printlogo


کد خبر: 237021تاریخ: 1400/6/1 00:00
91 درصد واکسن‌های تزریق‌شده در ایران، خارجی و 9 درصد واکسن برکت بوده است
واکسیناسیون با تمام ظرفیت

گروه اجتماعی: روز گذشته بیش از 540 هزار نفر در کشور واکسینه شدند تا مجموع واکسیناسیون انجام شده به بیش از 22 میلیون و 540 هزار نفر برسد. 
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت تاکنون ۱۶ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۶۸۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۶۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، بررسی روند نوع واکسن‌های تزریق شده در کشور حکایت از آن دارد که 68 درصد از عملیات واکسیناسیون در کشور بر پایه واکسن سینوفارم بوده و 18 درصد آسترازنکا، 9 درصد برکت، 4 درصد اسپوتنیک و یک درصد بهارات. 
بر این اساس 91 درصد مجموع واکسیناسیون انجام شده در کشور مبتنی بر واکسن‌های وارداتی و 9 درصد مبتنی بر واکسن‌های تولید داخل است. 
در همین زمینه دکتر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در کشور از ابتدای برنامه ملی واکسیناسیون علیه کرونا تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ را اعلام کرده که بر این اساس آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا از ابتدا تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ به این گونه است:
اسپوتنیک نوبت اول: ۴۴۶۰۰۰
اسپوتنیک نوبت دوم: ۳۶۲۳۶۶
سینوفارم نوبت اول: ۱۱۳۱۹۱۹۱
سینوفارم نوبت دوم: ۴۱۱۲۴۶۰
بهارات نوبت اول: ۵۹۳۸۹
بهارات نوبت دوم: ۵۴۲۱۸
آسترازنکا نوبت اول: ۳۱۵۲۶۳۳
آسترازنکا نوبت دوم: ۱۰۰۹۶۲۰
برکت نوبت اول: ۱۷۴۰۴۶۸
برکت نوبت دوم: ۲۹۱۹۷۶
مجموع نوبت اول: ۱۶۷۱۷۶۸۱
مجموع نوبت دوم: ۵۸۳۰۶۴۰
 
* ۲۰ میلیون دوز واکسن فایزر در راه ایران
مبارزه با کرونا هم‌‌اکنون اولویت کشور است، بر همین اساس سرعت بخشیدن در ورود واکسن کرونا در دستور کار قرار گرفته و بر اساس آخرین اخبار در صورت نهایی شدن رایزنی‌ها 20 میلیون دوز فاکسن فایزر به سبد تزریق واکسن در کشور اضافه خواهد شد. در همین زمینه رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو از گشایش‌های جدید در عرصه واردات واکسن و واردات واکسن فایزر از شرکت بیون‌تک آلمان به کشور خبر داد. ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به برنامه‌ریزی ویژه و امیدوارکننده دولت سیزدهم برای سرعت گرفتن واردات واکسن توضیح داد: ما در اتاق بازرگانی تهران از طریق آقای خوانساری، رئیس این اتاق با آقای مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری در تماس بودیم و ایشان اعلام کردند نظر دولت بر سرعت گرفتن واردات واکسن و افزایش دسترسی مردم به واکسن‌های تولید و تاییدشده جهانی است. 
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: معاون اول رئیس‌جمهوری اعلام کرده بودند در صورت نیاز از طرف شخص رئیس‌جمهوری نیز مجوزی برای این موضوع صادر خواهد شد که خوشبختانه دستور اخیر ایشان برای تسهیل در واردات واکسن از سوی بخش خصوصی می‌تواند بسیار راهگشا باشد. 
ریاحی در پاسخ به این سوال که در صورت اجرایی شدن دستور جدید رئیس‌جمهور، چه واکسن‌هایی امکان ورود به ایران دارند، توضیح داد: بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده واکسن در جهان، از قبل در ایران نماینده‌هایی داشته‌اند. برای مثال نماینده شرکت آسترازنکا در همان زمان اعلام کرد امکان تامین تدریجی تا ۳۰ میلیون دوز واکسن برای ایران را دارد که تا مجوزهای لازم نهایی شده و روند واردات آغاز شود، تاکنون حدود یک میلیون دوز واکسن از این طریق به وزارت بهداشت تحویل شده و این روند می‌تواند ادامه یابد. البته این واردات از سوی بخش خصوصی با برنامه اتاق برای واردات واکسن و تزریق آن به کارگران و فعالان خطوط تولید متفاوت است. 
او ادامه داد: شرکت بیون‌تک آلمان که با فایزر مشترکا واکسنی بر اساس پروتئین ویروس طراحی کردند نیز در ایران نماینده داشت و امکان واردات از تولیدات در آلمان وجود دارد که در صورت صدور مجوز تا ۲۰ میلیون دوز به ایران وارد خواهد شد. 
ریاحی افزود: نمایندگی بلژیک شرکت «جانسون ‌اند جانسون» نیز در ایران نماینده دارد و از این محل نیز می‌توان انتظار داشت ۲۰ میلیون دوز واکسن از طریق ساز‌و‌کار کوواکس به کشور برسد و می‌توان امیدوار بود تا پیش از پایان سال جاری میلادی این واکسن‌ها در ایران تحویل داده شوند. 
 
