گروه فرهنگ و هنر: طی 6 سال و نیم اخیر که ملت یمن مظلومانه در مقابل تجاوز سعودیها ایستادگی کرده است، جنبش انصارالله یمن دوشادوش مردم به مقابله با مزدوران سعودی پرداخته و تا امروز بخوبی توانست مقابل تمام امکانات مجهز سعودی و همپیمانان غربیاش ایستادگی کند. از سویی همزمان با جنبش انصارالله یمن که به مقاومت سخت و جانانه خود در مواجهه با متجاوزان سعودی مشغول است، خبرنگاران شبکه بینالمللی المسیره - به عنوان تنها رسانه تصویری محور مقاومت در کشور یمن- همپا با مردم و مجاهدان جنبش انصارالله یمن به جنگ نرم با امپراتوری رسانهای غرب مشغولند که در این میان با چالشها و مشکلات متعددی هم مواجه هستند. در این باره با علی جعفر، مدیر دفتر شبکه المسیره یمن در تهران به گفتوگو نشستیم.
***
* تصویر راهپیماییهای عظیم ملت یمن در حمایت از انصارالله در پرس تیوی بیان حقیقت است
مدیر دفتر شبکه المسیره یمن در تهران با اشاره به مسدود کردن دامنه اینترنتی شبکه پرس تیوی گفت: آمریکا با آنکه ادعای آزادی بیان دارد اما هرگز به آن عمل نمیکند و فقط در حد شعار از آن بهرهبرداری میکند. علی جعفر ادامه داد: ایالات متحده میداند در برابر رسانههای بیانکننده حقیقت شکست خورده و توانایی رقابت ندارد به همین دلیل تلویزیونها و خبرگزاریهایی از کشورهای یمن، عراق، لبنان، فلسطین و ایران را مسدود کرد که یکی از آنها پرس تیوی ایران و دیگری المسیره یمن است. کارشناس رسانه در پاسخ به این سوال که غرب با وجود انبوه رسانههای بزرگ، چرا از فعالیت چند شبکه با توان مالی اندک میهراسد، تاکید کرد: دستگاه اقتدار استکبار عرصه را بر خود تنگ میبیند و شرایط منطقه غرب آسیا را بشدت به زیان خود ارزیابی میکند، از این رو کاملا طبیعی است که دست به سانسور رسانههای محور مقاومت بزند.
وی افزود: به عنوان مثال شبکه المسیره یمن که متعلق به انصارالله است و حرف حق ملت یمن را بیان میکند، بارها در اینترنت و یوتیوب مورد حمله سایبری قرار گرفته است و نیز فعالیت آن را از ماهوارهها متوقف کردهاند اما باز هم به تلاش خود برای نمایاندن حقیقت ادامه میدهیم.
علی جعفر با بیان اینکه به صورت همزمان علیه پرس تیوی و المسیره و دیگر شبکههای آزاداندیش از منظر جنگ شناختی هم تبلیغات منفی میکنند، تصریح کرد: این تلویزیونها حقایق را نشان میدهند اما از کار دشمن نباید تعجب کرد چرا که نمیخواهند شبکههایی مانند پرس تیوی و المسیره وجود داشته باشند تا حرف حق بیان شود. مدیر دفتر شبکه المسیره یمن در تهران با اشاره به اینکه مسدود کردن رسانهای میتواند تاثیر منفی در ریزش تعداد مخاطبان داشته باشد، تاکید کرد: این نکتهای موقتی است، چرا که همین فشار رسانهای گواه آن است که رسانههای محور مقاومت توانستهاند موفق عمل کنند که اکنون مورد حسد و کینه استکبار واقع میشوند. وی درباره جایگاه و اهمیت پرس تیوی گفت: این شبکه ایرانی توانسته به زبان انگلیسی وضعیت ملتهای مظلوم منطقه از جمله یمن و فلسطین را به جهان نشان دهد و مانع از وارونهنمایی و تحریف وقایع شود. برای مثال راهپیماییهای بزرگ و چند میلیون نفری که در صنعا در حمایت از دولت نجات ملی یمن برگزار میشود، توسط رسانههای آمریکا، انگلیس، عربستان سعودی و امارات سانسور میشود و جنایتهای صورت گرفته از سوی عربستان علیه مردم یمن نیز به گونهای دیگر به مخاطب نمایانده میشود اما پرس تیوی این راهپیماییهای عظیم مردمی را پخش میکند و افکار عمومی میتوانند از طریق صفحه تلویزیون پرس تیوی با نظر مردم یمن آشنا شوند و از حقیقتی که رسانههای غربی، عربی مخدوش و منکوب میکنند، باخبر شوند.
خبرنگار المسیره پیشنهاد کرد: رسانههای محور مقاومت همواره باید برای هر مشکل احتمالی در مسیر انتشار محتوای رسانهای آمادگی داشته باشند و در عین حال لازم است به جایگزینهای یوتیوب هم بیشتر توجه شود تا اختیار مسدود کردن و کنترل محتوا از دست آمریکا خارج شود.
