آمار جانباختگان ناشی از «کووید-19» در کشور همچنان بالای 500 نفر در یک شبانهروز گزارش میشود. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته (ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه) در کشور ۲۶هزار و ۸۵۴ بیمار جدید «کووید-19» شناسایی شدند و در همین بازه زمانی متاسفانه ۵۳۸ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
بر این اساس از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶ هزار و ۸۵۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۷۱۳ نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۵ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۹۷۸ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت زمانی ۵۳۸ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور هم به ۱۱۲ هزار و ۴۳۰ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۶۵۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین ۷ هزار و ۵۳۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
گفتنی است تاکنون ۲۹ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۵۶۲ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
* علت طولانی شدن پیک پنجم کرونا
تسریع در روند واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث میشود میزان ابتلا و مرگومیر در کشور کاهش یابد و مانع از بروز احتمالی پیک ششم کرونا شود. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در تهران، علل طولانی شدن پیک پنجم را تشریح کرد. دکتر جلیل کوهپایهزاده گفت: بر اساس آخرین اطلاعات موجود، اوضاع مراجعات به مراکز بیمارستانی اندکی کاهش یافته است، البته این کاهش چندان زیاد و واضح نیست و به همان نسبت بستریها در تهران نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است. میزان مرگومیر کماکان مانند گذشته است و به نوعی به دلیل وجود بیماران بدحال، کاهش آمار مرگ هم چندان واضح نیست. اگر مردم بخوبی پروتکلها را رعایت کنند میزان بستریها هم تحت تاثیر کم شدن مراجعات، کم میشود. وی درباره عوامل موثر در کاهش غیرمحسوس آمار مراجعات، اظهار کرد: افزایش مراقبتهای بهداشتی و رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی، افزایش واکسیناسیون و آغاز آثار ایمنیزایی آن در جامعه و... از علل اصلی این کاهش نامحسوس آمار است. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران تاکید کرد: نمودارها نشان میدهد به قله پیک رسیدهایم و اندکی در حال افت هستیم اما این به تنهایی کافی نیست. او درباره علت طولانی شدن پیک پنجم کرونا، تصریح کرد: نوع جهشی که با آن درگیر پیک پنجم شدیم، متفاوت بود. جهش دلتا سرایت بیشتری دارد که این امر یکی از دلایل اصلی طولانی شدن پیک است. وی با بیان اینکه بروز پیک ششم کرونا هم محتمل است، ادامه داد: همانطور که پیکهای قبلی رخ داد پیک ششم هم محتمل است اما زمان آن وابسته به رفتارهای ما است که چگونه پیشگیری کنیم یا سرعت واکسیناسیون ما به چه شکل باشد. انشاءالله با بهبود رعایت پروتکلها و واکسیناسیون، شاهد پیکهای سنگین بیماری نباشیم و بتوانیم براحتی آن را مدیریت کنیم. کوهپایهزاده درباره صحبتهایی که پیرامون بازگشایی مدارس به میان میآید، بیان کرد: هنوز تصمیمات در این زمینه قطعی نیست و طبیعتا ستاد ملی مقابله با کرونا با نزدیکی به اول مهر نظر خود را اعلام میکند ولی به نظر میرسد ترکیبی از آموزش حضوری و غیرحضوری در پیش بگیریم، مگر اینکه خدایی نکرده شرایط خیلی سختی به لحاظ اپیدمی بیماری بویژه در سنین پایین رخ دهد که مجبور باشیم آموزشها را مجازی پیش ببریم. او تاکید کرد: البته فراموش نکنیم کودکان بهرغم تذکرات ما نمیتوانند پروتکلها را کاملا بدرستی رعایت کنند. میتوان تعداد دانشآموزان در کلاسها را کمتر کرد اما قطعا نمیشود خیلی فاصلهگذاریها را رعایت کرد؛ در نتیجه طبیعی است که خطراتی با بازگشایی مدارس وجود داشته باشد. اگر واکسیناسیون در سنین زیر ۱۸ سال برقرار شود طبیعتا با آرامش بیشتری میتوانیم کلاسهای آموزش حضوری را داشته باشیم. کوهپایهزاده با تاکید بر لزوم افزایش سرعت واکسیناسیون، به ایسنا گفت: خوشبختانه واکسنهای جدیدی به دستمان رسیده است و مجددا واکسیناسیون را پرقدرت ادامه میدهیم و سرعت واکسیناسیون را بالا خواهیم برد. اگر بتوانیم مراکزی را هم به شکل شبانهروزی برای این امر اختصاص میدهیم. وی گفت: در روزهای ابتدایی هفته میزان تزریق واکسن کاهش یافته بود و مراکزی موقتا از مدار خارج شدند اما مجددا کار تلقیح واکسن را با رسیدن پارتهای جدید از سر گرفتیم. برای واکسیناتور هم از نیروهای بسیج، سپاه، ارتش و نیروهای داوطلب هلالاحمر کمک میگیریم.