printlogo


کد خبر: 237274تاریخ: 1400/6/7 00:00
تعداد کل قربانیان 105901 نفر
تشکیل ستاد ویژه واردات واکسن
طی 24 ساعت ۶۱۴ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند

رئیس‌جمهور در حالی که وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور را نامساعد عنوان می‌کند، بر تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم با تسریع در روند واردات واکسن تاکید داشته و مقابله با این بیماری را نیازمند تدابیر فوری می‌داند‌. اهمیت واردات واکسن در این برهه حساس تا جایی است که وزارت امور خارجه ستادی برای تسهیل این امر تشکیل داده است و رئیس‌جمهور از آن وزارتخانه تقدیر کرده است.  
به گزارش «وطن امروز» برخورد قاطع با سوءاستفاده‌کنندگان از واکسن کرونا، واردات واکسن با تایید وزارت بهداشت، تدابیر فوری برای جلوگیری از تردد‌ها و تجمعات، تفویض اختیار به ستادهای استانی جهت مقابله با کرونا و توجه به تولید داخل واکسن، محور‌های اصلی سخنان رئیس‌جمهور در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا بود. 
حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌ابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه متاسفانه وضعیت شیوع بیماری کرونا در سطح کشور، وضعیت قابل قبولی نیست، گفت: با وجود اینکه باید از تلاش‌های جهادگونه کادر درمان و همه دست‌اندرکاران مقابله با شیوع کرونا و نیز نیروهای داوطلب مردمی صمیمانه قدردانی کنم اما گزارش‌های دریافت شده و مشاهدات بنده و وزیر بهداشت حاکی از آن است که وضعیت شیوع بیماری در حال حاضر به هیچ وجه خوب نیست. 
دکتر رئیسی افزود: نباید کسب‌‌و‌کار مردم تعطیل شود اما ضروری است تدابیر فوری برای جلوگیری از تجمعات و دورهمی‌ها و نیز تردد و فعالیت در مراکز پرتجمع مثل رستوران‌ها، تالارها، پاساژها، بازارهای سرپوشیده و نظایر آن اتخاذ و با دقت و جدیت اجرا شود تا بتوانیم به شکلی موثر با شیوع بیماری و عوارض ناشی از آن مقابله کنیم. 
حجت‌الاسلام رئیسی تامین امکانات بستری و رسیدگی به بیماران کرونایی را همچون تامین واکسن جزو اولویت‌ها برشمرد و تصریح کرد: نیروهای مسلح و همه نهادهای دیگر، امکانات خود را به میدان بیاورند تا در هیچ نقطه‌ای از کشور، بیمار کرونایی که نیاز به بستری شدن دارد، به خاطر نبود تخت سرگردان نشود. 
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه تنها مرجع مورد قبول درباره تایید واکسن کرونا وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: از نظر دولت، مسؤولیت تایید اعتبار و اصالت واکسن فقط و فقط بر عهده وزارت بهداشت است و واردات واکسن باید تحت اشراف و نظارت این وزارتخانه انجام شود. رئیسی در ادامه گفت: موضوع تولید واکسن در داخل کشور نیز باید با جدیت پیگیری شده و همه تمهیدات لازم برای تسریع و افزایش تولید واکسن داخلی فراهم شود. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه وضع محدودیت و ممنوعیت برای ترددهای غیرضرور نباید مشروط به اعلام تعطیلی باشد، اضافه کرد: باید به تناسب ایام و تعطیلات، با اقناع و تبیین افکار عمومی، ممنوعیت یا محدودیت‌هایی برای ترددها حتی در تعطیلات آخر هفته وضع شود. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: جلوگیری از تداوم عقب‌ماندگی آموزشی مساله بسیار مهمی است و باید پس از تمهید مقدمات لازم از جمله تدابیر بهداشتی و اقناع خانواده‌ها، تصمیمات لازم در این رابطه اتخاذ و اجرا شود. 
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم هیچ تصمیمی بدون توجه به دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم اتخاذ نمی‌شود، تصریح کرد: دستگاه‌های مرتبط در مدت زمان باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی، مقدمات لازم از جمله واکسیناسیون والدین، کادر آموزشی و همه اطرافیان دانش‌آموز و توسعه زیرساخت‌های بهداشتی مدارس را فراهم کنند. 
دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها از سیاست‌های قطعی دولت سیزدهم است، خاطرنشان کرد: در موضوع مقابله با شیوع کرونا نیز از تفویض اختیار به ستادهای استانی استقبال می‌کنیم. رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: باید بشدت مراقب سوءاستفاده از نیاز مردم به واکسن کرونا باشیم. دستگاه‌های نظارتی با سوءاستفاده‌کنندگان احتمالی و کسانی که واکسن‌های تقلبی وارد بازار کرده و با جان مردم بازی می‌کنند، به شکل جدی و قاطع برخورد کنند. رئیس‌جمهور از تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن هم قدردانی کرد و اظهار داشت: کار و تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم محوری‌ترین مساله پیش روی همه ما است. 
در این باره عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره تاثیرگذاری تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن کرونا گفت: جزئیات این موضوع را باید از وزارت امور خارجه جویا شد اما آنگونه که مشخص است امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ستادی را در این وزارتخانه با هدف تسریع در روند واردات واکسن تشکیل داده و چند نفر را مکلف کرده است موضوع را بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد این ستاد برای مدیریت واردات و تسهیل و تخصیص ارز و رایزنی برای واردات واکسن ایجاد شده است که تاثیر بالایی بر شفافیت و روند کار دارد.
***
    رایزنی هلال‌احمر با ۲ کشور دیگر  برای ورود واکسن کرونا   
سخنگوی جمعیت هلال‌احمر از رایزنی با ۲ کشور برای ورود واکسن کرونا به کشور خبر داد. محمدحسن قوسیان‌مقدم اظهار کرد: از چهاردهم فروردین‌ماه و پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت تا هفته گذشته 20 میلیون دوز واکسن در محموله‌های جداگانه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. وی تصریح کرد: رایزنی‌های با ۲ کشور جدید برای ورود واکسن کرونا توسط هلال‌احمر انجام شده که بزودی نتایج آن مشخص خواهد شد. قوسیان‌مقدم گفت: محموله‌هایی که از واکسن کرونا وارد کشور شد در ابتدا روزهای پنجشنبه و یکشنبه هر کدام یک میلیون و 100 هزار دوز واکسن وارد شد ولی در محموله آخری این تعداد به 2 میلیون و 200 هزار دوز واکسن رسید. وی در پاسخ به این پرسش که آیا فرآیند ورود واکسن کرونا توسط هلال‌احمر در ماه‌های آتی ادامه خواهد یافت یا خیر به تسنیم گفت: ما به گونه‌ای عمل کرده‌ایم تا بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم و زمانی که محموله واکسن در فرودگاه مهرآباد تخلیه شود آن موقع می‌توانیم میزان و تعداد آن را اعلام کنیم اما در هر صورت تلاش ما برای ورود واکسن ادامه خواهد داشت.

