printlogo


کد خبر: 238083تاریخ: 1400/6/25 00:00
ترامپ: آمریکا ۳ سال دیگر فرو می‌پاشد
رئیس‌جمهور سابق آمریکا: رئیس ستاد ارتش خائن است

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا پیش‌بینی کرد نظام ایالات‌متحده تا ۳ سال دیگر فرومی‌پاشد. دونالد ترامپ در گفت‌و‌گوی سه‌شنبه گذشته خود با شبکه نیوزمکس که یک رسانه آنلاین محافظه‌کار است، به مصاحبه‌کننده‌اش «شان اسپایسر» از سخنگویان کاخ سفید در دولت خود گفت ایالات‌متحده ۳ سال دیگر وجود نخواهد داشت، اگرچه به شکلی متناقض اعلام کرد ممکن است در انتخابات ریاست‌جمهوری 3 سال دیگر (۲۰۲۴) شرکت کند!
ترامپ که کماکان مدعی تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ توسط حزب رقیب یعنی دموکرات‌هاست، در این گفت‌و‌گو همچنین از سراشیبی وحشتناک 8 ماهه در آمریکا - از زمان آغاز دوره ریاست‌جمهوری بایدن- گفت و نتیجه‌گیری کرد با این سقوط بی‌سابقه عمر نظام حاکم بر آمریکا رو به به پایان است. او گفت: «داریم به سمت انتخابات آتی در ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ پیش می‌رویم [اما] کشوری برای ما نخواهد ماند. در انتخابات تقلب شد و تا ۳ سال دیگر برای ما کشوری باقی نخواهد بود. نگویید که نگفتم».
در ادامه اسپایسر پس از اشاره به اینکه ترامپ گفته درباره انتخابات 2024 تصمیم گرفته و هوادارانش خوشحال خواهند شد، از رئیس‌جمهور سابق پرسید چه زمانی ممکن است برنامه‌های خود را اعلام کند؟
ترامپ از پاسخ مستقیم اجتناب کرد اما به مجری قول داد از این تصمیم راضی خواهد بود و همچنین گفت آمریکا اکنون مایه تمسخر است. جالب اینکه برخی کاربران فضای مجازی گفتند ترامپ با اظهارنظر درباره 8 ماه پیش در واقع خود را زیر سوال برد، زیرا در آن زمان خودش در کاخ سفید بود(!) 
ترامپ در آخرین مصاحبه قبل از این به طور ضمنی به شبکه فاکس‌نیوز، مهم‌ترین رسانه جمهوری‌خواهان و محافظه‌کاران از قصدش برای مشارکت در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفته بود و مدعی شده بود مخاطبان شبکه از آنچه قصد دارد درباره مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ اعلام کند، بسیار خوشحال خواهند شد. 
او همچنین ضمن انتقاد شدید از جو بایدن مدعی شد «3-2 سال پیش» احتمالا مردم آمریکا از چشم‌انداز پیروزی ترامپ در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خوشحال نبودند اما با توجه به تغییراتی که در حال حاضر در ایالات‌متحده در حال رخ دادن است، نظر آنها درباره این موضوع تغییر کرده است. 
 
