printlogo


کد خبر: 237791تاریخ: 1400/6/20 00:00
پاییز گرم تهرانی‌ها

کارشناسان هواشناسی بر این نکته تاکید دارند پاییز امسال در تهران دمای هوا بیشتر از رکوردهای ثبت‌شده نسبت به سال‌های گذشته خواهد بود و همین موضوع باعث می‌شود میزان بارندگی در این فصل سال بشدت کاهش یابد. در نتیجه بر خلاف سال‌های قبل، این پیش‌بینی حکایت از آن دارد که حداقل در ماه اول پاییز همچنان وسایل سرمایشی مورد استفاده قرار گیرد و همین موضوع باعث افزایش ضریب آلودگی هوا در شهر تهران شود. 
در پی پیش‌بینی پاییز گرم و کم‌بارش در سال جاری، مدیر‌عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: این وضعیت آب و هوایی می‌تواند تاثیر منفی بر کیفیت هوای پایتخت نسبت به سال‌های قبل بگذارد. 
حسین شهیدزاده افزود: باید بررسی کنیم که دمای هوا در پاییز امسال چقدر گرم‌تر از سال‌های گذشته است؟ اگر مشابه دمای تیر و مرداد باشد یعنی دما بالا باشد، امکان دارد آلاینده اوزن مهرماه نیز تولید شود؛ اتفاقی که قبلا نیفتاده است، چون اوزن آلاینده‌ای است که در پی تابش مستقیم نور خورشید تولید می‌شود و معمولا در پاییز که تابش شدید خورشید نداشته‌ایم، اوزن تولید نمی‌شد یا میزان آن بسیار کم بود. 
وی با اشاره به پیش‌بینی گرمای نسبی هوا و کاهش بارش در پاییز سال جاری گفت: در این شرایط جوی با توجه به افزایش نسبی سرعت بادهایی که معمولا در این فصل می‌وزند باید انتظار خیزش گرد‌ و ‌خاک و افزایش غلظت ذرات معلق درشت‌تر را در تهران داشته باشیم، چراکه گرما در کنار عدم بارش می‌تواند باعث افزایش آلاینده ذرات معلق شود. 
کارشناسان بر این باورند اگر دمای هوا در پاییز به‌قدری بالا باشد که نیاز به استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده مثل کولر احساس شود، انرژی بیشتری در خانه‌ها مصرف می‌شود و چون این انرژی معمولا از منابع فسیلی در نیروگاه‌ها تامین می‌شود، آلاینده‌های زیادی همچنان در نیروگاه‌ها تولید می‌شود که می‌تواند وارد شهر شده و غلظت آلاینده‌های پایتخت را بالاتر ببرد. در ادامه شهیدزاده تاکید کرد: در مجموع افزایش دمای هوا در پاییز می‌تواند تاثیر منفی بر کیفیت هوای پایتخت نسبت به سال‌های قبل بگذارد. 
 مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به رابطه دمای هوا با لایه اختلاط و میزان غلظت آلاینده‌ها در هوای پایتخت گفت: وقتی هوا گرم‌تر باشد ارتفاع لایه اختلاط یعنی ارتفاعی که آلودگی در آن پراکنده می‌شود و غلظت آن کمتر می‌شود، بیشتر است. در این شرایط آلاینده‌ها در فضای بیشتری توزیع می‌شوند و غلظت آلودگی کاهش می‌یابد پس این پارامتر به کیفیت هوا کمک می‌کند. 
شهیدزاده در پایان اظهار کرد: سال‌های قبل با آغاز فصل پاییز ارتفاع این لایه روی شهر تهران کم و در زمستان بسیار کاسته می‌شد بویژه شب‌ها به ۵۰ تا ۱۰۰ متر می‌رسید. این در حالی است که ارتفاع لایه اختلاط در روزهای گرم بیش از ۱۰۰۰ متر است و هر آلودگی که تولید شود،‌ توزیع می‌شود ولی بعید می‌دانم تاثیر آن در پاییز سال جاری به ‌اندازه‌ای باشد که کیفیت هوای تهران را بهتر از سال گذشته کند.

Page Generated in 0/0074 sec