ملیپوش پاراوزنهبرداری ایران با مهار وزنه ۲۳۴ کیلوگرمی موفق شد نخستین مدال طلای کاروان ورزش ایران در شانزدهمین دوره بازیهای پاراالمپیک را به نام خود ثبت کند. رقابتهای دسته منهای ۸۰ کیلوگرم پاراوزنهبرداری مردان عصر روز شنبه در سالن وزنهبرداری فروم توکیو برگزار شد و روحالله رستمی به عنوان نماینده ایران در این دسته به مصاف حریفان خود رفت. رستمی در این دسته با ورزشکارانی از چین، اوکراین، یونان، گرجستان، کلمبیا، ایتالیا و برزیل رقابت کرد. رستمی که رکورد جهانی دسته منهای ۸۹ کیلوگرم را در اختیار دارد، سال ۲۰۲۱ توانست در مسابقات بینالمللی وزنه ۲۴۱ کیلوگرمی را مهار کند. رکورد پاراالمپیک این دسته نیز در اختیار یک ایرانی دیگر است؛ مجید فرزین با مهار وزنه ۲۴۰ کیلوگرمی در پاراالمپیک ۲۰۱۶ ریو ضمن کسب مدال طلا این رکورد را به نام خود ثبت کرد. رستمی در این رقابت ابتدا موفق به مهار وزنه ۲۲۵ کیلوگرمی شد و در ادامه کادر فنی برای وی وزنه ۲۲۸ کیلوگرمی را درخواست دادند. دارنده مدال نقره پاراالمپیک لندن برای مهار این وزنه نیز مشکلی نداشت. رستمی که پیش از این توانسته بود با مهار وزنه ۲۴۱ کیلوگرمی رکورد جهانی این دسته را به نام خود کند، برای حرکت سوم پشت وزنه ۲۳۴ کیلوگرمی قرار گرفت و برای مهار آن هم مشکلی نداشت. با مهار این وزنه نخستین مدال طلای ایران در پاراالمپیک توکیو به نام روحالله رستمی ضرب شد. با توجه به قهرمانی رستمی وی درخواست رکوردشکنی داد اما در مهار وزنه ۲۴۲ کیلوگرمی ناموفق بود.
«جیائو فی» از چین با مهار وزنه ۲۱۵ کیلوگرمی به مدال نقره رسید و محمد الفت مصری با مهار ۲۱۲ کیلوگرم صاحب گردنآویز برنز دسته منهای ۸۰ کیلوگرم شد.
* رستمی: مدالم را به مردم و رهبر انقلاب تقدیم میکنم
دارنده مدال طلای وزنهبرداری پاراالمپیک توکیو با تقدیم مدالش به مردم و رهبر انقلاب گفت: برای این مدال سختیهای زیادی کشیدم و خوشحالم نخستین مدال طلای کاروان ایران را کسب کردم. روحالله رستمی بعد از کسب مدال وزنهبرداری دسته منهای ۸۰ کیلوگرم پاراالمپیک توکیو اظهار داشت: خوشحالم از اینکه نخستین مدال طلای کاروان ایران به نام من ضرب شد. برای کسب این مدال در چند سال گذشته زحمات زیادی کشیدم و حتی در شرایط سخت کرونایی تمرینات را رها نکردم. بالاخره جواب این زحمات را گرفتم. بابت این اتفاق خدا را شاکرم. وی با بیان اینکه کمیته ملی پاراالمپیک و کارشناسان برای من شانس مدال طلا قائل شده بودند، گفت: همه توقع طلا داشتند و خوشحالم جواب اعتماد آنان را دادم. رستمی که در شکست رکورد این دسته در پاراالمپیک ناموفق بود در این زمینه گفت: بعد از حرکت سوم در حالی که مدال طلای من قطعی بود، تصمیم گرفتم به رکورد پاراالمپیک حمله کنم اما فاصله بین حرکت آخر و رکوردم کم بود و نفسگیری بدرستی انجام نشد. یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت در ثبت رکورد آسیبدیدگی کتفم بود. دارنده مدال طلای پاراالمپیک توکیو در زمینه برنامه خود برای آینده گفت: فعلا به استراحت میپردازم و به آینده فکر نکردم. قهرمان جهان در دسته منهای ۸۰ کیلوگرم در پایان گفت: مدالم را به مردم ایران و مقام معظم رهبری تقدیم میکنم. همچنین این مدال را باید به شهید مدافع حرم «حسن عبداللهزاده» و خانوادهام تقدیم میکنم.
* امانالله پاپی به مدال نقره پاراالمپیک رسید
امانالله پاپی، ورزشکار پرتاب نیزه ایران در پاراالمپیک توکیو به مدال نقره دست یافت. پاپی در مسابقات پرتاب نیزه با حریفانش به رقابت پرداخت و در پرتاب دوم با 49 متر و 56 سانتیمتر رکورد دنیا را شکست. امانالله پاپی در این مسابقات به مصاف ۱۱ پرتابگر نیزه (نشسته) کلاسF۵۶ رفت. 74/47 نخستین پرتاب او بود که با این پرتاب به رده دوم رسید. او در دومین پرتاب با 50/49 رکورد جهان را شکست و در سومین شانس خود نیزه را 26/49 پرتاب کرد.
56/49 پرتاب چهارم بود تا او یک بار دیگر رکورد دنیا را بشکند که تعجب همگان را به همراه داشته باشد. او پنجمین بار 55/49 پرتاب کرد و در پرتاب ششم هم نیزه را 83/47 پرتاب کرد و یک رکورد خاص و به یادماندنی برجا گذاشت. در حالی که انتظار میرفت امانالله پاپی مدال طلا را به خود اختصاص دهد اما ورزشکار آذربایجانی با پرتابی بالاتر از ورزشکار کشورمان به مدال طلا دست پیدا کرد تا نماینده ایران مدال نقره این رشته را کسب کند.