printlogo


کد خبر: 237574تاریخ: 1400/6/15 00:00
تعداد کل قربانیان 110/674نفر
۶۱۰
طی 4 روز گذشته بیش از 11/5 میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور شده و قرار است تا پایان شهریور این تعداد به 40 میلیون دوز برسد

آمار فوتی‌های ناشی از «کووید‌-19» در کشور روز گذشته به بیش از 600 نفر در یک شبانه‌روز رسید. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه در شبانه‌روز گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۶۱۰ بیمار «کووید‌-19» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۱۴ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۸۷۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید‌-19» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۴۳۰ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید‌-19» در کشور به ۵ میلیون و ۱۲۹ هزار و ۴۰۷ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۶۱۰ بیمار «کووید‌-19» هم جان خود را از دست دادند و بدین ترتیب مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۱۰ هزار و ۶۷۴ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۸۱۴ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۷ هزار و ۶۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید‌-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۲۹ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۲ آزمایش تشخیص «کووید‌-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. 
آمار واکسیناسیون کرونا از ابتدا تا ۱۴ شهریور
سخنگوی سازمان غذا و دارو آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدا تا ۱۴ شهریور۱۴۰۰ را اعلام کرد. 
دکتر کیانوش جهانپور با اشاره به آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدا تا ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ اظهار داشت: کل واکسن تزریق‌شده ۲۹۱۵۲۵۲۷ بوده که از این تعداد، در نوبت اول ۱۹۴۶۷۸۵۸ و در نوبت دوم ۹۶۸۴۶۶۹ دوز واکسن تزریق شده است. آمار تجمعی واکسیناسیون کرونا از ابتدا تا ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ به این شرح است:
اسپوتنیک نوبت اول: ۴۵۱۳۶۲
اسپوتنیک نوبت دوم: ۳۶۵۶۶۹
سینوفارم نوبت اول: ۱۳۳۱۹۹۱۷
سینوفارم نوبت دوم: ۷۱۱۹۱۹۲
بهارات نوبت اول: ۵۹۳۸۹
بهارات نوبت دوم: ۵۴۲۱۸
آسترازنکا نوبت اول: ۳۳۸۶۹۸۳
آسترازنکا نوبت دوم: ۱۳۶۷۴۱۸
برکت نوبت اول: ۲۲۵۰۲۰۷
برکت نوبت دوم: ۷۷۸۱۷۲
مجموع نوبت اول: ۱۹۴۶۷۸۵۸
مجموع نوبت دوم: ۹۶۸۴۶۶۹
کل واکسن تزریق‌شده: ۲۹۱۵۲۵۲۷