کارشناس رسانه با تاکید بر عملکرد موفق شبکههایی مانند پرس تیوی و المسیره در پوشش جنگ سیفالقدس در غزه که چند ماه قبل رخ داد، افزود: این پیروزی مقاومت فلسطین و راهپیماییهای بزرگی که در جهان علیه اشغالگران قدس برگزار شد و به شکست تلآویو منجر شد، در رسانههای محور مقاومت بخوبی انعکاس یافت و موجبات خشم حامیان رژیم صهیونیستی را فراهم کرد، بنابراین غیر از تشدید فشارها به شبکههای محور مقاومت نباید انتظاری از آمریکا داشت.
علی جعفر خاطرنشان کرد: به دلیل همین فشار که نشاندهنده کارایی خوب رسانههای محور مقاومت است، باید بر توان و فعالیت این شبکهها افزوده شود تا راه را بهتر ادامه دهند.
* یک نمونه از وارونهنمایی آمریکاییها
مدیر دفتر شبکه المسیره یمن در تهران به یکی از وارونهنماییهای دیپلماسی عمومی دولت بایدن اشاره کرد و گفت: رسانههای دشمن مدتی است ادعا میکنند دولت ایالاتمتحده خواهان پایان جنگ در یمن است، حال آنکه چنین تبلیغاتی در اصل برای فریب افکار عمومی در چارچوب دیپلماسی عمومی کاخ سفید بیان میشود.
علی جعفر افزود: واقعیت این است که جنگ علیه یمن دقیقا در زمانی شروع شد که جو بایدن، معاون رئیسجمهور آمریکا در دولت اوباما بود، بنابراین خود بایدن هم از حامیان عربستان در زمان شروع جنگ علیه ملت یمن بود و ژست صلحطلبی برای وی قابل قبول نیست.
وی با طرح این سوال که چگونه کسی که خواهان صلح است در جنگ مشارکت دارد، تصریح کرد: ارتش ایالات متحده در محاصره ملت یمن از طریق ناوگان دریایی و جنگندههای خود مشارکت دارد و دولتهای غربی با ارسال سلاح و تجهیزات نظامی در جنایات عربستان سعودی و امارات علیه ملت یمن شریک جرم هستند اما در دیپلماسی عمومی، خود را طرفدار صلح و خواهان پایان جنگ معرفی میکنند، بنابراین باید حرف حق بیان شود و این مهم توسط شبکههایی مانند المسیره و پرستیوی انجام میشود.
کارشناس رسانه ادامه داد: دقیقا به همین دلیل است که شاهد مسدود شدن وبسایت رسانههای محور مقاومت هستیم، چرا که ما از جابهجا شدن حق و باطل در افکار عمومی جلوگیری میکنیم و بازتاب دهنده حقیقت هستیم.
مدیر دفتر شبکه المسیره یمن در تهران تاکید کرد: با آنکه شرایط اقتصادی ایران به دلیل تحریمهای غرب و جنگ اقتصادی بشدت سخت است اما برگزاری موفق انتخابات ریاستجمهوری امسال و تغییر آرام دولت به مذاق حکومتهای عربی جنوب خلیجفارس خوش نیامده چرا که کشورهایی مانند عربستان حتی یک انتخابات هم برگزار نکردهاند. آنها از چند ماه قبل یورش رسانهای بزرگی علیه ایران به راه انداختند که همچنان هم ادامه دارد. هر چند ناکام شدهاند اما تلاش میکنند در رسانههای خود آن را ادامه دهند.
علی جعفر ادامه داد: شبکههای فارسیزبان که علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند، به مراتب بیشتر از تعداد تلویزیونهایی است که در داخل ایران کار میکنند. این مساله سوال بزرگی را مطرح میکند که براستی چرا این همه تبلیغات علیه ایران انجام میشود؟ در پاسخ باید گفت به این علت که وجود دموکراسی یک امتیاز برای ایران است. قدرتهای غربی و عربستان سعودی خواهان شکست دموکراسی ایران هستند و زمانی که نتوانستند در جنگ نرم موفق شوند، دست به مسدود کردن پرستیوی زدند. وی همچنین به ساخت واکسن در کشورمان اشاره کرد و گفت: شاید تولید انبوه واکسن ساخت ایران زمان ببرد اما همین که جمهوری اسلامی اقدام به تولید آن کرده است، نشاندهنده قوی بودن این کشور است، در حالی که بسیاری از کشورها حتی برای آن تلاش هم نکردهاند. کارشناس رسانه خاطرنشان کرد: مسدود کردن پرستیوی، وارونهنگاری انتخابات و حاشیهسازی درباره ساخت واکسن نشان میدهد که رسانههای غربگرا نمیخواهند ایران قوی دیده شود. آنها حقایق را کتمان میکنند و طبعا دولت آمریکا هم مانع انتقال واقعیتها از طریق شبکههایی نظیر پرستیوی میشود.