printlogo


کد خبر: 238145تاریخ: 1400/6/27 00:00
وزیر بهداشت از شکسته ‌شدن رکورد هفتگی تزریق واکسن کرونا در جهان با تزریق ۷ میلیون و 900 هزار دوز واکسن توسط ایران خبر داد
واکسیناسیون اوج ‌گرفت

گروه اجتماعی: پنجشنبه هفته گذشته وزیر بهداشت با سفر به استان‌های کرمانشاه و همدان خبر از تزریق ۷ میلیون و 900 هزار دوز واکسن طی یک هفته داد. بر این اساس رکورد تزریق هفتگی در جهان که پیش از این با تزریق بیش از 6 میلیون دوز در اختیار آلمان بود، شکسته شد و ایران در جایگاه نخست تزریق هفتگی واکسن کرونا در جهان قرار گرفت. 
بر اساس آمار گمرک، از بهمن‌ماه گذشته تاکنون بیش از ۵۸ میلیون و 300 هزار دوز واکسن وارد کشور شده و با توجه به دستور اخیر وزیر بهداشت مبنی بر واکسیناسیون افراد بالای 18 سال در استان‌های همدان و کرمانشاه و افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون در کشور، پیش‌بینی می‌شود در روزهای آتی تعداد بیشتری از مردم ایران با تزریق واکسن کرونا کارت واکسن خود را دریافت کنند. 
همچنین خبرهای رسیده از استانداری تهران حکایت از آن دارد که واکسیناسیون افراد 18 سال به بالا در دستور کار قرار گرفته است که بر اساس آن واکسیناسیون در این استان به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد. بر اساس آمار، تهران پذیرای ۱۰ میلیون و ۶۸۲ هزار نفر جمعیت بالای 18 سال است و آنطور که فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت گفته، تاکنون بیش از ۷ میلیون و 120 هزار دوز واکسن در تهران به این جمعیت تزریق شده است. 
کارشناسان بر این باورند با سرعت‌بخشی تزریق واکسن کرونا و ورود افراد بالای 18 سال به فرآیند واکسیناسیون، نمودار مرگ‌و‌میرهای روزانه کرونا در کشور به‌سرعت سیر نزولی به خود خواهد گرفت و تا آبان‌ماه آمارهای مربوط به این بخش به حدود 50 متوفی در روز خواهد رسید. 
 
* استان‌ها روند واکسیناسیون را سرعت ببخشند
وزیر بهداشت همچنین پنجشنبه گذشته همزمان با حضورش در استان‌های کرمانشاه و همدان خبرهای خوشی در زمینه مبارزه با کرونا داد. دکتر بهرام عین‌اللهی در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با کرونای کرمانشاه به نقش مهم واکسیناسیون در کنترل بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: در دنیا ثابت شده و مقالات علمی هم این را نشان می‌دهد که واکسیناسیون نقش مهمی در کنترل بیماری کرونا دارد و باید تلاش‌مان این باشد که هر چه سریع‌تر روند واکسیناسیون در کشور را تسریع کنیم. وی به تلاش‌های دولت سیزدهم در تامین واکسن اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌هایی که شخص رئیس‌جمهور داشته و گفت‌‌و‌گوهایی که با رؤسای‌جمهور کشورهای مختلف داشته‌اند و نیز با پیگیری‌های بسیار معاون اول رئیس‌جمهور، خوشبختانه سیل واکسن کرونا سمت کشور سرازیر شده است. عین‌اللهی با اشاره به جهش در واردات و تولید واکسن در کشور گفت: امروز واکسن فراوان در کشور موجود است و تمام استان‌ها باید روند واکسیناسیون را سرعت ببخشند. وی افزود: هر دقیقه برای واکسیناسیون کرونا دارای اهمیت است و باید تعداد مراکز و شیفت‌های کاری مراکز واکسیناسیون افزایش یابد. وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم همکاری مردم در امر واکسیناسیون، گفت: خوشبختانه با حضور موثر مردم در هفته جاری (گذشته) توانسته‌ایم رکورد واکسیناسیون هفتگی در دنیا را که در اختیار کشور آلمان بود بشکنیم. وی افزود: در هفته جاری (گذشته) که هنوز به انتهای آن نرسیده‌ایم ۷ میلیون و 900 هزار دوز واکسن تزریق شده، این درحالی است که رکورد هفتگی آلمان در این زمینه تزریق ۶ میلیون دوز واکسن بوده است. عین‌اللهی افزود: اگر روند واکسیناسیون شتاب بیشتری بگیرد قطعا دیگر شاهد مرگ‌و‌میر عزیزان‌مان و تکرار تلخ روزهای مرداد و شهریور نخواهیم بود. 
 
