printlogo


کد خبر: 237161تاریخ: 1400/6/4 00:00
بالاترین آمار واکسیناسیون روزانه با تزریق 764 هزار و 185 دوز واکسن کرونا در کشور به ثبت رسید
رکورد‌زنی واکسیناسیون
با وجود افزایش آمار مرگ و میر کرونایی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به 37 درصد رسید

گروه اجتماعی: طبق آمار ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت میزان مرگ‌و‌میر و ابتلا به بیماری کرونا روند کاهشی به خود گرفت و در مقابل رکوردی جدید و بی‌سابقه از واکسیناسیون در کشور به ثبت رسید طوری که طی شبانه‌روز گذشته 764 هزار و 185 دوز واکسن در کشور تزریق شد تا در مجموع آمار مربوط به واکسیناسیون در ایران به رقم ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دوز برسد. با وجود پیشرفت در حوزه واکسیناسیون اما ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور به رقم 37 درصد رسیده که این عدد زنگ خطری برای سلامتی جامعه در روزهای آینده است و این احتمال را تقویت می‌کند که اثربخشی واکسیناسیون را تضعیف کند. وزارت بهداشت اعلام کرده برای عبور از پیک پنجم کرونا لازم است تا پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون در برابر دلتا کرونا صورت گیرد و مردم همچنان با زدن ماسک، استفاده از وسایل ضدعفونی‌کننده و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، خود را در برابر این گونه مهاجم ویروس کرونا که قابلیت سرایت‌پذیری بسیار بالاتری نسبت به گونه‌های قبل دارد، محافظت کنند. 
دلتا کرونا همچنان در حال تاخت‌و‌تاز است و آمارهای مربوط به مرگ‌و‌میر و میزان ابتلا نشان‌دهنده شرایط بحرانی در کشور است. کارشناسان بر این باورند که پیک پنجم هنوز به اوج خود نرسیده و این امکان وجود دارد که در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم، میزان مرگ‌و‌میر در کشور ارقام جدید دیگری را ثبت کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهور طی روزهای گذشته اعلام کردند اولویت کشور مبارزه با کرونا و واکسیناسیون است، بر همین اساس، سازمان‌هایی همچون ارتش و بسیج نیز پای کار مبارزه با این ویروس منحوس آمدند تا یک بار دیگر روند بیماری در کشور سیری نزولی به خود بگیرد. توجه به این نکته ضروری است که این تلاش‌ها زمانی جواب خواهد داد که مردم نسبت به پروتکل‌های بهداشتی پایبندی داشته و از انجام هر گونه تردد غیرضروری در شهر، دورهمی خانوادگی و شرکت در مراسمات جشن و عزا خودداری کنند. نباید فراموش کرد که خودمراقبتی می‌تواند بسیاری از بسترهای انتقال بیماری را از بین برده و به صورت چشمگیری آمارهای مرگ‌و‌میر و ابتلا را کاهش دهد. در این باره نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «‌وطن‌امروز» گفت: بیماری «کووید-19» بیماری بسیار خطرناکی است که هر از گاهی با تغییر ورژن و به اشکال متفاوت با قدرت کشندگی و سرایت‌پذیری بالایی ظاهر می‌شود. بنابراین اصلی‌ترین راه برای مقابله با این بیماری مرگبار پیشگیری از ابتلا به آن با حفظ رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و خودمراقبتی است. محمد پاک‌مهر گفت: ویروس کرونا به دلیل ساختار ژنتیک جهشی که دارد دارای خصایص متفاوتی نسبت به ورژن‌های قبلی است، طوری که سرایت این ویروس در پیک اول تا چهارم در محیط‌های سربسته امکان‌پذیر بود اما در پیک پنجم علاوه بر قدرت سرایت‌پذیری بسیار بالا، از طریق هوای آزاد و در اماکن رو باز نیز امکان انتقال را دارد. وی ادامه داد: در چنین شرایطی به همان اندازه که میزان انتقال ویروس جهش‌یافته کرونا افزایش داشته است به همان مقدار نیز باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی در جامعه افزایش یابد تا زنجیره چرخش ویروس در کشور قطع شود. 
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شرایط کشور اکنون به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا با سویه موسوم به دلتا مناسب نیست، مرگ‌و‌میرها بشدت افزایش یافته و تخت‌های بیمارستانی پر از بیماران مبتلا به این ویروس است. بنابراین مردم تا انجام کامل واکسیناسیون عمومی و حتی بعد از آن نیز باید دستورالعمل‌های بهداشتی را به‌جد رعایت کنند، چرا که با بی‌توجهی به این مهم امکان شیوع دوباره بیماری یا ورود انواع دیگر این ویروس به کشور وجود دارد. پاک‌مهر در ادامه به تسریع واردات واکسن به کشور و افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون همچنین ورود جهادگران، بسیجیان و نیروهای مسلح و.‌.. در کنار کادر بهداشتی برای سرعت‌بخشی در تزریق واکسن کرونا به گروه‌های هدف اشاره کرد و گفت: هر چند دولت تمام توان خود را بر واردات واکسن با هدف ایمنی در مقابل ویروس کرونا گذاشته است اما خود‌مراقبتی و پیشگیری از بیماری همیشه بهتر از درمان بوده است. 
وی با بیان اینکه هزینه درمان کرونا و رنج این بیماری بسیار بالاست، گفت: مهم‌ترین چاره‌اندیشی برای مقابله با بیماری «کووید-19» رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی است، زیرا در حال حاضر قدرت سرایت‌پذیری این بیماری بسیار بالاست، از طرفی بیمارستان‌ها نیز پر از بیماران کرونایی بدحال شده است و کادر درمان هم به دلیل خدمات‌رسانی بی‌وقفه به بیماران در معرض فشار قرار دارند. 
 
