printlogo


کد خبر: 237855تاریخ: 1400/6/21 00:00
پیام رهبر انقلاب در پی بازگشت ناوگروه ۷۵
اقتدار در آتلانتیک
بازگشت مقتدرانه و عزت‌آفرین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت خطیر دریانوردی پهنه‌‌‌‌ اقیانوس اطلس را که برای نخستین‌بار در تاریخ دریانوردی کشور انجام شده است، تبریک می‌گویم

گروه سیاسی: نخستین حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس در قالب ناوگروه هفتادو‌پنجم ارتش متشکل از ناوشکن سهند و ناوبندر مکران که توانستند رکورد جدیدی در میزان مسافت طی‌شده ناوگان دریایی کشور ثبت کنند تا در تاریخ ماندگار شوند؛ مساله‌‌ای است که نشان از ظرفیت بالقوه‌‌‌‌‌ افزایش حوزه‌‌‌‌‌ نفوذ دریایی ایران در کیلومترها دورتر از دریاهای سرزمینی خود دارد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، هفتادوپنجمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن ایرانی سهند و ناوبندر مکران پس از ۱۳۳روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها و طی 44 هزار کیلومتر، با عبور از کنار ۵۵ کشور در ۳ قاره جهان، ۳ کانال مهم و ۸ تنگه دریایی در مقابله با طبیعت خشن اقیانوس‌ها، پنجشنبه 18 شهریورماه ماموریت خود را که بزرگ‌‌ترین و تاریخی‌ترین رویداد نظامی ایرانی در حوزه دریایی بود به اتمام رساند و به آب‌‌های سرزمینی ایران رسید. این ناوگروه 12 اردیبهشت‌ماه با هدف ارتقای اقتدار دریایی، تامین امنیت خطوط دریانوردی و تقویت دیپلماسی دریایی راهی مأموریت دریانوردی در اقیانوس‌های هند، اطلس جنوبی و شمالی شد و با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی، حامل پیام صلح و دوستی ملت بزرگ ایران بود. 
ناوگان دریایی جمهوری اسلامی در سالیان اخیر به جز اقیانوس هند، از سمت شرق با ناوشکن سبلان به سمت دریای چین رفت؛ در ادامه در دریای مدیترانه حاضر شد و تا جبل‌الطارق حرکت کرد و بعد از آن به سمت دماغه امیدنیک رهسپار شد که در سال ۱۴۰۰ این دماغه را نیز دور زد. سپس بعد از عبور از اقیانوس اطلس شمالی به سمت سن‌پترزبورگ حرکت و در رژه روز نیروی دریایی روسیه شرکت کرد. 
این اتفاق نشان داد هر زمان که نیاز باشد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌‌تواند در تمام پهنه‌های آبی جهان حضور یابد. 
 
* بازسازی توان نیروی دریایی در سالیان اخیر
حضور مقتدرانه‌‌‌‌‌ نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران از خلیج‌فارس به شرق تنگه هرمز و دریای عمان و در امتداد آن به خلیج عدن، بالغ بر چندین سال استمرار داشت اما نخستین موضوعی که باعث گسترش حوزه‌‌‌‌‌ نفوذ دریایی ایران شد، ناامنی در دریای سرخ بود که خطوط مواصلاتی نیروی دریایی و مجموعه شرکت ملی نفت و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را بشدت مورد آزار قرار می‌داد. به همین منظور مجموعه تلاش‌هایی در این زمینه برای تامین امنیت شکل گرفت که در نهایت با ورود نیروی دریایی به این منطقه، غائله ناامنی تا حد بسیار زیادی فروکش کرد. 
برای حضور در دریای سرخ نیاز به ایجاد ظرفیت‌های جدیدی بود و لازم بود اسکورت مستقیم همگام با نفتکش‌ها صورت گیرد. این امر در حالی اتفاق می‌‌افتاد که سامانه رانش ناوشکن‌ها احیا می‌شد. 
در این مدت تقریبا تمام ناوشکن‌های ایران به جز سبلان به طور کامل دچار تغییر در سیستم‌‌های رانش‌ خود شدند. بنابراین ظرفیتی به وجود آمد که ناوشکن‌های ایرانی بیش از ۱۰ گره دریایی (حدود 20 کیلومتر بر ساعت) سرعت پیدا کردند. 
طی سال‌‌های اخیر ساخت ادوات و کشتی‌‌های جنگی تمام‌بومی شدت گرفت به طوری که ناوشکن سهند، ناوشکن دنا و ناو موشک‌انداز زره، زیردریایی فاتح و ناوبندر مکران از جمله شناورهایی بودند که در این دوره‌‌‌‌‌ چندساله به نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران ملحق شدند. 
ناوشکن سهند که در ماموریت افتخار‌آمیز اخیر حضور داشت، به طور کامل در مجموعه‌‌‌‌‌ نیروی دریایی ارتش ساخته شد و به همین دلیل موفقیت این ناوشکن زمانی‌‌ که در اقیانوس‌ها حرکت می‌کند، به نوعی ظرفیت‌های، علمی، اقتدار نیروی انسانی و انباشتی از دانش جدید و فناوری‌‌های نوین نیروی دریایی و وزارت دفاع را با خود همراه دارد و به نمایش جهانیان می‌گذارد. امروز به برکت انقلاب اسلامی، ایران در ساخت تجهیزات دریایی مورد نیاز خود خودکفاست و همچنین با دانش بومی در عرصه دریاها از این تجهیزات استفاده می‌کند. 
حرکت نمادین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس، دریای شمال، دریای کارائیب و خلیج فنلاند با تمام تهدیدات و خرابکاری دشمنان ایران که سعی در متوقف کردن این روند پیشرفت و موفقیت داشتند، به نوعی بیانگر تبلور توانمندی و اقتدار دانش فرزندان این مرز و بوم است. 
اکنون پهنه خلیج‌فارس و دریاهای عمان و خزر زیر سیطره نیروی دریایی ارتش قرار دارد و از امنیت دریایی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران حراست می‌‌شود. 
 