* خبر خوش بندپی به تهرانی‌ها
به گفته‌ استاندار تهران، این استان آماده افزایش ظرفیت واکسیناسیون از طریق بهره‌گیری بیشتر از مراکز تجمیعی و حرکت به سمت واکسیناسیون افراد بالای 18 سال است. در همین رابطه انوشیروان محسنی‌بند‌‌پی دیروز در جلسه فوق‌العاده ستاد استانی مبارزه با ویروس کرونا گفت: طی ۲ هفته اخیر آمادگی از سوی استانداری تهران و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان تهران اعلام شد و می‌توانیم تمهیداتی را اتخاذ کنیم تا میزان واکسیناسیون و مراکز تجمیعی را افزایش دهیم. وی افزود: ۲۴ شهریور (چهارشنبه گذشته) معاونت بهداشتی وزارت کشور نامه‌ای در ۷ بند به همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ کرد که مراکز تجمیعی افزایش یابند و مراکز به صورت شبانه‌روزی فعالیت کنند. استاندار تهران ادامه داد: این اقدامات در راستای این بود که در نهایت سرعت واکسیناسیون برای افراد بالای ۱۸ سال بیشتر شود و در یک یا ۲ هفته این کار به پایان برسد. در این جلسه از همه فرمانداری‌ها گزارش میزان ظرفیت و تعداد تزریق واکسن دریافت شد و همه شهرستان‌ها اعلام آمادگی کردند که تمام اقدامات برای سرعت‌بخشی به واکسیناسیون را انجام دهند. وی تاکید کرد: از روز سه‌شنبه (30 شهریور) و طی ۱۰ روز که این اقدامات شروع خواهد شد، همه افراد هدف دوز اول واکسن را دریافت می‌کنند، روز گذشته ۲۵۵ هزار دوز واکسن در تهران تزریق شد و قطعا تزریق دوز اول و دوم به موازات هم انجام می‌شود. محسنی‌بندپی خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیون و ۶۸۲ هزار جمعیت بالای ۱۸ سال در استان داریم و ما از وزارت بهداشت تقاضا داریم ثبت‌نام از طریق دانشگاه‌های علوم‌پزشکی انجام شود. 
 
* زالی: به ۷ میلیون دوز واکسن نیازمندیم
تهران خود را آماده یک عملیات بزرگ در فرآیند واکسیناسیون عمومی می‌کند؛ عملیاتی که با همراهی سپاه، بسیج و ارتش قرار است طی 10 روز اجرایی شود. در همین رابطه علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران برآوردی از میزان نیاز استان تهران برای واکسیناسیون افراد بالای 18 سال ارائه داد. زالی در جلسه فوق‌العاده ستاد مدیریت و مقابله با ویروس کرونای استان تهران که با حضور استاندار برگزار شد، گفت: برای اینکه بتوانیم تمام افراد بالای ۱۸ سال را تحت پوشش واکسیناسیون قرار دهیم، طبیعتا امکانات لازم آن برای ما فراهم نیست و این جلسه برگزار شد تا برنامه‌ریزی‌های لازم برای این کار انجام شود. اگر این امکانات فراهم شود، می‌توانیم طی 10 روز واکسیناسیون استان را به اتمام برسانیم. وی ادامه داد: اولین تاکتیک ما افزایش مراکز تجمیعی است و موارد دیگر شامل افزایش شیفت‌های مراکز به ۲ و ۳ شیفت و استفاده از ظرفیت بیمارستان‌ها که امکانات لازم و فضای جداگانه دارند و همچنین مراکز بهداشتی است که تاکنون فعال نبودند تا وارد مدار شوند. این دست اقداماتی است که می‌تواند سرعت بیشتری به واکسیناسیون دهد. زالی افزود: اگر بخواهیم کل واکسیناسیون تهران را انجام دهیم به ۲۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. تا روز گذشته (25 شهریور) ۷ میلیون و ۱۲۵ هزار واکسن در تهران تزریق شده، یعنی ما به ۱۳ میلیون واکسن دیگر برای پوشش کامل ۲ دوز در تهران نیازمندیم اما برای واکسیناسیون در این ۱۰ روز، ۱۳ میلیون نیاز نداریم، بلکه با ۷ میلیون دوز این کار انجام خواهد شد. 
 
