هفتمین نامه رئیس کل دیوان محاسبات به وزیر نفت ارسال شد
اولویتهای قانونی وزارت نفت در دولت سیزدهم
پس از وزارتخانههای جهاد کشاورزی، اقتصاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راهوشهرسازی، صمت و سازمان برنامه و بودجه، روز گذشته هفتمین نامه ارسالی به مدیران دولت سیزدهم درباره اولویتهای قانونی وزارت نفت، خطاب به وزیر نفت نگاشته شد. مهرداد بذرپاش در ادامه نامههای جداگانهای که در راستای منویات امام خامنهای و شعار سال (تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها)، عملکرد ۷ قانون مرتبط با تولید، ابعاد مقررات و آییننامهها و موضوع ترک فعل به دولتمردان ارسال کرده است، هفتمین نامه را برای وزیر نفت امضا کرد. در نامه رئیس کل دیوان محاسبات کشور خطاب به جواد اوجی آمده است: به رغم اقداماتی که برای اجرای برخی احکام مندرج در قانون انجام شده است اما سازوکارهای بورس انرژی در خرید و فروش نفت خام و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی، تولید فرآوردههای سبکتر، خدمات سوخترسانی به کشتیها (بانکرینگ) و خدمات جانبی آن در خلیجفارس و دریای عمان، ایجاد ظرفیت جذب و توسعه فناوریهای اولویتدار نفت، گاز و پتروشیمی به اهداف مدنظر نرسیده است. بذرپاش با تاکید بر اولویتبندی اقدامات اجرایی در وزارت نفت اعلام کرده است مبنای رسیدگی دیوان محاسبات در حوزههای مالی و رعایت و عملکرد، اجرای قوانین و اسناد بالادستی، ارتقای شفافیت، مبارزه با فساد، حذف قوانین مزاحم و تحقق شعار سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
***
کاهش 60 درصدی تراکنشهای قمار
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: اقداماتی را در حوزه کارت به کارت آغاز کردهایم و درگاههای پرداخت را در صورت شناسایی تراکنش قمار جریمه میکنیم و بررسیها نشان میدهد در مجموع از این طریق 60 درصد از تراکنشهای قمار کاهش یافته است. مهران محرمیان دیروز در نشست با خبرنگاران که با موضوع اقدامات بانک مرکزی در حوزه مبارزه با شبکههای قمار برگزار شد، اظهار داشت: ما با یک زیستبوم در این عرصه مواجه هستیم و بسیاری از کشورهای دیگر هم با این پدیده مواجه هستند و حتی قانون خاصی برای مبارزه با قمار تصویب کردهاند. البته در برخی کشورها بین قمار مجاز و قمار غیرمجاز تمایز قائل شدهاند. وی افزود: مواد 705 تا 711 قانون مجازات اسلامی به جرم قمار پرداخته اما این قانون قدیمی است و کفاف امروز را نمیدهد و باید قانون جدیدی برای مبارزه با قمار نوشت. در همین راستا تلاش شد لایحهای جدید برای اصلاح مواد 705 تا 711 قانون مجازات اسلامی تدوین شود تا قوانین قدرت بازدارندگی داشته باشد. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تصریح کرد: اگر نظارت هوشمند نباشد، خلافکارها از ما جلو میزنند و به همین دلیل بحث اول نظارت هوشمند است. الان فعالیت قماربازان تحت نظارت هوشمند بانک مرکزی است و این را به اطلاع قماربازان میرسانیم. وی ادامه داد: کسانی که به صورت محدود و برای نخستینبار اقدام به قمار میکنند، به آنها پیامک هشدار میدهیم و تجربه نشان داده 75 درصد از کسانی که به آنها پیامک هشدار میدهیم، دیگر اقدام به قمار نمیکنند. در گام دوم پیامک هشدار میدهیم و این پیامک هم اثر بازدارندگی دارد اما اگر قماربازی ادامه پیدا کند، پرونده آنها به مراجع قضایی ارسال و پس از آن حساب آنها بسته خواهد شد. محرمیان با بیان اینکه راهبرد دوم ما مشارکت جدی بود، گفت: بدون کمک پلیس و قوه قضائیه (اعم از دادسرا و دادستانی) راه به جایی نمیبردیم. چاره مبارزه با قمار و پولشویی مشارکت بین دستگاههاست و خوشبختانه مثلث بانک مرکزی، دادستانی و پلیس فتا در این حوزه شکل گرفته است.
***
استخراج مجاز رمزارز از ابتدای مهرماه مجدد شروع خواهد شد
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: استخراجکنندگان مجاز رمزارزها که به دستور رئیسجمهور وقت فعالیت خود را به دلیل افزایش مصرف بخش خانگی متوقف کرده بودند، از ابتدای مهرماه میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند. مصطفی رجبیمشهدی در گفتوگو با ایرنا افزود: مراکز مجاز استخراج رمزارز در ایام پیک تابستان برای همراهی با صنعت برق و بر اساس دستور رئیسجمهوری وقت فعالیتهای خود را به حالت تعطیل درآورده بودند تا صنعت برق بتواند برق مورد نیاز سایر بخشها را تامین کند. وی ادامه داد: اکنون و با کاهش دمای هوا که منجر به کاهش مصرف در بخش خانگی میشود، مراکز مجازی که غیرفعال شده بودند، خواهند توانست از ابتدای مهرماه فعالیت عادی خود را از سر بگیرند.
***
عقبگرد بورس به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
شاخص کل بورس دیروز با ۳۶ هزار و ۵۳۵ واحد نزول تا یک میلیون و ۳۹۱ واحد کاهش یافت. شاخص کل با معیار هموزن هم ۱۱ هزار و ۸۹ واحد کاهش یافت و رقم ۴۲۱ هزار و ۵۲۱ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۷۰۷ هزار معامله به ارزش ۵۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال انجام شد. ۶۰ نماد بورسی مثبت و ۳۳۴ نماد بورسی منفی بودند که از میان آنها فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، معدنی و صنعتی گلگهر، معدنی و صنعتی چادرملو، ملی صنایع مس ایران و گسترش نفت و گاز پارسیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.