* کاهش مرگ‌و‌میر کرونایی در کشورتا 3 هفته آینده
با آنکه خیلی از کشورهای جهان چون آمریکا و انگلیس بالاترین پوشش واکسیناسیون کرونا را داشتند اما عادی‌انگاری و کم‌توجهی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باعث شد این بیماری دوباره در این کشورها اوج بگیرد. در چنین شرایطی اصلی‌ترین راه مقابله با کرونا پیشگیری و رعایت پروتکل‌هاست. معاون کل وزارت بهداشت بر ضرورت پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون به دنبال درگیری با واریانت دلتا تاکید کرد. ایرج حریرچی اظهار داشت: بشر برای مبارزه با بیماری کرونا ۲ ابزار دارد، یکی واکسیناسیون که وظیفه حکومتی است و دوم رعایت شیوه‌نامه‌ها که وظیفه مشترک میان حکومت و مردم است. وی ادامه داد: آمریکا، انگلیس، رژیم اشغالگر قدس و ایتالیا که از بالاترین پوشش واکسیناسیون برخوردارند، در چند هفته اخیر با ورود ویروس دلتا، مرگ‌و‌میر هفتگی آنها ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته و آمریکا نسبت به یک ماه و نیم گذشته افزایش ۴ برابری را تجربه می‌کند به گونه‌ای که این کشور ۳۲۰ میلیون نفری روزانه حدود ۱۳۰۰ مرگ‌و‌میر را ثبت می‌کند. حریرچی گفت: در کشور ما حدود ۲۸ دوز واکسن به ازای هر ۱۰۰ نفر تزریق شده و حدود 5/7 درصد جمعیت کشور ۲ دوز واکسن را دریافت کرده‌اند. بنابراین هنوز برای پوشش واکسیناسیون راه قابل توجهی پیش رو داریم؛ اگر قبلا برای گونه‌های ووهان و سایر گونه‌ها پوشش ۷۰ درصدی را مدنظر داشتیم برای نوع اخیر این بیماری یعنی واریانت دلتا، پوشش ۹۰ درصدی مورد نظر قرار دارد. وی افزود: از زمان ورود ویروس دلتا به کشورمان، سرعت واکسیناسیون در ۲ ماه اخیر افزایش داشته است. حریرچی ادامه داد: اگر بخواهیم اثرات واکسیناسیون را مطالعه کنیم باید بدانیم اگر واکسیناسیون را انجام نمی‌دادیم بی‌شک تعداد فوتی‌های کشورمان بیش از اینها بود. الان خوشبختانه با توجه به اینکه پوشش واکسیناسیون سنین بالای ۶۰ سال در کشورمان بالای ۸۰ درصد است و پوشش در رده سنی ۶۵ تا ۷۰ سال ۹۶ درصد است، از این رو آمار مرگ‌ومیر در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. 
وی افزود: میزان بستری هم همین‌طور ولی متأسفانه در رده‌های سنی پایین‌تر هنوز کاهش قابل توجهی مشاهده نشده است، همچنین در گروه پرستاری و پزشکان که از واکسیناسیون کامل بهره می‌برند، اثرات کاهش مرگ‌و‌میر را می‌بینیم. معاون کل وزارت بهداشت درباره وجود گونه جدید لامبدا در کشورمان گفت: هنوز در کشورمان موردی از این گونه مشاهده نشده با این حال ما هم نگران لامبدا هستیم