* شمار واکسن‌های وارداتی به بیش از 3/58 میلیون دوز رسید
جداول گمرک جمهوری اسلامی ایران حاکی از واردات ۵۸ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۶۰۶ دوز انواع واکسن‌های وارداتی از ۱۵ بهمن‌ماه ۹۹ تا جمعه، ۲۶ شهریورماه1400 در قالب ۵۴ محموله است. آمارهای گمرک حکایت از آن دارد که بیشترین واردات واکسن مربوط به واکسن سینوفارم چین با ۳۱ محموله و ۴۸ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۳۹۶ دوز (معادل 5/83 درصد) بوده است. پس از آن 3 محموله واکسن آسترازنکا (وارداتی از ژاپن) با ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دوز، یک محموله کوواکس وارداتی از ایتالیا با یک میلیون و ۴۵۲ هزار دوز، یک محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از چین- سبد کوواکس با یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دوز، ۱۲ محموله واکسن روسی اسپوتنیک با یک میلیون و ۳۴۵ هزار دوز، ۲ محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از روسیه با ۹۶۳ هزار دوز، یک محموله کوواکس وارداتی از کره‌جنوبی با ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز، ۲ محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از اتریش با ۶۵۰ هزار دوز و یک محموله واکسن بهارات هندی با ۱۲۵ هزار دوز وارد کشور شده است. بر پایه این آمارها، بیشترین میزان واردات واکسن در شهریورماه امسال تاکنون با ۳۱ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۹۹۶ دوز (معادل ۵۴ درصد کل واکسن‌های وارداتی تا امروز) بوده است. 
 
* آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان تا ۲ هفته آینده
واکسیناسیون در ایران وارد فاز جدیدی شده است. با افزایش واردات واکسن به کشور و بالا رفتن ضریب تزریق آن، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان تا ۲ هفته آینده خبر داده است. دکتر بهرام عین‌‌اللهی در بازدید سرزده از مرکز تجمیعی واکسیناسیون «کووید-۱۹» شهرستان اسدآباد در جمع خبرنگاران گفت: واکسیناسیون دانش‌آموزان ۷ تا ۱۸ سال طی ۲ هفته آینده آغاز می‌شود و با دریافت هر ۲ دوز واکسن توسط دانش‌آموزان، امکان بازگشایی مدارس توسط آموزش‌و‌پرورش وجود خواهد داشت. وی کامل شدن واکسیناسیون دانش‌آموزان را لازمه بازگشایی مدارس برشمرد و افزود: در شهرهایی که دارای وضعیت قرمز نیستند یا در مناطق روستایی که دارای جمعیت کمی هستند، منعی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد منتها آموزش‌و‌پرورش باید درباره آن تصمیم بگیرد. عین‌اللهی با بیان اینکه واکسیناسیون در کشور بخوبی در حال انجام است، گفت: خوشبختانه مردم نیز در دریافت واکسن مشارکت و همکاری خوبی دارند. 
***
    ۳۶۴  نفر دیگر جان باختند   
در حالی که بیش از 41 میلیون و 250 هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده است اما همچنان آمار مرگ‌و‌میر مربوط به بیماری کرونا وحشت‌آفرین است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در طول 24 ساعت، ۳۶۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۱۶ هزار و ۴۳۶ نفر رسید. از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۶۰۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲۵۳۷ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۱۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۱۹۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۶۹۰۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۰ میلیون و ۷۸۲ هزار و ۳۳۸ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.  

