضمین‌کننده آزادی‌های مشروع است تا بتواند این آزادی را فراهم کند و ظرفیت‌های اهالی فرهنگ و هنر شکوفا شود که این کار بر عهده این وزارتخانه است و ان‌شاءالله انجام خواهد شد. رئیس دولت سیزدهم در ادامه با اشاره به گزینه وزارت کشور اظهار کرد: آقای وحیدی، وزیر پیشنهادی کشور چهره‌ای است که علاوه بر دانش یک چهره راهبردی هم هست. کسی که در وزارت کشور مطرح می‌شود، کسی است که می‌خواهد برای کشور تدبیر مدام داشته باشد و نخ تسبیح بخش‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور است. 
رئیسی همچنین درباره ضرغامی، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی تصریح کرد: در ارتباط با مساله گردشگری اینکه بتوان هم فرهنگ را در گردشگری داشت و هم معرفی فرهنگ اسلامی و ایران انجام شود، بسیار مهم است و این باید توسعه یابد. بسیاری این حرف را زدند اما در عمل چنین نشد. ضمن تشکر از پیشینیان باید بگویم یکی از راهکارهای اقتصاد بدون نفت، اقتصاد گردشگری است که با توانمندی مهندس ضرغامی این کار دنبال می‌شود و مساله میراث فرهنگی در حوزه‌های گردشگری داخلی و خارجی می‌تواند به جایگاه شایسته برسد. رئیسی درباره برنامه‌های وزیر نفت هم اظهار داشت: درباره وزارت نفت آقای مهندس اوجی جزو چهره‌های نامدار و خوشنام وزارت نفت هستند که در علم و دانش سرآمد بوده‌اند، پست‌هایی که ایشان احراز کرده‌اند تا معاونت وزارت نفت بوده و ایشان در همه ادوار چهره موفقی بوده است. ایشان هم دانش مرتبط دارد و هم دارای تجربه است و می‌تواند با حرکت جهادی اقداماتی در این وزارتخانه انجام دهد. دوستان نگران نباشند، نسبت به فروش نفت هم اقدامات خوبی در این زمینه وجود دارد. رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در حوزه وزارت نیرو در حوزه آب و برق عقب‌ماندگی داریم، گفت: محرابیان وزارتخانه را می‌شناسد. نسبت به وزارت نیرو، سدسازی و ساخت نیروگاه‌ها اقدامات خوبی انجام داده است، بحث ما ایجاد نیروگاه‌ها و تولید برق است. مدیریت آب در کشور بسیار مهم است. این مشکلات می‌تواند با کمک نمایندگان حل شود. رئیس دولت در پایان با اشاره به گزینه پیشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: ما برای گزینه وزارت ورزش و جوانان جلسه‌ای با نام‌آوران ورزش داشتیم که آنان می‌خواستند در رأس ورزش کشور چهره سیاسی نباشد، ما افراد را بررسی کردیم. سجادی به عنوان کسی است که 16 مدال آورده و دارای سلسله‌مراتب علمی و دانش خوبی است. 
 
* رویکرد دولت عدالت و تقویت سرمایه اجتماعی است
در ادامه این جلسه موافقان و مخالفان کلیت کابینه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. سیدکریم حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور و برنامه‌های دولت سیزدهم، با تأکید بر اینکه امروز نیازمند برنامه‌های آنی و فوری برای کنترل کرونا و تثبیت قیمت‌ها و تنظیم بازار هستیم، تصریح کرد: این نکات در برنامه‌های رئیس‌جمهور مورد تأکید قرار گرفته است. به گفته وی، اغلب وزرای پیشنهادی از سوابق و تجربه بالا و درایت کافی برخوردارند و جوانی، علم و تجربه و سلامت نفس از مهم‌ترین شاخص‌های کابینه معرفی شده است و اگر صحبت مخالفت با برخی وزرا می‌شود، این هم برای کمک به دولت است. 
سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان و اروند‌کنار هم در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور و برنامه‌های دولت سیزدهم اظهار داشت: دولت گذشته کشور را در وضعیتی تحویل آقای رئیسی داده است که نرخ بالای تورم و بیکاری، تنش آبی، وضعیت وخیم کرونا و ادامه تحریم‌های ظالمانه را شاهدیم. وی ادامه داد: در چنین شرایطی در برنامه‌های اعلامی رئیس‌جمهور ۲ رویکرد اساسی دیده می‌شود که شامل بهبود معیشت مردم و تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی است.  امروز آنچه دولت آقای رئیسی دنبال می‌کند، احیای سرمایه اجتماعی است.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همه می‌دانند ما اسیر چنگال مدیریت یک عده خاص در کشور بودیم، لذا باید این فضا شکسته شود و به نظر می‌رسد این حلقه بسته شکسته شده است. وی ادامه داد: در حوزه جوانگرایی یک واهمه‌ای در کشور وجود داشت که خوشبختانه کابینه آیت‌الله رئیسی نسبت به این موضوع اهتمام ورزیده و نسبت به دولت قبل جوان‌تر است. حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو هم اظهار داشت: دولت سیزدهم در شرایط سختی کارش را شروع کرده است؛ این سختی از جهت شدت گرفتن اپیدمی کرونا، تورم بیش از 40 درصدی، سخت شدن معیشت مردم و بدهی سنگین دولت است که بیش از 5/1 برابر بودجه سالانه شده است. رحیم زارع، نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیت کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور و برنامه‌های وی اظهار داشت: تعجب می‌کنم از همکارانی که جوانگرایی در چینش کابینه را نقد می‌کنند. ما امروز داریم نتیجه عملکرد پیران با تجربه را می‌بینیم، بنابراین اجازه دهیم حرف‌های جدید و نظریات نو اجازه بروز و ظهور یابد. لطف‌الله سیاهکلی و عبدالله ایزدپناه از دیگر نمایندگانی بودند که در دفاع از کابینه پیشنهادی نطق کردند. 
 
