printlogo


کد خبر: 237554تاریخ: 1400/6/14 00:00
از هر ۵ نفر یک نفر از رأی دادن به بایدن پشیمان است
متزلزل مثل بایدن

بر اساس یک نظرسنجی جدید، یک‌پنجم رای‌دهندگانی که به جو بایدن رای داده‌اند، خواهان باز‌پس‌گیری رای خود هستند. وضعیت آشفته دولت بایدن پس از فضاحت طرح فرار آمریکایی‌ها از افغانستان تشدید شده است. در عین حال تعداد کشته‌شدگان توفان آیدا و سیلاب ناشی از آن در ایالات شرقی آمریکا به 61 تن افزایش یافته و حیات روزانه شهرهای بزرگ این منطقه بویژه نیویورک مختل شده است. خسارات این توفان بین 18 تا 30 میلیارد دلار برآورد شده است. بسیاری سوءمدیریت دولت بایدن در این سانحه طبیعی را با ناکارآمدی 16 سال پیش دولت بوش پسر در غائله توفان کاترینا مقایسه می‌کنند. از طرف دیگر در حالی که تعداد مبتلایان به کرونا در ایالات متحده از مرز 40 میلیون نفر گذشته، شنبه گذشته آمار روزانه قربانیان این بیماری به 1565 نفر رسید. همه اینها جایگاه بایدن را در یک ماه اخیر به متزلزل‌ترین وضعیت ممکن از آغاز ریاست‌جمهوری او سوق داده است. به گزارش «وطن‌امروز» به نقل از دیلی‌میل، نظرسنجی انجام‌شده توسط
«Zogby Analytics» نشان می‌دهد 20 درصد رای‌دهندگان به بایدن از انتخاب خود پشیمان هستند و 4 درصد مطمئن نیستند رای دادن به او کار درستی بوده است یا نه و 76 درصد هنوز به رئیس‌جمهوری آمریکا اعتماد دارند. 
در این میان تقریبا ۳ نفر از هر 10 جمهوری‌خواهی (29 درصد) که به بایدن رأی دادند پشیمان هستند. این در حالی است که یک‌پنجم (20 درصد) دموکرات‌ها و 14 درصد مستقلان نیز چنین احساسی دارند. نکته جالب توجه اینکه در نظرسنجی انجام‌شده، مردان به مراتب بیشتر از زنان از رای خود پشیمان هستند. بر این اساس 27 درصد مردان از رای خود به دموکرات‌ها پشیمان شده‌اند، در حالی که تنها 13 درصد زنان احساس مشابهی دارند. در این بین جوانان و اقلیت‌های نژادی نیز از رای خود پشیمان هستند به طوری که اسپانیایی‌تبارها با 33 درصد نارضایتی بیشترین میزان پشیمانی را در بین گروه‌های نژادی دارند. پس از آنها آفریقایی‌تبارهای آمریکا با 25 درصد از رای دادن به بایدن پشیمان هستند. با این حال این عدد در بین سفیدپوستان 16 درصد است. این آمار به این معناست که اقلیت‌های نژادی که از سیاست‌های ترامپ احساس نارضایتی داشتند و به این دلیل به بایدن رای دادند، شاهد برآورده نشدن خواسته‌های‌شان هستند و در مقابل سفیدپوستان آمریکایی تفاوت چندانی بین اقدامات کلان بایدن با ترامپ نمی‌بینند. از منظر بازه سنی نیز 27 درصد رای‌دهندگان 18 تا 29 سال از رای خود به بایدن پشیمان شده‌اند و 30 درصد از رای‌دهندگان 30 تا 49 ساله نیز چنین احساسی دارند. این نتیجه به منزله نارضایتی نیروی کار و فعال جامعه آمریکا از بایدن است. در این بین تنها 10 درصد رای‌دهندگان 64-50 ساله از رای به بایدن پشیمان شده‌اند و 6 درصد از بالای 65 ساله‌‌ها نیز چنین احساسی داشته‌اند. از منظر جغرافیایی رای‌دهندگان شهری بیش از رای‌دهندگان حومه‌ای و روستایی از رای خود ابراز پشیمانی کردند. بر این اساس 28 درصد رای‌دهندگان شهری، 14 درصد رای‌دهندگان حاشیه شهرها و 12 درصد رای‌دهندگان روستایی نیز همین احساس را داشته‌اند.   شایان ذکر است این نظرسنجی بین روزهای 5 تا 13 آگوست یعنی پیش از سقوط کابل انجام شده و مطابق آنچه در آمار اخیر برخی رسانه‌ها آمده است، سیاست بایدن در نحوه خروج آمریکا از عراق با نظر منفی افکار عمومی مواجه شده است.  مؤسسه زاگبی در تحلیل نتایج این نظرسنجی اعلام کرده است اگرچه در ظاهر امر این ارقام با توجه به اینکه نزدیک به 75 درصد رای‌دهندگان از رای خود به بایدن پشیمان نیستند، چندان بزرگ به نظر نمی‌رسد اما اگر اندازه رای‌دهندگان را در نظر بگیرید و نحوه تصمیم‌گیری ۲ انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری (2016 و 2020) را که با تنها ده‌ها هزار رای اختلاف در چند ایالت، پیروز انتخابات مشخص شد، این امر واقعا می‌تواند به بایدن در انتخابات 2024 آسیب برساند. بر اساس نظرسنجی ‌ای‌بی‌سی نیوز/ واشنگتن‌پست، میزان اعتبار بایدن به 44 درصد کاهش یافته و 51 درصد مخالف وی هستند. همچنین تجزیه و تحلیل اعداد نشان می‌دهد تنها 36 درصد رای‌دهندگان مستقل بایدن را تایید کرده‌اند، در حالی که تنها 8 درصد جمهوری‌خواهان فکر می‌کنند او کار خوبی را انجام می‌دهد. رضایت از وی هنوز در بین همتایان دموکرات با 86 درصد قوی است، هر چند این میزان کاهش یافته و تنها 56 درصد موافق عملکرد وی در افغانستان هستند. این رقم 44 درصدی نسبت به اعداد مورد تایید بایدن در ماه ژوئن 6 واحد کاهش یافته است. مخالفت با وی از آن زمان تاکنون 9 درصد افزایش یافته است.

Page Generated in 0/0064 sec