و بیش از آن نگران انواع هیبریدی دلتا و لامبدا یا دلتای جهش‌یافته هستیم، البته همان‌طور که ما نگران هستیم تمام دنیا ۲ پیش‌بینی درباره جهش‌های ویروس کرونا دارند؛ برخی معتقدند ممکن است این ویروس جهش‌های بیشتری داشته باشد. حریرچی افزود: خبر خوب ما این است که در هفته اخیر ۱۰ درصد از موارد سرپایی و حدود ۵ درصد از موارد بستری کاهش داشته و تست‌های مثبت سرپایی در کشور هم بنا بر آمار استان‌های مختلف ۳ تا ۸ درصد کاهش داشته است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود تا ۲ یا ۳ هفته آینده مرگ‌و‌میر کاهشی را تجربه کنیم. وی گفت: دانشگاه واشنگتن و چند جای دیگر به عنوان منابع معتبر، پیش‌بینی کرده‌اند مرگ‌و‌میر در ایران در ۳ هفته آینده با کاهش چشمگیری همراه باشد البته این مراکز نمی‌توانند اطلاعات مربوط به مراسم‌ها و مناسبات شهریورماه را منبع آمار خود قرار دهند. به رغم اینها هفته گذشته رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم ۳۷ درصد بود، یعنی کمترین مقدار در چند ماه اخیر به ثبت رسید و میزان رفت‌و‌آمد اجتماعی هم ۱۷ درصد افزایش داشت. حریرچی گفت: واکسیناسیون ما بسیار خوب پیش می‌رود ولی این روند طوری نیست که بتواند در ۳ هفته آینده پوشش وسیعی داشته باشد، ما باید با اسلحه واردات و تولید داخل پوشش واکسیناسیون را سرعت مناسبی بدهیم. 
***
    طی یک شبانه‌روز  665 بیمار «کووید-19» در کشور جان باختند   
آمار قربانیان بیماری «کووید-19» در کشور به زیر 700 نفر در یک شبانه‌روز رسید. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد متاسفانه در شبانه‌روز گذشته (ظهر سه‌شنبه تا ظهر چهارشنبه) ۶۶۵ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بنا بر این گزارش، از ظهر روز سه‌شنبه تا ظهر دیروز ۳ شهریور ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۸۷۱ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۶۶۵ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۰۴ هزار و ۲۲ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۲۰ هزار و ۸۴۴ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌‌اند. همچنین ۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد بیماری «کووید-19» قرار دارند. بنا بر اعلام روز گذشته مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور تا ظهر دیروز به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند. در شبانه‌روز گذشته با تزریق ۷۶۴۱۸۵ دوز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه دوباره شکسته شد.