* در حوزه پیشران، موتور تمام ساخت ایرانی طراحی شده است
در همین ارتباط امیر دریادار شهرام ایرانی گفت: با افتخار اعلام می‌کنم ناوگروه عملیاتی نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران با عبور از ۳ اقیانوس هند، اطلس جنوبی و اطلس شمالی و آبراه‌های مهم این ۳ اقیانوس که راه‌های راهبردی بوده و در حوزه ژئوپلیتیک دریایی مطرح هستند و با پیمودن ۴۵ هزار کیلومتر مسیر سخت دریایی و مواجهه با توفان‌های سخت هر ۳ اقیانوس بویژه اقیانوس اطلس و ۱۲۰ روز دوری از وطن به آب‌های سرزمینی وارد شده و طی چند روز آینده در اسکله پهلو خواهد گرفت. 
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: مأموریت مهم «تامین امنیت شاهراه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عمق دریاها» از زمان دفاع‌مقدس تا امروز بر عهده ما است و در آینده هم ادامه خواهیم داد، بیش از ۹۰ درصد تجارت ما از طریق دریا انجام می‌شود و تقریبا بیشترین ساحل یعنی ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر را در جنوب کشور در اختیار داریم که در حوزه مأموریتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است اما این بخش به توانمندی در چند حوزه نیاز دارد. 
وی تصریح کرد: یکی از نیازها در حوزه نیروی انسانی است که بحث آموزش آنها بیشتر مطرح است، دیگری حوزه تجهیزات است و بحث فناوری حرف نخست را در این زمینه می‌زند و حوزه بعدی تکنولوژی است که صنعتگران، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را شامل می‌شود. همه آنها را در اختیار می‌گیریم و در قالب یک برنامه در عرصه دریا حضور پیدا می‌کنیم و حضورمان هم دائمی است. 
ایرانی اضافه کرد: ما در منطقه تنها کشوری هستیم که به صورت مستقل این مأموریت سنگین را در شرایط تحریم و تهدید انجام می‌دهیم و تا امروز و در آینده این حوزه‌ها را تقویت خواهیم کرد، هیچ تهدیدی ما را از مسیر و مأموریت‌مان باز نداشته و نه‌تنها عقب نرفتیم بلکه جلوتر هم رفتیم، چون امروز اقیانوس هند هم برای ما تقریبا کوچک است. 
وی در توضیح آخرین وضعیت پیشران‌های تولید داخل، اظهار داشت: در حوزه پیشران، موتور تمام ساخت ایرانی با کمک مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان و با تلاش جوانان برومند طراحی شده است و امیدواریم مراحل تست آن تمام شود تا نسبت به رونمایی پیشران‌ها اقدام کنیم. پیشران‌های موصوف در واقع موتورهای دیزلی دریایی هستند که از مشخصات ویژه‌ای برخوردارند. 
***
    پیام رهبر انقلاب در پی بازگشت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی از  پهنه اطلس   
در پی بازگشت مقتدرانه ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت دریانوردی پهنه‌ اقیانوس اطلس، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر حکیم  انقلاب اسلامی در پیامی این موفقیت را تبریک گفتند. پیام فرمانده معظم کل قوا که به امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد، به این شرح است:
 بازگشت مقتدرانه و عزت‌آفرین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت خطیر دریانوردی پهنه‌‌‌‌ اقیانوس اطلس را که برای نخستین‌بار در تاریخ دریانوردی کشور انجام شده است، تبریک می‌گویم. امروز بحمدالله ارتش جمهوری اسلامی ایران با کارکنان بصیر، غیور و خستگی‌ناپذیر خود در صحنه حاضر است و آماده‌‌‌‌ مجاهدت در راستای اهداف بلند انقلاب شکوهمند اسلامی می‌باشد. این توانمندی‌ها را حفظ کنید و ارتقا دهید. مراتب تشکر و قدردانی اینجانب را به فرمانده و یکایک کارکنان عزیز ناوگروه و دست‌اندرکاران برسانید. 

 


Page Generated in 0/0054 sec