از دیگر اتفاقات که نشان از شکست نقشه غربیها و پیروزی مقاومت دارد، شکست محاصره لبنان به وسیله ارسال سوخت توسط جمهوری اسلامی ایران است. لبنان در 2 سال اخیر با بحرانهای عدیده اقتصادی نظیر کمبود ذخایر ارزی و سقوط بیسابقه ارزش پول ملی خود از یک سو و بحران کمبود سوخت از سوی دیگر دست به گریبان است. بر این موارد باید بحران بیدولتی را نیز اضافه کرد. جناح غربگرا و ضدمقاومت 14مارس به رهبری سعد حریری تمام تلاش خود را برای بیثباتسازی لبنان انجام داد. این کشور از مردادماه سال گذشته تا همین چند روز پیش، رسما دولتی نداشت و حسان دیاب به عنوان نخستوزیر پیشبرد امور در این کشور فعالیت میکرد.
تحولات در لبنان نیز آنطور که آمریکا و متحدانش در منطقه انتظار داشتند، پیش نرفت. آنان میخواستند با تشدید بحرانها در این کشور، باعث تضعیف حزبالله لبنان شوند اما حزبالله و ایران با ابتکاری مشترک، این توطئه را خنثی کردند.
ابتدا سیدحسن نصرالله یک ماه پیش در سخنرانی خود به طور رسمی از درخواستش برای تامین سوخت از جانب ایران پرده برداشت؛ درخواستی که با پاسخ مثبت جمهوری اسلامی ایران به ارسال اولین محموله سوختی به لبنان و ارسال 3 نفتکش دیگر به مقصد این کشور همراه شد. اولین محموله ارسالی، هفته گذشته به بندر بانیاس سوریه رسید و سپس به وسیله تانکرهای حملکننده سوخت به لبنان ارسال شد. لبنانیها نیز مراسمات مختلفی برای استقبال از این محمولهها برگزار کردند. همچنین کاربران فضای مجازی نیز با استفاده از 2 هشتگ به حمایت از سیدحسن نصرالله پرداختند. بررسی آمار شبکه اجتماعی توئیتر نشان میدهد همزمان با ورود محمولههای سوخت از ایران به لبنان، کاربران، هشتگهای «قافله وعده صادقانه» و «سیدی که وعده داد و وفا کرد» را همرسانی کردند. زمانی که کشورهای غربی نتوانستند مانع از کمک ایران به مردم لبنان شوند، سعی کردند از قافله عقب نمانند به طوری که بر اساس اخبار منتشر شده آمریکا نیز قصد دارد از طریق مصر به لبنان سوخت ارسال کند تا چهره خود را ترمیم کند.
در کنار این اتفاق، کابینه جدید لبنان به نخستوزیری نجیب میقاتی رسما تشکیل شد و اولین جلسه خود را برگزار کرد تا نقشه غربیها برای سنگاندازی در راه تشکیل دولت، با شکست روبهرو شود. برخی کارشناسان معتقدند پس از اعلام دبیرکل حزبالله درباره حرکت کشتیهای حامل سوخت از مبدأ ایران به سوی لبنان، دولت جدید این کشور نیز بعد از 16 ماه، با چراغ سبز ناشی از ناچاری آمریکا، فرانسه و عربستان سعودی تشکیل شد. «عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رایالیوم در مقاله جدید خود با تأکید بر اینکه ورود اولین محموله سوخت ایرانی به لبنان شکست بزرگی برای آمریکا و متحدان آن است، گفت این اقدام یکی از محرکههای اصلی تشکیل دولت نجیب میقاتی بود.
همچنین پایگاه خبری شبکه «المیادین» در یکی از گزارشهای خود به این مساله پرداخت و اینگونه نوشت: «در نقشه «الف» شکست خوردیم. اشکال ندارد؛ طرح «ب» را که آرامسازی اوضاع و به سکون رسیدن با دولت جدید باشد، آغاز میکنیم تا وضعیت بهبود پیدا کند و ما به زمان انتخابات پارلمانی برسیم. با توجه به نتایج آن، تصمیم خواهیم گرفت چه کنیم. به طور خلاصه این وضعیتی است که لبنان به آن رسیده است. نقشه «الف» که هدف آن تنگ کردن عرصه بر لبنانیها و شوراندن آنها علیه مقاومت بود، نه تنها به نتیجه نرسید، بلکه نتایج این طرح علیه دار و دسته آمریکا در لبنان خاتمه یافت تا جایی که فریاد این افراد به آسمان برخاست و به کاخ سفید رسید به نحوی که برخی اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند کشور (لبنان) در مشت مقاومت لبنان قرار خواهد گرفت اگر این شرایط را دور نزنیم و محدودیتهایی را که با استفاده از «قانون سزار»، «خشکاندن دلار» و «خفگی اقتصادی» علیه این مردم اعمال کردیم، کاهش ندهیم».
المیادین ادامه داد: «تمام اینها پس از آن رخ داد که «کشتی سید» از سواحل جمهوری اسلامی به سمت سواحل لبنان و سوریه به راه افتاد تا در نهایت در بندر بانیاس [سوریه] پهلو بگیرد و محموله مازوت خود را در بقاع لبنان تخلیه کند. پس از قطع شدن عامدانه مازوت، بنزین، دارو و مواد غذایی در پی تحریمهای آمریکا، سوخت واردشده بر اساس اولویتها در تمام مناطق لبنان توزیع خواهد شد».
***