printlogo


کد خبر: 237521تاریخ: 1400/6/13 00:00
سیدابراهیم رئیسی در دومین سفر استانی خود به ‌صورت سرزده به استان سیستان‌و‌بلوچستان رفت
دولت همکلام با محرومان
رئیس‌جمهور و وزرا از نزدیک با مردم محروم این استان گفت‌وگو کرده و در جریان مشکلات و مطالبات مردم قرار گرفتند

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور در جمع مردم زابل با بیان اینکه مسأله حقابه منطقه، موضوعی است که نه ما از آن می‌گذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت، اظهار داشت: اما احقاق این حق نیازمند دیپلماسی فعال است تا این حق مسلم مردم منطقه احیا شود. به گزارش «وطن‌امروز»، صبح جمعه هفته پیش بود که حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی در سفری سرزده راهی خوزستان و با حضور در بیمارستان رازی اهواز خبرساز شد و حالا کمتر از یک هفته پس از سفر به خوزستان، رئیس‌جمهور سیستان‌و‌بلوچستان را به عنوان دومین مقصد سفر استانی سرزده خود انتخاب کرد تا بعدازظهر روز پنجشنبه وارد چابهار شود. در این سفر وزیران کشور، راه‌و‌شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس دفتر رئیس‌جمهور رئیسی را همراه کردند. رئیس‌جمهور در بدو ورود به چابهار، با بیان اینکه بعد از انقلاب کارهای زیادی در استان سیستان‌وبلوچستان انجام شده است،گفت: هنوز نسبت به آنچه باید در این استان انجام بگیرد فاصله وجود دارد و امیدواریم در این دولت با همکاری خود مردم، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و جوانان فعال استان اعم از شیعه و سنی، گام‌هایی برای توسعه بیشتر استان برداریم. در ادامه رئیسی پس از بازدید از پروژه یک‌هزار واحدی مسکن و گفت‌و‌گو با دست‌‌اندرکاران آن، با حضور در منطقه کپرنشین مرادآباد به طور مستقیم با مردم این منطقه محروم به گفت‌و‌گو نشست و از نزدیک از مشکلات و نارسایی‌های این منطقه مطلع شد. رئیس‌جمهور ساماندهی وضعیت مسکن ساکنان محله محروم مرادآباد را مورد تاکید قرار داد و گفت: کپرنشینی به هیچ وجه شکل مطلوبی برای زندگی و وضعیت مطلوبی برای مردم نیست و سامان دادن وضعیت این بخش از هموطنان‌مان بسیار اقدام پسندیده‌ای است که برای مجریان و بانیان آن برکات دنیوی و اخروی فراوانی دارد. 

 
* مسأله کپرنشینی باید تا پایان سال جاری سامان یابد
رئیسی در جمع نمایندگان اقشار، علما و نخبگان چابهار اظهار داشت: بنا داریم هر آنچه در سفرهای استانی مطرح می‌شود، پیگیری شده و مردم از نتایج آن مطلع شوند. یکی از مسائلی که امروز برای ما بسیار ناراحت‌کننده بود، وضع کپرنشینان اطراف شهرستان بود که در جمع‌شان حضور یافتیم. باید سریعا اقدامی صورت گیرد و حداکثر تا پایان سال وضعیت به شکلی سامان یابد. وی با بیان اینکه سواحل مکران دروازه ورودی ایران به بسیاری از کشورهای دنیاست، تصریح کرد: سواحل مکران بسیار جایگاه حساس و مهمی دارد. باید سازوکار و مرکزیت فعالی برای عمران و آبادی این منطقه وجود داشته باشد که مسؤولیت این موضوع را به عهده بگیرد. رئیس‌جمهور اظهار داشت: کار در این منطقه باید در یک زمان معین به نتیجه برسد تا با بهره‌گیری از این ثروت خدادادی و اقتصاد دریا، از فرصت‌های ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه به نحو احسن بهره برده شود. 
 
