printlogo


کد خبر: 237253تاریخ: 1400/6/7 00:00
از نظر دولت، مسؤولیت تأیید اعتبار و اصالت واکسن برعهده وزارت بهداشت است و واردات واکسن باید تحت اشراف و نظارت این وزارتخانه انجام شود
تشکیل ستاد ویژه واردات واکسن

رئیس‌جمهور در حالی که وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور را نامساعد عنوان می‌کند، بر تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم با تسریع در روند واردات واکسن تاکید داشته و مقابله با این بیماری را نیازمند تدابیر فوری می‌داند‌. اهمیت واردات واکسن در این برهه حساس تا جایی است که وزارت امور خارجه ستادی برای تسهیل این امر تشکیل داده است و رئیس‌جمهور از آن وزارتخانه تقدیر کرده است.  
به گزارش «وطن امروز» برخورد قاطع با سوءاستفاده‌کنندگان از واکسن کرونا، واردات واکسن با تایید وزارت بهداشت، تدابیر فوری برای جلوگیری از تردد‌ها و تجمعات، تفویض اختیار به ستادهای استانی جهت مقابله با کرونا و توجه به تولید داخل واکسن، محور‌های اصلی سخنان رئیس‌جمهور در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا بود. 
حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌ابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه متاسفانه وضعیت شیوع بیماری کرونا در سطح کشور، وضعیت قابل قبولی نیست، گفت: با وجود اینکه باید از تلاش‌های جهادگونه کادر درمان و همه دست‌اندرکاران مقابله با شیوع کرونا و نیز نیروهای داوطلب مردمی صمیمانه قدردانی کنم اما گزارش‌های دریافت شده و مشاهدات بنده و وزیر بهداشت حاکی از آن است که وضعیت شیوع بیماری در حال حاضر به هیچ وجه خوب نیست. 
دکتر رئیسی افزود: نباید کسب‌‌و‌کار مردم تعطیل شود اما ضروری است تدابیر فوری برای جلوگیری از تجمعات و دورهمی‌ها و نیز تردد و فعالیت در مراکز پرتجمع مثل رستوران‌ها، تالارها، پاساژها، بازارهای سرپوشیده و نظایر آن اتخاذ و با دقت و جدیت اجرا شود تا بتوانیم به شکلی موثر با شیوع بیماری و عوارض ناشی از آن مقابله کنیم. 
حجت‌الاسلام رئیسی تامین امکانات بستری و رسیدگی به بیماران کرونایی را همچون تامین واکسن جزو اولویت‌ها برشمرد و تصریح کرد: نیروهای مسلح و همه نهادهای دیگر، امکانات خود را به میدان بیاورند تا در هیچ نقطه‌ای از کشور، بیمار کرونایی که نیاز به بستری شدن دارد، به خاطر نبود تخت سرگردان نشود. 
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه تنها مرجع مورد قبول درباره تایید واکسن کرونا وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: از نظر دولت، مسؤولیت تایید اعتبار و اصالت واکسن فقط و فقط بر عهده وزارت بهداشت است و واردات واکسن باید تحت اشراف و نظارت این وزارتخانه انجام شود. رئیسی در ادامه گفت: موضوع تولید واکسن در داخل کشور نیز باید با جدیت پیگیری شده و همه تمهیدات لازم برای تسریع و افزایش تولید واکسن داخلی فراهم شود. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه وضع محدودیت و ممنوعیت برای ترددهای غیرضرور نباید مشروط به اعلام تعطیلی باشد، اضافه کرد: باید به تناسب ایام و تعطیلات، با اقناع و تبیین افکار عمومی، ممنوعیت یا محدودیت‌هایی برای ترددها حتی در تعطیلات آخر هفته وضع شود. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: جلوگیری از تداوم عقب‌ماندگی آموزشی مساله بسیار مهمی است و باید پس از تمهید مقدمات لازم از جمله تدابیر بهداشتی و اقناع خانواده‌ها، تصمیمات لازم در این رابطه اتخاذ و اجرا شود. 
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم هیچ تصمیمی بدون توجه به دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم اتخاذ نمی‌شود، تصریح کرد: دستگاه‌های مرتبط در مدت زمان باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی، مقدمات لازم از جمله واکسیناسیون والدین، کادر آموزشی و همه اطرافیان دانش‌آموز و توسعه زیرساخت‌های بهداشتی مدارس را فراهم کنند. 
دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها از سیاست‌های قطعی دولت سیزدهم است، خاطرنشان کرد: در موضوع مقابله با شیوع کرونا نیز از تفویض اختیار به ستادهای استانی استقبال می‌کنیم. رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: باید بشدت مراقب سوءاستفاده از نیاز مردم به واکسن کرونا باشیم. دستگاه‌های نظارتی با سوءاستفاده‌کنندگان احتمالی و کسانی که واکسن‌های تقلبی وارد بازار کرده و با جان مردم بازی می‌کنند، به شکل جدی و قاطع برخورد کنند. رئیس‌جمهور از تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن هم قدردانی کرد و اظهار داشت: کار و تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم محوری‌ترین مساله پیش روی همه ما است. 
در این باره عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره تاثیرگذاری تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن کرونا گفت: جزئیات این موضوع را باید از وزارت امور خارجه جویا شد اما آنگونه که مشخص است امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ستادی را در این وزارتخانه با هدف تسریع در روند واردات واکسن تشکیل داده و چند نفر را مکلف کرده است موضوع را بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد این ستاد برای مدیریت واردات و تسهیل و تخصیص ارز و رایزنی برای واردات واکسن ایجاد شده است که تاثیر بالایی بر شفافیت و روند کار دارد.
***
    رایزنی هلال‌احمر با ۲ کشور دیگر  برای ورود واکسن کرونا   
سخنگوی جمعیت هلال‌احمر از رایزنی با ۲ کشور برای ورود واکسن کرونا به کشور خبر داد. محمدحسن قوسیان‌مقدم اظهار کرد: از چهاردهم فروردین‌ماه و پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت تا هفته گذشته 20 میلیون دوز واکسن در محموله‌های جداگانه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. وی تصریح کرد: رایزنی‌های با ۲ کشور جدید برای ورود واکسن کرونا توسط هلال‌احمر انجام شده که بزودی نتایج آن مشخص خواهد شد. قوسیان‌مقدم گفت: محموله‌هایی که از واکسن کرونا وارد کشور شد در ابتدا روزهای پنجشنبه و یکشنبه هر کدام یک میلیون و 100 هزار دوز واکسن وارد شد ولی در محموله آخری این تعداد به 2 میلیون و 200 هزار دوز واکسن رسید. وی در پاسخ به این پرسش که آیا فرآیند ورود واکسن کرونا توسط هلال‌احمر در ماه‌های آتی ادامه خواهد یافت یا خیر به تسنیم گفت: ما به گونه‌ای عمل کرده‌ایم تا بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم و زمانی که محموله واکسن در فرودگاه مهرآباد تخلیه شود آن موقع می‌توانیم میزان و تعداد آن را اعلام کنیم اما در هر صورت تلاش ما برای ورود واکسن ادامه خواهد داشت.

 


Page Generated in 0/0252 sec