* کارزار برکناری رئیس ستاد مشترک آمریکا
نحوه اجرای مأموریت خروج از افغانستان در هفته‌های اخیر انتقادات تند داخلی و خارجی را علیه دولت بایدن به همراه داشته است. پس از انفجار مهیب در مجاورت فرودگاه کابل که ده‌ها کشته بر جا گذاشت، فشارها برای استعفای رئیس‌جمهور آمریکا نیز تشدید شد. جمهوری‌خواهان امیدوارند بتوانند از این مساله به نفع خود در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال ۲۰۲۲ و ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ بهره ببرند. 
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه که در این مدت بر لزوم استعفای بایدن تأکید داشته، گفته است همانند آنچه در عراق و سوریه رخ داد، نیروهای آمریکایی به افغانستان بازمی‌گردند. 
در چنین شرایطی هم‌حزبی‌های گراهام از جمله شخص دونالد ترامپ در حال راه‌اندازی کارزاری برای درخواست استعفای رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، ژنرال مارک میلی هستند. 
هیاهوی جمهوری‌خواهان علیه میلی پس از آن به راه افتاد که روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به نقل از کتابی با نام «خطر» (Peril) به قلم ۲ روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی یعنی «باب وودوارد» و «رابرت کاستا» که قرار است هفته آینده منتشر شود، نوشت او در پی نگرانی از احتمال وقوع جنگ با چین در پی تنش‌زایی‌های ترامپ، ۲ بار با همتای چینی خود مخفیانه تماس گرفته است. 
در این کتاب که بر اساس گفته‌های مستند حدود ۲۰۰ منبع مطلع دولتی و غیردولتی نوشته‌ شده، آمده است میلی که از رفتارهای عصبی ترامپ در هفته‌های پایانی حضورش در کاخ سفید و مشخص‌شدن شکست وی در انتخابات ریاست‌جمهوری نگران بود، یک بار در تاریخ سی‌ام اکتبر ۲۰۲۰ و بار دیگر در تاریخ هشتم ژانویه با «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین تماس گرفت. 
به نوشته واشنگتن‌پست، میلی در این تماس به ژنرال لی اطمینان خاطر داده بود آمریکا باثبات است و قرار نیست حمله‌ای نظامی را انجام دهد و اگر قرار بر چنین امری شد، او حتما زودتر به پکن اطلاع خواهد داد.
به نوشته روزنامه واشنگتن‌‌تایمز، ترامپ در بیانیه‌ای تند علیه این ژنرال 4 ستاره که بالاترین مقام نظامی آمریکا محسوب می‌شود، او را خائن خطاب کرده و نوشته است:‌ «اگر داستان ژنرال مارک میلی کودن درست باشد، فکر می‌کنم باید به خاطر خیانت، دادگاهی شود، چرا که پشت سر رئیس‌جمهور، با همتای چینی خود مراوده داشته و به چین گفته است درباره حمله [آمریکا] به آنها اطلاع می‌دهد. او نمی‌تواند این کار را انجام دهد!» جالب اینکه ژنرال میلی در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز این سمت را در اختیار داشت و همواره در چالش با کاخ سفید برای کنترل ماجراجویی‌های ترامپ در اقصی نقاط جهان بود. 
از سوی دیگر مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به انتشار بخشی از کتاب «خطر» به قلم ۲ روزنامه‌نگار آمریکایی که در آن به تماس مارک میلی و «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین اشاره شده است، بیان داشت اگر این اقدام واقعیت داشته باشد، میلی باید استعفا کند. 
روبیو خطاب به بایدن نوشته که ژنرال میلی به طور عمدی نقش ترامپ به‌ عنوان فرمانده وقت کل قوا در آمریکا را تضعیف کرده و به‌ طور خائنانه‌ای اطلاعات محرمانه آمریکا را به حزب کمونیست چین منتقل کرده است. 
سناتور آمریکایی افزود: «این یک سابقه خطرناک است که باید از تکرار آن توسط ژنرال میلی یا دیگران در آینده جلوگیری شود. این اقدام، اصل ثابت ملت ما درباره کنترل غیرنظامی ارتش را تهدید به نابودی می‌کند. شما باید فورا ژنرال میلی را مرخص کنید. امنیت ملی آمریکا و توان رهبری جهان توسط این کشور به خطر افتاده است». 
علاوه بر این به نوشته نشریه نیوزویک، «رونی جکسون» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی توئیتری نوشت:‌‌ «خیانت! اخبار امروز مورد جدیدی به لیست دلایل رفتن فوری میلی اضافه کرد. اگر [این اخبار] واقعیت داشته باشد، او باید تحت پیگرد قرار گرفته، دادگاهی شود و به اشد مجازات قانونی برسد و نه کمتر از آن! تبانی با دشمنان به منظور تضعیف رئیس‌جمهور، اقدامی خائنانه است!» 
«وارن دیویدسون» دیگر نماینده جمهوری‌خواه نیز در واکنشی نوشت: «ژنرال مایک میلی باید تا الان اخراج شده باشد. اگر این ادعاها درست باشد، او باید به دادگاه نظامی فرستاده شود. رویکرد «آمریکا آخرین اولویت است» که فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح مستقیما در قبال چین اتخاذ کرده، قابل اغماض نیست». 
رند پال، سناتور جمهوری‌خواه نیز در اظهاراتی مشابه گفت: «اهمیتی نمی‌دهم درباره رئیس‌جمهور ترامپ چه فکری می‌کنید اما تلاش رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا برای واژگون کردن سلسله مراتب فرماندهی نظامی و تبانی با چین دقیقا همان چیزی است که نمی‌توانیم از رهبران نظامی بپذیریم. اگر درست باشد، او باید در دادگاه نظامی حاضر شود». 
داگلاس لامبورن، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در پیامی توئیتری نوشت: «فقدان قدرت قضاوت از سوی ژنرال میلی و اشتیاق او در به خطر انداختن امنیت ملی و به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها مرا بهت‌زده کرد. اگر میلی واقعا پشت سر رئیس‌جمهور، با رقبای ما در حزب کمونیست چین، هماهنگی برقرار کرده باشد، باید از مقام خود خلع شود». 
***
    مخالفت سازمان پیمان امنیت جمعی با میزبانی از آمریکا و ناتو     
وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی CSTO، دیروز در بیانیه مشترکی درباره وضعیت افغانستان، مخالفت خود را با استقرار تأسیسات نظامی آمریکا و ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند، در خاک خود ابراز داشتند. به گزارش خبرگزاری تاس، در بیانیه پایانی نشست مشترک وزرای خارجه، دفاع و کمیته دبیران شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی که چهارشنبه در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان به ریاست «سراج‌الدین مهرالدین» وزیر خارجه این کشور برگزار شد، آمده است: «کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی با استقرار زیرساخت‌های نظامی ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند و همچنین میزبانی اتباع افغان که با ماموریت‌های نظامی خارجی همکاری کرده‌اند، در قلمرو خود مخالفند، مگر در مواردی که به تصمیمات فوری برای اهداف بشردوستانه نیاز است». 
پیش‌تر مقام‌های روس از جمله وزیر دفاع درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تاسیسات لجستیکی به منظور استقرار پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای آسیای مرکزی هشدار داده و آن را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای خوانده بودند. «سرگئی شویگو» همچنین اعلام کرده بود مسکو به تکمیل برنامه خروج آمریکا از افغانستان خوش‌بین نیست و آن را تنها باعث افزایش حضور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه می‌داند. همچنین «دیمیتری مدودف» نایب‌رئیس شورای امنیت روسیه و نخست‌وزیر سابق این کشور درباره پیامدهای درگیری‌های افغانستان در خاک کشورهای همسایه هشدار داده بود. از طرف دیگر «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره بحران مهاجرت ایجاد شده در پی خروج غیرمسؤولانه و سراسیمه آمریکا از افغانستان گفته بود طرح ناتو برای اسکان پناهجویان افغان در آسیای مرکزی به قیمت گشایش اجباری مرزهای این کشورها، نه فقط برای همسایگان روسیه، بلکه برای اروپا نیز فاجعه‌بار خواهد بود. 

 


Page Generated in 0/0201 sec