با آنکه روند واکسیناسیون و واردات واکسن به کشور افزایشی شده است اما متاسفانه همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه پایین است و از طرفی خیلی‌ها در این شرایط سخت کرونایی با بی‌توجهی به دستور‌العمل‌های بهداشتی برای مسافرت پایان تابستان بار سفر بسته‌اند. 
طبق آمار گمرک تاکنون بیش از 40 میلیون و 200 هزار دوز واکسن وارد کشور شده است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته 29 میلیون و 152 هزار و 527 دوز واکسن تزریق شده است. از طرفی رئیس‌جمهور نیز وعده داده تا پایان شهریور 40 میلیون دوز واکسن دیگر وارد کشور می‌شود تا با افزایش روند واکسیناسیون مهار بیماری در ایران تسهیل شود. 
به گفته کارشناسان، در شرایطی که میزان استفاده از ماسک در کشور به 44 درصد رسیده است و هنوز با شرایط مطلوب در این زمینه فاصله زیادی وجود دارد، توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار افزایش میزان واکسیناسیون همچنان امری بدیهی و ضروری است و در صورتی که به این مهم بی‌توجهی شود، کارایی واکسیناسیون در کشور با چالش رو‌به‌رو شده و نمی‌توان توقع داشت میزان ابتلا و متعاقب آن تعداد مرگ‌و‌میرهای کرونایی در کشور کاهش یابد. 
حال از آنجا که هر ساله روزهای پایانی شهریورماه یکی از پرتراکم‌ترین زمان‌های سفر است، بنابراین در زمینه اوج‌گیری دوباره بیماری در کشور هشدار داده شده و در صورت عدم توجه به مدیریت سفر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ۲ هفته پایانی ماه جاری، یک بار دیگر باید چشم‌انتظار تاخت‌و‌تاز این ویروس منحوس در کشور بود؛ تاخت‌و‌تازی که باعث تضعیف اقدامات پیشگیرانه به منظور کنترل بیماری می‌شود. 
به نظر می‌رسد از هم‌اکنون ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور جلوگیری از انجام هر گونه سفر غیرضروری در روزهای پایانی شهریور باید دستورالعمل‌های لازم را پیش‌بینی و ابلاغ کند.
توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای عبور از بیماری «کووید-19» تا جایی است که علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی درباره شیوع این بیماری در کشور اظهار نگرانی کرده و می‌گوید: با توجه به عدم کنترل و پایش مناسب و همچنین گردش بالای کرونا در کشور، ورود واریانت‌های جدید از جمله «لامبدا» و «مو» اصلا دور از انتظار نیست. 
وی افزود: هر گونه رفتار اعم از تجمع، میهمانی رفتن و میهمانی دادن، مسافرت رفتن یا عدم رعایت پروتکل‌ها که موجب افزایش گردش ویروس شود، قطعا به خلق گونه‌های جدید و سهمگین‌تر کرونا مبدل خواهد شد. 
ناجی به افرادی که در روزهای پایانی تابستان بار مسافرت بسته‌اند، حتی واکسینه‌شده‌ها، هشدار داد که واریانت‌های جدید در بسیاری از موارد اثربخشی واکسن‌ها را از کار می‌اندازد. واکسن‌ها از بیماری‌زایی شدید و تا حدودی از مرگ ناشی از کرونا پیشگیری می‌کنند ولی باید بدانید ژنتیک، بیماری‌های زمینه‌ای و نوع واکسنی که دریافت شده می‌تواند بیماری‌زایی و شدت چرخش ویروس را گسترش دهد. 
این استاد ویروس شناسی، تجربه‌های اخیر کشورهای واکسینه شده علیه کرونا را مورد توجه قرار داده و تاکید کرد: تا زمانی که واکسیناسیون به صورت عمومی انجام نشود، نمی‌توانیم به شیوه زندگی قبل از کرونا بازگردیم، در بسیاری از کشورها به رغم واکسیناسیون عمومی، همچنان واریانت‌های جدید در حال چرخش است و شاهد افزایش بیماری‌زایی هستیم. 
توجه به این نکته ضروری است که جولان ویروس می‌تواند باعث شکسته شدن ایمنی واکسن‌ها، ایجاد کرونایی قوی‌تر و در نهایت کشتار بیشتر شود. کارشناسان بر این باورند که سفرهای تابستانی قطعا باعث وخیم‌تر شدن اوضاع پاندمی شده و این بیم وجود دارد که در صورت عدم اتخاذ تصمیم شایسته در این زمینه، پیک جدیدی از بیماری در کشور شکل گیرد. 
در این باره نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: واردات انبوه واکسن به کشور و سرعت‌بخشی واکسیناسیون اگر چه اقدامی درست در راستای ایجاد ایمنی جامعه و مقابله با بیماری «کووید-19» است اما همچنان نباید از رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی غافل ماند، چرا که به عنوان مثال، بنده با وجود تزریق 2 دوز واکسن به دلیل ورود به اجتماعات و حضوری که باید در بین مردم داشته باشم هم‌اکنون درگیر این بیماری شده‌ام و در بیمارستان بستری هستم. 
محمدرضا احمدی در گفت‌وگو با «‌وطن‌امروز» با بیان اینکه واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی راهکارهایی هستند که می‌تواند ما را از تیررس ویروس کرونا در امان نگاه دارد، گفت: مردم برای حفظ جان خود و دیگران باید خودمراقبتی و پیشگیری از بیماری کشنده «کووید-19» را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اولویت قرار دهند و تا فروکش کردن این بیماری از ترددهای بی‌مورد در محافل و امکان شلوغ و مسافرت‌های غیرضرور پرهیز کنند. 
وی خاطرنشان کرد: همان‌طور که شاهد هستیم روزانه حدود 600 نفر در کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند، بیمارستان پر از بیماران کرونایی است و کادر درمان نیز به علت خستگی مفرط به سختی در حال خدمات‌رسانی به بیماران هستند، بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نرفتن به سفر کمک می‌کند تا زنجیره انتقال این بیماری قطع شود. 
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی به سفر به شهرهای شمالی و دیگر مناطق کشور در روزهای پایانی تابستان اشاره کرد و گفت: وضعیت بیماری کرونا اکنون در کشور وخیم است و هر گونه تردد و مسافرت غیرضرور می‌تواند این ویروس کشنده را دوباره در کشور به چرخش درآورد. 
احمدی افزود: درست است اکنون واردات واکسن و واکسیناسیون در کشور با روند خوبی در حال انجام است اما چنانچه نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجهی شود افزایش آمار مرگ‌و‌میر و ابتلا به کرونا با سویه‌های جدید در هفته‌ها و ماه‌های آینده دور از انتظار نیست. 
وی در پایان گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این شرایط سخت بیماری اقدامات پیشگیرانه را با برنامه‌ریزی‌های کارشناسانه چون سختگیری در ترددها، اعمال محدودیت‌ها و... به کار گیرد تا مانع از بروز پیک ششم بیماری در کشور شود؛ بیماری‌ای که شوخی‌بردار نیست و تاکنون ده‌ها هزار خانوار را عزادار کرده است. 