***

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌‌و‌گو با «وطن امروز»:
کادر پرستاری نیازمند جذب 57 هزار نیروی جدید است
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به شرایط اضطراری کشور -به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا- خدمات‌رسانی به بیماران نیازمند به‌کارگیری پرستاران و نیروهای کارآزموده پزشکی تازه‌نفس است چرا که اکنون کادر درمان و پرستاری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بشدت خسته شده‌اند. 
حسینعلی‌ شهریاری در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بیان اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیشنهادات‌ خود را برای استخدام نیروهای پرستاری و کادر پزشکی ارائه کرده است، گفت: سال گذشته 57 هزار پرستار جذب کار شدند اما این میزان نیرو کفاف خدمات‌رسانی مناسب به بیماران در بیمارستان‌ها را نمی‌دهد. وی با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری اعلام کرده است پرستاران کارآزموده زیادی وجود دارند که بیکار هستند، گفت: طبق اظهار مسؤولان بیمارستانی، برای خدمات‌رسانی لازم به بیماران و کاهش فشار فراوان به کادر پرستاری 200 هزار نیروی پرستار باید در بیمارستان‌ها مشغول کار باشند اما هم‌اکنون 100 هزار پرستار یا شاید کمی بیشتر در حال خدمات‌رسانی در مراکز درمانی هستند. 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: هر چند سال گذشته با استخدام بیش از 50 هزار پرستار در مراکز درمانی موافقت شد اما بیمارستان‌های کشور برای کاهش فشار مضاعفی که به کادر پرستاری وارد می‌شود نیازمند به‌کار‌گیری و استخدام 57 هزار نیروی پرستار دیگر هستند که البته با استقرار کامل دولت این موضوع مهم مورد بررسی قرار می‌گیرد. 
شهریاری خاطرنشان کرد: نیروهای کادر درمان و پرستاری در بیمارستان‌ها، بعضا ۳ شیفته کار می‌کنند، این موضوع فشار روحی، روانی و جسمی فراوانی را به این قشر زحمتکش بی‌ادعا وارد کرده است به طوری که خیلی‌ها به دلیل کثرت بیماران و کمبود نیروی کادر پرستاری مجبور می‌شوند چند شبانه‌‌روز از خانه و خانواده خود دور باشند. 
وی با بیان اینکه طبق قانون، ساعت کار پرستاری به خاطر فشار روحی - جسمی به جای 44 ساعت در هفته به 36 ساعت تقلیل یافته است، گفت: این در حالی است که اکنون خیلی از پرستاران در مجموع به طور میانگین 8 تا 12 ساعت در یک شبانه‌روز کار می‌کنند.
***
توسط بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام انجام می‌شود
ایجاد 2500 طرح اشتغالزایی در مناطق محروم کشور
بنیاد برکت برای رفع محرومیت مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده، اقدامات قابل توجهی را در دستور کار قرار داده است. ساخت مسکن، مسجد، مدرسه، مراکز فرهنگی و ورزشی و انجام فعالیت‌های عمرانی و زیرساختی و همچنین توجه به اشتغال‌زایی وسیع در این مناطق از جمله اهدافی است که جهادگران بنیاد برکت دنبال می‌کنند. 
معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت در این باره می‌گوید: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تا پایان سال جاری 2 هزار و 500 طرح اشتغال‌زایی از طریق آزادکاری ایجاد می‌کند. به گزارش «وطن‌امروز»، مرتضی نیازی، معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت با اعلام این خبر افزود: تا پایان سال جاری 2 هزار و 500 طرح اشتغال‌زایی از طریق آزادکاری (فریلنسینگ) در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته کشور راه‌اندازی می‌شود. نیازی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی این تعداد طرح اشتغال‌زایی، زمینه ایجاد فرصت‌های کسب‌و‌کار برای 7هزار و 500 نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم خواهد کرد. 
وی اضافه کرد: از 2 هزار و 500 طرح اشتغال‌زایی از طریق آزادکاری که برای امسال در دستور کار است، 2 هزار طرح به آزادکاری داخلی و 500 طرح به آزادکاری بین‌المللی اختصاص دارد. 
به گفته معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت، آزادکاری (فریلنسینگ) یکی از رسته‌های شغلی اولویت‌دار برای این بنیاد در سال جاری است. نیازی در تشریح این فرآیند گفت: افراد مستعد و علاقه‌مند به آزادکاری توسط مجریان و تسهیل‌گران بنیاد برکت در مناطق محروم شناسایی شده و پس از اهلیت‌سنجی و آموزش دوماهه و اخذ تسهیلات، در 10 رسته شغلی از جمله تولید محتوا، طراحی، ترجمه، برنامه‌نویسی و تولید انیمیشن شروع به کار می‌کنند. وی افزود: تاکنون یکهزار نفر شناسایی‌شده و آموزش دیده‌اند که از این تعداد، 250 نفر در مرحله اخذ تسهیلات و شروع به فعالیت از طریق آزادکاری قرار دارند. همچنین شناسایی یکهزار متقاضی دوم آغاز شده است. معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت خاطرنشان کرد: افراد واجد شرایط پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و اخذ تسهیلات، با توجه به توانایی‌های‌شان سطح‌بندی شده و در ۲ سطح داخلی و بین‌المللی مشغول به‌کار می‌شوند. 

