تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور بازهم رکورد شکست و از مرز یک میلیون دوز فراتر رفت
تسریع واردات واکسن کرونا به کشور طی یک ماه اخیر باعث شده است واکسیناسیون نیز در پی دسترسی انبوه به واکسن سرعت بالایی بگیرد. بر این اساس دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد طی شبانهروز گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) با تزریق یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۷ دوز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور مجددا شکسته شد. به گزارش «وطنامروز»، تاکنون ۲۲ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۱۴۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳۵ میلیون و ۴۷ هزار و ۱۴۳ دوز رسید. البته با وجود سرعت گرفتن واکسیناسیون افراد اما همچنان آمار جانباختگان ناشی از «کووید-19» بالاست. طبق گزارش دیروز وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت متاسفانه ۴۸۷ نفر از بیماران «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۲۱ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۲۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۴۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت زمان ۴۸۷ بیمار «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۱۴ هزار و ۳۱۱ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۲۳۶ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۷ هزار و ۲۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۱۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
* لغو منع تردد شبانه
با راهاندازی مراکز شبانهروزی واکسیناسیون، ممنوعیت ترددهای شبانه برداشته شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از لغو محدودیتهای تردد شبانه در شهرهایی که واکسیناسیون شبانهروزی دارند، خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی گفت: هر محدودیتی که ایجاد میشود برای حفظ سلامت مردم است و اگر منع تردد شبانه ایجاد شده بود برای این بود که دورهمیها و به دنبال آن انتشار بیماری رخ ندهد. الان با توجه به بحث مهم واکسیناسیون و سرعت آن و راهاندازی مراکز شبانهروزی، ممنوعیت تردد برداشته میشود. وی با تاکید بر اینکه عدم ممنوعیت به معنای آزاد شدن میهمانیها و شبنشینی نیست، اظهار کرد: ممنوعیت شبانه را در شهرهایی که واکسیناسیون شبانهروزی دارند، برداشتیم ولی خواهش میکنم مردم شبها بیرون نروند و تنها برای تزریق واکسن این کار را انجام دهند. رئیسی ادامه داد: فکر نکنیم با تزریق واکسن کاملا ایمن شدهایم و میتوانیم ماسک نزنیم و میهمانی برویم. وی در ادامه تاکید کرد: خواهش میکنم افرادی که برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند بویژه افراد بالای ۶۵ سال حتما مراجعه کنند. ۱۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال واکسن نزدهاند و ۷۴ درصد مرگومیر فعلی کرونا در افراد ۶۵ سال به بالا برای همین ۱۲ درصد است که واکسن نزدند. وی در پایان گفت: حتی همکاران ما آمادگی دارند برای کسانی که معلولیت دارند یا نمیتوانند از منزل خارج شوند، مراجعه کنند و واکسن آنها را تزریق کنند.
* ساعت کار مراکز واکسیناسیون کرونا تا ۸ شب
با افزایش ساعت کار مراکز واکسیناسیون کرونا و تعداد جایگاههای واکسن در برخی مراکز تجمیعی، ظرفیت تزریق واکسن به نسبت هفتههای گذشته افزایش یافته است. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران با اشاره به جذب نیروهای داوطلب و همکاریهای بینبخشی برای توسعه و افزایش ساعت کار مراکز تجمیعی واکسیناسیون گفت: مرکز واکسیناسیون «کردستان» در تهران شبانهروزی شد. دکتر جلیل کوهپایهزاده افزود: تا هفته گذشته به طور متوسط روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دوز تزریق واکسن کرونا داشتیم اما با افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون، تعداد جایگاههای واکسن در مراکز فعلی و همچنین افزایش مراکز تجمیعی این ظرفیت در هفته جاری، این میزان به ۲ برابر خواهد رسید. وی با بیان اینکه ۴۶ مرکز تجمیعی واکسیناسیون دانشگاه علومپزشکی ایران تا پایان هفته به ۵۰ مرکز میرسد، اظهار کرد: پیش از این بزرگترین چالش تامین واکسن بود اما در حال حاضر کمبود نیروی انسانی آموزشدیده و همچنین فضای فیزیکی برای راهاندازی مراکز جدید، چالشهای پیش رو برای افزایش ظرفیت واکسیناسیون است که با همکاریهای بینبخشی قطعا این چالشها هم برطرف میشوند. کوهپایهزاده افزود: با کمک داوطلبانه نیرویهای بسیجی و مردمی، دانشجویان و داوطلبان هلالاحمر، مراکز تجمیعی فعلی از روز گذشته به صورت ۲ شیفت تا ساعت ۸ شب فعال هستند. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران همچنین از شبانهروزی شدن مرکز واکسیناسیون «کردستان» خبر داد و افزود: در روزهای آینده نیز چند مرکز دیگر مانند مرکز خودرویی دژبان ارتش واقع در خیابان فاطمی، بیمارستانهای تریتا و ساسان و یک بیمارستان دیگر در جنوب شهر و از مجموعه دانشگاه علومپزشکی ایران شبانهروزی میشوند. وی با اشاره به ظرفیت شبانهروزی شدن مرکز واکسیناسیون ایران مال گفت: مرکز واکسیناسیون بوستان گفتوگو هم بتازگی راهاندازی شده و فعلا از ساعت ۱۴ تا ۲۰ فعال است اما بزودی شبانهروزی خواهد شد. کوهپایهزاده اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر تنها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد واکسیناسیون روزانه از طریق نوبتدهی سامانه salamat.gov.ir انجام میشود که اگر این میزان به صد درصد برسد، موجب تسریع در واکسیناسیون میشود. بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی ایران، وی با بیان اینکه قرار است زمان نوبت دوم واکسن نیز از طریق همین سامانه اعلام شود، افزود: در این صورت با هدایت صحیح شهروندان علاوه بر اینکه از شلوغی مراکز کاسته خواهد شد، میزان واکسیناسیون افزایش مییابد.
***
واکسیناسیون سربازان هفته آینده آغاز میشود
هر چند نوبت گروههای سنی برای دریافت واکسن کرونا به متولدان سال 58 رسیده است اما در کنار گروههای سنی، واکسن به سایر گروههای هدف نیز چون اصناف، دانشجویان، طلاب و مشاغلی که با مردم سرو کار دارند تزریق میشود. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از آغاز واکسیناسیون سربازان از هفته آینده خبر داد. علی خضریان در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «با عنایت به اهمیت سلامت جوانانی که به سربازی اعزام میشوند و اجتماع غیرقابل انکار سربازان در تامین امنیت کشور، طی روزهای گذشته از وزارت بهداشت و ستاد کل نیروهای مسلح پیگیر واکسیناسیون سربازان بودم که بحمدالله امروز مطلع شدم این مهم برای ۴۰۰ هزار نفر از هفته آینده آغاز خواهد شد».