 انجام بخش عمده‌ای از واکسیناسیون عمومی تا پایان مهر
وزیر بهداشت خبر داد با افزایش واردات واکسن به کشور، تا پایان ماه آینده بخش عمده‌ای از واکسیناسیون عمومی در کشور انجام می‌شود.  بهرام عین‌اللهی در دیدار سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: امروز شاهد صحنه‌های تلخی از عزادار شدن روزانه تعداد زیادی از مردم ایران بر اثر کرونا هستیم اما اولویت دولت سیزدهم، تامین سلامت، مدیریت کرونا و تسریع در واکسیناسیون عمومی است. وی افزود: برای واکسیناسیون عمومی نیازمند یک حمایت جدی در سطح ملی هستیم چون باید حدود ۱۰۰ میلیون دوز واکسن طی ماه‌های آینده تزریق کنیم. تولید و واردات واکسن به حد کافی در دستور کار است اما لازم است همه مردم و دستگاه‌ها به وزارت بهداشت در این زمینه کمک کنند چون انجام این کار به تنهایی از عهده وزارت بهداشت خارج است. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: باید روزانه حداقل 2 برابر آنچه هست واکسن در کشور تزریق شود تا بتوانیم در کنترل بیماری کرونا موفق باشیم. پیک پنجم بیماری تقریبا در حال طی شدن است و مرگ‌ومیرهای بالای این روزها، به‌دنبال تعداد بالای بیمار در یکی دو هفته اخیر است اما خوشبختانه تعداد بیماران شناسایی‌شده به نسبت رو به کاهش است ولی ۶ هفته زمان داریم تا بتوانیم پیک بعدی بیماری را مدیریت کنیم و در این مدت باید حداکثر توان خودمان را برای واکسیناسیون به کار بگیریم. 
۹ میلیون و ۶۸۴ هزار نفر دوز دوم واکسن را‌ زده‌اند
گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد تا روز شنبه 14 شهریور بیش از ۹ میلیون و ۶۸۴ هزار نفر در کشور موفق به دریافت دوز دوم واکسن کرونا شده‌اند. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۱۹ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۸۵۸ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. بر اساس همین گزارش، ۹ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۲۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۲۷ دوز رسیده است. 
ورود 5 میلیون دوز واکسن به کشور
هجدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلال‌احمر حاوی ۵ میلیون دوز واکسن، دیروز در فرودگاه امام خمینی‌(ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد. کریم همتی، رئیس جمعیت هلال‌احمر از ورود بزرگ‌ترین محموله‌ واکسن کرونا تهیه شده توسط هلال‌احمر حاوی
۵ میلیون دوز واکسن به کشور خبر داد و گفت: به طور کلی این جمعیت از اردیبهشت‌ماه تاکنون ۲۵ میلیون و ۳۹۰ هزار دوز واکسن به کشور وارد کرده است. بر این اساس طبق گزار‌ش‌های موجود از پنجشنبه گذشته تا دیروز در مجموع بیش از 5/11 میلیون واکسن وارد کشور شده است.
 

Page Generated in 0/0155 sec