رژیم صهیونیستی تا ۲ ماه پیش مدعی بود نخستین دولتی است که اکثر شهروندانش را به اتکای واردات واکسنهای آمریکایی در مقابل همهگیری کرونا مصون کرده اما حالا واقعیتها نمایان میشود.
به نظر میرسد پروژه بلندپروازانه صهیونیستها برای مقابله با کرونا به اتکای واکسن آمریکایی به همان سرنوشت دل بستن به سراب امنیتی این جامعه اشغالگر به اتکای تسلیحات و حمایت آمریکایی دچار شده است.
حال سرزمینهای اشغالی درگیر موج جدیدی از همهگیری ویروس «کووید-19» شده و آمار ابتلای روزانه به میزان بیسابقه ۶ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که مرگومیر روزانه بیش از 30 نفر در میان جامعه اسرائیلیها، آنها را در شرایطی بسیار بدتر از کشورهای اروپایی و حتی همسایگان عربشان با جمعیتی به مراتب بیشتر و نرخ واکسیناسیون عمومی به مراتب پایینتر از آنها قرار میدهد.
روزنامه یدیعوت آحارانوت در مصاحبه با یک پروفسور اسرائیلی، ابعاد ناگفته سیاست تبلیغاتی واکسیناسیون عمومی در سرزمینهای اشغالی را نمایان کرد.
پروفسور «شموئل شپیرا» که در 8 سال گذشته ریاست یکی از مخفیترین و مهمترین نهادهای علمی رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته، از آنچه در ماههای اخیر بر او و دیگر اسرائیلیها گذشته احساس خشم و تحقیر میکند. او رئیس یک موسسه بیولوژیکی در «نس زایونا» بود؛ مرکزی که بعد از همهگیری کرونا، مسؤولیت ساخت واکسن بومی اسرائیلی را عهدهدار بود.
پروفسور شپیرا اما امروز از اینکه پروژه ملیشان به حال خود رها شده و جامعه صهیونیستها به موش آزمایشگاهی شرکتهای بزرگ داروسازی آمریکایی تبدیل شدهاند، سرخورده است. او درباره واردات چشمبسته واکسنهای فایزر و مدرنا توسط رژیم صهیونیستی مدعی است: «ما جایی هستیم که به اندازه کافی مهم و بزرگ هست و میتوانیم واکسن مخصوص خود را داشته باشیم. ممکن است فردا روابط خوبی با این کشور [آمریکا] یا کشورهای دیگر نداشته باشیم و واکسن از آنها دریافت نکنیم».
او با کنایه به اینکه ساکنان فلسطین اشغالی موش آزمایشگاهی واکسن فایزر شدهاند، ادامه میدهد: «ممکن است مدیرعامل یک شرکت تصمیم بگیرد آزمایش برای بررسی نتیجه واکسنهایش را نه روی شهروندان اسرائیل، بلکه روی شهروندان سنگاپور انجام دهد؛ آنوقت چه کنیم؟»
شموئل شپیرا از اینکه چرا واکسن اسرائیلی ساخته نشد نیز دل پری دارد و شرح میدهد: من مستندانی دارم که نشان میدهد مقامات دولت ماهها ما را متوقف کردند. آنها گفتند ساخت واکسن اسرائیلی غیرضروری است. ما در جولای ۲۰۲۰ یک واکسن موثر را در دست داشتیم. وزارت بهداشت، 4 مرتبه ما را به دلایلی که در نظر من و بسیاری از افراد موسسه بیربط بود، رد کرد».
به عبارت دیگر در سرزمینی که حکومت صهیونیستی آن تمام موجودیت خود را به کمک آمریکا گره زده و کلمه فایزر در یک سال گذشته در آن تبدیل به واژهای مقدس همانند یک کشتی نجات بینالمللی شده است، این دانشمند هنوز به واکسن بومی اعتقاد دارد.
او درباره دور سوم واکسیناسیون عمومی جامعه صهیونیستها معتقد است در میان مشکلات زیادی که در این راستا وجود دارد، یک مشکل از همه حادتر است: «وقتی یک مشکل پزشکی جدی وجود دارد، ما تلاش میکنیم از چندین جهت متفاوت به عامل به وجود آورنده آن مشکل ضربه بزنیم اما در اینجا آنها دوباره برای دفعه سوم، از همان راه قبلی و با همان واکسنی که برای این نوع جهشیافته مناسب نیست، به کرونا حمله میکنند. فکر نمیکنم واکسن فایزر، واکسن فوقالعادهای بود. این واکسنی بود که برای 4 تا 5 ماه خوب بود اما در مقابل جهشهای جدید، سریعا کارایی خود را از دست میدهد. اساسا ما همچنان آزمایشگاه جهان برای مشاهده نتیجه واکسن هستیم. در تزریق نوبت اول و دوم واکسنها، ما آزمایشگاه واکسن بودیم و اکنون در دور سوم تزریق واکسن، وضعیت ما هنوز مانند دور اول و دوم است و آزمایشگاه جهانی واکسن هستیم. خود من واکسن نمیزنم و کمی منتظر میمانم ببینم چه میشود».
یدیعوت آحارانوت همچنین در گزارش خود از کتاب پروفسور شپیرا نوشته که قرار است منتشر کند. او در کتاب «سیرگ پندمیک» مکررا نوشته است: «اسرائیلیهای واکسینه شده، در واقع در آزمایش جمعی یک شرکت تجاری شرکت کردند». هفته گذشته شمار مبتلایان به کرونا در جمعیت 10 میلیونی ساکن فلسطین اشغالی از مرز یک میلیون نفر گذشت. این در حالی است که نرخ ابتلای روزانه به 5800 نفر و نرخ مرگومیر روزانه به نزدیک 40 نفر رسیده است.
پیشتر شبکه 12 تلویزیون اسرائیل در گزارش دیگری از نارضایتی عمومی در فلسطین اشغالی از مسؤولان رژیم صهیونیستی بر اساس نظرسنجیهای انجام گرفته خبر داد و اینکه رژیم در نگاه جامعه اسرائیلی در موضوع مبارزه با ویروس کرونا نمره قبولی نگرفته است. بر اساس این نظرسنجی، 59 درصد جامعه اسرائیل نسبت به برنامههای مسؤولان اسرائیلی در مبارزه با ویروس کرونا بدبین هستند و تنها 35 درصد آن را خوب توصیف کردهاند. این در حالی است که از زمان این نظرسنجی نرخ ابتلا و مرگومیر بر اثر کرونا در سرزمینهای اشغالی چند برابر شده است.
افزایش میزان مبتلایان در فلسطین اشغالی در حالی است که بیش از 60 درصد اسرائیلیها یعنی 6 میلیون نفر واکسینه شدهاند که از این تعداد نزدیک به 5/5 میلیون نفر ۲ دوز و 6 میلیون نفر نیز یک دوز واکسن تزریق کردهاند.