سید محمدامین علیدوست: چهاردهم شهریور سالروز ترور آیتالله شهید علی قدوسی به دست عوامل نفوذی ضدانقلاب است. حاج احمد قدیریان از یاران و همراهان آیتالله شهید قدوسی در دادستانی انقلاب، در بخشی از کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره نحوه نفوذ منافقین و به شهادت رساندن آیتالله قدوسی میگوید: «شهادت آقای قدوسی بسیار عجیب بود. ایشان به یکی از کارکنان دادستانی به نام آقای فخار مشکوک شده بود، شخصی که بعدها دیدیم با مسعود رجوی عکس داشت. فخار در دادستانی نفوذ کرده بود. آقای قدوسی چندین بار به مسؤولان پرسنلی تذکر داده بود «مراقب او باشید، من نسبت به این شخص مشکوکم».
روز سهشنبه یا چهارشنبه صحبت شده بود که فخار به گزینش برود تا با او صحبت کنند. ایشان به آن قسمت آمده بود و پس از گفتوگوهای لازم، یک برگه تسویهحساب به او داده بودند و قرار نبود از شنبه به دادستانی بیاید. وی پنجشنبه و جمعه وارد دادستانی شد و زیر میز شهید بزرگوار آقای قدوسی و همچنین در سقف مواد منفجره کار گذاشت. منافقین به محض اینکه آقای قدوسی وارد دادستانی شد و پشت میزش قرار گرفت، مواد را با هدایت از بیرون منفجر کردند.
بر اثر شدت انفجار، دیوار اتاق ایشان خراب شد و آقای قدوسی به پایین پرت شد. کنار آقای قدوسی هم تعدادی از دوستان و برادران مجروح شدند. بعد از این انفجار آقای قدوسی را به بیمارستان بردند و همان روز هم سر ایشان را عمل کردند ولی موفق نشدند و ایشان همان بعدازظهر به درجه رفیع شهادت نایل شد.
رافت و مهربانی، اعتدال و عقلانیت، ویژگیهایی است که یاران آیتالله قدوسی ایشان را به خاطر مزین بودن به این صفات میستایند؛ مجاهدی که امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت شهادت ایشان صادر کردند اینگونه او را توصیف کردند: «شهیدی عزیز که سالیان دراز در خدمت اسلام بود؛ و اخیراً مجاهدات او در راه انقلاب بر همگان روشن است. اینجانب سالیان طولانی از نزدیک با او سابقه داشتم، و آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف میشناختم. شهادت بر او مبارک و وفود الیالله و خروج از ظلمات به سوی نور بر او ارزانی باد.... ننگ و خسران بر کسانی که گمان میکنند با این شرارتها ملت شریف ایران را که برای اقامه عدل اسلامی قیام کردهاند از صحنه مبارزه با کفر خارج مینمایند».