* واردات 18 میلیون دوز واکسن توسط جمعیت هلال‌احمر
شانزدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده توسط جمعیت هلال‌احمر حاوی یک میلیون و ۱۱۰ هزار دوز واکسن روز گذشته در فرودگاه امام خمینی(ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد. 
در همین زمینه کریم همتی، رئیس جمعیت هلال‌احمر از واردات محموله جدید واکسن کرونا تهیه شده از سوی هلال‌احمر به کشور خبر داد و گفت: در این مرحله یک میلیون و ۱۱۰ هزار دوز واکسن در فرودگاه امام خمینی(ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد. 
وی در ادامه افزود: جمعیت هلال‌احمر روند واردات هفته‌ای ۲ بار واکسن کرونا را به ایران همچنان ادامه می‌دهد. 
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: واردات واکسن از چین به ایران همچون گذشته توسط هلال‌احمر انجام و محموله دریافتی در فرودگاه امام خمینی(ره) تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌شود. 
 همتی اعلام کرد: در مجموع تاکنون ۱۶ محموله شامل ۱۸ میلیون و ۱۷۰ هزار دوز واکسن کرونا توسط ۱۸ پرواز به کشور منتقل شده است. 
 
* اقدام ضربتی برای واکسیناسیون
با آنکه آمارها در حوزه ابتلا و مرگ‌و‌میر سیر صعودی به خود گرفته‌ اما با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور از جمله پای کار آمدن بسیج، ارتش، هلال‌احمر، اورژانس و... سرعت واکسیناسیون افزایش یافته و همین موضوع می‌تواند خبر خوشی باشد که با افزایش دربرگیری واکسن در کشور، شاهد کاهش آمارهای ناراحت‌کننده مرگ بر اثر کرونا باشیم. 
در این باره سرپرست سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» اظهار داشت: بسیجیان از ابتدای شیوع کرونا در کشور به میدان آمدند و در زمینه ضدعفونی، تولید و توزیع ماسک و اقلام بهداشتی نقش‌آفرینی کردند. 
«مسلم چشمی» کمک به اجرای طرح غربالگری را از دیگر برنامه‌ها این سازمان دانست و بیان کرد: اجرا و عملیاتی کردن طرح شهید سلیمانی با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در دستور کار این سازمان قرار گرفته است. همچنین اجرای طرح واکسیناسیون از دیگر برنامه‌های بسیج جامعه پزشکی است که در راستای مدیریت این ویروس انجام می‌شود. 
وی با بیان اینکه در گام پنجم طرح شهید سلیمانی هستیم، گفت: امیدواریم در کابینه جدید و مردمی طرح شهید سلیمانی ادامه یابد تا بتوانیم بر ویروس منحوس کرونا غلبه کنیم. وی با اشاره به اینکه طرح شهید سلیمانی 3 محور مراقبتی، حمایتی و نظارتی دارد، گفت: محور حمایتی و نظارتی همیشه فعال بوده است اما محور مراقبتی را به سمت واکسیناسیون برده‌ایم. 
مسؤول کمیته نظارت و پایش قرارگاه جهادی شهید قاسم سلیمانی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم بخش بیماریابی را تقویت کنیم و مراکز مراقبتی و درمان سرپایی را افزایش دهیم، گفت: 142 مرکز واکسیناسیون را خودمان اداره می‌کنیم و در بیش از 400 مرکز نیز با وزارت بهداشت مشارکت داریم. 
چشمی در ادامه با اشاره به اینکه بسیج شبکه مویرگی دارد که از مرکز، محلات، خانه‌ها و روستا‌ها این شبکه وجود دارد، گفت: بسیجی در میان اقشار مختلف دانشجویی، کارگری، اصناف، فرهنگی و هنرمندان حضور دارد. وی در ادامه با اشاره به اینکه بسیج به صورت جهادی کار می‌کند و همیشه در کنار مردم است، گفت: در قالب طرح شهید سلیمانی از همان ابتدا به دوستان‌مان در وزارت بهداشت کمک کردیم. ما فقط در حوزه بهداشت و درمان کار نکردیم، بلکه در بحث تامین و توزیع ماسک و برنامه محافظتی مردم هم ورود کردیم و به‌تدریج طرح غربالگری مطرح شد. 
چشمی در پایان با اشاره به اینکه قریب به ۴۰۰ هزار نفر نهاد مردمی در این امر به ما کمک کرده‌اند، افزود: گام چهارم طرح شهید سلیمانی بخوبی انجام نشد به دلیل اینکه بخش‌هایی در اختیار ما نبود، ما الان در گام پنجم هستیم. مجموعه وزارتخانه در گام پنجم در بحث واکسیناسیون از ما کمک خواسته تا واکسیناسیون عمومی انجام شود و بعد قطع زنجیره بیماری مدنظر قرار گرفت.
 
