حنیف غفاری: پس از برگزاری اجلاس بغداد، نخستوزیر عراق به همراه رئیسجمهور فرانسه به شهر کاظمین و حرم مطهر حضرت امام موسی کاظم(ع) و حضرت امام محمد تقی(ع) رفت. حضور پلید و نامبارک مکرون در حریم ملکوتی امامین جوادین علیهماالسلام در حالی بود که وی در جریان بازنشر کاریکاتورهای توهینآمیز نشریه هتاک شارلی ابدو به ساحت مقدس و گرامی پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله به صورت تمامقد به دفاع از این حرکت پرداخته بود! فراتر از آن، رئیسجمهور فرانسه با اظهارات تهدیدآمیز خود علیه مسلمانان فرانسه، دست جریانهای نژادپرست و ناسیونالیستهای افراطی را در برخورد با آنها در این کشور اروپایی باز گذاشته است. وقوع بیش از 1500 حمله به مسلمانان در سال گذشته میلادی (2020) بیانگر عمق فاجعهای است که پیروان آخرین و کاملترین دین آسمانی با آن مواجهند.
عجب طنز تلخی! یک سیاستمدار اسلامستیز با اسکورت نخستوزیر عراق و تیم همراهش به کاظمین میرود و از حرم امامین معصومی بازدید میکند که زندگی خود را وقف ترویج اصول، عقاید و سیره جد بزرگوارشان پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله کرده بودند! نباید فراموش کرد در مبانی دینی و فقهی مسلمانان «کافر» یکی از نجاسات دهگانه محسوب میشود. مکرون با تلاش مذبوحانهای که در راستای ترویج و عادیسازی توهین به مسلمانان و پیامبر گرامی اسلام صورت داده است، مصداق عینی کافر (عین نجاست) محسوب میشود. سوال اصلی این است: چرا پای چنین سیاستمداری باید به حریم امامین جوادین باز شود؟!
فرانسه، تنها کشوری در خارج از منطقه (غرب آسیا) بود که در بالاترین سطح در اجلاس بغداد شرکت کرد. یکی از اهداف کوتاهمدت مکرون از حضور در این اجلاس، متقاعد کردن شهروندان فرانسوی درباره سیاست خارجی خود و جلب آرای بخشی از رایدهندگان مردد در انتخابات ریاستجمهوری این کشور (سال 2022) است. اما در این معادله خطرناک، نباید اهداف بلندمدت پاریس را از نظر دور نگاه داشت! فرانسویها مدتهاست در صدد حضور مستقیم در منطقه غرب آسیا هستند. کاخ الیزه سالهاست این حقیقت را دریافته است که به دلیل کاهش نیاز آمریکا به نفت منطقه طی سالهای آینده، شیفت استراتژیک واشنگتن از غرب آسیا به شرق آسیا محتمل خواهد بود.
در چنین شرایطی میان پاریس و لندن بر سر حضور دائم در منطقه - به عنوان جایگزین آمریکا - منازعهای پنهان و البته بعضا تقسیم کاری اجباری شکل گرفته است! دستگاههای امنیتی و وزارت خارجه ۲ کشور فرانسه و انگلیس در قالب مذاکرات محرمانه و دیپلماسی پنهان با یکدیگر درباره تقسیم نقشها مشغول تبادل نظر هستند.
حال متوجه میشویم چرا مکرون خود را شتابزده به پایتخت عراق رساند تا در اجلاس بغداد شرکت کند! فراتر از آن، متوجه میشویم چرا او صراحتا اعلام کرد حتی در صورت خروج آمریکا از عراق، فرانسه قصد دارد در این کشور باقی بماند! قطعات پازل بازی فرانسه در بغداد، آشکارتر از هر زمان دیگری مشغول چیده شدن است. در این میان، نخستوزیر عراق و برخی اعضای دولت او نیز نقش جادهصافکن رئیسجمهور نجس فرانسه را ایفا میکنند. براستی مصطفی الکاظمی چگونه میخواهد پاسخگوی این ننگ باشد؟
نخستوزیر عراق در آستانه برگزاری اجلاس بغداد، از نقش پاریس در مبارزه با تروریسم در کشورش گفت! گویا مصطفی الکاظمی اعتراف شرکت اسلحهسازی فرانسوی «لافارژ» درباره تجهیز داعش به انواع سلاحهای مخرب در عراق و سوریه را عامدانه نادیده گرفته و خون دهها هزار شهروند عراقی را قربانی بازی خود در زمین الیزه کرده است! سال 2016 میلادی، اسنادی محکم درباره انتقال اسلحه به اعضای داعش در سوریه و عراق از سوی شرکت لافارژ کشف شد که در نهایت، صاحبان این شرکت فرانسوی را وادار کرد در این باره لب به اعتراف بگشایند. این شرکت که مورد حمایت کامل دولت و سازمان اطلاعات خارجی فرانسه (DGSE) قرار دارد، بسیاری از اسلحههای ساختهشده را در قالب محمولههای سیمان، به اعضای داعش در مناطق اشغالشده منتقل میکرده. نکته قابل تأمل اینکه سران فرانسوی، پس از این افشاگری کمترین موضعی در این باره نگرفتند و با مختومه ساختن این پرونده، سعی کردند از افشای پیوندهای عمیق دیگر خود با تروریستهای متوحش تکفیری جلوگیری کنند.
بهتر است مصطفی الکاظمی بداند بازی اعتقادی، استراتژیک و سیاسی خطرناکی را آغاز کرده است. زمینهسازی برای حضور مستمر فرانسویها در بغداد و منطقه، حتی به بهای نادیده گرفتن «نجاست» مکرون و نقش دولت متبوع وی در کشتار هزاران شهروند عراقی، موضوعی نیست که بتواند در لابهلای الفاظ دیپلماتیک و تعارفهای مرسوم در حوزه روابط بینالملل پنهان شود. بازی خطرناک دولت فعلی عراق، امروز بیش از هر زمان دیگری از سوی افکار عمومی منطقه و طرفداران پاکسازی غرب آسیا از اشغالگران (اعم از آمریکاییها، فرانسویها، انگلیسیها و...) رصد میشود.