printlogo


کد خبر: 237965تاریخ: 1400/6/23 00:00
تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور بازهم رکورد زد
1590000
ایران در رتبه دوم واکسیناسیون هفتگی کرونا در جهان

گروه اجتماعی: با ورود 50 میلیون دوز واکسن به ایران، رکوردهای تزریق در کشور در حال جابه‌جا شدن است به نحوی که بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، میزان تزریق واکسن در یک روز به بیش از یک میلیون و 590 هزار دوز رسید. 
روند افزایشی میزان تزریق واکسن در کشور در حالی رقم خورده که بسیج، سپاه و ارتش با ایجاد پایگاه‌های تجمیعی، این روند را تسریع بخشیده‌اند و پیش‌بینی می‌شود وعده تزریق روزانه ۲ میلیون دوز واکسن که پیش از این رئیس‌جمهور داده بود، روز‌به‌روز به مرز عملی شدن نزدیک شود. 
 
* ایران در رتبه دوم واکسیناسیون هفتگی کرونا در جهان
وزیر بهداشت با اشاره به کسب رتبه دوم واکسیناسیون هفتگی کرونای ایران در جهان، گفت: برای ادامه روند تزریق واکسن کرونا به کمک ارتش نیاز داریم. بهرام عین‌اللهی در دیدار با فرماندهان ارتش گفت: امروز وزارت بهداشت به تنهایی قادر به انجام واکسیناسیون نیست و نیاز به کمک بویژه در مناطق صعب‌العبور داریم. وی از ثبت رکورد هفتگی واکسیناسیون کرونا خبر داد و گفت: ما در هفته گذشته رتبه سوم جهانی در واکسیناسیون را داشتیم؛ آلمان با تزریق هفتگی ۶ میلیون دوز در رتبه نخست، فرانسه با تزریق بیش از ۴ میلیون در رتبه دوم و ایران با اختلاف کمی از فرانسه در رتبه سوم قرار داشت و تلاش می‌کنیم رکورد جهانی تزریق واکسن در این هفته را بشکنیم.
 
* واکسیناسیون خانواده‌های کادر درمان طی ۲ هفته آینده
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت واکسینه شدن خانواده‌های کادر بهداشت و درمان طی یک تا ۲ هفته آینده تاکید کرد. بهرام عین‌اللهی در حاشیه بازدید سرزده از بیمارستان شهید لبافی‌نژاد گفت: یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت این است که خانواده پرسنل بهداشت و درمان را واکسینه کند. افرادی که به صورت مستمر درگیر درمان بیماران کرونایی بودند، ویروس را با خود به خانه برده و تعدادی از افراد خانواده آنها مبتلا شدند. در همین راستا، دستور داده شد که وابستگان کادر بهداشت و درمان طی یک تا ۲ هفته آینده واکسینه شوند. وی اظهار داشت: نزدیک به یک سال و نیم است که کادر بهداشت و درمان در فشار کاری هستند و واکسینه کردن خانواده این عزیزان سبب آرامش خاطر آنها خواهد شد. 
 
* ایجاد تنوع در سبد واکسیناسیون کرونا
فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران از افزایش روند واردات واکسن در روزهای اخیر خبر داد. 
وی گفت: در روزهای آینده در واکسیناسیون کرونا شاهد سبد متنوع‌تری خواهیم بود. دکتر علیرضا زالی روز دوشنبه در حاشیه مراسم راه‌اندازی مرکز واکسیناسیون کرونا در سازمان بورس در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس اصل علمی، بهترین واکسن، واکسن در دسترس است و مردم به همین دلیل باید هر چه زودتر واکسینه شوند. وی به اثربخشی واکسن‌های کرونا اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس آخرین مطالعه جهانی درباره اثربخشی واکسن کرونا که مورد تایید قرار گرفت، افرادی که واکسن می‌زنند ۱۱ برابر نسبت به سایر افراد احتمال مرگ و میر و بستری کمتری دارند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بخش خصوصی می‌تواند واکسن کرونای فایزر یا سایر واکسن‌های خارجی را وارد کشور کند، گفت: کمیته علمی وزارت بهداشت، نوع و برند واکسن کرونا را برای ورود به کشور به بخش خصوصی اعلام می‌کند. 
زالی به بخش خصوصی پیشنهاد کرد قبل از اقدام برای واردات واکسن کرونا به کشور حتما از وزارت بهداشت راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند. وی افزود: با دستور رئیس‌جمهور و پیگیری‌‌های معاون اول رئیس‌جمهور، فرآیند مشارکت بخش خصوصی در این بخش آسان‌تر شده است. فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: بخش خصوصی برای اینکه بتواند واکسن‌های استاندارد را وارد کشور کند با کمیته‌های مستقر در وزارت بهداشت مشورت‌های لازم را انجام دهند. 
 