* افراد بالای 30 سال تا آخر مهر واکسینه می‌شوند
با تسریع روند واردات واکسن و انجام واکسیناسیون در کشور، جامعه در برابر ویروس کرونا ایمن می‌شود؛ آنگونه که برنامه‌ریزی شده است از اواخر مهرماه افراد بالای 30 سال نیز واکسینه می‌شوند. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مجموع امکان ادامه‌دار بودن تعطیلات وجود ندارد، لذا حتما نیاز است تمهیدات دیگری برای مقابله با کرونا اندیشیده شود. 
وی افزود:۷۰ درصد مردم می‌دانند که کرونا ممکن است باعث مرگ آنها شود اما به‌رغم آگاهی از این موضوع باز به مسافرت می‌روند. رئیسی با اشاره به اینکه در موضوع کرونا اطلاع‌رسانی و آگاهی لازم انجام شده است، عنوان کرد: این اطلاع‌رسانی خوب بوده است، ولی آیا سطح آگاهی مردم درباره کرونا پایین است؟ الان به اندازه کافی از رسانه‌ها و جا‌های مختلف اطلاع‌رسانی می‌شود ولی حساسیت‌ها پایین آمده است و به‌رغم اینکه مردم اطلاعات لازم را دارند اما عمل نمی‌کنند. 
وی افزود: واکسیناسیون خیلی خوب است ولی به این معنا نیست که شیوه‌نامه‌ها را رعایت نکنیم، رعایت شیوه‌نامه‌ها خوب است اما به این معنی نیست که نخواهیم واکسن بزنیم. شاخص‌های بسیار مهمی داریم؛ کشور آمریکا را اگر نگاه کنیم می‌بینیم طی یک ماه میزان مرگ آن از حدود ۱۱۰ نفر در ۲۴ ساعت به بیش از هزار نفر رسیده است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه سوش غالب در دنیا دلتاست، خاطرنشان کرد: کشور‌های اروپایی دوباره به رعایت شیوه‌نامه‌ها برگشته‌اند. تا پایان مهرماه با واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن به کشور، واکسیناسیون افراد بالای ۳۰ سال انجام می‌شود. وی در ادامه با اشاره به اینکه در 3-2 هفته آینده تحول خوبی ایجاد خواهد شد، افزود: در میزان تولید واکسن داخلی تحول خوبی ایجاد خواهد شد، میزان تولید واکسن بالا خواهد رفت. از مهرماه به بعد ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز هر ماه واکسن داخلی خواهیم داشت که این میزان قابل توجه است. 
وی خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله بسیج، نیرو‌های مردمی و نیرو‌های مسلح به کمک شبکه بهداشت و درمان خواهند آمد، مشکلی به اسم تزریق واکسن نداریم، مشکل بر سر تامین واکسن بود که این مساله هم در حال حل شدن است. 
وی در ادامه با اشاره به اینکه میزان فوت ۷۰ سال به بالا‌ها را اگر در سال جاری با سال گذشته مقایسه کنیم، می‌بینیم که میزان این فوتی‌ها در سال جاری پایین آمده است، گفت: 70 سال به بالا‌ها ممکن است در حالت عادی هم فوت کنند.
***
    ادامه روند افزایشی مرگ‌های کرونایی در کشور    
آمار جان‌باختگان کرونا در کشور رکورد جدیدی به ثبت رساند؛ 684 قربانی بیماری «کووید-19» فقط در یک شبانه‌روز. 
روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه طی شبانه‌روز گذشته ۶۸۴ بیمار «کووید-19» به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۳۱ مردادماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۶ هزار و ۴۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۵ هزار و ۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۶۸۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۰۲ هزار و ۳۸ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۴۷۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۷ هزار و ۶۶۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۲۷ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۴۷۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در این میان ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۴۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۶ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۶۸۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۶۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۲۲ میلیون و ۵۴۸ هزار و ۳۲۱ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.
***
سخنگوی وزارت بهداشت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان مناسب نیست
میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در کشور در حالی که ویروس جهش‌یافته موسوم به دلتا همچنان در کمین است به زیر 40 درصد رسیده است. 
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته آخر مرداد‌ماه نیز همانند هفته‌های اخیر مناسب نبوده و به میزان ۳۹درصد گزارش شده است. سیماسادات لاری درباره آخرین وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور بیان کرد: پروتکل‌های بهداشتی به معنی استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی 5/1 تا ۲ متر، تهویه مناسب، عدم حضور در تجمع و رعایت موارد بهداشتی اعلام شده به اصناف است. وی ادامه داد: متاسفانه در هفته آخر مرداد‌ماه نیز میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور همانند ۲ ماه اخیر بشدت پایین بوده و با اندکی افزایش نسبت به هفته قبل‌تر، به 02/39 درصد رسیده است. این در شرایطی است که این میزان از هفته‌های اول تابستان تاکنون روند نزولی داشته است. 
***
افزایش 5/12 درصدی مرگ‌های کرونایی در کشور
در هفته ۷۸ اپیدمی کرونا در کشور، شاهد افزایش 5/12 درصدی مرگ‌های ناشی از بیماری نسبت به هفته ماقبل بودیم. 
همچنین روند «کووید-19» تقریبا در تمام استان‌ها صعودی است و کرونای دلتا همچنان با قدرت می‌تازد. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت تاکنون مجموع بیماران «کووید-۱۹» مرز ۴ میلیون و 600 هزار نفر را پشت سر گذاشته و جان بیش از 100 هزار نفر از هموطنان‌مان را گرفته است. 
در عین حال باید توجه کرد که در کشورمان پیک پنجم «کووید-۱۹» با سویه دلتا همچنان می‌تازد و جان‌های بسیاری را از بین می‌برد به طوری که همچنان فوتی‌های ‌ما در مرز ۵۰۰ و ۶۰۰ نفر در روز نوسان دارد که نشان از فاجعه‌ای بزرگ در روند اپیدمی در کشور دارد و متاسفانه جان‌های زیادی را به کام مرگ می‌کشاند. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

Page Generated in 0/0065 sec