printlogo


کد خبر: 237049تاریخ: 1400/6/2 00:00
مقامات دولت چین دیروز از به صفر رسیدن میزان ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند؛ چگونه چین به الگویی برای مدیریت پاندمی مبدل شد
اژدهای مدیریت

گروه بین‌الملل: مقامات وزارت بهداشت چین اعلام کردند برای نخستین‌بار از 20 جولای که دور جدیدی از قوانین و مقررات قرنطینه و غربالگری را اعمال کرده‌اند، دیروز (دوشنبه) هیچ موردی از  ابتلا به «کووید-19» در این کشور گزارش نشده است؛ موفقیتی که تحلیلگران و کارشناسان حوزه بهداشت آن را ناشی از اقدامات مدیریتی چین در نحوه قرنطینه و واکسیناسیون قلمداد می‌کنند. چین با واکسینه کردن 777 میلیون نفر با استفاده از نزدیک به 2 میلیارد دوز واکسن‌ چینی، در وضعیت مطلوبی از نظر میزان ابتلا قرار دارد تا جایی که یکی از مقامات دولت چین اعلام کرد این کشور به دنبال ایمنی جمعی تا پایان سال 2021 است.
به گزارش «وطن‌‌امروز» به نقل از راشاتودی، مقامات وزارت بهداشت چین دیروز اعلام کردند برای نخستین‌بار از تاریخ
20 جولای (29 تیر) پس از اعمال محدودیت‌های متعدد محلی و کمپین‌های آزمایش جمعی در میان نگرانی درباره نوع دلتا، هیچ مورد جدید ابتلا به «کووید‌-19» گزارش نشده است. بر این اساس دیروز مقامات بهداشتی چین 21 مورد وارداتی از «کووید‌-19» را گزارش کردند اما مهم‌تر این بود که هیچ عفونت جدید منتقله محلی برای نخستین‌بار از 20 جولای گزارش نشده است که نشان می‌دهد شیوع کنونی ممکن است تحت کنترل درآمده باشد. بر اساس آخرین آمارها در حال حاضر ۵۰۷ بیمار بدون علامت همچنان تحت نظر پزشک هستند. این تعداد، موارد تایید شده کرونا در سرزمین اصلی چین را به ۹۴ هزار و ۶۵۲ نفر می‌رساند و تعداد کشته‌ها بدون تغییر در رقم ۴ هزار و ۶۳۶ باقی مانده است. چین بعد از ماه‌ها کنترل ویروس کرونا، در ۲ ماه گذشته روزانه مواردی از کرونا را گزارش کرده بود. به اعتقاد کارشناسان صفر شدن این آمار حاکی از موفقیت سیاست‌های سختگیرانه دولت چین در مقابله با ویروس کرونا در سراسر این کشور است. اواخر ماه جولای بیش از 1200 مورد مثبت کرونایی که عمدتا از نوع سویه دلتا و در منطقه نانجینگ در شرق چین بودند، شناسایی شده بود. با این ‌حال سیاست‌های سختگیرانه دولت و انجام آزمایش کرونا روی میلیون‌ها نفر در سراسر این کشور و اتخاذ سیاست‌های قرنطینه‌ای باعث کاهش شدید تعداد مبتلایان شد. کارشناسان اقتصاد معتقدند این سیاست‌ها باعث افزایش رشد اقتصاد در دومین اقتصاد بزرگ دنیا در فصل منتهی به سپتامبر خواهد شد. کمیته ملی بهداشت و سلامت چین همچنین اعلام کرد تاکنون یک میلیارد و 900 میلیون و 127 هزار دوز واکسن کرونا در این کشور تزریق شده است. خبرگزاری «سی‌جی‌‌تی‌ان» چین اعلام کرد گزارش کمیته ملی بهداشت و سلامت چین حاکی است این تعداد افراد با استفاده از ۲ واکسن سینوفارم و سینوواک تولید چین واکسینه شده‌اند. مقامات چین اعلام کردند 777 میلیون نفر به طور کامل در چین واکسینه شده‌اند. در آخرین شیوع بیماری که پس از شناسایی عفونت‌ها در بین کارکنان فرودگاه شهر نانجینگ در شرق چین در 20 جولای آغاز شد، هیچ مورد فوتی ثبت نشد. در آن مورد اعلام شد خدمه تمیز‌کننده فرودگاه در معرض ویروس هواپیمای مسافری‌ای که از روسیه آمده بود، قرار گرفته بود. 
 
