printlogo


کد خبر: 237528تاریخ: 1400/6/14 00:00
نصر الشَمَّری، سخنگوی جنبش نُجَبای عراق در گفت‌وگو با «وطن‌امروز»:
اجلاس بغداد سودی برای عراق نداشت

رویدادی که هفته گذشته تحت عنوان اجلاس بین‌المللی همکاری و مشارکت در بغداد برگزار شد، بیش از آنکه پاسخی برای مشکلات فعلی عراق و منطقه خاورمیانه داشته باشد، باعث بروز پرسش‌های بیشتری شد، بویژه عدم دعوت از یک مقام عالی دولت سوریه، مهم‌ترین و چه بسا نزدیک‌ترین همسایه عربی عراق به اجلاس بغداد، این پرسش جدی را به وجود آورد که آیا دولت مصطفی الکاظمی به رغم ادعاهای ملی‌گرایانه‌اش، واقعا رویکردی ملی دارد؟ جدا از اینکه دعوت نکردن سوریه به ضعف دولت الکاظمی در مقابل فشارهای خارجی بویژه دولت فرانسه تعبیر شد که خود را مبتکر برپایی اجلاس اخیر می‌دانست، حضور نیافتن عالی‌ترین مقامات ۳ همسایه عراق یعنی ایران،‌ ترکیه و عربستان به عنوان ۳ بازیگر اصلی منطقه در اجلاس همکاری و مشارکت بغداد و اکتفا به شرکت در سطح وزرای خارجه، بیش از پیش اعتبار این گردهمایی را به عنوان یک مرجع همگرایی و همکاری منطقه‌ای زیر سوال برد. بدین مناسبت و البته موضوعات مهم متعدد دیگری که این روزها حول و حوش عراق، مهم‌ترین و نزدیک‌ترین همسایه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، پای صحبت‌های یکی از چهره‌های مطرح جبهه مقاومت نشستیم. مهندس نصر الشَمَّری، سخنگوی رسمی جنبش مقاومت اسلامی نجبای عراق در ابتدای این گفت‌و‌گو بر صداقت این قول رئیس‌جمهور ایران، سیدابراهیم رئیسی مبنی بر هم خون بودن ۲ ملت تاکید کرد و خون شهدای ایرانی و در رأس آنها سید شهیدان مقاومت، حاج‌قاسم سلیمانی را که در راه آزادی و امنیت عراق ریخته شد، اثبات این ادعا دانست. الشَمَّری که همچنین معاونت دبیرکلی جنبش نجبا را بر عهده دارد، به افشای زوایای پنهان اجلاس اخیر بغداد پرداخت. او دولت الکاظمی را به خاطر تاثیر‌پذیری از بیگانگان ملامت کرد و حضور حاکمان مرتجع خلیج‌فارس در این اجلاس را بی‌ثمر خواند و حتی ادعای تعاون و مشارکت از سوی آنها و فرانسوی‌ها با عراق و دیگر کشورهای مسلمان منطقه را بی‌معنا خواند، چرا که تا آمریکایی‌ها به شیوخ عربی و پاریس اجازه ندهند، آنها جرات انجام هیچ حرکتی را نخواهند داشت. 