***

سرپرست سازمان اورژانس کشور: بیش از ۶۵۰۰ نفر از پرسنل اورژانس به کرونا مبتلا شدند
15 شهید و  میلیون مأموریت کرونایی در اورژانس
همزمان با ورود کرونا به کشور نظام سلامت در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار گرفت و در طول بیش از 18 ماه مبارزه در این حوزه بیش از 300 شهید مدافع سلامت را تقدیم کرد. در این بین اورژانس کشور ماموریت سنگینی را طی این مدت بر عهده گرفته به نحوی که در ماموریت‌های شناسایی و انتقال بیمار این امر مورد توجه قرار گرفته است. بنا به گفته سرپرست سازمان اورژانس کشور، در اجرای این ماموریت خطیر ۶۵۰۰ نفر از پرسنل اورژانس به کرونا مبتلا شدند و 15 نفر به جمع شهدای سلامت پیوستند. 
دکتر پیمان صابریان، سرپرست سازمان اورژانس کشور طی یادداشتی در همین زمینه، ماموریت‌های انجام‌شده از سوی اورژانس کشور طی 18 ماه گذشته را تشریح کرده است. 
وی در این یادداشت آورده است: «جایگاه ارزشمند و والای تلاشگران عرصه اورژانس پیش‌بیمارستانی هنگامی نمایان می‌شود که سپید‌پوشان اورژانس ۱۱۵ در نخستین لحظات بروز یک حادثه بر بالین بیماران حاضر و حفظ حیات آنان را بر عهده می‌گیرند. بر خود می‌بالیم که افرادی پاک‌طینت، نیکوسرشت و با سعه صدر، همراه با حس نوع‌دوستی و با بهره‌گیری از دانش روز که توشه گرفته از عشق و انسانیت است، در این سازمان فعالیت دارند. 
درود بی‌پایان بر شما فرشتگان نجات که در تمام لحظات سخت و جان‌فرسا، از آسایش خود چشم پوشیده و جهت نجات جان انسان‌ها از هیچ کوششی دریغ نمی‌ورزید. وجود کادر خستگی‌ناپذیر اورژانس برای سلامت جامعه موهبتی است الهی و برکات خدمت شما برای همیشه در اذهان مردم این مرز و بوم ماندگار خواهد ماند. بی‌شک، نیروهای اورژانس به عنوان امید و تکیه‌گاه مردم شناخته شده‌اند و جایگاه آنها در کمک به مردم، برای همیشه برجسته خواهد ماند. از ابتدای همه‌گیری «کووید-۱۹» تاکنون بیش از ۶۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان اورژانس کشور به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته‌اند، همچنین تقدیم ۱۵ شهید مدافع سلامت به کشور، گواه جانفشانی‌ها و تلاش‌های فداکارانه کارکنان سازمان اورژانس کشور در عرصه سلامت است. دلسوزان اورژانس پیش‌بیمارستانی علاوه بر انجام ماموریت‌های ذاتی خود در شهر‌ها و جاده‌ها در اقصی نقاط کشور، بیش از یک میلیون ماموریت مرتبط با بیماری «کووید-۱۹» در سراسر کشور انجام داده‌اند و در طی این ۲ ماه اخیر به‌منظور کمک به سیستم بهداشت کشور تنها در استان تهران بیش از ۵۰۰ هزار دوز واکسن تلقیح کرده‌اند. 
اینجانب ضمن تقدیر از اقدامات گسترده و تاثیر گذار این عزیزان، روز ۲۶ شهریور را که مصادف با چهل‌و‌ششمین سالروز تاسیس اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور است، به مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خانواده شهدای اورژانس اعم از شهدای جنگ تحمیلی و شهدای مدافعان سلامت، کلیه پرسنل خدوم و زحمتکش اورژانس پیش‌بیمارستانی و خانواده‌های ایشان تبریک عرض می‌کنم و با تمام وجود دستان پرمهر تک‌تک همکاران عزیزم را در اقصی نقاط کشور به گرمی می‌فشارم. امیدوارم با کمک شما عزیزان و در سایه توجهات حضرت مهدی(عج) و تحت زعامت مقام معظم رهبری بتوانیم بیش از پیش در خدمت مردم عزیز کشورمان باشیم، ان‌شاءالله».

Page Generated in 0/0147 sec