گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه با تأکید بر تسریع در روند هوشمندسازی نظام قضایی و ارائه دستوراتی برای بهبود عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: باید خدمات قضایی با ارزانترین قیمت ممکن به مردم ارائه شود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، نهمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی با حضور حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای به منظور بررسی راهکارهای «ارتقای عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی» و «تسهیل رسیدگی به دعاوی پرتکرار در حوزه انحصار وراثت و تحریر ترکه» برگزار شد. رئیس قوه قضائیه در این نشست بر تسریع در اجرای طرحهای فناوریمحور در دستگاه قضا برای افزایش کارآمدی و بهبود عملکرد بخشهای مختلف قضایی تأکید کرد و متذکر شد: تحول و تعالی در قوه قضائیه بدون هوشمندسازی غیرممکن است. محسنیاژهای با بیان اینکه بیتوجهی به دولت الکترونیک و هوشمندسازی دستگاههای حاکمیتی موجب کندی روند خدماترسانی به مردم و بروز نارضایتی آنها میشود، تأکید کرد: نه تنها در قوه قضائیه، بلکه در همه ابعاد حکومت هر چقدر در این زمینه گام برنداریم، در آینده با مشکل مواجه میشویم.
رئیس عدلیه با تاکید بر اینکه باید متناسب با سرعت پیشرفت تکنولوژی در جهت بهروزرسانی و کارآمدسازی فرآیندها گام برداریم، خاطرنشان کرد: با توجه به سرعت بالای تکنولوژی شاید ضروری باشد نه تنها بخشنامهها و ابلاغیههای سالهای گذشته که حتی دستورالعملهایی که طی یک سال اخیر صادر و ابلاغ شده، متناسب با شرایط روز و نیاز جامعه اصلاح و بهروزرسانی شود. در این جلسه محمدرضا صارمی، رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه با اشاره به دستور حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای به دفتر بازرسی دستگاه قضا در نخستین جلسه شورای عالی قضایی در دوره تحول و تعالی برای بررسی مشکلات مردم در مراجع قضایی گفت: بر اساس آسیبشناسی انجام شده، مشکلات مردم مربوط به نحوه فعالیت دفاتر خدمات الکترونیک احصا و در جهت حل آن در این جلسه راهکار ارائه میشود. رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش با صدور دستوراتی ویژه برای اصلاح و ارتقای عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تأکید کرد: نگاه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید خدمتمحور باشد، نه تعرفهمحور. محسنیاژهای بر همین اساس دستور داد «تا جایی که ممکن است باید هزینههای مردم برای خدمات قضایی کاهش یابد و این خدمات با ارزانترین نرخ ممکن ارائه شود».
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دستگاه قضا قصد تصدیگری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ندارد، در عین حال بر لزوم گسترش بازرسیها و نظارتهای هوشمند و قوی بر فعالیتهای این دفاتر تأکید کرد.
محسنیاژهای شفاف و رقابتی شدن فعالیتهای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: مطابق نظر کارشناسی ارائه شده در این جلسه زمینهای فراهم شود که علاوه بر افراد حقیقی، افراد حقوقی نیز از امکان تأسیس این دفاتر برخوردار شوند. وی همچنین متذکر شد در کنار توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهرها، باید توجه ویژهای به بسترسازی برای ارائه این خدمات در مناطق محروم و روستاها شود.