 
 سفر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری به عراق و همچنین سفر اخیر امیرعبداللهیان، وزیر جدید امور خارجه جمهوری اسلامی به بغداد، چه بازخوردی در جامعه عراق داشته است؟ آیا رویکرد ملت عراق به دولت و ملت ایران همچنان به عنوان استراتژیک‌ترین متحد آنان است؟
ابتدا می‌خواهم به واسطه شما پیام محبت و برادری را به ملت عزیز ایران برسانم؛ ملتی که با مردم عراق در عقیده و سرنوشت مشترک است. از خداوند متعال استمرار نصرت و یاری آن جمهوری مبارک که موجب گسترش اسلام در جهان و حمایت از آزادگان و مجاهدان است را خواستارم.  مجاهدان در همه امور بر خداوند متعال توکل می‌کنند و از وجود نورانی حضرت ولی‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف فیض می‌برند، چرا که قوای معنوی برای هر رزمنده حائز اهمیت است و آنان مصداق آیه شریفه «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَرِّضِ المُؤمِنینَ عَلَى القِتالِ إِن یَکُن مِنکُم عِشرونَ صابِرونَ یَغلِبوا مِائَتَینِ وَ إِن یَکُن مِنکُم مِائَهٌ یَغلِبوا أَلفًا مِنَ الَّذینَ کَفَروا بِأَنَّهُم قَومٌ لا یَفقَهونَ» هستند.  این امر به شکل روشنی تاثیر معنویت بر روحیه مجاهدان را نشان می‌دهد و لذا حضور آیت‌الله رئیسی در نشست‌ها و کنفرانس‌های مردمی با سخنرانی‌های دقیق و نیز ملاقات و آشنایی مردم عراق با سلوک اعتقادی او، تاثیر بسزایی داشت. این در حالی است که در سفر شخصیت‌های خارجی به عراق ـ که به ندرت اتفاق می‌افتد- از حاکمان خلیجی گرفته تا مسؤولان اروپایی و آمریکایی، دیدارها به صورت خصوصی و منحصرا در کاخ ریاست‌‌جمهوری و نخست‌وزیری برگزار می‌شود که اظهارات آنان نیز بیشتر تحریک‌کننده است. به عبارت دیگر، آنان برای دیکته برخی شروط به عراق می‌آیند که برای طرف عراقی نیز دستاوردی را در پی ندارد؛ جز سخنانی خصمانه ضد ملت، آیندگان، حشد‌الشعبی و مقاومت عراق. در سفر آقای رئیسی، ما او را مانند یکی از خودمان یافتیم- در حقیقت او یکی از ما است- و اظهارات حسنه او نیز موید این روایت بنده است. او گفت «ای ملت عراق! خون شما، خون ماست و جان شما، جان ما». این موضع‌گیری صمیمانه توسط هزاران جوان عراقی مورد توجه و اهتمام عالی قرار گرفت و بارها در شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده منتشر شد.  سفر آقای امیرعبداللهیان نیز به همین ترتیب بود و عموم مردم عراق، جوانان مجاهد و اعضای حشدالشعبی رویکرد مثبتی به آن داشتند.  اما درباره اینکه ایران نزدیک‌ترین ملت و دولت به عراق است، این حقیقتی است که با خون شهدای ایران و در رأس آنها سید شهیدان محور مقاومت، فرمانده بزرگ اسلام، حاج‌قاسم سلیمانی رضوان‌الله علیه به اثبات رسید. همین قدر بگویم که واژه‌ها هر اندازه بلاغت داشته باشند، نمی‌توانند حق این خون‌های پاک را ادا کنند. 
 اجلاسیه‌ای که روزهای اخیر با عنوان همکاری و مشارکت در بغداد برگزار شد، به ابتکار کدام جریان و برای پیگیری چه اهدافی بود؟ عدم دعوت از دولت سوریه توسط برگزار‌کنندگان این نشست بین‌المللی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا این اجلاس به اهدافی که مایل بود رسید؟
بسیار روشن است که حاکمان مرتجع خلیج‌فارس بدون اجازه و دستور آمریکا اقدامی را انجام نمی‌دهند، لذا حضور این کشورها بدون اذن غربی‌ها به هیچ‌گونه همکاری و مشارکتی منجر نخواهد شد. صراحتا اعلام می‌کنم این نشست هیچ هدف مشخص و از پیش تعیین‌شده‌ای برای عراق نداشت، بنابراین به هیچ نتیجه ملموس و حقیقی نیز نایل نشد. به عقیده بنده، این اجلاس برای تقویت حکومت الکاظمی تشکیل شد تا او را به عنوان یک سیاستمدار قدرتمند نشان دهد که به فرض توانسته است روابط عراق با کشورهای همسایه را دوباره احیا کند. نشست اخیر در سایه عدم حضور یکی از مهم‌ترین کشورهای همسایه عراق و همچنین با حضور کشورهایی برگزار شد که اصلا همسایه عراق نیستند و هیچ امکانی برای کمک به عراق ندارند؛ البته اگر چیزی از عراق مطالبه نکنند! مثلا کشور اردن به عنوان همسایه عراق یا کشورهای غیرهمسایه مصر و فرانسه که از عراق دور هستند، چه دردی را می‌توانند از عراق دوا کنند؟ به طور کلی، حضور فرانسه در تحولات سال‌های اخیر منطقه و به طور ویژه در این اجلاس، برای دستیابی به نقشی جدید و برنامه‌ریزی در راستای بازیگری بدیل در حوزه غرب آسیا ارزیابی می‌شود تا از این طریق بتواند به عنوان پوششی بر تضعیف مداخلات انگلیس و آمریکا در این منطقه باشد. من معتقدم علت دعوت نشدن سوریه به این اجلاس، فشار کشورهای خارجی بوده است و دولت الکاظمی نیز بشدت در برابر فشار‌های خارجی موضع ضعیفی دارد. 
 مردم ایران، عتبات مقدسه عراق را بخشی از وجود خود می‌دانند. این پرسش وجود دارد که رویکرد ملت عراق به بازدید افرادی چون مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه از حرمین کاظمین چیست؟
مراقد مقدس اهل‌بیت پیامبر صلوات‌الله علیهم بزرگ‌تر از آن است که به یک مذهب یا دین محدود شود. این مراقد مطهر متعلق به تمام انسان‌هاست و همواره از اتباع دیگر ادیان با آغوشی باز استقبال می‌شود. ملت عراق همانند ایرانیان، این مراقد مقدس را نه‌تنها جزئی از وجود خود، بلکه تمام وجود خود می‌داند و در این پیوند مذهبی نیز خون، مال و جان‌های خود را برای دفاع از عتبات مقدسه و خدمت‌رسانی به زائران آن تقدیم کرده است. بنابراین حضور رئیس‌جمهوری فرانسه که به پیامبر اکرم صلی‌الله و علیه و آله اهانت کرده است، در حرم نوادگان آن حضرت و قدم زدن در چنین مکان مقدسی برای ما بسیار دردناک بود. دست‌کم باید در بارگاه معصومین سلام‌الله علیهم از پیامبر اکرم صلوات‌الله علیه به خاطر اهانتی که کرده عذرخواهی می‌کرد ولی همان‌گونه که پیش از این نیز تاکید کردم، دولت الکاظمی همیشه در برابر فشارهای خارجی تسلیم شده و نگاه او همواره به خارج از عراق خیره است. او از احساسات و نیازهای ملت مظلوم عراق غافل است یا شاید خود را به غفلت ‌زده است. 
 جنبش سرافراز نجبای عراق همواره پیشرو مجاهدت در راه حفظ عزت عراق و شیعیان بوده است. آیا شما تا پیش از انتخابات آتی کشورتان، تحول خاصی را در نحوه مواجهه با ادامه حضور اشغالگران آمریکایی و تجاوزگران ترکیه‌ای پیش‌بینی می‌کنید؟
ما در مقاومت اسلامی، چه قبل از انتخابات و چه پس از آن، چه قبل از تصمیم به خروج آمریکا و چه پس از آن، چه قبل از تغییر عنوان نیروهای اشغالگر و چه پس از آن، چه قبل از دولت الکاظمی و چه پس از آن، هیچ‌گاه سلاح‌مان را بر زمین نگذاشته‌ و نمی‌گذاریم. حملات ما هرگز به اشغالگران و متجاوزان متوقف نشده و نخواهد شد. همگان بدانند صدای ما خاموش نشده و مواضع ما تغییری نکرده است. ما به عنوان مقاومت اسلامی، تا زمانی‌ که حتی یک سرباز خارجی در سراسر خاک عراق وجود دارد، این راه را ادامه خواهیم داد و در آینده نزدیک، پیروزی بزرگمردان مقاومت در تمام عرصه‌ها به وضوح مشاهده خواهد شد. 
 در پایان، با توجه به بروز موج جدید پاندمی ویروس کرونا، به نظر شما چشم‌انداز حضور زائران در راهپیمایی امسال اربعین حسینی چگونه خواهد بود؟
از خداوند متعال خواستاریم این اپیدمی را از امت اسلام و همه انسان‌ها دور کند و زیارت اربعین و در آخرت شفاعت را به دوستداران امام حسین علیه‌السلام عنایت فرماید. بنا به تجربه سال گذشته در زیارت اربعین و حضور چندمیلیونی زائران، اگر چه شرایط به نحوی رقم خورد که رعایت پروتکل‌های وضع شده در محدودیت‌های کرونایی با سختی‌ها و کاستی‌هایی مواجه بود اما به برکت امام حسین علیه‌السلام ابتلا به این ویروس در آن بازه زمانی بسیار کاهش یافت؛ به طوری که حتی یک مورد ابتلا در روزهای زیارت ثبت نشد.  این از کوچک‌ترین معجزات اهل‌بیت عصمت و طهارت است که البته نباید باعث نادیده گرفتن تدابیر پیشگیرانه و التزام به دستورات مراجع ذی‌صلاح درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی شود. وظیفه ما خدمت و عرض ارادت در عین رعایت است، لطف بی‌انتهای آن حضرت نیز متضمن سلامت است، ان‌شاء‌الله. 

 

 


Page Generated in 0/0062 sec