printlogo


کد خبر: 237307تاریخ: 1400/6/8 00:00
تعداد کل قربانیان 106482 نفر
581
طی 24 ساعت 581 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند

آمار جان‌باختگان بیماری «کووید-19» چند روز است کاهشی است اما همچنان آمار مبتلایان این بیماری بالای 30 هزار نفر در یک شبانه‌روز است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۵۸۱ بیمار «کووید‌‌-‌۱۹» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. همچنین ۳۱۵۱۶ بیمار جدید نیز طی شبانه‌روز گذشته شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر دیروز تا ۷ شهریور ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱ هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید‌‌-‌۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۶۱۴ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید‌‌-‌۱۹» در کشور به ۴ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۶۴ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۵۸۱ بیمار «کووید‌‌-‌۱۹» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۰۶ هزار و ۴۸۲ نفر برسد. همچنین خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۷۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۷ هزار و ۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید‌‌-‌۱۹» هم در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۸ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۸۸۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۲۶ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۲۶ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند. 
 
* واردات ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا دی‌ماه
واردات واکسن کرونا به کشور همچنان ادامه دارد. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: بر اساس قراردادهای منعقدشده با شرکت‌های تولیدکننده واکسن کرونا، تا نیمه دی‌ماه همزمان با پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۰۰ میلیون دوز از این دارو باید به کشور وارد شود. «ناصر ریاحی» با اشاره به شرایط دریافت واکسن کرونا از طریق بسته کوواکس، خاطرنشان‌ کرد: این برنامه به ‌منظور توزیع عادلانه در دستور کار قرار گرفت و سهمیه ایران برای ۲۵ درصد جمعیت کشور افزون بر ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برآورد شد. وی اضافه ‌کرد: قراردادهایی برای دریافت این دارو امضا شد که شامل ۳۰ تا ۵۰ میلیون دوز از روسیه می‌شد اما بدقولی‌هایی در این زمینه شد. همچنین مقرر شد تا ۵۰ میلیون دوز واکسن سینوفارم از چین دریافت شود که تاکنون نیمی از آن وارد شده و روند واردات واکسن از کره‌جنوبی و چین نیز ادامه دارد. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در ادامه بیان‌ داشت: بخشی از خریدها هم مربوط به واکسن بهارات هند بود که به دلیل برخی مشکلات مغفول ماند و همچنین واردات آسترازنکا از کشورهای مختلف تولیدکننده این نوع واکسن ادامه دارد. وی با تاکید بر اینکه در مجموع با این قراردادها واردات ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا دی‌ماه امسال در دستور کار قرار دارد، تصریح‌ کرد: اکنون از برنامه‌های وارداتی عقب هستیم که البته شاهد این روند در کشورهای دیگر نیز بودیم. ریاحی با اشاره به کوتاه بودن تاریخ مصرف واکسن‌های تولیدی به دلیل تولید اضطراری آنها اظهار داشت: تولیدکنندگان می‌توانند به طور مستقیم یا به صورت واسطه واکسن‌هایی را که دولت‌ها نتوانسته‌اند اقدام به دریافت آن کنند به فروش برسانند که این فرصتی برای بخش خصوصی بود تا اقدام به خرید این داروها کند. وی با اشاره به سهمیه ایران از سبد کوواکس تصریح ‌کرد: به دلیل مشکلات بانکی ایران، پرداخت هزینه خرید واکسن به شرکت‌های فایزر، جانسون و مدرنا از طریق سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود، به این صورت که ایران مبلغ واکسن را به این سازمان پرداخت می‌کند و سپس به حساب شرکت‌های مورد نظر واریز می‌شود تا بتوانیم سهم خود را دریافت کنیم. 
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: تاکنون محموله‌هایی کمتر از یک میلیون دوز وارد کشور می‌شد اما با سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، در حال حاضر شاهد ورود محموله‌های 5/1 تا ۲ میلیون دوز هستیم. 
وی افزود: تاکنون ۲ میلیون واکسن آسترازنکا از سوی بخش خصوصی وارد شده است اما بیش از این ظرفیت، مبادله انجام نشده زیرا شرایط نگهداری و حمل‌و‌نقل آن فراهم نیست. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: از وزیر جدید درخواست دارم با سرعت بخشیدن به نحوه پرداخت پول بتوانیم واکسن‌هایی را که آماده فروش هستند خریداری و وارد کشور کنیم. تاکنون با ورود ۴۱ محموله یعنی ۲۸ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۶۱۰ دوز واکسن، بخشی از گروه‌های پرخطر واکسینه شده‌اند و این روند با اضافه شدن واکسن برکت از تولیدات داخلی به ادامه دارد.
 

Page Generated in 0/0075 sec