******

تعداد کل قربانیان 105901 نفر

با وجود کاهش تدریجی آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور اما شمار قربانیان این بیماری متاسفانه همچنان بالاست. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت ۲۶۰۳۴ مبتلای جدید به کرونا شناسایی شدند که متاسفانه ۶۱۴ نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بنا به این گزارش، از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶ هزار و ۳۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۶۱۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۰۵ هزار و ۹۰۱ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین7 هزار و ۸۴۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۸ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۹۱۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۸ میلیون و ۴۵ هزار و ۸۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۴۱۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۵ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۵۰۲ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.
 
* رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون؛ تنها راه عبور از کرونا
کاربردی‌ترین راهکار مقابله با بیماری «کووید-19» خودمراقبتی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و واکسیناسیون است. دبیر کمیته علمی کشوری «کووید-19»، گفت: دلتا بیشتر تکثیر و گسترش می‌یابد و حتی با چسبیدن ویروس‌ها به هم امکان از بین بردن بافت را دارد. عاطفه عابدینی درباره ویژگی‌های سویه ویروس دلتا افزود: با ویروسی مواجه هستیم که بیشتر تکثیر می‌شود، بیشتر گسترش می‌یابد و بیشتر انسان‌ها را درگیر می‌کند، حتی با چسبیدن ویروس‌ها به هم امکان از بین بردن بافت را دارد. وی ادامه داد: برای مقابله با این ویروس باید اقدامات زیادی انجام دهیم و کل جهان برای این موضوع باید برنامه داشته باشند. عابدینی گفت: با توجه به تهدید مجدد ویروس در جهان، بهترین راه غلبه بر ویروس کرونا، واکسینه کردن درصد بالایی از جمعیت کشورهای جهان در کنار رعایت و اجرای تمام شیوه‌نامه‌های بهداشتی است اما لازم است کارهای دیگری مانند بیماریابی سریع هم انجام دهیم که طرح شهید سلیمانی نمونه موفق آن است. وی درباره دلیل قدرت متفاوت سرایت این ویروس در جوامع مختلف افزود: قدرت انتشار ویروس در جوامع مختلف به علت ماهیت پیچیده ویروس، روش ارتباط افراد جامعه با یکدیگر و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و شرایط دمایی و رطوبت هوا می‌تواند متفاوت باشد. دبیر کمیته علمی کشوری «کووید-19» درباره تأثیر مراکز درمانی بستری موقت گفت: یکی از کارهایی که برای مدیریت تخت‌های بیمارستان‌ها باید انجام می‌شد، کلینیک‌های بستری موقت بود که البته درمان سریع‌تر و در دسترس‌تر را برای بیماران تأمین می‌کرد؛ بر اساس استعلام از مراکز درمانی این اقدام از تأثیر خوبی در مقابله با کرونا برخوردار بود.
***
    تست تشخیص کرونا رایگان شد   
تست تشخیص کرونا با هدف کاهش پرداخت از جیب مردم و شناسایی به ‌موقع افراد مشکوک مبتلا به «کووید-۱۹» و با عنایت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب رایگان اعلام شد.  دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت با ارسال نامه‌ای، رایگان شدن فرانشیز تست تشخیصی «کووید-۱۹» را به مراکز درمانی و تشخیصی کشور اعلام کرد. بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، در نامه دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت آمده است: «به ‌منظور کاهش پرداخت از جیب مردم و شناسایی بموقع افراد مشکوک مبتلا به «کووید-۱۹» با عنایت به فرمایشات مقام‌ معظم رهبری، خودپرداخت (فرانشیز) به‌ منظور دریافت تست گلوبال تشخیص آزمایشگاهی «کووید-۱۹» با کد ۸۰۵۱۱۹ کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، در بخش سرپایی با رعایت شرایط ذیل تا سقف تعرفه بخش دولتی رایگان و به‌ طور کامل توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت خواهد شد. اول: صرفا در مراکز مجاز ارائه خدمت طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با رعایت استانداردها و ضوابط فنی آزمایشگاه مرجع سلامت در مرکز ارائه‌دهنده خدمت، دوم: رعایت اندیکاسیون و پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستورالعمل مصوب ابلاغی دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت کشور، سوم: ثبت اطلاعات در سامانه‌های پرونده الکترونیک سطح یک تبادل اطلاعات و در سامانه پرونده الکترونیک ایرانیان (سپاس) سطح دو».


Page Generated in 0/0078 sec