* برنامه دولت باید اجرایی‌تر باشد
حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی کابینه رئیسی اظهار داشت: از دولت توقع داشتیم یک برنامه جامع و منسجم ارائه می‌کرد که هر بخشی از آن توسط یک وزیر اجرایی می‌شود. وی اظهار داشت: بسیاری از مسائل در کشور مهم است اما این مسائل فراوزارتخانه‌ای است و ما این موضوع را در برنامه وزرا نمی‌بینیم، در حالی که این موضوع مسأله اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شود. علی بابایی‌کارنامی، نماینده ساری هم در مخالفت با کلیات کابینه سیزدهم گفت: در بحث مدیریت شهری و رویکرد اقتصاد پویا و مردم‌محور برنامه‌ای ارائه نشده است. در حوزه بانک‌ها هم باید بگویم بانک‌ها پدر ملت را درآورده‌اند. توقع ما از شما آقای رئیسی‌ این است که برنامه اجرایی‌تر در این زمینه داشته باشید. در ادامه معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامه‌های پیشنهادی دولت اظهار داشت: با این ساختار فاسد نظام بانکی چه می‌خواهید بکنید؟ فساد از هیچ دولتی پذیرفته نیست بویژه از شما که نماد مبارزه با فساد هستید، این پذیرفته نیست. نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزرای محترم! امان از آقازادگان! از آن بترسید که هرکسی را به ذلت می‌کشاند. این حجم از محافظ برای چیست؟ از چه چیزی محافظت می‌کنیم؟ آیا اینها در برابر مردم است؟ اگر واقعا معتقد به مولفه‌های دولت مردمی هستیم، مانند رئیس‌جمهوری نباشیم که از ولنجک بیرون نیامد، لذا مراقب باشیم از ارزش‌های ناب انقلاب فاصله نگیریم. محمدرضا صباغیان، نماینده بافق هم در مخالفت با کلیات برنامه کابینه سیزدهم گفت: آقای رئیسی! برنامه دولت شما برنامه خوبی است و روی آن کار شده اما مسأله این است که این برنامه‌ها را دولت‌های قبل هم ارائه و در همین جا همین صحبت‌ها را کردند و همین وعده‌ها را دادند اما اکثرا در یک ایستگاه متوقف شدند، چون به مسأله اصلی پرداخته نشده است. حجت‌الاسلام حسن نوروزی، ملک فاضلی، جلال محمود‌زاده و بهمن محمدیاری دیگر نمایندگانی بودند که در مخالفت با کلیات کابینه نطق کردند. 
 