* ۲ راهکار کوتاه‌مدت دولت برای حل مشکل آب سیستان‌و‌بلوچستان
رئیس‌جمهور در ادامه این سفر روز گذشته راهی زابل شد و در بدو ورود به خاطر امکان‌پذیر نبودن دیدارهای مردمی به خاطر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از مردم استان عذرخواهی کرد. رئیسی مشکل آب را یکی از دغدغه‌ها و مسائل مهم منطقه زابل دانست و افزود: قبل از اینکه به استان سفر کنیم، با همکاران دولت نشست‌هایی برای بررسی راهکارهای رفع این مشکل داشتیم. چند راهکار و پیشنهاد مطرح شده که قرار است وزیر نیرو با همکاری مسؤولان محلی و استاندار، دست به کار شده و برای رفع دغدغه مردم در رابطه با آب گام‌های جدی برداشته شود. 
رئیس‌جمهور همچنین در حضوری از پیش اعلام نشده به میان مردم روستای ملاعلی در منطقه مرزی ایران و افغانستان رفت و با اهالی این روستای دورافتاده دیدار و گفت‌و‌گو کرد. رئیسی در این دیدار صمیمی از نزدیک خواسته‌ها و مشکلات مردم این روستا را شنید و در جمع آنان سخنرانی کرد. رئیس‌جمهور همچنین به صورت هوایی از چاه‌‌نیمه‌های زابل و محدوده‌های مرزی این استان بازدید کرد. وی طی سخنانی در جمع مردم این روستای مرزی، گفت: حضور شما در این منطقه باعث حفظ و ارتقای امنیت منطقه است. رئیس‌جمهور با بیان اینکه روستاییان کشور بیش از آنکه مصرف‌کننده باشند، تولیدکننده هستند، گفت: امروز اگر چه با کاهش نزولات آسمانی و کمبود آب مواجه هستیم اما شما مردم نشان دادید با سختکوشی و ابتکار عمل می‌توانید از همه تهدیدها، فرصت‌ بسازید. رئیسی با تاکید بر اینکه با همت و دست توانای شما و خدمت‌گزاری مدیران، می‌شود تهدید مشکل کمبود آب را حل کرد، اظهار داشت: قبل از سفر به سیستان‌وبلوچستان جلسه‌ای با مسؤولان مربوط داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که چند راهکار برای رفع مشکل کمبود آب منطقه وجود دارد. وی افزود: در این سفر مسأله آب را به عنوان یک موضوع محوری دنبال می‌کنیم و تصمیم گرفته‌ایم از چاه‌نیمه‌ها به عنوان یک ظرفیت در دسترس استفاده کرده و با راهکارهای موجود، سطح بهره‌وری از آنها را ارتقا دهیم. رئیسی تصریح کرد: راهکار دوم توسعه استفاده از منابع آب ژرف است که در این منطقه آغاز شده و می‌توان به صورت گسترده‌تر از آن استفاده کرد و این یک راهکار ماندگار برای استفاده از این امکان خدادادی است که خداوند متعال در این منطقه قرار داده است. 
 
* احیای حقابه زابل را با دیپلماسی فعال پیگیری خواهیم کرد
رئیسی در ادامه با حضور در جمع عزاداران حضرت زین‌العابدین‌(ع) در میدان امام حسین(ع) زابل، گفت: وقتی شنیدم شما اجتماع با‌صفایی به صورت سنواتی دارید که یادآور روحیه عاشورایی و شور و شعور حسینی مردم سیستان است، ترغیب شدم در میان شما حضور پیدا کنم. رئیس‌جمهور در سخنانی با بیان اینکه اعتبارات لازم برای افزایش بهره‌وری چاه‌نیمه‌ها تامین شده و از همین فردا این کار می‌تواند آغاز شود، اظهار داشت: درباره گازرسانی به استان نیز با پیگیری‌هایی که انجام شده بزودی مشعل گاز در منطقه سیستان روشن خواهد شد. همچنین اتصال راه‌آهن زاهدان به زابل و شبکه مواصلاتی ریلی کشور، در دستور کار است. وزیر راه با بررسی‌های قبلی در این رابطه به منطقه آمده و مصمم است این کار را با سرعت به پیش ببرد. وی اضافه کرد: نکته دیگر مسأله حقابه منطقه است که نه ما از آن می‌گذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت اما احقاق این حق نیازمند دیپلماسی فعال است تا این حق مسلم مردم منطقه احیا شود. رئیسی مسأله مهم دیگر را فعال شدن دادوستد مرزی بین مردم این منطقه و مردم مناطق مرزی افغانستان عنوان کرد و اظهار داشت: فعال شدن بازارچه‌های مرزی می‌تواند دادوستد مردم مناطق مرزی را قانونمند کند. گمرک، نیروی انتظامی، ادارات و سازمان‌های مربوط در بازارچه مرزی باید در این زمینه فعال شوند تا به ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد در منطقه کمک کنند. 
 
* راه‌حل همه مشکلات در داخل کشور است
رئیسی در ادامه راهی زاهدان، مرکز استان سیستان‌و‌بلوچستان شد. وی در بدو ورود به زاهدان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عصر امروز (دیروز) ضمن شرکت در جلسه شورای اداری و بررسی مسائل و مشکلات استان، گزارشی از روند برنامه‌های مختلف از زبان مدیران و مسؤولان استانی خواهیم شنید. وی با تاکید بر اینکه راهکارها و اولویت‌های حل مشکلات را باید شناسایی کرد، گفت: راه‌‌حل همه مشکلات در داخل کشور است و هیچ مشکلی بدون راه‌‌حل نیست، به شرط اینکه در ابتدا آن مشکل و راهکارهای رفع آن را بخوبی شناسایی کنیم. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ظرفیت‌های عظیمی در سیستان‌و‌بلوچستان وجود دارد، افزود: دولت سیزدهم آمادگی کامل دارد در کنار جوانان به عنوان ظرفیت عظیم سیستان و بلوچستان به مقابله با مشکلات این استان بپردازد. وی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مردم، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و جوانان فعال شیعه و سنی گام‌هایی برای حل مشکلات استان از جمله بیکاری، تولید و مسائل فرهنگی - اجتماعی این استان که از استان‌های مهم کشور محسوب می‌شود، برداریم. 

Page Generated in 0/0060 sec