***

فشار بی‌امان کرونا بر پرستاران
محسن گچ‌پزان*: ماه‌های گذشته وضعیت کرونا در سطح استان خراسان بویژه شهر مشهد مطلوب بود به گونه‌ای که مشهد در نقشه کرونای کشور آبی‌رنگ بود. البته این وضعیت بسادگی به دست نیامده بود و باید برای حفظ آن تمام تلاش می‌شد اما به دلیل سهل‌انگاری‌های صورت‌گرفته و عادی‌انگاری‌هایی که در بین مردم و مسؤولان ایجاد شد، این تفکر غالب شد که کرونا به اتمام رسیده ولی واقعیت چیز دیگری بود و همین موضوع باعث شد تا یک بار دیگر وضعیت کرونا در شهر مشهد حاد شود. 
هم‌اکنون شرایط بیماری کرونا در شهر مشهد بسیار شکننده و هشدار‌آمیز است. به جرأت می‌توان گفت وضعیت این بیماری در مشهد بسیار اسفناک است و اگر بخواهیم به صورت آماری به موضوع نگاه کنیم به نسبت جمعیت، این شهر نسبت به تهران وضعیت وخیم‌تری دارد. 
شهر مشهد از نظر جمعیت شاید نیمی از جمعیت تهران را داشته باشد اما از نظر تقسیم منابع درمانی به یک‌‌پنجم تهران نیز نمی‌رسد که این موضوع یک هشدار جدی است بویژه در مواجهه با بیماری کرونا. 
هم‌اکنون مشهد از نظر ظرفیت بیمارستانی در پذیرش بیماران مبتلا به کرونا اشباع شده و این موضوع درباره بیمارستان‌های دولتی به مراتب قابل لمس‌تر است. برای رفع این معضل با تدابیر اندیشیده‌شده از سوی دانشگاه علوم‌پزشکی، افزایش تخت‌ها و وارد کردن بخش خصوصی به پذیرش درمان در دستور کار قرار گرفت که در این میان آستان قدس و خیرین کمک‌های شایانی ارائه دادند. 
در این مراکز سعی شده خدمات پیش‌بیمارستانی ارائه شود و مراجعه‌کنندگان قبل از اینکه نیاز به بیمارستان داشته باشند خدمات دارویی و درمانی اولیه را دریافت کنند. با وجود این باید تاکید کرد که ظرفیت مراکز درمانی در شهر مشهد کامل است. ما در حوزه پرستاری دارای کمبودهایی هستیم که این کمبودها پیش از موج پنجم کرونا نیز وجود داشت اما با ورود به موج پنجم کرونا و غالب شدن گونه دلتا کرونا در مشهد این کمبودها دوچندان احساس شد، چرا که فشار کاری، شیفت‌ها و تعداد تخت‌ها افزایش یافته و ما نیروی کافی برای ساماندهی این حجم از بیماری نداریم. 
از سوی دیگر ابتلای همکاران‌مان به کرونا این کمبودها را چندبرابر می‌کند. برای مثال در یک روز در یک بیمارستان 15 نفر از همکاران ما استعلاجی بودند. حالا با این سطح از کمبود نیرو چگونه می‌توان بیماری را کنترل کرد؟ ما در این شرایط نیازمند استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود هستیم. 
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 40 نفر از کادر پزشکی و پرستاری در شهر مشهد به عنوان مدافعان سلامت به شهادت نائل آمده‌اند. در اینجا تاکید بر این موضوع ضروری است که انجام واکسیناسیون صد در‌صدی کادر درمان شهر مشهد در بخش‌های دولتی و خصوصی در آمار مرگ‌و‌میر همکاران ما بسیار تاثیر‌گذار بوده و ما شاهد کاهش چشمگیری در این بخش هستیم. هر چند که این آمار به صفر نرسیده اما همین کاهش بسیار محسوس است و ما ثمره واکسیناسیون در این بخش را هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم. 
* رئیس هیأت‌‌مدیره نظام پرستاری مشهد

 


Page Generated in 0/0676 sec