* بازگشت اعتماد در گرو عمل به وعده‌هاست
بعد از طرح دیدگاه‌های موافق و مخالف، بار دیگر سیدابراهیم رئیسی به دفاع از برنامه‌های دولت خود پرداخت و با تشکر از نمایندگان و هیات‌رئیسه و موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که غیر از معیشت و کسب‌و‌کار در کشور داریم و یکی از مواردی که آسیب دیده است، اعتماد است که باید برگردد و برگشتن اعتماد در گرو عمل به وعده‌هاست و بنای بنده و دولت آن است که به وعده‌ها عمل کنیم و مجلس مساعدت کند دولت موفق به عمل به وعده‌ها باشد. وی با تاکید بر اینکه چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد انتخابات آنچه گفته بنایش عمل به وعده است و این را هم با ادعا نمی‌توان اثبات کرد، جز اینکه مردم در هر کوی و برزنی ببینند دولت و وزرا به وعده‌های‌شان عمل کرده‌اند، تصریح کرد: من به آنچه عرض کرده‌ام اعتقاد دارم و اینکه کسی تصور کند این وعده برای دوره انتخابات بوده است، اینگونه نیست، چون در محضر خداوند و ارواح مطهر شهدا هستیم و سخن‌مان باید بر مبنای عمل باشد. رئیسی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس بر عدم ارائه برنامه تصریح کرد: آنچه تقدیم مجلس کردم یک برنامه خلاصه چند صفحه‌ای هست که اجمالا رویکردهای برنامه است و یک برنامه کوتاه‌مدت 65 صفحه‌ای داریم که آنی و کوتاه‌مدت با محوریت مسائلی چون کرونا،‌ بازار سرمایه و کسری بودجه است. برنامه دولت سیزدهم با 30 مسأله کشور که برخی از این مسائل فرابخشی است پرداخته شده و هم مساله و هم مشکل روشن شده و هم راهکارهای برون‌رفت از این مشکل احصا شده است و مسؤول مستقیم و مسؤولان همکار مشخص شده‌اند و زمانبندی هم شده است. مفصل قضیه به عنوان برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده در خدمت عزیزان قرار می‌گیرد و اگر نقطه نظراتی باشد، نسخه پیش‌نویس نهایی خواهد شد. رئیسی در پایان با بیان اینکه نمایندگان با رأی اعتماد خود می‌توانند کمک کنند تا دولت با قوت و هر چه زودتر تشکیل شود، تصریح کرد: دولت اگر با رأی بالای نمایندگان تشکیل شود، پشتوانه قوی‌تری خواهد داشت. من از انتقادات نمایندگان ناراحت نمی‌شوم، زیرا شما نمایندگان بهترین ناظران و امنای مردم هستید. نکاتی که شما می‌گویید به اصلاح امور کمک می‌کند. ما شما را خیرخواه می‌دانیم.
 
* توسعه مدارس غیردولتی عدول از قانون اساسی است
پس از گمانه‌زنی‌ها درباره کلیت وزرای پیشنهادی، موافقان و مخالفان گزینه پیشنهادی وزارت آموزش‌و‌پرورش به بیان نظرات‌شان پیرامون حسین باغگلی پرداختند. در ابتدای این بررسی، رضا حاجی‌پور، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون را درباره حسین باغگلی، وزیر پیشنهادی آموزش‌و‌پرورش قرائت کرد. در این گزارش از نقاط ضعف برنامه وی به مواردی همچون عدم سنجش‌پذیری و قابل رصد نبودن برنامه‌های اجرایی ارائه شده، عدم توجه به تأمین نیروی انسانی، عدم آشنایی با نظام بودجه‌ریزی آموزش و پرورش و عدم ارائه برنامه خاص برای مدیریت و هدایت استفاده از بستر فضای مجازی اشاره شده بود. در بخش پایانی این گزارش با اشاره به عدم برنامه مناسب از سوی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش‌و‌پرورش آمده است: «کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت آموزش‌وپرورش موافقت ننمود و ایشان را فاقد صلاحیت لازم برای مدیریت این وزارتخانه مهم می‌داند».
در ادامه جلال رشیدی کوچی، صدیف بدری، سیدکاظم دلخوش و جعفر قادری به عنوان نمایندگان مخالف به ارائه نظرات‌شان پرداختند. عدم انطباق برنامه‌ها با واقعیت آموزش‌و‌پرورش و اسناد بالادستی و فقدان سابقه اجرایی مهم‌ترین محور مخالفت نمایندگان بود.
جعفر راستی، علی‌اصغر عنابستانی، بیژن نوباوه‌وطن و عبدالجلال ایری نیز موافقان وزیر پیشنهادی بودند و با تاکید بر روحیه جوانگرایانه و رویکرد جدید باغگلی از دیگر نمایندگان خواستند به وی رای اعتماد دهند. در نهایت حسین باغگلی در دفاع از برنامه خود برای این وزارتخانه گفت: ما در گام دوم باید یک کار مهم انجام دهیم و این کار را باید به آدم‌های مهم و توانمند واگذار کنیم. ما با یک شرایط پیچیده در آموزش‌و‌پرورش روبه‌رو هستیم و برای حل مشکل باید جرأت وارد شدن به روش‌های جدید را داشته باشیم. من جرأت مطالبه‌گری از دستگاه‌های مختلف را دارم. وزیر پیشنهادی آموزش‌و‌پرورش تصریح کرد: اصلی‌ترین کار من این است که سند تحول را اجرایی کنم. از تمام سخنان دوستان این را تصور می‌کنم که باغگلی جوان و کم‌تجربه است. وزیر باید کار تیمی انجام دهد و باید حلقه بسته مدیریت طولانی را بشکند. وی گفت: باورم این است که ما در حوزه تعلیم و تربیت حرف‌های بسیار زیادی برای دنیای پرچالش از لحاظ دینی داریم. کیفیت آموزش در جامعه ما پایین آمده است. امروز تربیت دخترانه در جامعه ما از قدرت لازم برخوردار نیست. امروز تصمیم‌گیری‌های ما در آموزش‌و‌پرورش جنس مردانه دارد. باغگلی تاکید کرد: با توسعه مدارس غیردولتی موافق نیستم. مدرسه غیر‌دولتی زمینه‌ساز عدول ما از اجرای قانون اساسی است. 

Page Generated in 0/0095 sec