* ۴۴۸ فوتی جدید کرونا در کشور 
با وجود تسریع واکسیناسیون در کشور با هدف ایجاد ایمنی در مقابل کرونا اما این بیماری همچنان تهدید‌کننده است چنانکه هنوز آمار فوتی‌ها بالای 400 نفر در روز گزارش می‌شود. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانه‌روز گذشته (ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه) در کشور متاسفانه ۴۴۸ بیمار «کووید-۱۹» به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۵۴۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که 3 هزار و ۱۶۳ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. متاسفانه در این مدت زمانی، ۴۴۸ بیمار «کووید-۱۹» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۱۴ هزار و ۷۵۹ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۵۹۷ هزار و ۲۱۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.  همچنین ۷ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
 
* وعده وزیر دفاع درباره واکسن فخرا
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا قول داد تا پایان سال ۲۰ میلیون دوز واکسن فخرا تحویل وزارت بهداشت و درمان شود. 
 امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا که روز دوشنبه در مجتمع ورزشی صنایع دفاع برگزار شد، گفت: نیروهای مسلح و وزارت دفاع در راستای مأموریت‌های ذاتی که دارند در جهت مواجهه با تهدیدات، بویژه توسعه سلامت دفاعی و پدافند زیستی که قطعا در آینده کشورها را مورد تهدید قرار خواهد داد، فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند. 
وی با اشاره به اقدامات وزارت دفاع بعد از شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: فعالیت خودمان را در جهت تولید واکسن از سال ۹۸ تحت هدایت شهید فخری‌زاده و همکاران‌شان در سازمان سپند آغاز کردیم و به یاری خداوند متعال این مجموعه موفق شد واکسن ایرانی فخرا را به تولید برساند. 
وزیر دفاع با اشاره به روند تولید واکسن فخرا گفت: در مرحله اول موفق شدیم یک میلیون دوز واکسن را در ماه تولید کنیم که این تولیدات در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و در ادامه در ماه آینده نیز با توسعه‌ای که داده شد و راه‌اندازی خط تولید جدید، میزان تولید را به ۵ میلیون دوز در ماه خواهیم رساند و تا پایان سال به یاری خداوند ۲۰ میلیون دوز واکسن را تحویل وزارت بهداشت و درمان خواهیم داد. 
***
    هر ۶ ماه باید واکسن کرونا بزنید   
با توجه به شکل‌گیری سویه‌های جدید کرونا و افزایش احتمال فرار این گونه‌ها از واکسن، دانشمندان بر این نکته تاکید دارند که دوز یادآور می‌تواند تا حد زیادی حجم آنتی‌‌بادی در بدن را افزایش داده و ایمنی فرد در برابر گونه‌های جدید را افزایش دهد. در همین زمینه معاون درمان ستاد مقابله با کرونا درباره تزریق دوز سوم گفت: یکی از برنامه‌های ملی در وزارت بهداشت و درمان واکسیناسیون است و این مهم حداقل باید تا ۲ سال آینده انجام شود. در حقیقت بین 6 تا 9 ماه یک ‌بار، کل کشور باید واکسینه شود. نادر توکلی با بیان اینکه حوزه بهداشت و درمان کشور برای واکسیناسیون، زیرساخت‌های خیلی خوبی در مراکز مخصوص این کار فراهم کرده است، گفت: با ۲ شیفته شدن مراکز واکسیناسیون در تهران، تعداد تزریق واکسن روزانه افزایش‌یافته است. وی با تصریح بر اینکه تأمین واکسن در دستور کار نخست وزارت بهداشت و درمان است، اظهار کرد: این وزارتخانه پیگیر تأمین واکسن از برندهای متنوع موجود از کشورهای مختلف و همچنین استفاده از واکسن‌های تولید داخل است. تأمین این واکسن‌ها قطعا در تسریع واکسیناسیون اثر بسیار زیادی خواهد گذاشت و گروه‌های سنی زیادی را واکسینه خواهیم کرد. توکلی درباره تزریق دوز سوم بیان کرد: یکی از برنامه‌های ملی در وزارت بهداشت و درمان واکسیناسیون است و این مهم حداقل باید تا ۲ سال آینده انجام شود. در حقیقت بین 6 تا 9 ماه یک‌ بار، کل کشور باید واکسینه شود. وی گروه سنی 40 تا 60 سال را گروه مولد و سازنده جامعه عنوان کرد و افزود: مرگ‌ومیر در این گروه سنی تبعات اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی دارد و به همین جهت تمرکز اصلی افزایش سرعت واکسیناسیون عمومی در جامعه است. 
 


Page Generated in 0/0058 sec