* چین از چه واکسن‌هایی استفاده کرد؟
چین تاکنون ۳ واکسن سینوفارم، سینوواک و کانسونا را برای واکسینه کردن و مقابله با «کووید-19» رونمایی کرده است. در این بین سینوفارم در ماه مه و سینوواک در ماه ژوئن از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد تایید قرار گرفتند. ساختار هر دو واکسن به این ترتیب است که از ذرات ویروسی تولید شده در آزمایشگاه ساخته شده‌اند و سپس غیرفعال می‌شوند؛ ساختاری شبیه واکسن‌های فلج اطفال تزریقی، هپاتیت A و آنفلوآنزا. واکسن‌ها با یک ماده کمکی مخلوط می‌شوند. واکسن‌ها حاوی پروتئین‌های زیادی هستند که سیستم ایمنی بدن می‌تواند به آنها پاسخ دهد و تولید آنتی‌بادی‌ها را برای مبارزه با «کووید-19» تحریک می‌کند. نکته قابل توجه اینکه مطابق آمار رسمی این دو واکسن از نظر عوارض جانبی وضعیت مطلوبی دارند تا جایی که هیچ نگرانی ایمنی قابل توجهی در جریان عرضه سینوواک در چین، برزیل، اندونزی و شیلی به وجود نیامد. درباره سینوفارم نیز تنها 79 نفر عوارض جانبی خفیفی را در پی تزریق 1/1 میلیون دوز در چین گزارش کردند که بسیار کمتر از میزان عادی گزارش عوارض جانبی متعاقب واکسیناسیون است. 
 
* مدیریت چینی کرونا
پس از کنترل نخستین موج همه‌گیری «کووید-19» که اوایل سال 2020 آغاز شد، سال 2021 مواردی از عفونت‌های جدید در چین در مقیاس کوچک مشاهده شد. تا اینکه پس از شیوع سویه دلتا، چین دور جدیدی از قرنطینه، غربالگری و واکسیناسیون را در دستور کار قرار داد که همین امر نیز منجر به صفر شدن میزان ابتلای محلی شده است. پروفسور مارکو کاتنتو در مقاله‌ای با عنوان «مشاهده راهبردهای چین برای جلوگیری از احیای اپیدمی «کووید-19»‌ می‌نویسد: به منظور جلوگیری از احیای مجدد «کووید-19» و سویه‌های مختلف آن، دولت چین به استفاده از اقدامات پیشگیرانه و کنترل موثر در مناطق اصلی اپیدمی ادامه داده است. اقدامات پیشگیرانه و کنترلی جدیدی نیز بر اساس ویژگی‌های اپیدمی و عادات اجتماعی مردم چین تدوین شده است. استراتژی‌های مورد استفاده در چین شامل قرنطینه، آزمایش اسید نوکلئیک در مقیاس بزرگ، مدیریت «کد سلامت سفر» و درمان بیمار بر اساس ترکیبی از طب چینی و آکادمیک است. این اقدامات می‌تواند یک نقطه مرجع برای سیستم بهداشت عمومی جهانی که با همه‌گیری مواجه است، فراهم کند. این مقاله اثبات می‌کند چین علاوه بر واکسیناسیون همگانی، برنامه‌ جامعی برای کنترل رفتارهای اجتماعی و نظارت بر قوانین داشته است؛ مساله‌ای که اثبات می‌کند همکاری اجتماعی و اعتماد مردم به دولت نقش بسزایی در واکسیناسیون و پیشگیری از شیوع کرونا دارد. بر اساس نظرسنجی منتشر‌شده در روزنامه واشنگتن‌پست، در ماه مه اعتماد شهروندان چینی به دولت آنها طی چند ماه پس از «کووید-19» به 98 درصد رسید. 
 
* چین به دنبال ایمنی جمعی تا پایان سال
نماینده رئیس‌جمهوری چین نیز اخیرا در کمیته مقابله با کرونای این کشور اعلام کرد کشورش تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱) به پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون کرونا و متعاقب آن ایمنی جمعی دست می‌یابد. «جونگ نان شان» اپیدمیولوژیست ارشد چین طی یک کنفرانس بهداشتی که در حاشیه پنجمین نمایشگاه چین- کشورهای عربی برگزار شد، تاکید کرد: اثربخشی واکسن‌های چین حدود ۷۰ درصد است و تنها در صورتی که بیش از ۸۰ درصد از کل جمعیت این کشور واکسینه شوند، یک ایمنی جمعی موثر ایجاد خواهد شد. وی تاکید کرد: تحقیقات متمرکز روی موج کرونا در گوانگژو در ماه مه نشان می‌دهد میزان ایمنی‌بخشی واکسن‌های غیرفعال‌کننده چینی در برابر واریانت دلتای ویروس کرونا نزدیک به ۶۰ درصد، مقابل علائم متوسط بیماری «کووید-۱۹» ۷۰ درصد و مقابل موارد شدید ابتلا به این بیماری ویروسی ۱۰۰ درصد است. جونگ گفت: تازه‌ترین داده‌ها نشان می‌دهد سطح آنتی‌بادی بعد از تزریق دوز سوم واکسن غیرفعال‌کننده چینی بعد از یک فاصله ۶ ماهه از تزریق دوز دوم، بیش از ۱۰ برابر افزایش می‌یابد. 
 
 

Page Generated in 0/0052 sec